החוקה הרשמית אומרת שנבדל הוא כאשר שחקן התקפה נמצא קרוב יותר לקו השער מאשר השחקן היריב הלפני-אחרון. במקרה הזה גם הוא יותר קרוב לקו השער מהשחקן האחרון זה כנראה גם תופס ככה שכנראה זה בכל זאת נבדל.
בטח שזה נבדל. בתנאי שהמסירה לא מבטלת את חוק הנבדל (הוצאת חוץ, מסירה אחורה, השחקן האחרון לא עבר את החצי וכו'), בין השחקן לשער חייבים להיות שני שחקני יריב.
כמו שכתבתי באשכול אחר, אם כך היה המצב, אז היינו רואים חלוצים שמסתובבים על קו השער של הקבוצה היריבה, כך שברגע שנבעט לעברם כדור, כלומר ברגע ה"מסירה" הם מאחורי כל שחקני היריב ויכולים לקבל כדור מטר מהשער.
החוק הוא הפוך. החוק לא אומר ש "... -10 שחקנים של היריב", אלא שהשחקן לא בנבדל אם בינו לבין קו השער יש לפחות 2 שחקני יריב (והכדור נע קדימה משחקן של הקבוצה התוקפת). לכן, אם יש יותר מ - 2 זה לא נבדל ואם יש פחות משניים (כלומר, 1 או 0 שחקנים) זה נבדל. ו - מעולם לא היה. מה שיכול להיות זה א. שהשופט לא ראה טוב. ב. הכדור הלך אחורה, כלומר שהכדור הגיע מקו הרוחב והלך אחורה (במסירה לאחור לעולם אין נבדל) (לאחור הכוונה היא האחורה של ההתקפה). ג. הוצאת חוץ. גם בהוצאת חוץ אין נבדל.
כן, אבל זה מאוד מוזר לראות את האחראים על השידור (במאי,עורך, מפיק, מי שלא יהיה) מסמנים את הקו האחרון של נבחרת אנגליה בזמן שמנואל נוייר בועט את הכדור, וקלוזה נמצא שמה אחרי הבלמים של הנבחרת האנגלית. כנראה החוקה לא ברורה לכולם.
נעשה צדק במשחק של אורוגוואי. שימו לב למהלך האחרון של ההארכה - פנסטיל מגביה, אחד השחקנים נוגח אחורה, ישנם שני שחקנים בנבדל פסיבי אבל מי שיקבל את הכדור לא בנבדל. לאחר מכן אותו שחקן שלא בנבדל נוגח מעל מוסלרה ואז ברגע זה סטפן אפיה (ליד הקורה) בנבדל (גם אם הוא בקו אחד עם המגן, והוא לא, צריך שני שחקנים כי השוער בחוץ). אפיה בועט את הכדור לרגליים של סוארז ומשם המהלך ממשיך כמו שכולם כאן יזכרו עוד הרבה שנים. http://www.youtube.com/watch?v=Cu-HkBumYC8 (העתקתי את הדברים מדיון המשחק, אבל זה רלוונטי גם לכאן) אני מניח שבדיעבד גם אוהדי אורוגוואי ובוודאי שהאוהדים הניטרליים לא כועסים על הקוון שלא ראה זאת.
הכדור נדמה לי מגיע מהיד של השוער. אם כן, זה לא נבדל, נכון? ואגב, אם בכל זאת מה שאמרתי למעלה זה נבדל (ואני חושב שלא), אז הנבדל הוא ממש קטן. קטן יותר מהנבדל של וייה נגד פורטוגל למשל. http://www.siz.co.il/my.php?i=g2gdqomqy41z.Xxx
השוער נוגע בכדור אבל השחקן הגנאי נוגח אותו, כך שזה נבדל. למיטב מה שראיתי בגול של וייה היה קו אחד, והספק תמיד עם ההתקפה, כמו שאתה ודאי יודע.
השער לזכות פרגוואי שנפסל בטענת נבדל הוא מקרה מאוד גבולי ונתון לפרשנות. הכל תלוי באיך הקוון/שופט מגדירים מעורבות של שחקן במהלך. קוונים/שופטים יותר ליברליים יגידו שאין שום מעורבות של קרדוזו במהלך הזה. מאוד מאוד גבולי, אם כי אי אפשר לבוא בטענות אל צוות השיפוט על שהחליטו לפסול את השער. אני אשמח לשמוע מה דעתו של הפוסק שלנו לירן בעניין.