כאלה שקוראות בלייזר יחפשו כניראה גם מישהיא לקחת לסרט או שהם ממש מכוערות (אל תיקפצו עלי יש יוצאות מין הכלל!)
במידה והיא "אנינת טעם", אוהבת קיטש אמריקאי, צופה בטלנבולות, וסולדת מאלימות/שוביניזם/חוסר מוסריות, תרחיק כמו מאש.
כבר לפי העלילה הנדושה הבנתי שצריך להתרחק מהסרט הזה כמו מבלגי בסימטה חשוכה..למרות ברוס וויליס אליל הילדות שלי..{בלשים בלילה..}.
נוריד אותם אחד-אחד. נאמבר טו. מלחמת הכוכבים - פרק III: נקמת הסית' - 7/10 כולם כבר כנראה יודעים שסצינת הפתיחה של נקמת הסית' כוללת קרב חלל מרשים ביופיו בסצינת אקשן יפיפיה בת כ- 20 דקות. מה ששכחו לאמר לכם הוא שהסצינה המדוברת בינונית ומטה. זוהי עובדה ידועה היטב שג'ורג' לוקאס הוא אחד מהבמאים הגרועים ביותר בכל הקשור בעבודה לשחקנים; האיש עצמו יודע את זה. ובכל זאת, הוא בוחר לקלקל לנו את פתיחת הסרט בערימה של שורות מיותרות, המבוצעות רע. במקום לתת למראות החלל, לספינות המרחפות לעשות את הדיבורים, לוקאס לא משאיר את האקשן בתמונה למשך יותר משניות ספורות, וחותך על הזמן לקלוז-אפים של אובי-ואן ואנאקין משוחחים בספינות שלהם. זה בפני עצמו רע, שכן חיתוכים אלא קוטים את השטף של מה שהיה אחרת סצינת אקשן מסויימת, אך לא פה זה נגמר. למרות שמסביב קורים כל מיני דברים מדהימים, וחייו מוטלים בסכנה כי חבורת רובוטים קטנים מפרקים את חללית הקרב בעודה בואקום החללי, לא היינו מרגישים בהבדל עם יואן מקרגור היה קורא את השורות שלו בפיג'מה ותוך כדי חצי-פיהוק. וכך, ג'ורג' לוקאס, שעמל כל כך הרבה על הפרטים הטכניים של הסצינה, הורס אותה במו ידיו על ידי חיתוכים לקטעי משחק מיותרים המבוצעים רע. על אף ההבטחות לסרט אפל, בהתחלה לוקאס שומר דווקא על קו קומי. אובי-ואן ואנאקין נהים משועשעים ביותר, כצמד סחבקים שמשחקים בפלייסטיישן. כאילו שזה לא מספיק, הרשע הראשי בתחילת הסרט הוא רובוט גיבן שלובש גלימה, מדובר בטונים מגוחכים, משתעל, וקוראים לו "גנרל נורא". תחי הפארסה! בסיומן של סצינות האקשן בפתיחה עוברים אנו לחלק הדרמטי של הערב, כאשר במשך קצת פחות משעה אנאקין מועבר לצד האפל והופך לתלמידו של הסית' סידיוס - דארת' ויידר. מעבר זה לא משכנע ביותר, שכן למרות ספקות שקיימים בליבו, אנאקין שולח את אבירי הג'דיי לעצור את פלפטין שעות ספורות לפני שהוא הופך לנתינו. חוסר אמינות זה נובע בעיקר מהתסריט, וכריסטיאנסן לא מצליח לרכך את המכה בתצוגת משחק חלשה. לאחר שנתנו לסרט להתחמק פה בגלל חמת הספק ונחרנו דרך הסצינות הרומטניות המשעממות, מגיעה ההפסקה - לפחות בסינמה סיטי. מעולם לא ראיתי חלוקה יותר טובה של בית-קולנוע. עושה רושם שהחצי המלאוכתי השני הוא הפך המוחלט מהראשון. תמה לה הפטפטת המיותרת והחיתוכים המיותרים בסצינת האקשן. מפה והלאה, זוהי חגיגת אפקטים כמעט רצופה. אין עוד הפסקות באמצע, ולוקאס מתאמץ לא להסיח את דעתנו מהפעילות האינטנסיבית. יתר על כן, הסרט סוף סוף מקבל את הפן האפל שהובטח לנו. העסק מגיע לשיא בסצינת דו-קרב המדוברת. בעולם וולקני (בחירה מצוינת לסיום הכהה של הסרט) מתעמתים אובי-ואן ואנאקין, ובעולם הבית של הרפובליקה מתעמתים דארת' סידיוס (הקיסר הטרי) עם יודה, ששוב גונב את ההצגה בתור הדמות הכי מגניבה (ואנושית). סצינות קרב ארוכות אלה חתוכות לסירוגין באופן נפלא, ומאפשרות לנו להנות במקביל משתי העולמות בלי שאחד מהעימותים הארוכים יהפוך למייגע. יתר על כן, בשניהם הושקע דמיון רב. יודה המהיר מתעופף מול הקיסר באולם המליאה של הסנאט, בעוד צמד החברים-אוייבים מנסים לא לטבוע בנהר הלבה, בעוד הדיבורים נשמרים ברמת מינימום. לאחר סצינות שיא אלה, מגיע שלב קשירת הקצוות והכנת האדמה לטרילוגיה הראשונה, שעשויים יפה מאוד. הולדת לוק וליאה, המראות של טטואין, החליפה של דארת' ויידר, כל אלה מעלים נוסטלגיה בלב הצופה, שנותנת לסרט תחושה מדהימה בסוף - אפלוליות מהולה באופטימיות. בסוף, אפשר רק להצטער שמדובר בסרט של שתי חצאים.
אני מסכים איתך פחות או יותר בוריס, במיוחד בזה שהסיום נעשה מצוין, עם החיבור ל"תקווה חדשה". אמנם החצי הראשון (שארך רק 3/4 שעה משום מה, לפחות אצלנו) חלש מהשני, אבל לא עד כדי פגימה בסרט כולו. ודווקא אני חושב שהרובוט המשתעל, ששכחתי כבר את שמו, מבחינה טכנית, נבנה ממש יפה. והסצינה שבה אנאקין משחרר את פלפאטין ועומד להרוג את הקיסר דוקו, חזקה מאוד לדעתי. אגב, הדוקו הזה הוא השחקן שמשחק את סארומן בשר הטבעות, ואיכשהו הוא תמיד מתחבר מצוין לדמות רעה, ויש לו גם קול מושלם לזה. גם בסינמה סיטי קרה קטע מצחיק עם הכתוביות שנכנסות לתוך החלל בהתחלה (והתרגום שלהן)?
הרובוט המשתעל הוא גנרל גריווס כמובן. מבחינתי הסצנה החזקה ביותר היתה כשאנקין עבר לצד האפל ותקף את אביר הג'די השחום(מה שמו?) שעמד לחסל את פלפטין.. ערוץ 10 ישדר החל מהשבוע,בכל יום חמישי פרק מהטרילוגיה המוצלחת. השבוע תשודר "תקווה חדשה-פרק 4" ב-21:45.
יצא לי לראות את "עיר החטאים"...לא מבין מה כל ההתרגשות וההיפ של ברסיק סביב הסרט הזה. אולי זה רק אני אבל מחלק מהשחקנים שיחקו בצורה ממש עלובה ואני מאוד חושש שזה בגלל הדמויות הסתמיות. אולי הוא ממתק לעין אבל אני כבר לא אופתע בפעם הבאה שממוצע הגילאים באולם יעמוד על 15 בהקרנה של הסרט.
http://www.kino-govno.com/posters/mrandmrssmith_2.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wub.Xxx ואיך הסרט?
לא יודע מה עם הסרט אבל הפרומו עושה עימה חסד גדול http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx