נראה שמצב השיפוט רק הולך ומחמיר. אין לי הרבה סיבות לאופטימיות, אבל אני מקווה למגמת השתפרות מהנוק-אאוט לפחות.
אירמטוב האוזבקי עם עוד תצוגת שיפוט טובה היום במשחק בין הקוריאנים לניגרים, עד כה אני ממש מופתע לטובה מהשופט הזה, עושה בינתיים מונדיאל יפה. אני מאמין שייתנו לו להמשיך לשפוט גם בשלבים הגבוהים יותר עם כאלה תצוגות.
דווקא במונדיאל הקודם ראינו סיפור שהתחיל כמו במקרה של האוזבקי ונגמר בגמר. אליסונדו לא סומן מלכתחילה כשופט האפשרי לגמר, אך קיבל את הקרדיט לאחר הופעה טובה במשחקים המוקדמים (כולל במשחק הקשה ברבע הגמר). כמו האוזבקי, גם הארגנטיני שפט במשחק הפתיחה אגב. בינתיים אירמטוב עושה רושם של שופט מצויין, גם הקוונים שלו פוגעים יפה.
צפוי זה אנדר-סטייטמנס. ריקבון פוליטי. שחקנים הורחקו כבר במונדיאל הזה על הרבה פחות. העיקר שהאינסטינקטים של וייה עובדים כמו שצריך.
ממה שהבנתי הוא הסיבה למה וייה לא הורחק: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/11/25/article-0-01E625B00000044D-484_468x676.Xxx זהו אנחל וילאר שהוא יו"ר אגוד השופטים בפיפ"א שהחליט לא להרחיק את וייה.. השם כבר אומר הכל, לא? הוא ספרדי...ואחרי זה להגיד שפיפ"א לא מושחתת וארגון פוליטי טהור.
ואולי השופטים שמו את עצמם במקומו של וייה? מה שאף אחד לא עשה כאן. שופט עם ביצים היה מרחיק את הטורקי היום. צלילה ברחבה, משחק יד על יד הרחבה.
לא קראתי את כל האשכול אז אולי אני חוזר על דברים שנאמרו. זה כבר צועק לשמיים - פיפ"א חייבת לשנות חוקים עד המונדיאל הבא אחרת זה פשוט מגוחך. כמה אפשר להתעלם מטעויות שיפוט ברורות שאפשר למנוע? השיטה היום פשוט לא עובדת יותר. קודם כל זה קשה לשופט לראות הכל, ודבר שני, יש על השופטים מלא לחץ והם חוששים הרבה פעמים לקחת אחריות (במקרה הטוב). במקרה הרע יש שופטים שיש להם העדפות לצד מסוים. בשביל הבעיה הראשונה צריך לעשות שימוש בהילוכים חוזרים, ובשביל הבעיה השניה צריך שההחלטה לא תהיה רק אצל בן אדם אחד. מה קורה עם הניסיון של פיפ"א להכניס שופטי רחבות? ואני לא מדבר על שימוש בהילוכים חוזרים על כל עבירה, זה כמובן לא אפשרי. אני מדבר רק על מהלכים קריטיים במשחק, כמו הרחקה של שחקן או הבקעת שער. אני לא רואה מה הבעיה להחזיק שופט בחוץ שיהיה אחראי לתקשר עם השופט במקרה שהשופט טעה בוודאות (כמו מקרה הנרי). וזה לא הדבר היחיד שצריך לשנות. פיפ"א צריכה חוקים יותר נוקשים לגבי הצגות. כל שחקן נשכב על הדשא כאילו דרסה אותו משאית, והשוערים במיוחד אוהבים לנצל את זה כדי למשוך זמן. שיגדירו זמן מקסימלי (נגיד 2 דקות, אולי פחות) שמותר לשכב על הדשא ללא צורך בחילוף. זה פשוט מגוחך לראות שחקן שקיבל מכה משחקן (כמו מקרה קאקה) שנשכב על הדשא למשך 5 דקות. אם הוא היה מקבל את אותה מכה ברחוב הוא אפילו לא היה נופל, אבל במגרש הוא שוכב כמו מת.
צריך משהו שיהיה דומה לפוטבול, שיהיה מספר מסויים לכל קבוצה שהיא יכולה להשתמש במצלמות. הבעיה בשימוש בטכנולוגיה שזה טוב לליגה האנגלית למשל, אבל לא לליגה ה-3 בבלגיה שאף אחד לא משדר.