החידה השבועית לילד: איזה מרחק גדול יותר, זה של הכדור מהקו במשחק של אנגליה-גרמניה או זה של טבז מקו ההגנה? בדיחה של שופטים.
אמיר, גם עכשיו השופטים מסכנים ופיפ"א מתעללת בהם שהם לא עוזרים להם טכנולוגית? יש גבול לכמה בנאדם מסוגל לא לבצע את העבודה שלו כמו שצריך, זה לא פיזיקת גרעין. אז כן, קוון כזה שלא מרים דגל צריך להיות בבית שנתיים עכשיו, יש אחרים.
הקוון אשם, ללא ספק. אני מדבר על השופט שהוא תמיד הקורבן לתלונות. זהו תפקידו המובהק של הקוון לראות שהכדור עבר את הקו במקרה כזה, והוא נכשל ובגדול. הקוון חייב ללכת, ולמרבה הצער אני מאמין שזה גם ישלח את השופט הביתה (נדמה לי שהצוותים קבועים). אני פשוט אומר לאנשים שמכלילים שצריך לדעת מתי להאשים ואת מי. והנה, צוות שיפוט איטלקי בראשותו של רוברטו רוזטי המוערך מאוד ובצדק, מאשר שער בלתי חוקי לארגנטינה. אנשים, שיפוט מושלם אינו אפשרי לעין אנושית. אפילו לא קרוב.
והכי מצחיק זה שטבס היה מאחורי כל שחקני ההגנה של מקסיקו, כולל השוער! והקוון עוד עמד בזמן המסירה בקו אחד עם טבס! פשוט ביזיון.
ברור שרוזטי לא אשם, הוא השופט הטוב באירופה לפי דעתי. אבל אין קשר בין שיפוט מושלם לבין למה שהיה עכשיו במשחק. זה נבדל שאם קוון לא מסוגל לראות, גם טכנולוגיה כבר לא תעזור לו, שילך להיות שיפוצניק.
השאלה היא מה זה לא מבצע את העבודה שלו כמו שצריך. אישית, אני גם חושב שעין אנושית לא יכולה לראות במדויק את מאית השנייה בה נמסר הכדור (לפעמים 20-30 ו-50 מטר אחורה) ובמקביל האם יש נבדל או לא. כך שאפילו זיהוי של נבדל היא מלאכה בלתי אפשרית ובמקרים רבים היא יותר ניחוש מלומד מאשר החלטה ברורה. אם שופט רואה אירוע ומקבל החלטה שגויה או משתפן, אם שופט בלתי עקבי בהחלטות שלו, זו בעיה וזו בהחלט סיבה להרחיק אותו מהמגרשים. אבל אם הסתירו לשופט, אז וואלה - זה מרגיז, זה מרתיח, אבל זאת לא סיבה להעניש אותו. מה תרוויח בזה? איזה מסר תעביר בכך לשופט ולשאר השופטים? זה לא בסדר שאתה לא מתנשא לגובה של שלושה מטרים? מהי בעצם התיאוריה שלך? שזה כל כך קל לייצר שופטים טובים ואיכותיים, ועדיין אף אחד לא מצליח? הרי זה לא רק המונדיאל. בכל אחת מהליגות הבכירות באירופה אנחנו רואים טעויות מדי שבוע, בכל אחת מהליגות בטוחים שהשופטים שלהם הם הכי גרועים בעולם. אז מה אנחנו לומדים מזה? אתה יכול להמשיך לחנטרש, להשעות את השופט הזה ולהחזיר את השופט ההוא, לקבל מהשופט שחזר משחק מצוין ולחשוב שיצאת גדול, רק כדי שבשבוע הבא הוא שוב יטעה. הכל מקרי. יש שופטים טובים, ויש שופטים טובים פחות, אבל טעויות ימשיכו להיות והמון כל עוד הגורם האנושי הוא היחיד שמכריע. נקודה.
מאית השנייה, בן אדם. אם אתה מסוגל במהלך 90 דקות, שוב ושוב, להכריע נבדל במדויק על סמך משהו שאורך מאית השנייה, אולי עשירית השנייה, אני מעניק לך תג של פיפ"א. זאת פנטזיה מטורפת של אנשים שחושבים שזה קל לראות נבדל. שלושה אנשים נעים במקביל, שניים מתרחקים מהשער ואחד לכיוון השער, במקביל, 10-15 מטר משם, מישהו בועט בכדור לכיוון השער. והכל מתנקז למאית השנייה שבה הוא נוגע בכדור ואז אתה צריך לראות גם שהוא בועט בכדור, וגם את הקו שבו נמצאים השלושה, כשלעתים מדובר בנבדל של שני מילימטר או באי נבדל של שני מילימטר. וואלה, פשוט. באמת קוון עיוור.
