דיון הקיזוז: הקיזוז בוטל - יש פלייאוף עליון ותחתון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שלו, ‏11/4/10.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהיו 12 קבוצות היו פשוט 12 קבוצות ששיחקו מגעיל,עכשיו לפחות יש לנו משחקים יפים עם הרבה שערים וקבוצות שפחות עושות בונקרים שכן גורמים לתוצאות מפתיעות כמו תוצאות שעכו וקריית שמונה למשל עשו העונה.

ירידה ברייטינג?בדרך כלל לא משדרים את ראשון ופתח תקווה אלא את בית"ר מכבי חיפה והתל אביביות וכמובן שפה זה לא משנה.

ירידה בכמות צופים - להיפך,אתה נתת את התשובה בעצמך,אתה מראשון ואין אף אוהד של הקבוצה,ולמה שיהיה?הם לא בליגה הראשונה,הם לא פוגשים את הקבוצות הגדולות ולא משדרים אותם,איך אוהד חדש יתחיל לאהוד אותם?אם הם יהיו 5 שנים בליגה הראשונה יתחילו לאט לאט לגדול להם האוהדים אבל זה תהליך,תהליך שאם יהיו 12 או 10 קבוצות לא יקרה לעולם.

2. alexshw Member

בשעה טובה ומוצלחת כנראה שניתן יהיה לשלוח את הדיון הזה לארכיון.
    הקיזוז בוטל!

3. הרצליה Member

יישאר בליגה הלאומית.
    לא מבין את הטמבלים מהליגה הלאומית שהצביעו בעד הקטנת הליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/6/11
  4. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

14 בליגת העל ו16 בלאומית. למה לא 16 16 לרוץ עם שיטה אחת קדימה (מינוס הקיזוז כמובן) וזהו?!

3 יורדות העונה..צפו לליגה הגנתית ביותר.

5. קטלוני Member

שיטות התאחדות.17 קבוצות בליגה אחת,10 בשניה,14 בשלישית.למה אי אפשר פשוט ללכת לפי שיטה קבוצה.

קיזוז בליגה אחת ובשניה לא?ממש ספורטיבי.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מותר לי לברך פה את ברכת שהחיינו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    סוף סוף נפטרנו מהשיטה הבלתי הספורטיבית הזאת. זה שהם תקועים איתה בלאומית כבר לא מעניין אותי. יום יגיע וגם שם יבינו שהשיטה דפוקה.

אני חושב שהתשובה הכי טובה לכל האנשים בעד הקיזוז: ברגע שקבוצות יתאחדו תראו שיש גם יותר כסף ואולי גם הרמה תעלה. אני יכול להבין שהקבוצות הקטנות בעד הקיזוז, אבל אם בסקוטלנד איפה שאין ממש תחרות אין קיזוז למה בישראל כן? אני בעד איכות כדורגל, אבל לא לשיטה בלתי ספורטיבית ואת זה אני אומר גם אחרי שבעונה האחרונה מכבי חיפה לקחה את האליפות.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברוך שפטרנו מעונשו של זה.

אגב אהבתי גם את העובדה ששינו את השיטה והליגה תתפצל אחרי 30 משחקים ל-8 עליונות ו-8 תחתונות, ואז ישחקו 37 משחקים, רק מעניין איך יספיקו לשחק כל כך הרבה משחקים למה יש דד ליין שאסור לחרוג ממנו בגלל היורו בפולין ואוקראינה, ומאחר שאנחנו עם מרובה חגים/ימי זיכרון, אני לא רואה מנוס מלשחק מספר מחזורים באמצע שבוע (כמובן שבהתאחדות לא ישימו לב לזה ויזכרו באיחור) ובמיוחד אם הנבחרת תעשה סנסציה ואיכשהו תגיע לפלייאוף ושם תעשה עוד יותר סנסציה ותעלה אז בכלל יצטרכו להקדים את סיום הליגה, כדי שהשחקנים לא יהיו "עייפים".

אהבתי גם את זה שהליגה תרד ל-14 קבוצות החל מהעונה הבאה, מתכונת עדיפה, שהיתה בתחילת העשור הקודם, רק מה שכן, אני מקווה שלא יעשו בעוד שנתיים שאחרי שהליגה מסיימת 2 סיבובים, אז עושים סיבוב פלייאוף אחד של 6 משחקים ומסיימים עם 32. או שיעשו 2 סיבובי פלייאוף ויסיימו עם 38 משחקים (בית חוץ) או שימשיכו לסיבוב שלישי ויסיימו עם 39 משחקים.

