דיון הסרטים

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Nesta, Jun 29, 2003.

1. Reyes Member

אתמול הייתי ב"אבודים בטוקיו". סרט גרוע שאין לו פואנטה. אל תלכו.

2. Reyes Member

ראיתי עכשיו בפעם השניה אויב בשער. סרט מדהים על הלחימה בסטלינגרד.

3. Barcik Member

ראיתי הרבה סרטים מאז ההודעה אחרונה שלי...... הרבה.... אני בספק שאני אזכור את כולם. חלק מהשמות הם באנגלית כי אני לא מכיר את השם בעברית.

1. פלזנטויל - ה"פיירי טייל" (Fairy Tale) הכי טוב שראיתי ללא ספק. סינמטוגרפיה מצויינת עם השימוש בטכניקות שחור לבן וצבע וליהוק טוב נותן לסרט הזה 8/10.
    2. Three Amigos. אין משהו רע יותר מקומדיות גרועות. 5/10, ואם לא ה"סייף הבלתי נראה" היה עוד יותר נמוך.
    3. קן הקוקייה. הקלאסיקה הגדולה הגדולה של הקומדיות. סרט טוב וחכם, עם משחק מהפנט של ג'ק ניקלסון. אבל, לפי דעתי חסר בו משהו, למרות שקשה לי לשים על זה את האצבע. בכל אופן, קצת מוערך יתר על המידה אבל עדיין טוב. 8/10
    4. אבודים בטוקיו. ניב, אני חולק עליך בכל מובן. סרט יפה ונוגע ללב. סופיה קופולה, הבת של, הצליחה להמנע מכל הקלישאות, הקיטש והאווירה הורודה של סרטים רומנטיים אחרים, ויצרה סביבה דכאונית ומשוגעת. זהו סיפור על אנשים אבודים במציאות המודרנית שמצליחים למצוא זה את זה, ולו לתקופה קצרה. אחד הסרטים הכי אינטילגנטיים שיצאו השנה. סקרלט ג'והנסון וביל מוריי לאוסקר! 9/10
    5. A Few Good Men. סרט שאמנם עשוי ללא שום מגרעות בולטות, אך הוא הרבה יותר מדי תמים. 6/10

ראיתי עוד הרבה סרטים בפעם השנייה (או השלישית, או הרביעית.....) כמו "מיליונר מי שגורם ראשון", "להרוג את ביל", "הסנדק" וכו', אז אני לא ארחיב עליהם.

4. Forza Sampdoria Member

עכשיו , חזרתי מ " הסמוראי האחרון " , סה"כ , סרט נחמד מאוד ( אפילו שקצת ארוך ) ... סרט , שרובו מתרחש ביפן , והוא הולך שעתיים וחצי לערך ... אני ממליץ לראות אותו בכל מקרה
    על הסרט עצמו ...
    תמונות מהסרט

Last edited: Jan 23, 2004
  5. uri מנהלים

אני מצטרף לאיגור, בהחלט סרט יפה, מומלץ בחום! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/blowingup.Xxx

6. Barcik Member

מאז ההודעה האחרונה ראיתי:
    1. דוגמה - קומדיית מיינסטרים נדירה שמצליחה להיות גם מצחיקה וגם אינטיליגנטית. שווה ביותר. 9/10
    2. האזרח קיין. נהוג לומר שהסרט הזה הקדים את זמנו ב- 20 שנים. זוהי היא טעות גסה - הסרט הזה הקדים את זמנו ביותר מ- 63 שנים, כי מבחינה טכנית ועיצובית עוד לא הגענו לרמה הזאת. הסינמטוגרפיה של הסרט הזה פשוט מדהימה! לעלילה אפשר להתחבר פחות (תלוי בבן-אדם), אם כי גם היא עשוייה באופן טוב מאוד. 9/10
    3. המספריים של אדוארד. כסיפור אגדה נחמד, הסרט הזה עובד טוב מאוד. 7/10

7. שגיא Guest

מישהו ראה את הסרט גוטיקה?

אני אמנם לא ראיתי, אבל הייתי מעוניין ללכת לזה, ולשמוע גם ביקורות על זה, אם מישהו כאן אכן ראה כבר...

8. Julian Joachim Member

ראיתי לפני שבוע את הסרט "זהות". כל מילה מיותרת. מותחן פסיכולוגי משובח.

ממליץ לכולם, אני לא אגיד כלום פה כי כל דבר יספיילר.

9. Barcik Member

מאז שהחל לפעול ערוץ Hot Oscar אני לא זז מהספה. מאז ההודעה האחרונה שלי ראיתי:
    1. ציפורים נודדות. סרט תיעודי בן שעה וחצי על ציפורים נודדות. למה ראיתי אותו? למורה פיזיקה שלי התחשק להראות לנו אותו. טוב. סרט שנראה יפה, אבל היה עובד הרבה יותר טוב כסרט קצר. 6/10
    2. פלאטון. סרט המלחמה המפורסם של אוליבר סטון, זוכה ארבעה פרסי אוסקר (כולל הסרט והבמאי הטובים ביותר). סטון הצליח להציג את המלחמה מהעיניים של החיילים - כאוס מוחלט נטול כל הגיון. חבל רק שהסרט קצת שטחי, ושכל המסר שלו נאמר בפירוש על ידי הקריין (צ'רלי שין). 8/10
    3. ועכשיו למשהו שונה לגמרי. האוסף הזה של מונטי פייטון מוכיח שהם חייבים עלילה בסיסית כלשהי כדאי להמנע מבלאגן מוחלט. 5/10
    4. שבעה סמוראים. סרטו המפורסם ביותר של אקירה קורוסווה. לצערי, קשה לאמר שהוא עומד במבחן הזמן. מרבית הטכניקות שהוא ברא הועתקו אלפי פעמים מאז, ואין לסרט, מבחינה טכנית, תחושה של חידוש. מה שמציל את הסרט הן הדמויות האמיתיות שמניעות את הסיפור. 6/10
    5. למצוא את נימו. קשה להרבות במילים על המצוייר הזה. פשוט סרט כיף. 8/10
    6. דודסוקדן. סרטו הצבעוני הראשון של קורוסווה. בכל הקשור לסינמטוגרפיה, עולה בהרבה על "שבעה סמוראים", אך לדעתי העלילה לא מספיק ממוקדת. באופן אישי, התקשתי להתחבר לסיפור והרגשתי מרוחק מכל הדמויות. 6/10
    7. המתיקות שאחרי. דרמה חכמה ומרגשת, העשוייה באופן נפלא. איאן הולם (בילבו ב"שר הטבעות") בתפקיד מדהים. למעשה, הסרט קצת עמד במקום בכל הסצינות בהן הוא לא נכח. 8/10

