דיון הסרטים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏29/6/03.

1. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי כאן פרסומת שיוצא איזה סרט של 50 סנט, על שם האלבום המפורסם "Get Rich or Die Tryin" בנובמר כאן, מה שאומר לקראת דצמבר אצליכם.

כל כך ברור שזה יהיה חיקוי לא מוצלח במיוחד של 8 מייל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

2. Alexander Hleb Member

איזה כיף למי שגר בארה"ב(לא קנדה, ארה"ב). עוד 5 ימים הבכורה של saw 2

http://www.canmag.com/images/front/moviesetc/saw-2.Xxx

3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

היית חייב נכון? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

אני די בטוח שאצלינו ואצלם זה ייצא באותו יום

4. Engel Del Madrid Member

מה פתאום חביבי!?
    סרט יוצא אצלנו בסביבות ה3 חודשים אחריהם אם אני לא טועה..
    אה, לעזאזל, כבר התבלבלתי עם כל התיירים כאן..
    כן, מאוד מאוד סביר שאצלכם ואצלם זה יצא באותו יום..>_>

5. Roberto Baggio Member

מישהו אתמול ראה ארמגדון ב-יס 2? איזה סרט...אני איתי ואתו כל כך הרבה פעמים ועדיין הסרט הזה מרגש לאללה.
    אחד הסרטים הכי אהובים עליי. הליהוק של השחקנים לדמויות גם היה הכי מתאים שאפשר. למי שלא מכיר (לא נראה לי שיש כאלה...) זה סרט על אסטרואיד שצריך לקדוח בו ולהשליך לתוכו פצצת אטום כדי שהוא לא ישמיד את כדור הארץ עם ברוס וויליס , בן אפלק וליב טיילר.
    מרגש.

