דיון התיירות

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Barcik, ‏4/9/06.

1. T0XiN Member

יצירת אומנות של האדריכל פראנק גרי ללא ספק. והאמת שכן אפשר להתחמק,כשאתה יוצא לטיול עם חבר כזה נחנח הכל יכול להיות.

2. דימה Member

הרבה זמן לא דיברו באשכול הזה אני שמח לחזור אליו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    ב5.7 יש לי כרטיס טיסה מהארץ ללונדון ליומיים, משם ב 7.7 לקינגסטון ג'מייקה.
    עשיתי גם ויזה לקובה ומאוד הייתי רוצה לבקר בה (ולפי דיבורים עם אנשים שהיו גם שם וגם שם בקובה הרבה יותר נעים, למרות שהחיסרון שם שאין שם מוצרים בסיסיים).
    אם ירצה האל וישאיר לי כסף אני רוצה לראות גם את טרינידד וטובגו (את שלושת האיים...) דומיניקה וגוואדלופ יעשו את הטיול למושלם.
    תאריך יציאה חזרה זה טיסה מקינגסטון ב 4.10 ללונדון, וב 12.10 טיסה מלונדון לארץ.

בהלוך, אני נשאר יומיים בלונדון אצל חבר שעובד כרגע שם. עכשיו השאלה שלי אם יש איזה משהו חמוד לעשות שם יומיים חוץ מלטעום את הגינס הלונדונית (או בירות אחרות אני חובב גדול).
    ואם יש כאן אנשים כאלה שהיו בג'מייקה או מכירים מישהו שהיה - עד כמה קשה לעשות שם טיול תרמילאים "קלאסי", משמע הוסטלים זולים יחסית או גסטהאוסים או משהו שהוא לא מלונות.
    כי ממה ששמעתי מלונות שם מאוד יקרים כי זאת מדינה תיירותית אחרי הכל.
    קובה קצת יותר מסודרת מבחינת זה, זאת אומרת מבולגנת בשביל אנשים כמונו - משפחות מארחות תמורת כסף, טרמפים עם מקומיים במקום מונית ודברים כאלה..
    אם יש למישהו משהו להוסיף או משהו שהוא יודע אז בבקשה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/10
  3. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

דימה הכי חושב תהנה .

אגב, מעניין אותי לדעת האם יש ווינר בג'מייקה ובוגוואדלופ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/6/10
  4. StevieG Member

אהלן, אני מתכנן טיול לארה"ב לשבועיים בסוף ספטמבר. אני הולך לעשות את ניו יורק, וושינגטון, אטלנטיק סיטי, נאשוויל ומפלי הניאגרה. אם למישהו יש המלצות על כל מיני פאבים נחמדים באיזור או כל מיני מקומות נחמדים כאלה, במיוחד במדינת טנסי, ליד נאשוויל או בנאשוויל.

5. אלי מתחן Member

חזרתי משבוע בסלובניה, מדינה מדהימה. ממליץ לכל אחד, במיוחד לחלק המערבי שלה.

6. T0XiN Member

+1

בלד מקום מדהים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/10
  7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום ראשון בורגס. המלצות מישהו ?

8. StevieG Member

טוב, יש לי שני טיולים ולשניהם יש לי בקשות להמלצות: אני הולך לטייל בארה"ב עם אבא שלי עוד שלושה שבועות בניו יורק, וושינגטון, אטלנטיק סיטי, נאשוויל, אולי ממפיס ומפלי הניאגרה. יש המלצות על מקומות שחייבים לבקר בהם?

הטיול השני שהוא פחות טיול אלא יותר... נו טוב, אני טס לאמסטרדם לסילבסטר. אני מחפש גאסטהאוסים זולים, בנוסף להמלצות תייריותיות ומחירים של כל הדברים הטובים באמסטרדם: סקס, סמים ואלכוהול.

9. דימה Member

סטיבי בקשר לארהב לא יכול לעזור לך לא קיבלתי ויזה בעצמי חח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    אבל בקשר לגסטהאוסים יש אתר מטורף באמת שימושי בכל עונה
    http://www.hostelworld.com
    אתר מצוין יש פה הכל מהכל, תדפדף...