עוד ראיתי חלקים מ"מופע הקולנוע האחרון" ו"פול מטאל ג'קאט" של קובריק (את החלק הראשון והמבריק). כמו כן, הקלטתי את "הכל אודות אמא" ו"דבר אליה" של פדרו אלמודבר. מעניין מה מראים מחר....

10. Reyes Member

מטאל ג'אקט נחמד. משודר עכשיו (או שנגמר?), אגב.

חיילי המרינס במלחמת וייטנאם.

11. Barcik Member

נגמר עכשיו. ודווקא עכשיו ראיתי את החלק הראשון. החלק השני היה חלש בהרבה, לכן לא הסתכלתי אותו שנית. בכל אופן, קובריק גאון - כל סרט פנינה. לכל אלה שיש להם "יס", ביום שישי תתפסו את "התפוז המכני".

12. Reyes Member

חחח בוריס מונטי פייטון היה ענק, היו קטעים שקראו אותי מצחוק. לדוגמא עם התוכי המת (לא זוכר באיזה חלק).
    ג'ון קליז השחקן המצחיק ביותר... ראיתי עוד סרט שלו לפני כמה ימים לתוך הלילה ופשוט נשפכתי מצחוק.

אמממ... אני צריך מידע, לצורכי לימודים, על הסרט שיער (Hair). אם למישהו יש...

13. Barcik Member

לא צריך יותר מ- IMDB.com. הנה לינק ישיר: http://www.imdb.com/title/tt0079261/

בקשר למונטי פייטון - ללא ספק היו שם מערכונים טובים, כמו "איך לא להראות", "הבדיחה", ו"המזלג המלוכלך", אבל בעיקר היה שם בלאגן אחד גדול, מה שהזכיר לי במידה רבה את "משמעות החיים" שלהם, שגם היה לא מי יודע מה.לעומת זאת, "חיי בריאן" ו"הגביע הקדוש", שבסיסם עמדה עלילה כלשהי מנעה מהפייטונים לאבד כיוון באופן מוחלט ולשמור על השגעון שלהם בקנה מידה מסויים. התוצאה? שני הקומדיות הטובות בכל הזמנים.

14. שגיא Guest

ראיתי אתמול גוטיקה.

סרט חביב ביותר. החלק הראשון, עד ההפסקה, היה די מאכזב, ובעיקר - פשוט לא מפחיד. עם החזרה ממהפסקה העניינים החלו להתחבר, להתחמם, ולהפוך למשהו שאפשר לקרוא לו מפחיד. שאר האנשים באולם צעקו לא פעם ולא פעמיים. הסרט, בכלליות, סרט נחמד לאללה. הסיפור מעניין, וכמובן - האלי ברי משחקת בו.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

15. Barcik Member

9 סרטים ראיתי בשבוע האחרון, 4 הקלטתי לצפייה מאוחר יותר ועוד כמה ראיתי בחלקים. אני הופך ל- Movie Buff רציני.

1. הפסנתרן. סרט טוב, כן, אבל קשה קצת להרחיב עליו במילים. הגדולה שלו היא בכך שהוא לא עושה שום דבר רע. אבל "רשימת שינדלר" (שאת שעתו האחרונה ראיתי מאוחר יותר באותו היום) זה ממש לא. 8/10
    2. קזבלנקה. למרות הגיל (62), הסרט הזה מצליח להתחמק מהבנאליות המאפיינת את הסרטים הרומנטיים בני ימינו. כמו כן, הוא מלא בשורות מצחיקות. 8/10
    3. דוני בראסקו. ג'וני דפ ואל פאצ'ינו בונים פה את אחד הצמדים הקולנועיים היותר טובים שראיתי. הופעות כובשות ותסריט טוב. 9/10
    4. קיד וקאסידי. הסרט הזה צולם בשנת 1969, והצופה מרגיש את זה. מה שמציל את הסרט זה הצמד פול ניומן את רוברט רדפורד שבונים שני דמויות מציאותיות שקל להתחבר אליהן. 6/10
    5. פורסט גאמפ. קצת טיפשי, קצת חכם. לא התרשמתי במיוחד. 6/10
    6. הבלתי משוחדים. סרט שממש קשה להגדיר אותו - הוא לא רציני לגמרי, אבל הוא גם לא פרודיה, הוא גם לא לגמרי סרט מאפיה והוא בטח לא קומדיה. אררגג.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx חוסר הבהירות הזה עושה את הסרט הזה טוב. רוברט דה נירו מצויין כאל קאפונה מטורף. במיוחד אהבתי את סצינת התינוק והמדרגות, בה בריאן דה פלמה בנה בצעדים מדודים ואיטיים מתח עד לשיא המצויין. 8/10

עוד חצי שעה מראים "פאטון" בערוץ 4, צריך לזוז. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx