דיון הקיזוז: הקיזוז בוטל - יש פלייאוף עליון ותחתון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שלו, ‏11/4/10.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחייך, איזה קטנוניות. קיזוז, שהוחלט מראש שנתיים לפני העונה?! קטנוניות קטנויות, אם מנשה משיח מביא לנו פנדל ולטישיירה אדום ואנחנו מנצחים(סביר להניח שבמצב של 1-1, אנחנו מנצחים נגדכם בבלומפילד ב10 שחקנים) לכם יורדות 3 נקודות, לנו נוספות 3 וכל הפער שהקיזוז מחק הולך לנאדה. אתה יכול להתכחש עד מחר, אין אף הבדל בין זה לבין לבכות על הקיזוז. לי זה לא מפריע בכלל, כי אני זכיתי באליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

באדיר אגב, כעס על מנשה משיח נגד פתח תקווה כשלא הביא פנדל, והמשפט שציטטת הגיע אחרי שהוא שלף לו אדום בגלל הכעס שלו.

לשמחתי בזמן האחרון התגלה בעקבות מקרה מסוים שאני לא היחיד שמרגיש ככה.

אם זה פגע במישהו סליחה מראש(בלי ציניות), אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב - כמו המשטר של סטאלין(ערכתי גם את ההודעה המקורית).

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/11
  2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא הבנת אותי. de Middenweg אמר שאין בשום מקום בעולם קיזוז, אז אמרתי לו שיסתכל מה קרה העונה בבלגיה אחרי מחזור 30 לכל הליגה ובפרט למקומות 15 ו16 לפני שהוא אומר שבשום ליגה בעולם אין קיזוז.

לקחת מהם דוגמא? חס וחלילה.

ואגב, בצל הידיעה על סיעת הפועל, נדחתה הישיבה על ההחלטה הסופית לגבי הקיזוז. חודשיים לפני פתיחת הליגה ואנחנו עדיין לא יודעים באיזה שיטה נשחק
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4081599,00.html

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/11
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הדבר קורה גם בבלגיה אז הם כמו אלה שתומכים בקיזוז בלתי ספורטיבים. אפילו בארה"ב ששם כל גביע מוכרע בפלייאוף (רק לא פוטבול מכללות, אבל זה כבר סיפור אחר) אין קיזוז. מה לעשות שלפני שנתיים בלי קיזוז מכבי חיפה היתה אלופה הרי הפועל ת"א לא לקחה אליפות בהפרש של 3 נק'...

אני הראשון שירדתי קשה על הקבוצה שלי אחרי השטויות שעשו מול בני יהודה, אבל אף אחד לא יכול לטעון שהפועל ת"א לא גנבה את האליפות. היא קיבלה 3 נק' במתנה וניצלה את זה עד תום. כל הכבוד לה, אבל הגיע הזמן לחזור לליגה נורמלית.

דבר אחרון שחם. אני בן אדם שמתקשה לקבל אי צדק ובגלל זה אני מגיב כפי שאני מגיב. אני לא השתניתי וזו דעתי. אני גם לא חוסך מביקורת על הקבוצה שלי כשזה נחוץ. בעונה האחרונה אפילו הגזמתי, אבל הדיעה שלי על הקיזוז לא ישתנה. מכבי חיפה איבדה בגלל השטויות האלו אליפות וברור גם למה מרכז הפועל רוצה להמשיך עם החוסר הספורטיביות הזה...

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלה הדברים שהכי מעצבנים.
    מילא השונאים העיוורים, אבל אפילו אתה לא מבין שמרכז הפועל כולל מעל 20 אנשים, ש14 מהם הצביעו, אף אחד מהם לא קשור באף דרך להפועל תל אביב? אנשים שהקיזוז פגע בהם כמו פרוספר אזגי ויואב כץ הצביעו בעד המשך השיטה. לא היה אף נציג של הפועל תל אביב.

5. הרצליה Member

פגע בו? הבנאדם עלה ליגה ממקום שישי.
    בטח שהוא יהיה בעד, רק ככה הוא יכול להיות בצמרת בעונה הבאה.

