לא הייתה הצבעה בהתאחדות. אני משוכנע שמוני שמוני יצביע בעד השיטה, אלא אם לוזון לא יעשה איזה קומבינה כדי שהשיטה תתבטל
נו בסדר אז מוני יצביע בעד, הוא היחיד? כל סיעת הפועל (ולא אני לא יודע מי הם) מצביעים בעד חוץ מאלונה (כפרעלייה), אז איך דווקא מכל ההפועליסטים הפועל ת"א הם אלה שתומכים בנלהבות בהמשך השיטה? איך דווקא מכל ההפועליסטים אבי לוזון הוא זה שאשם?
אשם ביצירת השיטה. עכשיו כבר הרבה אינטרסנטים קטנים חושבים שירוויחו ממנה ולעזאזל הספורט. עדיין אני חושב שלוזון וחלובה מחליטים הכל, אבל זה מראה מי הנפשות הפועלות בתחום.
לא מעניין אותי מי בעד ומי נגד. עובדה זה שהפועל ת"א גנבה בחסות הקיזוז אליפות. אבי לוזון מספיק דיקטטור בשביל להחזיר את המצב לקדמותו, מצב נורמלי לליגה בכדורגל! אם שוב נראה קיזוז צריכים אנשי אגודת מכבי לפנות לפיפ"א. השיטה המטומטמת הזאת לדעתי בכלל לא חוקית, אין שום מדינה עם שיטת קיזוז. ואם כבר קיזוז אז למה לא מקזזים בשערים...?
כל פעם אני מופתע ממך מחדש שאתה מתבטא ככה. באמת, חשבתי שאתה קצת שונה ויותר חכם ונבון מאשר שאר הקהל החיפאי העלוב. אבל היי - אנחנו בכיינים!
אבל זה נכון - ומה זאת ההתנשאות הזאת על פני אוהדי ה"קהל החיפאי העלוב"? ועוד מקהל ששירי הדגל שלו הם בעיקר על השואה ועל איחולי מוות לשכנים בצהוב (לא שהם נקיים, אבל אם מדברים עליכם....). אם לא הקיזוז, הפועל ת"א לא הייתה לוקחת אליפות. יותר מזה, היא כנראה הייתה מרימה ידיים הרבה הרבה לפני הפלייאוף. ברור שמכבי חיפה אשמה שהיא עשתה במכנסיים ברגע האמת ולא לקחה את האליפות בכל מקרה, אבל לולא הקיזוז הפועל ת"א לא הייתה אלופה וזה ברור לכל אחד.
כן, אבי לוזון אשם בזה שמכבי חיפה נדבקה בלוזריות. ואגב תבדוק מה הלך השנה אחרי 30 מחזורים בבלגיה לפני שאתה אומר שאין קיזוז בשום מקום בעולם. וזה רק בחלק העליון. תראו מה עשו למקומות 15 ו16.
שי, אני מאמין שהשיטה שמונהגת בליגה זה חלק מהאוטונומיה של ההתאחדות. אני מבין שאופן עקרוני 4 מתוך 5 קבוצות עם הקהל הכי גדול בארץ(מכבי חיפה, מכבי ת"א, הפועל ב"ש ובית"ר) מתנגדות לקיזוז. זה נותן אפשרות להתארגן, אם הקיזוז ישאר, עד כדי איום להקים ליגה נפרדת. אני חושב שאיום כזה עשוי לפעול, אם באמת תהיה התארגנות טובה בתוספת כמובן עוד כמה קבוצות שמתנגדות. ובכלל ברור לכולם שמזמן הגיע העת להקים מנהלת ליגה. חבל שזה נפל בתקופה של טרום לוזון, שוב על אינטרסים קטנים או אגו מפגר.
אפילו בעלי הפועל כפר סבא שנפגעה מהקיזוז הצביעו בעדו, שזה אומר כל סיעת הפועל למעט אלונה ברקת. עם כל הכבוד שלי למכבי חיפה (שאני מחבב) לא יכול להיות שעל לפי גחמות של אלו ששמים מכיסם וכספם הדברים ישתנו וישונו לשביעות רצונם, אני באופן אישי אוהד כדורגל דיי ניטרלי (מכביסט תל אביבי רדום כבר שנים) והשיטה הזו עשתה דברים מדהימים, אני חושב שאם מובילים שינוי צריך להתמיד ולא לשחק איתו בכל עונה. לוזון כמו סטייק על המנגל קיבל שטיפת מוח מיענקלה שחר ואיזי שרצקי ששופכים מליון ושייכים למרכז מכבי והופ יצאו כל המכביסטים בהצהרה שהשיטה תבוטל, ואני שואל מי הם בכלל? הנה באה סיעת הפועל שכמדומני יש חה אפילו רוב בהנהלת ההתאחדות ואמרה לאדון לוזון וגם לחלובה עצמו, הלו יש כאן עוד בעלי בית ועוד אנשים שקובעים ואנחנו בעד השיטה והקיזוז, הקיזוז פוגע אין ספק אבל מביא רייטינג. לבטל את מבנה הליגות ולעשות שינוי כה דרסטי זה גובל בבזיון שלא לדבר על ההשפעה שהשינוי הזה היה גורם לליגות הנמוכות, מרסק אותן עד היסוד, איפה הכדורגל בפריפריה שלוזון בנאום הלוטר קינג שלו הבטיח לנו לפני שנתיים לאן הוא נעלם? פתאום הכל רע...? זה מרתיח אותי. אפילו אריאל שיימן אחד האנשים החזקים במכבי יודע שהשיטה הזו טובה (אולי בעיקר לו) והצביע בעדה. תראו מה שהיא עשתה לליגה הלאומית... כולם מסתכלים על חיפה הפועל כאילו הן הקבוצות שיחליטו מי יחייה ומי ימות, יש עוד כדורגל בארץ, ומרגיז אותי נאום הזובור הזה של לוזון פתאום הוא כלי ביידי בעלי ההון. אני שונא את כל היפי נפש למיניהם.
ולי זה ברור שבלי השופטים הפועל תל אביב הייתה אלופה 3 שנים רצופות, אז מה? זה נותן לי משהו? כתבתי על זה הודעות בפורום בשנתיים האחרונות? מה שהקיזוז נתן לו היה מתקזז לבד אם השופט לא היה מוותר לטישיירה על העבירה של שכטר שהייתה שווה אדום+פנדל במחזור הרביעי בשנה שעברה. ממתי שירי הדגל שלנו הם השירים האלה? מי קובע מהם שירי הדגל שלנו? וכן, הקהל החיפאי הוא קהל עלוב וצבוע(ברור לי שמנהל הולך למחוק את הדיון הזה כי הפורום הזה מתנהל הרבה פעמים כמו משטר סטאלין). תשאל כל קהל בארץ מי הקהל הכי עלוב בארץ, הוא יגיד לך מכבי חיפה. אני לא סובל את מכבי תל אביב, מתעב ברמות שאתה לא מכיר, ואני יודע להעריך את הקהל שלהם. אוהדי מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים מתעבים אותנו, והם יוכלו להגיד לך שהקהל שלנו פחות עלוב(במילים שלהם) משל חיפה. Ok? Ok.
nave - מה יש להסתכל על בלגיה כדוגמא? עשו שם בכלל בולשיט שלם עם הקיזוז והפלייאופים ומשחקי ההצלבה על המקום האחרון ליורופה ליג. זה אפילו עוד יותר בזיון מאשר כאן, מה יש לקחת מהם דוגמא? מהליגה שלהם אתה מעדיף לקחת דוגמא, כשיש באירופה עוד לפחות 7-8 ליגות יותר איכותיות ממנה ומשום מה כולן עדיין נמצאות בשיטה המיושנת של השני סיבובים, 3 נקודות לנצחון וסלאמת. אלכס, יכל להיות נחמד לעשות שביתה וכו' אבל לצערי אני לא רואה את זה קורה בארץ. במיוחד כשיש למכרזים חלק חשוב בכל ההחלטות. אני לא חושב שיש אצלנו בעלי קבוצות שמוכנים להתארגן עד כדי כך, וגם יעקב שחר לא ממש ירצה "למרוד" בלוזון. The best of The best - איבדתי אותך לגמרי. בהתחלה משתמע שאתה תומך בקיזוז, ואז אתה בא ביציאה של "לבטל את מבנה הליגות ולעשות שינוי כה דרסטי זה גובל בבזיון שלא לדבר על ההשפעה שהשינוי הזה היה גורם לליגות הנמוכות, מרסק אותן עד היסוד". למה בדיוק הקיזוז הביא רייטינג? לחמשת משחקי הפלייאוף בסוף, סה טו. כל שאר העונה הרגישה כמו גארבג' טיים אחד גדול, כשבחלק מהמקרים זה אפילו היה בזיון כי תיקו או נצחון לא שינו בכלל. זה רייטינג מלאכותי על חשבון ספורטיביות, שמשום מה נורא קל לשכוח בארץ הזאת. אם יש בליגה הזאת קבוצה אחת - ולא משנה מי - שרצה לאליפות ואין מי שיעצור אותה, אז למה צריך לנסות לשים לה רגל? אם יש ליגה מעניינת עם קבוצות איכותיות - יהיה רייטינג בכל מקרה. אם לא, אז מנסים להוסיף טעם למשחקים התפלים באמצעים שהם לחלוטין לא ספורטיביים. בשביל מה? עוד קצת כסף מהטלוויזיה? בחייכם... שחם - בחייך, איזה קטנוניות. טישיירה, מחזור ארבע?! צודק, והשופט שלא נתן לכם קרן בדקה ה-95 בפ"ת "גנב לכם את האליפות", לפי באדיר. לגבי שאר ההודעה אני לא אגיב, רק אמליץ לך בחום לא לכנות אנשים בארץ הזאת עם השוואות לגרמניה הנאצית, כי יש לזה קונוטציות לא כ"כ בריאות ויש אנשים די רגישים בקטעים האלה. רק תזהר שלא ירו בך כשמוחקים את הדיון... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
mellow אין לך מה לאבד אותי... הבנתי שמעבר לשיטת הקיזוז (שאני תומך בה) מר לוזון רוצה לעשות עולה 1 ו 3 יורדות מה שהיה (ואולי עוד יהיה?) מרסק לחלוטין את הליגות הנמוכות. לוזון דיבר על פריפריה?
לא איום בשביתה, אלא איום בהקמת ליגה נפרדת, סטייל ברזיל ב - 2000 כמדומני(אני לא יודע על מה רבו שם אז). גם בפליי אוף במקרה הטוב הרייטינג היה זהה לזה של שנים עברו במשחקי צמרת רגילים. לדעתי ברוב המקרים הוא אף ירד יחסית לשנים שלפני הקיזוז. כל ה"עניין בגלל קיזוז" זה פשוט שקר ענק. חובב כדורגל מצוי הוא לא טיפש.
אה, שמעתי על זה. אני בספק שיתנו לו להעביר עוד שינוי כזה קיצוני במבנה הליגות, לפחות לא בשנה הבאה. בכל אופן השינוי הבזוי במבנה הליגות ובשיטת החישוב התרחש לפני שנתיים, מאז הכל זה רק נסיון של טלאי על טלאי. אלכס, אני אשמח כמובן אם כל זה יקרה ואם תוקם מנהלת ליגה (חזי מגן הוא מועמד די מתאים לעמוד בראשה, על אף תמיכתו בקיזוז), אבל אני לא חושב שיש פה מספיק בעלי קבוצות חזקים שיוכלו לקדם מהלך כזה ולהעביר אותו בשקט. במכבי חיפה אין לי ספק שזה יעבור, גם במכבי ת"א יש סיכוי לא רע, אבל בית"ר וב"ש עדיין תלויות בהכנסות מההתאחדות כדי לקחת את זה שלב אחד קדימה. ואיומים שקשה לבצע הם, כידוע, לא פרודוקטיביים במיוחד.