דיון השופטים הרשמי

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י לירן, ‏10/6/10.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומה זה אומר שהשופט אחראי לטוב או לרע, שצריך לזרוק אותו עכשיו מהטורניר?

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא התייחסתי למסקנות, להעיף זה לא פיתרון, כי אם כן לא ישארו שופטים לשלבים הבאים. השופט אחראי, נקודה.

3. eastlands Member

במקרים של נבדל השופט הוא לא האשם העיקרי ,ברוב המקרים הוא אפילו לא אשם קצת , בגול של טבס הקון צריך לארוז ומהר את החפצים ולאת לחופשה ארוכה זה הכל.

4. gonzo18 Member

חבל שאתה עושה מעצמך בדיחה מהלכת כשאתה אומר שספרד זאת הבייבי של פיפ"א. כי ספרד עד עכשיו קופחה ב-4 פנדלים שלא נשרקו לטובתה.

לגבי השופטים,פיפ"א זה מוסד שעומדים בראשותו אנשים עלובים שמתכחשים למציאות ושוכחים שאנחנו נמצאים עכשיו בשנת 2010. חייבים להכניס מצלמות למשחק,אחרת אין ערך ספורטיבי. הכי מצחיק זה שועדת השופטים של פיפ"א שלא אישרה הכנסת מצלמות למגרשים במהלך דיון שהתקיים לא מזמן-זו ועדה ש-50 אחוז ממנה היא בריטים.
    זה מה שנקרא לאכול את הדייסה שאתה מבשל.

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/10
  5. מראדונה Member

ולמה שפיפ"א תעזור לארגנטינה?
    שמעתם את כל הזבל שמראדונה שופך עליהם?

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי בעיה עם זה, יש מקרים בהם אי אפשר לעבור בשתיקה ולהמשיך הלאה, בטח בטורניר כזה. זה לא יהיה הוגן לשחקנים, לאוהדים וגם לא לקוון שהלחץ עליו יהיה עצום. באופן כללי, אנחנו רואים בכל משחק נבדלים צמודים שנשרקים או לא נשרקים שלא בצדק. וזה לא ייפסק.

7. gonzo18 Member

היה בטורניר הזה רק משחק אחד שהשיפוט בו הריח לי מסריח וזה המשחק של דרום אפריקה נגד צרפת. אני כמעט משוכנע במאה אחוז שהשופט לא היה אובייקטיבי בלשון המעטה נגד הצרפתים. האדום לגורקוף היה שערוריה.

8. THE STRETFORD END Member

ממבט נוסף על הגול של לאמפרד,טעות שלי בנוגע למיקום של הקוון,הוא היה קרוב הרבה יותר לאירוע,
    לא שזה עושה את הטעות שלו לפחות חמורה.

9. gonzo18 Member

אין שום סיבה שהקוון לא אישר את השער למעט העובדה שהוא לא יכול היה לראות האם הכדור עבר את הקו בוודאות ולכן הוא פסל את השער. אנשים מתעלמים מזה שהשופטים האלה צריכים לקבל החלטות בזמן אמת וזה כמעט בלתי אפשרי. לכן אני חושב שהערך הסופרטיבי של משחק הכדורגל לעומת ענפי ספורט אחרים הוא-הוא כמעט ולא קיים. ראיתי בחיים שלי יותר מידי משחקי כדורגל שהוכרעו בגלל השופטים,אם זה בכרטיס אדום לא מוצדק,שער בנבדל,פסילת שער בנבדל שלא היה,שריקה לפנדל שלא היה,התעלמות מבפנדל שהיה,נגיעת יד שלא היתה,התעלמות מנגיעת יד שהיתה... הכדורגל זה ענף הספורט היחידי בעולם שהערך של השופט ביותר מידי מקרים משפיע יותר מהערך של הקבוצות. זו תעודת עניות לפיפ"א שעברו כבר 24 שנים מאז היד של מרדונה,מקרה מפורסם לצורך העניין, ועדיין לא הכניסו מצלמות למגרשים. לפעמים אני פשוט לא יודע למה אני רואה את המשחק הזה.

10. THE STRETFORD END Member

gonzo18

אם זה השופט,מילא,יכול להיות שהסתירו לו,קורה,בטח כשמסביבך לא מעט שחקנים.
    קוון אמור להיות בקו אחד עם ההתקפה ולהיות בקו אחד עם ההתקפה ולא לראות דבר כל-כך ברור...אין שום תירוץ שיכול להתקבל.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

קוון אמור להיות בקו אחד עם ההתקפה, אבל ההתקפה והכדור הם דברים נעים, הקוון לא נמצא באותו כושר כמו השחקנים ולפעמים הוא מאחר להגיע.

במקרה הזה, גונזו צודק לחלוטין. זאת תעודת עניות אומללה לכדורגל שאחרי כל כך הרבה שנים, עוד אין ולו עזר בסיסי אחד לשופט. אפילו לא טכנולוגיית קו שער. מביש. טעויות שיפוט הן לא חלק מהמשחק ובטח לא חלק מהיופי או מהקסם שלו, כפי שיש הטוענים.

12. piston Member

הפתרון פשוט, ומיושם בענפי ספורט אחרים : שימוש במצלמות הטלוויזיה.

זה לא אומר שצריך לשפוט רק על פי הטלוויזיה, או לבדוק כל שריקה קטנה, אבל יש הרבה אלטרנטיבות.

אפשר כמו בטניס לתת לכל קבוצה 3 בדיקות למשחק, כשרק טעויות של הקבוצות יפחיתו את המספר שנותר.

אופציה נוספת היא לפעול כמו ב NBA, כשרק ברגעים קריטיים יבחן השופט את הצילומים, כגון שערים חוקיים או פסולים, עבירה גבולית לאדום, או אלימות ללא כדור, בה שחקן פתאום נשכב על הדשא. חטף מכה ללא כדור ? אדום כחוק, התחזה ? אדום על התחזות שהובילה לעצירת המשחק.

אופציה נוספת היא לתת לשופט הרביעי להתחיל לעבוד, ושיישב כל המשחק מול הצילום בשידור HD, ויוכל בעזרת מערכת הקשר הפנימית באמת לעזור לשופט, עם החדות של התמונה וההילוכים החוזרים.

כל האופציות הללו כשרות, יעלו את רמת השיפוט פלאים, ולא יפגעו בפרנסה של השופטים. להפך, באמצעות העזרים הללו ימנו טעויות מביכות ואיתן ימנעו גם ההשעיות הלא פחות מביכות של השופטים, והכנסתם בפועל תגדל. (פגיעה במעמד השופט הוא סיבה להתנגדות איגודי השופטים).

13. THE STRETFORD END Member

אמיר ע

השחקנים נעים,הכדור נע,גם קוון,הוא לא עומד במקום!
    קוון לא נמצא בכושר גופני כמו שחקנים,זה תירוץ או בדיחה?
    הוא עדיין בכושר גופני מצויין,אחרת לא היה עובר את מבדקי הכושר,
    מה גם שהוא רץ הרבה פחות משחקנים בזמן המשחק.
    הוא מאחר להגיע...נו,נניח והיה 2 מטר מאחורי קו ההתקפה,
    לא לראות את הכדור מ 16 מטר עובר את קו השער במטר לפחות,על זה אין שום תירוץ.

14. אלי מתחן Member

אם מחליטים להכניס טלוויזיה רק באירועים גדולים, יש נראה לי מספיק תקציב להביא גם שופט שיסתכל רק על הטלוויזיה, ולהביא עוד שופט שיסתכל על השופט שמסתכל על הטלוויזיה, לא צריך להשתמש בשופט הרביעי בשביל זה.
    האמת, שאפילו לא צריך טלוויזיה, מערכת שמזהה מתי חפץ עובר קו מסויים קיימת בכל כך הרבה דברים ביום יום, פשוט להכניס אחת כזאת לפעולה.

15. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

יש לי תחושה שהצילום המעולה עוזר לנו ו30 המצלמות בכל זווית להחליט בקלות על דברים שכאלו. אני אמנם צעיר (כמו הרוב פה אני מאמין), אבל פעם, כמה משחקים שודרו בשידור ישיר? כמה דיברו על טעויות שיפוט? אני מאמין שאותו גמר בוומבלי מלפני 44 שנה היה נראה אחרת אם היו שמה 30 מצלמות מכל זווית ולא רק 3-4 מצלמות. השופטים צריכים להתמודד עם זה וזה בכלל לא הוגן. בא לכם אולי לראות כדורגל עם 3-4 מצלמות כמו פעם ולהשאר עם הספק, "האם היה נבדל או לא"?

דבר שני, גבי היינסה היה ממש חכם, הוא הצביע למעלה אל המסך הענק בסוקר סיטי ואמר שזה לא חוקי לשנות החלטה על פי שיקול שלא נראה מהעיניים. אם הוא לא היה שמה, יכול להיות שרוזטי היה עושה תקדים ופוסל את השער, כי הוא כבר הבין שסטפנו איירולדי (אותו קוון שאתם שוחטים) שטעה, וגם הוא עצמו כי הוא קיבל מפאולו קאלקאניו (הקוון השני) במיקרופון את ההודעה.

אגב, מאסימו בואזקה, השופט השוויצרי ששפט טוב את המשחק בין דרום אפריקה לאורוגוואי כנראה לא ימשיך לשפוט עקב אותה הרחקה של השוער איטומלנג ק'ונה לאחר שהכשיל את לואיס סוארס. זה אומר עד כמה פיפ"א באמת עובדים בצורה פוליטית, כי המארחת נדפקה, ודבר נוסף הוא אכן השמרנות של ספ בלאטר שאומרת: "אי אפשר ליישם את הצילום כעזר לשיפוט גם בליגות נמוכות שלא משודרות". צריך לברך את פלאטיני על הניסיון להכניס עוד 2 שופטי קו בגביע אופ"א, אבל אני מאמין שצריך לשנות את החוקה ולכתוב בה שמותר יהיה להעזר בצילום.