נכון שהתקציב היה גדול יותר, אבל פיטר ג'קסון ממש לא היה אנונימי למבקרי הקולנוע לפני שר הטבעות. הוא היה הבמאי של "יצורים שמימיים" לפני 10 שנים שגם היה מועמד לפרס הסרט הזר בגלובוס הזהב, והיה גם הסרט שגילה לעולם את קייט ווינסלט. כך שזה בטח לא היה הסרט הראשון של ג'קסון שהיה ידוע עוד אז כבמאי איכותי. חוץ מזה, יש לזכור ששר הטבעות היה יוזמה פרטית שהובאה לאולפנים (בניגוד לרוב הסרטים ש"נולדים" באולפנים) עד שנמצא קונה. ליב טיילר צורפה לקאסט די בסוף, רק כשהתקציב התנפח, וגם היא לקחה חלק די זניח בסרט (בספר כמעט לא שומעים על הדמות שלה, רק כי היא מפורסמת שמו אותה על הפוסטרים וקצת ניפחו לה את הדמות), איאן מקקלן אמנם שחקן ידוע ונהדר אבל הוא בטח לא סופרסטאר. בשביל גנדאלף יכלו לקחת איזה סבא הוליוודי מפורסם יותר (שון קונרי, סתם דוגמא) ולא עשו את זה כי מקקלן לא מבקש 20 מיליון דולר לסרט כמו קונרי, אלייז'ה ווד די הועלה מתהומות הנשייה הקולנועיות. מי זוכר בן כמה הוא היה בכלל בפרוייקט מעניין כלשהו לפני שר הטבעות?? בכל אופן, אין לך שם לא בראד פיטים ואנג'לינה ג'וליות למיניהם. יש לך שם קאסט מוכשר ואיכותי אך בהחלט צנוע בהשוואה לאפוס ספרותי משמעותי דוגמת שר הטבעות. בדיעבד, טוב שכך. אם לא התקציב המכובד שהועלה ל"מדריך הטרמפיסט" היה מדובר בפרוייקט כמעט עצמאי, לא הכי מכובד בשביל סרט שכל חובב ספרות מדע בדיוני יאמר לך גם אם תעיר אותו באמצע הלילה. נחיה ונראה איך זה ייצא.
אני באמת רוצה לעשות רצף ביקורות, אבל הסרטים מצטברים והזמן קצר, אז פשוט לא יוצא לי. בכל מקרה, אני מבטיח לעשות זאת במוקדם או במאוחר. בינתיים, אני רק רוצה להמליץ על סרט פשוט מדהים שאינו זכה להייפ ראוי, ואתם עלולים להחמיץ אותו ללא הפנייה טובה. מדובר ב"שבעה צעדים", סרט נקמה קוריאני מ- 2003, שמשתתף כרגע בפסטיבל סאנדנס היוקרתי וכנראה יזכה להפצה קולנועית בסינמטק-ים בארה"ב רק ב- 2005 (אצלנו הוא כבר בדי.וי.די). אני לא רוצה להרחיב עכשיו, אז אני אנסה לתמצת: סרט אפל, קשה ומדהים. הטרגדיה השייקספירית האולטימטיבית (לא מבוסס על מחזה שלו, אם תהיתם). כל כך מעורר מחשבות, כל כך מרגש, כל כך אותנטי. הרימייק האמריקאי כבר בתכנון, ולפי השמועות ניקולס קייג' מתוכנן לתפקיד הראשי. אם תעשו את הדבר הנכון ותראו את הסרט הזה, אתם תאבדו כל טיפת הערכה שנותרה אצלכם להוליווד.
מגרש השדים: ההתחלה (The Exorcist: The Beginning) בן דוד שלי הביא לי מהולנד את הסרט, והוא לא בדיוק מפחיד אלה יותר בקטע של לגרום לכם להקיא.. היו בו דברים שאהבתי.. סרט נחמד.. למרות שלא נראה לי שהרבה יאהבו אותו.. http://img177.exs.cx/img177/2680/nkbs22ok.Xxx
תגידו הצלצול השני יצא כבר או לא? אני מנותק לגמרי.. ואם לא אז מתי יוצא? ועוד משהו, קראתי מזמן שאמינם הולך לעשות עוד סרט משהו GOLDEN BOY או משהו בסגנון, על איזה מתאגרף יהודי אוקראיני, נראה לי קראתי בואללה, מישהו יודע על זה?
מישהו יודע מהם כל הסרטים שישודרו בערוץ הוט אוסקר? או שהצליח לזהות כמה סרטים מהפרסומת? נראה לי שהצלחתי לזהות את הטיטאניק וטוראי ראיין אבל אני לא בטוח. פשוט במדריך השידורים ניתן לראות רק עד יום חמישי הבא, ועד אז כל הסרטים לא משהו.
הפרסומות ממש לא מבטיחות. היום ב- 19:00 ומשהו צריך להיות סרט טוב, "העוקץ". זיהיתי גם כל מיני "עיר האלוהים" (סרט ענק!), "צ'יינהטאון" (שאני חייב לראות) ואחרים, אבל אם זה יהיה דומה במשהו לקודם - מרבית הסרטים לא יהיו בפרסומות, אלא הפנינים הפחות מפורסמות.
תלוי למה אתה מתכוון. אני לא אומר שהסרטים גרועים. להפך, בתקופה האחרונה אני מאוד מבסוט מהסרטים בהוט. הבעייה היא שכדי לתפוס את הסרטים הטובים צריך קצת הבנה, כי דווקא הסרטים שכן זוכים לפרסומות ופמפום רציני, הם על הפנים (אהם, אהם, מיסטר דידס). אבל כן מראים אצלנו הרבה סרטים טובים בין לבין, ביום ובלילה. למשל לאחרונה היה את "עשה את הדבר הנכון", סרט מצויין של ספייק לי מסוף שנות ה- 80. אז ההמלצה שלי - כל יום תראה איזה סרטים מראים, קפוץ ל- 5 דקות ל IMDB.COM ותדלה את כל המידע שאתה צריך.
הטינה זה סרט לא רע בכלל, ואותי דווקא אחד המפחידים שראיתי. וראיתי הרבה סרטי אימה. יש גם את המסור, the saw סרט גאוני, מותחן מומלץ.
אוקיי, אספתי קצת מידע על מה ישדרו. הנה כמה סרטים שאני ממליץ לא להחמיץ, לכל מי שעוד לא ראה: נהג מונית, אמלי, מי הפליל את רוג'ר רביט, אדפטיישן, להציל את טוראי ריין, שר הטבעות שני הצריחים. גם בארי לינדון שווה לבעלי טעם אנין במיוחד או חובבי קובריק. וכמה שאני אישית עוד לא ראיתי ולא אפספס: באמריקה, לילות בוגי, צ'יינהטאון, 1/2 8 וגאנדי.
איפה אתה חי, טורקמניסטן עילית? בכל מקום בעולם בערך כתבו שזה אחד הסרטים המחורבנים בהיסטוריה. מה גם שהטוויסט בסוף הוא כל כך עלוב, בלי שום קשר לסרט עצמו שהוא גרוע.