6. Barcik Member

הנפילה - 9 /10

אינני מכיר היטב את היחס הגרמני המודרני למלחמת העולם השנייה, לשלטון הנאצי ולשואה; לא מעבר למה ששמעתי פה ושם. לפי סברות מסויימות, מרבית העם הגרמני טוען שהוא היה בזמנו קורבן תמים של שלטון אכזר, שלא ידע על מעשי הזוועה של הנאצים. לפי סברות אחרות, העם הגרמני לוקח אחריות מלאה ומבקש אינסוף סליחות. אני משוכנע שהגרמנים של הפורום יוכלו לאמר לנו טוב יותר מה קורה שם באמת, אך זוהי לא הפואנטה. הסרט הגרמני "הנפילה" מצליח להציג את הימים האחרונים של היטלר והרייך השלישי בדיוק כמו שאני מדמיין לעצמי שהם נראו.
    בכמה ביקורות שקראתי על הסרט, ראיתי לא מעט תלונות על ההצגה ה'סימפטית' של היטלר, שותפיו והעם הגרמני. קשה לי להבין מנין צצה מסקנה זו. במשך כמעט כל הסרט מופיע היטלר בהתקפי זעם, בתצוגות אידיאלוגיה עקשניות, בניתוק מוחלט מהמציאות (גם לאחר שברלין מוקפת על ידי הכוחות הרוסים, הוא ממשיך להזיז בחדר המלחמה חיילים שלא קיימים עוד ולטעון לגנרלים שלו שהנצחון קרוב) ובגוף מכווץ וידיים רועדות. רק כאשר הוא נמצא בסביבת נשים וילדים, נראה היטלר אבהי ושליו, ממש כמו השליט בספרי הלימוד של גרמניה הנאצית. סצינות אלה של 'סבא' היטלר הכרחיות לחלוטין לסרט. אני לא מאמין שהיטלר היה מפלצת; אין מפלצות במין האנושי. הוא היה בן-אדם חולני ומשוגע, אבל לא רשע. אף פעם בן-אדם לא עושה רע למען התענוג מכך. גם הוא היה מסוגל להציג חיבה, במיוחד בקרב הילדים הצעירים של הגזע הארי. הסרט מחפש ייצוג ריאליסטי של הרודן, ועל כן אסור היה לוותר על סצינות אלו. גם עם סצינות אלו, אני לא הרגשתי שום סימפטיה לדמות.
    בנוסף לכך, אינני ראיתי שום ניסיון לגונן על חפות העם הגרמני בסרט. החודש הוא אפריל 1945. ברלין מופגזת ללא הרף, גרמניה נמצאת ימים ספורים מתבוסה מוחלטת. זה טבעי שלא נראה צעדות של ה- SS ברחובות, והמונים משולהבים. כאשר המפלגה הנאצית הייתה בשיא כוחתה, והיוותה הבטחה לעתיד גדול לעם הגרמני, היה זה הגיוני שגרמנים רבים תמכו בה בהתלהבות. אך כאשר היא מתרסקת לאדמה בקול רם, זוהי תגובה אינסטינקטיבית לברוח. אני לא רואה בכך שום נסיון הנתערות מאחריות של הבמאי עבור העם הגרמני. למעשה, האמירה האחרונה לפני כתוביות הסיום אומרת בדיוק ההפך - הנעורים והתמימות הם לא תירוץ, העם הגרמני יכל לעשות יותר כדי לגלות על זוועות הנאצים, אילו רק רצה. במרבית הסרט, אנחנו רואים איך הגנרלים של היטלר עוזבים אותו על סף ההפסד. אנשים כמו הימלר וגרינג, מראים שרוב הצמרת הנאצית ראתה את ההזדמנות לטפס לפסגה, אך עדיין דאגה לעורה שלה יותר מאשר לאידיאלוגיה הנציונל-סוציאליסטית. אבל, גם הארכי-טיפ הקיצוני מקבל ייצוג. בסצינה המזוויעה ביותר בסרט, מרעילה אשתו של יוזף גבלס את ששת ילדיה בשנתם עם כמוסת ציאניד. המצלמה מתמקדת בכל אחד מהילדים בתורו בקלוז-אפ מחריד. לאחר המעשה, עוזבת גבלס את החדר ומסדרת את הקלפים למשחק סוליטייר, שעות ספורות לפני התאבדותה שלה ושל בעלה. כאשר היטלר התכוון להתאבד, היא הפצירה בו בבכי היסטרי לא לעזוב את העם הגרמני.
    זוהי הגדולה של הסרט. בעזרת צוות שחקנים אדיר הוא מצליח להציג את כל פניו וצדדיו של העם הגרמני עם נפילת הרייך השלישי. הוא יוצא עם גב זקוף וראש מורם לטפל באחד מהנושאים הבעייתיים של ההסטוריה האנושית, ועושה את זה בהצלחה אדירה.
    נ.ב. השחקנית הראשית (הרומנייה!) פשוט מדהימה. פני המלאך שלה ליוו את הסרט בקונטרסט מדהים. היא לא מרבה לדבר, אלא מקרינה טוהר, נעורים ותמימות בעודה צופה מהצד באירועים זוועתיים.

http://www.follow-me-now.de/assets/images/Der_Untergang-Hitler_und_Eva_Braun.Xxx

7. Riki Member

אוי בוריס פתחת פה עכשיו ויכוח סוער, לא מסכימה עם כל מה שאמרת. אני צפיתי בסרט ולא יכולתי שלא להנות ובאותה המידה להיגעל מהצגתו של היטלר בסרט, אדם שהקים ותיכנן מרכזי השמדה הוא כן מפלצת והוא כן אכזרי, זה שהוא פסיכי זה ידוע אבל כל הצד ''האבהיי'' כפי שאתה מכנה אותו ,בא לרכך את דמותו לקהל הצופים ולהראות יעני צד חיובי שלו. מחלוקת בנושא הזה יש לי איתך והרבה, להסכים איתך שזה סרט חביב אני יסכים מעבר לכך חבל שבחרת לנתח את הסרט בזווית כזאת.

8. Igi Member

מסכים איתך..
    הליהוק של השחקנים גדול!
    כל מי שהופיע בסרט הוא שחקן מפורסם(ענק),החל מהבלונדיני עם השיער הארוך שמת די בהתחלה ועד לשמן הענק(ששכחתי את שמו). וזה עוד בלי לציין את ליב טיילר המדהימה וברוס וויליס.
    גם השיר של ארוסמית' מתאים מאוד..

אגב,50סנט לא מוציא רק סרט... הוא מוציא גם משחק מחשב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/10/05
  9. Barcik Member

זה לא המטרה של הסצינות האלו, וזו לא התחושה שהן מעבירות. המטרה של סצינות 'סבא' היטלר היא אחת: להראות שהוא בן-אדם. הוא לא מפלצת כלשהי שעומדת מחוץ למין האנושי. הוא בן-אדם חולה, משוגע, ומסוכן. אבל בן-אדם. אני לא מאמין שהיטלר האמיתי שנא את כל מה שהוא ראה, תמיד זעף ורגז. בני אדם כאלה לא קיימים במציאות. אין שום כוונה להוציא את הדמות של היטלר כסימפטית, רק כאנושית. בלי הסצינות האלה, הריאליזם של הסרט היה נפגע והיינו מקבלים עוד סופר-רשע טיפוסי.

10. Riki Member

תקשיב שאני יצאתי מהסרט אני הייתי בדעה כזאת, הוא אנושי כמו כולנו והוא היה מסוגל לבצע דברים כאלה.
    אבל שידידים שלי בגרמניה יצאו מהסרט הזה, הם ניתקלו בחבורת ניאו נאצים שיצאו מהסרט ושיבחו את היטלר.

אני מקווה שתבין למה אני מתכוונת, הקטע פה לא העובדה שאנחנו קולטים שבן אדם היה אכזרי מספיק לעשות דבר כזה. הקטע הוא שקולטים שעם שלם היה אכזרי מספיק לעשות דבר כזה.

11. Barcik Member

אר... לא, אני לא מבין למה את מתכוונת.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוריס, כמה שאלות
    1. איפה ראית את הסרט?
    2. בזמנו אמרו עליו שחציו הראשון מרתק וחציו השני משעמם, זה נכון?

תיקון קטן- גרינג, על פי מה שאני יודע, היה מאוד מאוכזב לקרוא פה עכשיו שאומרים עליו שהוא דאג לעורו. הוא הלך עם היטלר עד מותו במשפטי נירנברג.

13. Riki Member

הסרט לא משעמם. מתחיל יפה ואז היפיי נפש שעשה אותו מרח יותר מידי את הסרט, שנראה כמו הערצה עיוורת ונסיון פתטי להיכנס לנפשו החולנית של היטלר.

14. Barcik Member

תשובות -
    1. ב... ארר... אפיקים אפלים.
    2. לא שמתי לב להבדל משמעותי בין החצי הראשון לשני.

באשר לגרינג, הכוונה הייתה שהוא הזיז את המטה שלו מערבית בעקבות התקדמות הצבא האדום, דבר שהיטלר לא ראה בעין יפה. מה עוד שהוא נכנע לצבא ארה"ב.

אני פשוט לא מבין איפה את דמיינת הערצה? היטלר בסרט מוצג כגיבן פרנאויד עם עוויתות, שמנותק כמחצית מהזמן מהמציאות. בסצינות בודדות (ובאמת בודדות, לא יותר מ- 10 דקות בסך הכל) מוצג צד חיובי שלו. איך זה הערצה?

15. Riki Member

אולי בגלל העובדה שרוב הסרט הוא פשוט מנסה להבין אותו ולראות למה ומדוע, כאילו יש סיבה מוצדקת לפשעים שלו.
    אנחנו יכולים להווכח עד מחר זה ההתרשמות שלי מהסרט וזאת ההתרשמות שלך.

בכל אופן סיימתי כרגע לצפות בסרט הקטלני החבר'ה הטובים.... או כמה שזה גדול !!