ואגב חזרתי מג'מייקה קצת מוקדם מהצפוי.
    הייתי מתחיל לספר אבל זה כל כך ארוך חחח ועכשיו 7 בבוקר נחתתי בדיוק לסוף השביתה שהייתה בנתבג וכמו מניאק שעתיים אני מחכה לתיק שלי ובסוף לא קיבלתי.
    מקווה שלא יעלמו לי דברים קניתי 2 בקבוקי וויסקי מאלטים משהו נדיר

10. COYS Member

פשוט תזרום עם אמסטרדם,תגיע למקום וממש ליד הגשר של התחנת רכבת יש הרבה אכסניות ומלונות זולים שצעירים מתאכסנים בהם,תשאל גם יעזרו לך.
    מבחינת סמים אני ממליץ לך לקנות בקופי שופ בשם מלו ילו,יש גם את בולדוג שזה גם קופי שופ נחמד.
    סקס תחפש מסיבות שנערכות בזמן השהות שלך שם,שאני הייתי אני נפלתי על הוייט סנסיישן שזה מסיבה מטורפת שנערכת פעם בשנה ובאים אליה מכל רחבי אירופה.

11. Joel Gion Member

פשוט תכנס לקופי שופ ותגיד למוכר Give me your best Sativa. הוא כבר ידאג לך.

12. StevieG Member

מה המחירים שם, מישהו יודע להגיד בסביבות כמה יורו? גם לגבי מזון ושתייה, מה רמת המחירים שם?

דרך אגב, מצאתי אכסנייה במיקום מעולה(מרכז אמסטרדם, ליד כיכר דאם), עם מחיר סביר לגמרי(250 יורו לשבוע לבן אדם), יחסית לתקופה כמובן, והיא מעוצבת בצורה יפה. נראה לי שהאכסנייה תהיה אש.

13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

תתחיל לספר חבר, זה יועיל פה מאוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לגבי המזוודות - אל תתרגש, זה בטח בגלל העיצומים המזדיינים האלה, מטורף שם.
    אני פעם נחתתי בלונדון ולא הגיעה המזוודה שלי. אחרי שעה אמרו לי למלא טופס ואחרי כמה שעות אמרו לי שזה נשלח למקום אחר והביאו לי את המזוודות עד הבית. במקרה שלך רוב הסיכויים שפשוט היה שם בלגן ולא מיינו כמו שצריך.

14. דימה Member

אני ינסה לקצר כמה שיותר כי באמת שאני יכול לדבר על זה בלי סוף.
    כאמור יצאתי מהארץ ב 5.7 ללונדון, יומיים אצל חבר (לונדון היה הקונקשן) ומשם הדרמתי לקינגסטון, ג'מייקה.
    טעות מספר אחד היא שנחתתי בקינגסטון, להיות הלבן היחיד על המטוס 9 שעות ולגלות אחרי זה שאתה בין היחידים גם בקינגסטון לא עושה הרגשה טובה במיוחד אחרי שנחתתי הרגע.
    עשיתי עוד לפני זה בוקינג (BOOKING) ל 3 לילות בגסטהאוס 17 מייל מקינגסטון באזור הררי ירוק יש מפלים קטנים כאלה והכל סבבה.
    הגעתי לגסטהאוס הכל טוב ובמקום 3 לילות נשארתי שם שבוע כי לא היה כוח לזוז לשום מקום. כל יום WEED בזולה במרפסת שם עם כל התיירים והראסטות שם פשוט תענוג, גם החומר מאוד זול שם..
    רק לשם השוואה לא יודע כמה פה מעשנים, אבל שקית יפה מאוד של וויד שעולה בלונדון למשל 20 פאונד (120 שקל), בג'מייקה אותה כמות עולה פחות מחצי יורו. שקית של בערך 2-3 גרם.
    סלחו לי מראש אם זה פוגע במישהו כל הקטע של העישון, אבל חייב לציין את זה לפחות כי בג'מייקה העישון הוא לא לאנשים ספציפיים, כולם מעשנים שם חלק מהתרבות שלהם זה הגאנג'ה והוויד.

טיילתי מסביב למגורים מן הסתם על ההרים בערך שעתיים כל כיוון והכל היה שלווה ורוגע וכמעט ואין אנשים בכלל.
    הכרתי שם הרבה אנשים אפילו הגיעו 2 ישראלים מבוגרים יחסית וזה ממש הפתיע אותי לטובה, פתאום לדבר עברית ממש חיכיתי לזה.
    הישראלים שהגיעו כבר היו איזה שבועיים באי, והם אמרו לי שזה המקום הכי טוב שהם היו בו. לא הכי כיף לשמוע את זה כי אני יודע שצריך להמשיך משם הלאה ואחרי שהם אמרו לי את זה ציפיתי לדברים גרועים. מים חמים למשל לא ראיתי בשום מקום פרט להתחלה.

הכרתי צרפתי אחד חדר לידי, בן 24 מגיע לג'מייקה כל שנה מגיל 18. אז הוא כבר מקשקש בפטואה קצת והוא הקל עלי את ההסתגלות אפשר להגיד. המשכתי איתו לכל הצד המזרחי של האי, מדרום (קינגסטון) עד צפון (פורט אנטוניו). בסופו של דבר הגעתי כמה לילות אחרונים למלון אפשר להגיד באוצ'י (OCHO RIOS) עיר תיירותית לכל דבר עם יחסית הרבה לבנים, ככה שהרגשתי יותר טוב, אבל לא יותר מדי כי זאת בכל זאת לא הייתה העונה אז היה גשום כל הזמן וחם.

אפשר להגיד בסופו של דבר שנהנתי מאוד אבל היה מאוד מייגע, 20 יום בג'מייקה בהארד קור (כל המזרח הוא לא מתוייר בכלל אפשר להגיד, לעומת המערב ששם בדרך כלל כל התיירים נוחתים), כל יום צריך לצאת כדי לאכול ולראות כי בכל זאת הרבה מאוד כסף שילמתי להגיע לשם, אז צריך לראות...
    איך שאני יוצא רוצה ללכת מA ל B קופצים עלי לפחות 4 ג'מייקנים מנסים למכור לי דברים, שזה בוא נגיד קורה בהרבה מקומות אבל משום מה הם לא מבינים את המילה לא.
    באיזשהו מקום מישהו הציע לי WEED אמרתי לו שלא, אז הוא הוציא עלי סכין. ברחתי משם איכשהו בזריז ושרדתי כדי לספר על זה :)
    בסוף עשיתי 2 טעויות שהראשונה כמו שאמרתי לנחות בקינגסטון והשניה זה לטוס לבד.
    אמנם אתה לא לבד אף פעם והנה כמוני שהכרתי צרפתי ועוד הרבה תיירים ככה שזה לא לבד לבד, אבל קשה בלי עברית אנגלית כל היום זה מייגע...
    וזה גם לא אנגלית זה פטואה שזה ניב ג'מייקני מאוד קשה להבין אותם ויש להם סלנג גם לשפה המוזרה הזאת, ככה שהיה קצת קשה בהתחלה.
    אבל בסך הכל ג'מייקה מאוד מומלצת ומי שרוצה אני יכול לספר עוד פרטים יותר קטנים על מסיבות שהייתי, על השפה המצחיקה שלהם (הם אומרים YA MAN בלי סוף, לפחות אמרו לי את זה בהתחלה, ואז גיליתי שהם אומרים את זה לכל דבר אפילו לכלבים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx גם בנות שמדברות אחת עם השניה אומרות MAN כל הזמן קטע מוזר מאוד).
    תחבורה ציבורית אם אפשר לקרוא לזה ככה גם מיוחדת שם, ובעצם באוטובוס מקינגסטון לפורט אנטוניו שעתיים וחצי נסיעה רק שם שמעתי בוב מרלי, בעצם רק שם שמעתי רוטס רגאיי בכלל.
    המוזיקה שהולכת בג'מייקה עכשיו זה DANCEHALL וזה צריך ללמוד לאהוב אני לא סבלתי את זה בהתחלה אבל התרגלתי אפשר להגיד.
    בנות חולות נפש שם מענטזות בצורה מטורפת דברים שרואים רק ביוטיוב, ועוד אני לבן אז תמיד הם ניסו לדחוף לי איזה מישהי שאני יקח אותה לניו יורק יוציא אותה מהג'ורה של האי שלהם.
    כן עוד בעיה שהם רואים לבן חושבים הוא אמריקאי ישר, כמו שאני כשהייתי קטן ראיתי מישהו שחור חשבתי ישר אתיופיה...עוד לא התפתחו שם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אז מי שרוצה לדעת עוד אני ישמח מאוד לכתוב על דברים ספציפים, ואם מישהו חושב בכלל ללכת לג'מייקה אני יותר מישמח לעזור כמה שאני יכול על מחירים וכאלה.

15. שלו Guest

למה בחרת להוציא כסף דווקא בג'מייקה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx