דיון הקיזוז: הקיזוז בוטל - יש פלייאוף עליון ותחתון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שלו, ‏11/4/10.

1. Mellow29 Kopite

די נו, תחסוך ממני את הסרטונים, על כל סרטון כזה אפשר להכין סרטונים על כל קבוצה שהיא בעצם נהנת/סובלת מטעויות שיפוט, שכל שחקן הוא בעצם אפס מוחלט/סופרסטאר אדיר, צריך רק קצת סבלנות וידע בכל זה. הרי אמר אחד המאמנים הגדולים בארץ, במקרה זה שהביא לכם את האליפות והגביעים - "טעויות שיפוט זה חלק מהמשחק, לא?".
    אין אף שופט נגד הפועל ת"א, וההתאחדות היא לא בכיס של יענקלה שחר. את זה אני אשמח נורא לשמוע מכם.

בסה"כ האליפות נפלה כפרי בשל לידה של הפועל ת"א, אין מה לעשות נגד זה - היא לא יכלה שלא לקחת את המתנה. אבל צריך גם להיות הוגנים ולדעת להודות שנהנתם מההפקר ושהשיטה היא לא ספורטיבית. את זה משום מה לא עושים בהפועל ת"א (ומרכז הפועל הוא לא העניין כאן), ועל כך אני מאמין שהתלונות אליכם. סבבה, קיבלתם את האליפות בגלל שיטה לא צודקת ולא ישרה, כל כך קשה להודות בזה לעזאזל?
    אבל לא, עדיף היה לנפח בלון שהפועל ת"א היא בעצם הברצלונה הישראלית....

עזוב, זה ויכוח שלא יוביל לשום מקום. מעניין להציע קיזוז כזה בסריה A שאתה עוקב אחריה, נראה מה יהיו התגובות שם.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא, אי אפשר, כי הפועל תל אביב לא זכתה פעם אחת בעונה הזאת מהשופטים(חוץ מאיזה ספק גול במחזור ה26, שאני משער 7, שמשם אפשר לראות יותר טוב מכל זווית מצלמה כזאת או אחרת, נשבע שזה היה גול).

לא אמרתי מעולם, אמרתי ששופטים דופקים אותנו, לא חושב ששחר משלם לשופטים. מה שכן, לחץ הוא יודע להפעיל עליהם טוב מאוד, כמו המקביל כדורסל שלו, שימון מזרחי.

עוד בנובמבר לפני שהיינו קרובים לזכייה באליפות זה התחיל, כי מה לעשות - הפועל תל אביב שיחקה כדורגל מדהים, שחיפה לא שיחקה כזה.. מעולם בעצם, לפחות בשנים שאני צופה בכדורגל. "כל כך קשה להודות בזה?"

אני מהתחלה הייתי נגד הקיזוז, גם בנושא הזה, עוד לפני שהקבוצה שלי זכתה במשהו בגלל זה ואני עדיין נגד הקיזוז. "חוסר ספורטיביות" זה לא המילה, כי זה חוק שנקבע מראש והוא ספורטיבי אוטומטית.

3. alexshw Member

שחם, כנראה אתה צעיר מדי כדי להבין מה זה ספורטיביות. ולא אין שום קשר לזה שיודעים את החוקים קודם או לא.

4. guyholl Member

אז אם מחר מישהו יקבע חוק שברצלונה צריכה לשחק עם 9 שחקנים כי היא טובה מדי, או שאוסיין בולט צריך לזנק שתי שניות אחרי כולם כי הוא מהיר מדי זה גם יהיה ספורטיבי "אוטומטית" כי אלו חוקים שנקבעו מראש?

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל החוק לא משליך על קבוצה אחת אלא על כל הליגה. כשיהיה חוק שמוסיף למכבי פתח תקווה 5 נקודות על ניצחון הוא לא יהיה ספורטיבי.

אלכס, לא ידעתי שצריך גיל לדברים האלה.

6. alexshw Member

מה זה על כל הליגה? ברגע שהקבוצות לא נמצאות בתנאים שווים(כי לאחת חותכים שלוש נקודות יותר מהשנייה, למשל), זה כבר לא ספורטיבי.
    יכולים גם לקבוע שלפני מחזור אחרון כל הנקודות מתאפסות וגם כולם ידעו מזה בתחילת עונה. למה שלא נעבור לשיטה כזו?

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הקבוצות בתנאים שווים - לכולם מחלקים ב2 את הנקודות. ביום שיהיה חוק שבסוף העונה מוסיפים להפועל 3 נקודות ומורידים לחיפה 2, תדבר איתו ותתלונן. בחוק שהצעת אין אף יתרונות(גם אם אתה לא מסכים איתם) והוא גם לא נותן לקבצה שבמקום הראשון יתרון.

וזאת ההודעה האחרונה שלי בדיון,
    כי חבל לי שנמשיך ובסוף המנהלים יחליטו למחוק את כל הדיון החשוב הזה.

8. alexshw Member

טוב, אם יש לך קושי במתמטיקה, אז זה כבר באמת לא קשור לכדורגל.

9. GiladG2 Member

אתה רציני בנאדם? אתה יודע ש-50% מ-70 זה יותר מ-50% מ-60? שום דבר לא שוויוני ולא ספורטיבי בשיטה הזאת, גם אם התנאים היו ידועים עשור מראש.
    בלי להיכנס לכל הדיון של מי נדפק יותר ולמי הגיע אליפות ומתי - אתה חושב למשל שאם היו מוציאים בשנה שעברה חוק שאומר שאסור לשחק עם שוער זר בכל הקבוצות - החוק יפה ושוויוני וחל על כל הקבוצות, אבל מן הסתם, הפועל (ואולי בני יהודה) הייתה נפגעת הכי הרבה מהחוק הזה.

10. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

שהוא=פרוספר אזגי.
    מצידי ברגע שהוא יעלם שהקבוצה גם באליפות העולם.

11. Apu Member

12. The best of The best Member

ממליץ לחברים כאן לקרוא את 'ידיעות' של היום.
    הדברים שטענתי כאן, 1:1 נשמעים בכתבה מצד ציון ויצמן (עכו) שיימן (הרצליה - "אני מכביסט בודד במערכה למול הטייקונים של מכבי ת"א ומכבי חיפה")
    וכמו כן מסבירים את הצד של חברי סיעת הפועל. אגב, כשטענתי ששינוי מבנה הליגות כלול בשינוייים הנוכחיים משמע שאם הקיזוז מבוטל מבנה הליגות משתנה ביחד איתו! ואת זה התקשורת שיודעת רק לנבוח לא כתבה עד היום, כל היום אני קורא שטויות בעיתונים, פשוט חובבנים, שינוי מבנה הליגות מרסק את המועדונים הקטנים בשתי הליגות הראשונות, ועושה לנו גארבצ טיים אחד גדול, שלא לדבר על הנזק שהוא גורם לליגות הנמוכות, מרסק אותן עד היסוד, תוך שנתיים מכדורגל "באופקים אשקלון והפריפרייה" באופקים יראו רק באופק את איצטדיון בלומפילד, לוזון הזה חתיכת סטייק.

13. N כמוני Member

זה קשקוש, גם לוייצמן וגם לשיימן יש אינטרס שהליגה תהיה גדולה ככל הניתן. הוכח כבר העונה שזה לא טוב שיהיה לכדורגל הישראלי בליגת העל 16 קבוצות. (הפועל פ"ת,הפועל אשקלון,הפועל רמת גן ובני סכנין, לא ראויות לליגת על).
    הקטנת הליגה פוגעת בליגות הנמוכות? אני לא חושב לדעתי הגדלתה, שהפכה את הליגה השנייה לליגה חובבנית, היא זו שפוגעת. אי אפשר להביא כדורגל מהפריפריה בכל מחיר, צריך גם לשמור על רמה ספורטיבית מינמלית. קריית שמונה, בני סכנין והפועל ב"ש הצליחו לעלות גם לליגה של 12 קבוצות. אם הן ראויות הם צריכות להוכיח שהן יכולות להשאר גם בליגה של 14.
    מה הופך את שיימן למכביסט?

14. uriazu Member

לא ראויות מאיזה בחינה? מהבחינה שהפער ביניהם לגדולות הוא כל כך גדול? ליגה קטנה של 14 קבוצות משמעותו הרס של מה שנוצר פה עד עכשיו, נחזור שוב לימי הפאניקה והבאת זרים במחירים מופרזים, נחזור שוב למשחקים משעממים שקבוצות ירצו לסחוט 0-0 במקום לנסות ולנצח, קבוצות כמו ק"ש ועכו לא היו באות לבלומפילד במטרה לשחק אם היו יודעים שכל הפסד משמעותו הסתבכות בתחתית, סביר להניח שרוב הקבוצות היו מעדיפות להעמיד את עצמם במצב של תיקואים וכדורגל משמים אבל בעיקר התוצאה, כרגע יש לך 4 קבוצות שנאבקו על ירידה ולעמותם 12 קבוצות שרובם ככולם ניסו לשחק כדורגל ככל שאפשר בהתאם לרמת איכות השחקנים, הפלא ופלא היו גם תוצאות מפתיעות, קבוצות לא התרפסו מול הפועל, מכבי או חיפה אלא ניסו כי בכל מקרה לא היו מועמדות לירידה. בעיקר מה שאני בא להגיד שבכל מדינה יש 4-5 קבוצות שנחותות מכולם ונאבקות על ירידה, וזה גם מאוד הגיוני ואפילו דיי מקסים כי פתאום המאבקים שלהם נראים לך הרבה יותר תוססים, זה שהיה להם יושבי ראש גרועים לא אומר שלקבוצות האלה אין זכות בליגת העל, לליגת העל אין זכות קיום במתכונת פחותה מ16 קבוצות, מצחיק אותי שלא זוכרים שעד לפני שנתיים הרייטינג של הליגה היה באשפה, אף אחד לא רוצה את המשחק המרכזי וגם לא את שידורי הליגה, ההקצבות רק ירדו והעניין בליגה פחת, שלא נדבר על החשיפה המעוטה שקבילו ישראלים כי מה לעשות צריך להישאר בליגה אז ננסה להביא זר ונקווה לפגוע בו במקום לתת במה לילד מהנוער. בשנה אחת עלה מחיר המשחק המרכזי, הרייטינג הכללי בליגה, כמות האוהדים ביציעים, כמות השערים המובקעים, והכי חשוב כמו הישראלים הבולטים! (זה הנתון אולי הכי חשוב שכולם נוטים להשמיט פשוט), בשנתיים אתה בדרך להוציא לחול יותר שחקנים ממה שיצאו בכל ההיסטורים ביחד, תצאו רגע מהבועה של האיכות, ליגה של 14 קבוצות לא תבטיח כלום חוץ משממה וככל הנראה זילות של משחקים גדולים כי לפגוש 4 פעמים את אותה קבוצה זה סתם סיוט גם לאוהדים (4 דרבים, במקום לתת פאר למשחקים האלה זה יוריד מהערך שלהם).
    עשו שינוי טוב, שינוי שהועיל, רוצים להוציא את הקיזוז תוציאו אבל אל תקטינו את הליגה ותהרסו את מה שבניתם בשנתיים! אני בעיקר כאוב שבגלל כמה רודפי הון מגעילים שגם ככה יש להם מלא כסף, אז אנחנו נצטרך לסבול, הלוואי שהקבוצות הקטנות לא יתקפלו וימשיכו במאבק עדיף קיזוז מאשר לחזור ל14 קבוצות.

15. N כמוני Member

איזה תוצאות מפתיעות היו? האם באמת היו יותר קבוצות תחתית שהצליחו להוציא תיקו/לנצח מאשר בליגה של 12 קבוצות? גם בליגה של 12 קבוצות כמעט תמיד היה מאבק עד הרגע האחרון על הירידה, ההבסל הוא שאז הקבוצות שנשארו היו ברמה יותר גבוהה. זרים מצחיקים הגיעו לפה גם בליגה של 16 קבוצות, תסתכל על הפועל עם רוקי, מכבי ת"א עם באנינג, והאם מישהו באמת יכול להגיד לי מה היו הזרים של אשקלון, והפועל ר"ג?
    כמות האוהדים ביציע לא השתנתה במשך העונה הסדירה. נכון היא עלתה באופן משמעותי בפלייאוף אבל זה היה אחרי הקיזוז הלא ספורטיבי.
    זילות של המשחקים הגדולים? כבר עכשיו קבוצות יכולות לפגשות אחת את השנייה 3 פעמים, מה ההבדל?