דיון השחייה הרשמי

הנושא בפורום 'אולימפיאדת בייג'ינג 2008' פורסם ע"י Pipe, ‏5/8/08.

1. King Kenny Member

פלפס שוחה מחר רק בחצי הגמר של 200 מ' מעורב?

2. shlomydavid מנהלים

גם במוקדמות ה-100 מ' פרפר.

3. shlomydavid מנהלים

יום שישי ב'קוביית המים':

5:03 - 5:11 בבוקר: חצי גמר 50 מ' חופשי גברים.
    5:12 בבוקר: גמר 200 מ' חזה נשים (סוני, ג'ונס וג'וקיץ', קרב משולש על הזהב)
    5:19 בבוקר: גמר 200 מ' גב גברים (פירסול ולוחטה, ראש בראש לוהט על הזהב)
    5:26 - 5:38: בבוקר: חצי גמר 200 מ' גב נשים.
    5:48 בבוקר: גמר 200 מ' מעורב אישי גברים (פלפס, לוחטה וצ'ה, קרב משולש על הזהב)
    6:04 בבוקר: גמר 100 מ' חופשי נשים (קופלין וטריקט, ראש בראש על הזהב)
    6:19 - 6:29 בבוקר: חצי גמר 100 מ' פרפר גברים.

13:33 - 13:56: 50 מ' חופשי נשים (13 מקצי מוקדמות).
    13:57 - 15:31: 1500 מ' חופשי גברים (5 מקצי מוקדמות).
    15:32 - 15:43: 4*100 מ' מעורב אישי נשים (2 מקצי מוקדמות/חצאי גמר).
    15:44 - 15:56: 4*100 מ' מעורב אישי גברים (2 מוקדמות/חצאי גמר).

* כל המשחים ישודרו ביורוספורט.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/08
  4. King Kenny Member

פלפס הוא חתיכת תופעה, רגע אחד אתה רואה אותו על הפודיום עם מדליית הזהב, ושתי דקות אחרי זה אתה רואה בתוך המים.

עוד שתי מדליות זהב, יאללה מייקל!

5. shlomydavid מנהלים

6. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

7. samoel Member

אני כל כך אוהב לצפות בשחייה של המעורב(זה כיף לראות את כל הסגנונות משולבים יחדיו זה פשוט תמצית השחייה!), אבל היום פספסתי, האם יש אפשרות לראות באינטרנט את פלפס קורע את כולם שוב?

8. King Kenny Member

פה תוכל לראות

נ.ב-גרטל כל כך מצחיק אותי, הוא אחד הטמבלים הכי גדולים שנתנו להם מיקרופון.

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/08
  9. Ampelmann Member

אני צופה כל יום במשחים, מנסה בשידור ישיר ואם לא אז לפחות באינטרנט, ומופתע כל יום מחדש.
    כבר שנים שהשחיה, שהיא כנראה הספורט הצעיר ביותר באולימפיאדה מבחינת המחקר והמאמץ שהושקע בו, מספקת לנו כל פעם מחדש עוד שיאי עולם ועוד תוצאות. בניגוד לאתלטיקה, שבה כבר דומה שהגענו אם לא עד קצה היכולת אז לפחות קרוב, בשחיה, כך נראה, יש עוד לאן להתקדם.

ובכל זאת, לנוכח השיאים המדהימים של פלפס, שאוכל בלי מלח גם את קודמו בהיכל התהילה האולימפי, איאן ת'ורפ האוסטרלי, וגם את המאסטר בגימלאות מארק ספיץ, חייבים להוריד את הכובע. פלפס כנראה מקורץ מחומר אחר. אבל, האם לא רק הוא?
    הרי ראינו באולימפיאדה האחרונה במקביל איך כל יום נשבר שיא עולם חדש וממש באותן רגעים, איך כל יום מתגלה שערוריה חדשה בסין. אף אחד לא יודע מהו גילן האמיתי של המתעמלות הסיניות, אתרים שמדוויחים על שערויות נסגרים ומועלמים, ייתכן שיחד עם יוצריהם והמצב רחוק מלהיות צבעוני כמו טקס הפתיחה.
    כשמוסיפים לזה את העובדה שכמעט כל שיא עולם ושיא אישי (גם אצל הישראלים, שעשו התקדמות בהחלט יוצאת דופן, הרבה יותר מהצפוי והרבה יותר ממה שהאופי הישראלי קנה עד היום) ושכמה שהמרחק גדל יותר, כך גם שיא העולם נחתך, עולה השאלה המחייבת: האם הכל בבריכה כשר?

לא, אני לא מדבר דווקא על סמים, גם לא על בגד הים החדש, ששניהם דורשים גם מהשחיין עצמו איזושהי רמה. אני מדבר על דברים מנהלתיים יותר. כאלה שאולי אפילו הספורטאים לא יודעים מהם. הקיצוצים המדהימים של השחיינים בשיאים, שחלקם נקבעו בידי אותם אנשים ממש, עם אותו בגד הים ורק שבועות או חודשים קודם לכן, גורם לי לתהות האם למשל אורכה של הבריכה, 50 מטר על פי הכללים, הוא אכן כמצוין? או אולי דברים אחרים?

זו כמובן שאלה הזויה ביותר, המזכירה קונספירציות מטופשת לא פחות, אבל עם הסינים- שווה לשאול. הם הרי משטר טוטאליטרי שמטרתו היא להפוך את האירוע לבלתי נשכח ואין דרך טובה יותר מאולימפיאדה מלאת פירוטכניקה ושיאים אולימפיים כדי לגרום לאנשים להזכיר אותך גם בעוד עשרות שנים.

עוד קצת מייקל פלפס. הכתבה שהביאו הנה מזכירה לי שלא צריך להאמין תמיד למה שקוראים בעיתון. פלפס כנראה אוכל המון כל יום. רק כך מסוגל הגוף שלו להמשיך ולייצר אנרגיה שתספיק לו להתחזק כל יום מחדש ולהמשיך לשמור על הכושר למשחה הבא, אבל כמו שב-Ynet כבר הבטיחו לנו שפלפס ישחה סכום כולל של 70 ק"מ משחים רשמיים באולימפיאדה(כמה פעמים 200 מטר זה יוצא?!), ככה גם האפשרות שהאמריקאי יאכל משהו כמו 5-7 ק"ג אוכל ביום (תעשו את החשבון לבד), שהם גם 5% עד 8% אחוז בערך מהמשקל שלו. ביום!
    תחשבו על מה שדבר כזה יכול לגרום למערכת העיקול של השחיין וכמה ש-5 ק"ג אוכל לא מעובד ביום, מהסוג שיושב בדיוק בבטן, יכול להאט אותו. הגיוני?
    אז במדינה שבה התקשורת מציגה נתונים בלתי-אפשריים והערוץ שמשדר את האולימפיאדה מנסה לשכנע אותנו שהסינים מנסים להשתלט על העולם, אפשר גם להאמין שבנאם יאכל 5% אחוז מהמשקל שלו ביום (וזה עוד לפני שתיה). בתאבון.

לנושא אחר לגמרי, תגידו, גם אתם תמיד חושבים על הכדורגלן ששיחק בישראל לפני כמה שנים בכל פעם שאתם שומעים את השם "לאסלו צה"?

10. shlomydavid מנהלים

יום שבת ב'קוביית המים':

5:03 בבוקר: גמר 200 מ' גב נשים (קובנטרי, ביסל והולצר, קרב משולש על הזהב)
    5:10 בבוקר: גמר 100 מ' פרפר גברים (האם מישהו יכול לקחת מפלפס את הזהב ה-7 ?)
    5:16 בבוקר: גמר 800 מ' חופשי נשים (האם מישהי יכולה למנוע מאדלינגטון את הזהב ?)
    5:39 בבוקר: גמר 50 מ' חופשי גברים (ברנארד, סאליבאן ולבו, קרב משולש על הזהב)
    5:54 - 6:02: בבוקר: חצי גמר 50 מ' חופשי נשים.

* כל המשחים ישודרו ביורוספורט.

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/08
  11. King Kenny Member

באיזה שעה השידור החוזר של הגמר של פלפס (אין סיכוי שאני מתעורר ב-5 בבוקר)?

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי מושג מתי המשחה, אבל אני הבנתי שאיאן קרוקר מחזיק בשיא עולמי. לא רק זה הוא ניצח כבר את פלפס פעמיים בעבר. אני כבר מזמן 'נגדו', אבל אם ישבור את שיאו של ספיץ' אז מגיע לו. רק מה, אם ואני אומר בהדגשה, אם בסופו של דבר פלפס במהלך הקריירה עוד יתגלה כמישהו שהשתמש בסמים כל הסיפור הזה יהרוס אותו. אפילו אם הוא עכשיו נקי גם מריון ג'ונס, בן ג'ונסון ונדמה לי אפילו מאט ביונדי נשכחו כאילו לא היו. אין לי צל של ספק שפלפס שחיין מעולה, הכי טוב שאולי ראינו אי פעם, אבל אפילו אם הסמים שלוקח/לקח יעזור לו רק בסנטימטרים בודדים, הבחור יתלה. בארה"ב יש מספיק שמות גדולים שבטח באמריקה פשוט נתלו בתלייה ציבורית. שחקני בייסבול כמו פיט רוז (היה מהמר כפייתי), מרק מקגווייר, רוג'ר קלמנס וכמובן בארי בונדס. מי זוכר היום את מריון ג'ונס? פלורס גריפית' ג'וניור, זאתי עם הציפורניים, עשתה את מה שעשתה בסיאול והיא כבר לא בחיים כדי לספר איך אצנית באה לאולימפיאדה משום מקום, נכנסה לספר השיאים (השיא במאה מטרים עדיין שלה, נכון?) ואחרי זה נעלמה כאילו היתה רוח רפאים.

לסיום, לי אין בעיה עם מייקל פלפס, אבל לי יש בעיה עם ספורטאים שמרמים. אני אומר את האמת, אפילו ספיץ' בעבר עשה את השיאים כשבגופו חומרים שלא היו צריכים להיות שם, אין לי בעיה להמחק מדפי ההיסטוריה. אני חושב שאף אחד לא צריך להיות נאיבי ולחשוב שהספורט העולמי נקי, בטח לא בימים כשהכסף משחק תפקיד כל כך חשוב במשחק הזה. אני חושב שפשוט צריך לטפל בעניין הזה כמו שתמיד בארה"ב לגבי פושעים: חף מפשע עד שהוכח אחרת.

13. King Kenny Member

בסוף לא התעוררתי ב-5 בשביל לראות את פלפס, נשארתי ער עד 5. זה היה פשוט מדהים, כבר חשבתי שהוא הולך להפסיד את הזהב, הוא לא היה בטופ 3 אחרי 50 מ' אבל כהרגלו הוא הסתובב בצורה מדהימה ויצא מקום שני מהסיבוב (נראה לי. גם אז חשבתי שהוא יפסיד את הזהב כי הוא עדיין פיגר וגם כשהם הגיעו לסוף הראשון (נראה לי אוקיץ' או משהו כזה) שלח יד לפניו אבל התנועה של פלפס הייתה יותר מהירה והוא ניצח במאית השניה עם שיא אולימפי. איזה משחה נהדר.

עוד מדליה זהב אחת והשיא שלו, יאללה מייקל!

14. shlomydavid מנהלים

פשוט מדהים מה שהלך שם, כבר הייתי בטוח שהוא איבד את הזהב, כי הסרבי הוביל כל המשחה, אבל רק הזריקה של הידיים לקיר הביאה לפלפס את הזהב. פשוט לא יאמן.
    ד"א, הסרבים מחו על הניצחון של פלפס בטענה שקאביץ' היה זה שנגע ראשון בקיר, אבל השחיין הסרבי עצמו התנגד למחאה, ואמר: "הייתי מעדיף שהם יעזבו את זה, אני לא רוצה להילחם". בסופו של דבר ההחלטה אושרה באופן סופי.

הנה המשחה המדהים הזה לצפייה - http://olympics.walla.co.il/?w=/3812/1330842.

מחר הוא תלוי בחבריו למשלחת האמריקאית, אבל קשה לי להאמין שהם יחזרו שוב על הטעות מאתונה, כי הם קיבלו הוראות מפורשות לגבי עשיית החילופים.

15. AVISEY Member

מדהים מדהים מדהים !! הוא פשוט ענק ! כוח הרצון שלו הלחימה עד המאיית האחרונה, זה מה שעושה אותו לאלוף ראוי וספורטאי ענק .