8. alexshw Member

עונת 99/00 גם שוחקה לפני יורו והספיקו לקיים 39 מחזורים.

9. Number 8 Member

http://www.one.co.il/Article/182107.html
    השינויים המרכזים העונה - הקיזוז בוטל, יש 30 מחזורים ובסיומם פלייאוף עליון ותחתון בלי אמצע, מקומות 14 15 ו-16 ירדו ליגה, רק קבוצה אחת מהליגה הלאומית תעלה ליגה.

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בושה וחרפה.

כנראה שאסור להיות אוהד קבוצה קטנה בארץ. עולה אחת מהלאומית, עולה אחת מ-32 קבוצות של ליגה א' לליגה הלאומית. איזה ספורטיביות ואיזה נעליים. עשו צעד קדימה ושתיים אחורה. הליגה הלאומית בשנה הבאה והליגות הנמוכות הולכות להיות ב-0 עניין ב95% מהמשחקים. גם ככה הליגות האלה לא בדיוק אי אי אי, אבל הפעם גם אין על מה לשחק.

11. הרצליה Member

חשוב לציין שגם משחקי המבחן על עלייה לליגת העל(כמו שהיה פ"ת - כפ"ס) יבוטלו לא רק העונה אלא לתמיד.
    אני פשוט מסרב להאמין שקבוצות הליגה השנייה ומטה הצביעו בעד הקטנת הליגה, משהו כאן מסריח לחלוטין.

12. kfiros Member

אם יש משהו חיובי שלוזון ביצע בכהונה שלו זה הרחבת הליגה. מהדבר הזה כולם הרוויחו.. הרבה קבוצות קטנות שהיו בית לגידול של שחקנים צעירים ומוצלחים ומקום מעולה עבור הקבוצות הגדולות להשאלת שחקנים עבור ניסיון. הבאת הכדורגל אל הפריפריה- קבוצות מהפריפריה תמיד היו בליגת העל אבל קבוצה אחת או שתיים לכל היותר.. בליגה הגדולה יש מקום לעכו, לקריית שמונה, לסכנין, נצרת ולבאר שבע יחד!העניין בכדורגל בקרב הציבור הישראלי לא שהצטמצם כפי שניבאו אלא גדל משמעותית בזכות הקרבה שחשים ברפיפריה לכדורגל הישראלי אחרי קיפוח ארוך שנים.
    בליגה כזו יש יותר תגליות והרמה בסופו של דבר זהה לזו שהיתה בליגה של 12.

אסור להקטין את הליגה.. ויתרה מזו הליגה הופכת בשנתיים הקרובות לסוג של ליגה סגורה.. עולה אחת בלבד מהלאומית, 3 יורדות מהלאומית, עולה אחת מכל מחוז של ליגה א' והרבה קבוצות ליגה לאומית לדעתי ינצלו את המצב כדי לצמצם ברכש כשאין לאן לשאוף..

החלטה לטווח קצר שלילית מאוד, ולטווח ארוך פשוט לא מוסיפה שום נופך לליגה.

13. N כמוני Member

מדובר פה על שנה אחת בלבד שתהיה שנת ביניים, לאחר מכן יהיו כרגיל שתי עולות. אין מה לעשות כדי להקטין את הליגה צריך שיהיו יותר יורדות מעולות. שנה אחת תהיה שנת הסתגלות ואז הליגה תהיה טובה יותר.

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נגיד, אז למה לא להשאיר את המבחנים? למה לא שמקום שני בלאומית ישחק מול מקום מול המקבילה מליגת העל? במקום 3 מול 14 כמו שהיה השנה, שיהיה 2 מול 13, לפחות שיהיה אופציה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/11
  15. N כמוני Member

כי אם נסתכל על זה מהכיוון ההפוך אז זה להוריד 4 קבוצות ליגה בשנה אחת שזה גם לא מהלך בריא. אני חושב שהפעולה של הצמצום שנעשת בצורה מתונה והדרגתית יחסית, להבדיל מפעולת ההגדלה שנעשתה בחיפזון ובבת אחת וגרמה לפערים גדולים בין ליגת העל לליגה הלאומית ולפערים גדולים גם בתוך הליגות עצמן, הוא אכן נכון. אני מבין שהקבוצה שאתה אוהד נפגעת מכך, אבל מדובר רק בשנה אחת, והמהלך הזה הכרחי לדעתי לשיפור הליגה.