במונדיאל הספציפי של 2010 יש טעויות שגם לשופטים שמתחילים ללמוד את המקצוע אסור לעשות. הרי, הכל מצטבר - ההרחקות המפגרות שהרסו משחקים, כמות מצבי נבדל בלתי סבירה שלא נשרקו, שערים שנפסלו לארה"ב, וכמובן הדובדבן שבקצפת - הגול של אנגליה. אני לא זוכר אף טורניר גדול עם כמות כזאת של טעויות, ולאוו דווקא מצד שופטים ממדינות נידחות ואזוטריות. ביזיון ענק, חייבים שינוי.
אבל עדיין סטרטפורד, יכול להיות שזה היה נגמר אחרת אילו היינו יורדים למחצית בתיקו 2. לא בטוח, גם אני מלא על אנגליה שראינו היום, אבל יכול להיות... חבל, לא נורא, נחזור בעוד שנתיים בשביל לאכול עוד קיפוח מצד השופטים...
את המשחק הזה אני הפסקתי לראות מיד עם ההחלטה המושחתת הזו ואני לא מתכוון לטרוח לצפות במחצית השנייה. איך עוד אפשר ללמד דברי סנגוריה על הדברים האלה? אני מאוד לא מופתע שמי שנהנה היום מטעויות השיפוט היו נבחרות הבית של אדידס, גרמניה וארגנטינה (הבייבי השלישית, ספרד, נהנתה גם היא מהחלטות שיפוט בוטות- ההרחקה של צ'ילה שכל כולה התחזות, הויתור השערורייתי על השעייה לדויד וייה). שתי ההחלטות האלה- הגול החוקי של למפארד והגול הלא חוקי של טבס- הן באמת שבירת כל השיאים, והכל ביום אחד. מאית שנייה, חצי שנייה, בשביל מה בדיוק הם שם? ותחסכו את המשפטים הידועים מראש, גרמניה נבחרת טובה מאנגליה, ארגנטינה יותר טובה ממכסיקו, הכל ידוע. ובכל זאת... זה פשוט מסריח משחיתות וכשמדובר בפיפ"א באמת אין מה להיות מופתעים.
אוי נו באמת.שמעתי הרבה תיאוריות הזויות אבל זו by far הכי הזויה.נראה לך שבגלל שאדידס היא החברה של פיפ"א אז בכוונה הנבחרות של אדידס עוברות?איך איטליה הייתה אלופת העולם אם הספונסרית שלה היא פומה?
פיפ"א כבר הודיעה במסיבת עיתונאים שאין בכוונתה להתחיל להשתמש במכשירי עזרה טכנלוגיים והדבר היחיד שהם שוקלים זה להציב עוד ליצן ליד השערים. הגיע הזמן שמאמנים בכירים ושחקני עבר כמו קרויף, בקנבאור ואחרים יתחילו להזיז את התחת כדי שבלאטר ייכנע. בסופו של דבר יש לדעתי לכולם מספיק כח בשביל להכריח את הדיקטטור השוויצרי להכנע לדרישות המאד מאד הגיוניות. מצידי אפשר פשוט לשבות כי יותר מדי כסף נמצא על כף המאזניים. הדבר הכי אידיוטי כרגע זה שרוזטי שופט לדעתי מצויין ונותן למשחק לרוץ מבלי כל פעם לשרוק בעד הצלילות של השחקנים (בעיקר הארגנטינאיים). הוא רק טעה פעם אחד וזה גמר את המשחק כי מקסיקו נבחרת מאד נאיבית ובינונית.
תיאוריה? איזו תיאוריה? זה רק ציון של קשר ברור. האם אני אמרתי שפיפ"א "מעבירה" נבחרות בגלל שהן מאדידס? אמרתי משהו לגבי סידור הזוכה? לא, אני רשמתי שאני לא מופתע שהנבחרות הגדולות שנתמכות ע"י אדידס הן אלה שנהנו עד עכשיו במונדיאל מהחלטות השיפוט השגויות הכי בוטות, שקיפחו נבחרות אחרות. אתה כנראה חושב שזה מקרי, אני לא. אם גרמניה לא הייתה נבחרת טובה, היא לא הייתה מנצחת היום לא משנה מי השופט ומה החלטותיו, וכך גם ארגנטינה. וסביר להניח שאם הן יהיו לא טובות, הן גם ישלמו על כך. אבל כל זה לא אומר שאין הטייה לטובתן.
אומנם ברוב המקרים אני מסכים עם מה שכתבת אבל המקרה הזה הוא פשוט שערוריה. לא רק שהיה נבדל של קילומטר, טבס גם היה אחרי 2 השחקנים האחרונים של מקסיקו. כלומר בשביל שזה לא יהיה נבדל הוא היה צריך להיות לפני שני(!) השחקנים האלה. בנוסף לכך, זה לא שמסי היה 50 מטר מטבס בזמן הבעיטה, הוא בקושי היה 3 מטר ממנו, וזה אמור להקל על הקוון בצורה משמעותית. לכן אני לא רואה שום תירוץ שהקוון יכול להיאחז בו ללמה הוא לא הניף את הדגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx