בוריס, הפעם אני מאוכזב. לא ראית את "זהות", או שסתם פספסת את ההודעה שלי? ו"פורסט גאמפ" זה סרט מעולה. עשוי טוב, כמובן, מצחיק לעתים, אבל לא יותר מדי, מרגש, אבל לא יותר מדי ונותן לך ראי לחברה האמריקאית בתקופה מאוד מסויימת וחשובה שלה. והפסנתרן מאוד אכזב אותי. ראינו בפולין (במסגרת המסע) ולהגיד את האמת? כנראה "סרט השואה" הכי מאכזב שראיתי. למי ש"אוהב" סרטי שואה: 1. יעקב השקרן, עם רובי וויליאמס. 2. הבריחה מסוביבור (מבוסס על מקרה אמיתי), סרט מצויין. אחד הטובים שראיתי בחיים שלי ובלי ספק אחד המרגשים למרות שאין בו מי יודע מה אפקטים או איזה סופרסטארים. 3. דאייר אולי אתה זוכר מה היה הסרט האחרון חוץ מהפנסתרן? סרט משנות השמונים על הונגרי שהיגר לארה"ב אחרי המלחמה ו40 שנים אחרי זה מגלים שהוא היה חבר במפלגה הנאצית ההונגרית ורצח המון אנשים (וגם אנס, בזז והרס). סרט עם קטעים חזקים מאוד בין הבת של ההונגרי לבינו וכמובן שהמעורבות של הנכד תורמת לסצנות מעניינות ומרגשות.
נו באמת איתי, פשוט פיספס ן/התבלבל. הכונה היא כמובן לשחקן המעולה (מישהו רואה סטודיו למשחק?) רובין וויליאמס.
ומה עם "החיים יפים", שנופל רק מ"רשימת שינדלר"? סרט חמוץ-מתוק גאוני, שבכל רגע נתון בא לבכות ולצחוק. גאונות. פאטון התברר כסרט טוב, שמיטיב לתאר את הגנרל המפורסם כאדם יחיד מסוגו, ומנסה ללמד לקח חשוב על מלחמה דרך סיפור חייו. 9/10 ובקשר ל"זהות" - גם לא ראיתי וגם פספסתי את ההודעה. בהזדמנות אני אראה.
אני מאוד מאוכזב בוריס, נא לתקן ולראות כמה שיותר מהר כמובן שהחיים יפים זה סרט מופלא, אבל אני הזכרתי רק את הסרטים שראיתי במהלך המסע.
ראיתי עכשיו "שני גברים יצאו למלחמה" בסינמה 2. מסופר על שני אמריקאים, אחד מבוגר יחסית ואחד צעיר וטיפש, שהגיעו לצרפת, על דעתם עצמם, בעזרת סירה, כדי להלחם באוייב הגרמני, בזמן מלחה"ע ה-2. תחילה הם רצו לברר היכן הם נמצאים ולשם כך אחד מהם נכנס לאיזה "בית" (שלידו יש מסילת רכבת), ואחד שמר בחוץ, פתאום נכנס גרמני ל"בית" ורואה מהחלון את השומר (שלא שם לב שהוא נכנס מקודם). הגרמני מכוון את הרובה אל השומר, אך זה שהיה בבית ראה זאת והספיק לחבות בגרמני עם מהדר. פתאום הם רואים רכבת מגיעה וממנה יוצאים גרמנים שמחכים לאישור המשכה שאמור להגיע לאחר אות (שאותו הם צריכים לקבל ע"י הזזת אחד מהכפתורים). קיצור, האמריקאים מנסים מלא כפתורים ולא מצליחים, הגרמנים מהרכבת מאבדים סבלנות ויוצאים אבל אז בשנייה האחרונה, לפני שהם נכנסים לבית, האמריקאים מצליחים לתת את האות וניצלים. אח"כ הם הגיעו לאיזה מחנה, השמידו אותו וקיבלו תודה מרוזוולט. זה הסיפור, סורי אם לא הבנתם, יצא קצת מסובך.
אתמול ראיתי בדי.וי.די החדש (ותודה לביבי) את הסרט טומב ריידר 2. לא, לא אני בחרתי את זה אלא אחי. אחד הסרטים הכי דפוקים ומטומטמים שראיתי בזמן האחרון. למי שהתמזל מזלו ולא הלך לסרט או ראה אותו עדיין - שלא תחשבו אפילו על הסרט הזה!
אכן, סרט מאכזב מאוד. אחרי הראשון הסביר בהחלט(יצא לי לראות אותו לפני כמה ימים- יש לי אותו בקולקטורס אדישן) ציפיתי לסרט מעניין שישמור על הרמה של קודמו, אבל יצאתי מהקולנוע פשוט מאוכזב, סרט כזה גרוע לא ראיתי הרבה זמן. אגב DVD- למי שיש אוספים מוזמן לשתף אותנו. כשכותבים את הכותרים כדאי לציין איזה אזור זה, מה התוספות, מה הסאונד, והאם זה במסך רחב(16:9) או מסך מלא(4:3). אני אתחיל עם האוסף שלי- הוא די חדש ואין בו הרבה דברים:"24"- העונה הראשונה, אזור 2(הוצאה אזורית), 16:9, surround 2.0. תוספות- סוף אלטרנטיבי ופריוויו לעונה השניה."חברים"- עונות 1/4, אזור 1, 4:3, surround 5.0, תוספות-קומנטרי לשלושה פרקים בכל עונה, "ספר אורחים", חידון על העונה, קטעים נבחרים של כל דמות."הארי פוטר וחדר הסודות", אזור 1, 16:9, surround 5.1 EX, תוספות- סצנות חתוכות, מפה של חדרים נבחרים בהוגוורטס, השחקנים מדברים על הסרט, סרט קצר על איך הפכו את הספר לתסריט, משחקים אינטראקטיביים."טומב ריידר", אזור 1, 16:9, surround 5.1, תוספות- ראיונות עם השחקנים, סרט על האימונים של אנג'לינה ג'ולי, קטע על האפקטים והפעלולים בסרט, קטע מהמשחק, קומנטרי של הבמאי, סצנות חתוכות, קליפ של U2."ג'יימס בונד- למות ביום אחר", אזור 1, 4:3, dolby digital 5.1 EX surround&DTS 5.1 ES surround), תוספות- קומנטרי של הבמאים, טריוויה, גלרית תמונות, סרט שמתאר את האפקטים, קטע על הפקת הסרט, סצנות מסוימות בכמה זוויות, קליפ של "למות ביום אחר"(השיר), עשיית הקליפ, עשיית המשחק "נייטפייר", טריילרים"דוח מיוחד", אזור 1, 16:9, 5.1 surround, תוספות- הפיכת הספר לסרט, פירוט הלוקיישנים, עשיית הפעלולים והאפקטים, הטכנולוגיות ששימשו את היוצרים, שיחה עם ספילברג וטום קרוז.
בעד. קודם כל, אני די בטוח שטענות האנטישמיות מופרחות לגמרי. חוץ מזה, זה אומנות, קיבינימאט. בכל אופן, אני הייתה רואה את זה.
אני גם סבור שיש להביא את זה לארץ, הרי אנחנו לא באירן וגם הדעות שלא מקובלות עלינו צריכות להישמע. עם זאת, אני רוצה לצאת חוצץ כנגד הסרט הזה. מה שגיבסון עשה שם הוא דבר שפל מאוד- כידוע, בברית החדשה יש ארבע גירסאות לצליבתו של ישו, שאינן חופפות זו את זו. הוא בעצם לקח מכל גרסה את החלק שמבליט את חלקם של היהודים, וצירף את כולם לסרט אחד, שמתיימר להיות אמין, אבל תכלס הוא ממש לא. אם הוא נגיד היה לוקח את הגרסה שמבליטה את היהודים במידה הרבה ביותר והיה מצלם אותה אחד לאחד זה עוד היה הגיוני, אבל פה הוא בעצם ממציא סיפור חדש.
לא ממש יעזור אם לא יקרינו אותו, הרי כל העולם יראה אותו. למרות זאת אם כן יקרינו אותו זה ייתן לנו פה איזושהי חוות דעת על הסרט, ואם מישהו ייתקל באיזשהו ויכוח בחו"ל בנושא ישו הוא לא ייצא בור או משהו כזה. כמובן שאם יש בסרט דברים לא נכונים אז טוב מאוד שמקרינים אותו פה, ככה תהיה אופציה למחות על הסרט עצמו, דבר אשר אני בספק אם יילקח ברצינות אם הסרט לא יוקרן בארץ.