6. Apu Member

ואו, קצת עצוב הדמוניצזיה המטורפת שעשו לקיזוז בגלל הדאבל של הפועל.
    להקים ליגה נפרדת בלי קיזוז? קדימה, תקים. אל תשכח באותה הזדמנות להקים גם ליגת 2 נקודות, ליגה בלי פליאוף, ליגה שבה חמישה צהובים לא שווים הרחקה, ליגה בלי נבדל ועוד ועוד.
    הקיזוז הוא רע, מעיניים אובייקטיביות, מהסיבה הפשוטה שבתפיסה שלנו ליגה לא צריכה להיות מוכרעת ככה, תקראו לזה "ערך הספורטיביות בליגה".
    אבל מה, בכדורגל מקצועני הנקודה תמיד תנדוד בין ספורטיביות של אותו מפעל (גביע אין לנו בעיה שיוכרע בפנדלים), לבין כמות הבידור שהוא מייצר,
    ופה כבר כל אחד מותח תגבול האישי שלו במקום אחר, אצלי הגבול הוא הקיזוז, אצל אוהדי חיפה זה הפלייאוף ואצל בית"רי מלידה זה יהיה 3 נק' לניצחון במקום 2. אין מה לעשות אי אפשר לרצות את כולם ואי אפשר ללכת בדיוק לאמצע ולקבוע "כמו באנגליה ובספרד!111", כי פשוט יש לנו ליגה משעממת מדי, ומה לעשות צריך משהו אקסטרה להכניס לסיום העונה כדי ליצור עיניין, אם זה פלייאוף קיזוז פיינל פור או הטלת מטבע, מה לעשות, צריך אחרת כולם מפסידים. איך מחליטים? מצביעים, יצביעו בעד? יאללה. יצביעו נגד? קצת חבל אבל יאללה. לעשות מהקיזוז "ניפוץ ערך הספורטיביות" ומלוזון אבא של כל הרוע בעולם זה עצוב. נזרוק פה גם את המילה פרופורצייות סתם שיהיה.

7. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

במבי או לא במבי

ואגב הרצליה, אשקלון סיימו במקום השני בעונת עלייה.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועונה אחרי זה ירד ליגה בגלל אותו קיזוז.
    פטיטו, יש מצב שמוני הראל בעד הקיזוז(באמת שאין לי מושג), הוא לא היה חלק מההצבעה המדוברת והפועל האחרונה שאתם יכולים לבוא אליה בטענות.

Apu,
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הבעיה שבדיון הקובע הוא יהיה בעד הקיזוז וזה מה שזה משנה באמת.

ופרוספר אזגי הוא פשוט חתיכת מטומטם מי יתן והקבוצה המיותרת שלו תעלם מממפת הכדורגל לפחות עד שהוא יעלם, לא מספיק שהוא בנאדם גזען, פושע ואלים. הוא הוכיח פה כמה הוא טיפש וחסר עמוד שדרה.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז תדבר איתי אחרי הדיון הקובע. דרך אגב, מוני הראל הוא כבר לא חלק מהפועל תל אביב, אם הוא מצביע זה בתור החברות שלו בסיעת הפועל(לא חייבים להזכירכם להיות קשורים לקבוצה בשביל להיכנס לשם).

אם הוא חושב שזה טוב, אין אף קשר לטיפש חסר עמוד שדרה. להפך, אם הוא הצביע לפני שנתיים בעד, ואז אחרי שזה פגע בו הוא היה מצביע נגד, זה היה חסר עמוד שדרה. בכל מקרה, הוא באמת בן אדם מבחיל. בכל מקרה, להשליך את זה על קבוצת הכדורגל שלו כאילו שהוא שם יותר משנתיים זה דוחה לא פחות.

דרך אגב, רוצים לשמוע קטע?
    ישראל בן יהודה, כן כן, זה מהפועל כפר סבא שלא עלו השנה רק בגלל הקיזוז - הצביע בעד המשך הקיזוז. קטע, אה?

11. Mellow29 Kopite

אם לחזור רגע לפנדל כזה או אחר שלא נשרק, יש הבדל גדול מאוד בעייני בין לקבל החלטות אנטי ספורטיביות וחסרות צדק על שולחן הדיונים, ובראש צלול לקבל החלטות כאלה פושעות - לבין החלטות שמתקבלות במהלך משחק ע"י שופט שהוא בסה"כ בנאדם ולפעמים טועה.
    בעוד שהמקרה השני הוא נורא מבאס אבל אין מה לעשות איתו (אוהדי הפועל ת"א יכולים לטעון עד מחר שהם הקבוצה שהכי מקופחת בליגה, אבל זה בפירוש לא נכון) - המקרה הראשון הוא כמעט פשע ואסור בכלל להשוות אותו לטעויות אנוש של לא לראות תפיסה פה או נגיעת יד שם. כל שנה שהקיזוז הזה ממשיך זה בזיון, וכל העסק של מרכז מכבי בעד ומרכז הפועל נגד זה בעיקר פוליטיקה. לצערי ככה נראה הכדורגל שלנו כשעסקנים מנהלים אותו.

http://sports.walla.co.il/?w=//1831856
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים איתך ב100% שיש הבדל בין שני המקרים.
    לדוגמא, בניגוד לקיזוז שהוחלט מראש עוד שנה לפני שהתחילה העונה וכולם ידעו אותו מראש, החלטות שיפוט זה משהו שנוגד כל חוק אפשרי בכדורגל. לבכות על קיזוז=לבכות על זה שההתאחדות שינתה את חוק ה2 נקודות ל3 נקודות(הרי הרבה קבוצות איבדו בגלל זה אליפויות). דרך אגב, זה לא אוהדי חיפה שבוכים כבר 25 שנה על "טעות שיפוט" כיביכול, למרות שכבר אז היא לא נחשבה טעות שיפוט?

13. Mellow29 Kopite

טעויות שיפוט יש בכל מקום, גם בליגת האלופות וגם בגמר המונדיאל, נראה לי לא רציני להשליך כישלון או הצלחה של עונה שלמה על שריקה או אי-שריקה של השופט (בעיקר בשיטת ליגה, בה תמיד אפשר לתקן). אני גם לא ראיתי שהפועל ת"א כ"כ קופחה באופן נחרץ. בוודאי היו טעויות נקודתיות נגדה פה, טעויות לטובתה שם, אבל אל תדאג - אני יכול להגיד לך שלא דופקים אתכם יותר מאשר דופקים קבוצות אחרות.

אין לי יותר מדי תלונות להפועל ת"א, שבסה"כ נפלה לה אליפות מהעץ אז היא קיבלה אותה. הטענות שלי הן בראש ובראשונה להתאחדות שקודם העבירה את הסעיף האידיוטי הזה, ואח"כ לא מצליחה לבטל אותה. אח"כ יש לי טענות לכל שאר העיוורים, שכנראה מעולם לא נטלו חלק בספורט, ולכן לא רואים שום בעיה בלקחת לבן אדם חצי מההישגים ולקזז אותם, רק כדי להקטין את הפער בינו לבין השאר. עכשיו כשאני חושב על זה באמת נשמעת כמו שיטה מאוד סוציאליסטית, לא פלא שמרכז הפועל בעדה...

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשנה שעברה לא היה משהו חד צדדי, אבל ב2008\2009 קופחנו באופן הכי חד צדדי שראיתי בימי חיי ואין לי ספק שהיינו זוכים באליפות אם לא השופטים. ממליץ לך לצפות בקליפ שאני ישים בסוף ההודעה.

יופי, זה מה שרציתי לשמוע. כי אלכס ושי האשימו רק את הפועל תל אביב וקראו לה "גונבת תארים עלובה", על כלום ושום דבר, סתם כי ל"סיעת הפועל" יש "הפועל" בשם, בלי שהם טורחים לראות מה הפועל תל אביב הצביעה או אם היא בכלל טרחה להצביע.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx