דיון הסרטים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏29/6/03.

1. Barcik Member

"משמעות החיים". פרט לכמה מערכונים, לא משהו.
    לא יצא לי לראות הרבה מה"קרקס המעופף", אבל אני זוכר כמה מערכונים לטובה - בעיקר אחד עם משפט ו"איך לא להראות".

2. John Barnes Member

אני חייב לציין שראיתי היום את הסרט "סנאצ'" של גאי ריצ'י , ואני חייב לומר שזה סרט פשוט ענק!.

ואגב היום בהוט אקשן "משחק מכור" (מין משיין). עוד קומדיה נפלאה עם השחקן ויני ג'ונס.
    לא להחמיץ!

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול בערב, לא הרגשתי טוב, אז נשארתי בבית וראיתי את "משחק הצבאים". סרט חזק, למרות שישנתי בחלק קטן ממנו...

4. AleX-Del-Piero Member

Mean Machine truly is a Mean Machine-That Movie Rocks!
    ראיתי את הסרט ואני חושב שהוא סרט הכדורגל הכי טוב שראיתי סרט מצויין הזכיר לי קצת את ריו פרדיננד משום מה...כיף לראות קומדיות בריטיות בדרך-כלל לא מתאכזבים מהן...

5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

Mean Machine היה דרמה לכל דבר. זה שהיו בו קטעים קומיים זה בגלל שהאנגלים לא יכולים בלי זה.

6. AleX-Del-Piero Member

הסרט כנראה גרם לי לבילבול אני לא מכיר את הבריטים מספיק טוב כנראה...זאת דרמה קומית נסכם את זה ככה...וטוב מאוד שיש קומדיה עם דרמה-שחושבים על זה HOT יכלו לשים את הסרט הזה בכל אחד משלוש ערוצי הסרטים הראשיים שלהם גם דרמה גם FUN וגם אקשן...סרט שנכנס לכל הקטגוריות.
    אהבתי את השער השלישי שער הניצחון קטע יפה היה...וגם את הפנטזיות של "הנזיר" למי שראה את הסרט ומבין...

7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקפיץ, כי עכשיו ראיתי את ה-Redux של הסרט המרהיב אפוקליפסה עכשיו.
    סרט חובה, גם כי הוא לדעתי מציג את הצד האפל ביותר של מלחמת וייטנאם. מי שראה את מירב סרטי המלחמה הזו שתקפו את הוליווד עם צאת "צייד הצבאים", יודע כמה המלחמה השנוייה במחלוקת הזו השפיעה על במאי הוליווד. בכלל, "צייד הצבאים" היה הראשון והיחיד למעשה שהתעסק בפשעי המלחמה של הוייטקונג, כאשר כל הבאים אחריו - "פלאטון", "פול מטאל ג'אקט", "נולד ב-4 ביולי" וכמובן "אפוקליפסה", עסקו בשגיאות של הצבא האמריקאי, בזוועות שעורר לבדו וכמובן - בחוסר המוסריות שבמלחמה הזו.
    "אפוקליפסה עכשיו" הוא סרט שעומד על טיבה של המוסריות במלחמות בכלל. המחצית הראשונה של הסרט נועדה לערער את תפיסתו של הצופה לגבי מוסריות בכלל. הפצצות מאסיביות, מפקדים פסיכיים, הרג של חיילים משני הצדדים והרבה הומור שחור פשוט מכניסים את הצופה להלם שנועד לגבור בהמשך.
    העלילה סובבת סביב הפלגה לכיוון קמבודיה, שם אמור הגיבור ווילארד (מרטין שין בהופעה פנטסטית,7 שנים אחר כך הבן שלו ייתן פריצה משמעותית ב"פלאטון" של אוליבר סטון, על אותה מלחמה בדיוק) להתנקש בחייו של מפקד צורר ואכזר בשם קורץ (מרלון ברנדו) שאיבד את שפיותו בתופת בוייטנאם, ועכשיו מנהיג אוסף של מטורפים בסביבה כפרית (אחד הקטעים האירוניים בסרט עוסק בצ'רלס מנסון, שבהרבה מובנים מזכיר את אותו קורץ. קורץ אינו מופיע אלא בשעה האחרונה (בסרט של שלוש וחצי שעות), והדמות שלו, יחד עם היראה ממנה, נבנות לאורך רוב הסרט. קורץ הוא התגלמות ההלום קרב שדעתו אבדה עליו - מעורער, כואב, לא עקבי, ברמה מסויימת מחכה להיגאל מייסוריו. ברנדו קצת אכזב אותי בתפקיד הזה. משום מה הרגשתי שאחרי שבנו את הדמות שלו בתיאורים שונים, ברנדו קצת פספס את הדמות ולא התבלט מספיק.
    "אפוקליפסה עכשיו" יצא שנה לאחר "צייד הצבאים", ומבחינתי מהווה איזשהי אנטיתזה עבורו. "צייד הצבאים" עסק בכיצד שבי האוייב חיבל וערער את נפשותיהם של חיילי ארה"ב. לעומתו, "אפוקליפסה עכשיו" עוסק בכיצד המלחמה עצמה ערערה, חיבלה ואף מוטטה את הנפש ובעיקר המוסר של חייליה.
    יחסי הגומלין האלה בין המוסר למלחמה הם הנושא המרכזי של הסרט. קולונל קורץ החזיק בדיעה שארה"ב יכלה לנצח את המלחמה עם רבע מכוח האדם ששלחה, אבל כשהוא מאומן יותר ועיוור למוסריות. המוסריות, או חוסר מוסריות למען הדיוק, היא הכלי לניצחון פשוט במלחמה, וזוהי כנראה הנקודה הפציפיסטית הקשה ביותר שניתן להעלות. ארה"ב אמנם לא ניצחה בוייטנאם, אבל חוסר מוסריות היא בהחלט אימצה. מצד שני, המלחמה מערערת את המוסריות האישית ומעודדת חוסר מוסריות.
    נקודת השיא בסרט אינה דווקא המפגש בין ווילארד לקורץ, אלא דווקא ברגע שווילארד *ספויילר* הורג את קורץ כפי ששחטו פרה בשבט - ווילארד נכנע למשימה שלו, ושוחט אדם כפי שפרה נשחטת *סוף הספויילר* . בסיום משתחווים לו, כי בעולם של חוסר מוסריות, הוא הקריב את המוסריות שלו, ונכנע ליצרים שהמלחמה עוררה בו. ובדומה למלחמה, שיש לנצח בחוסר מוסריות, באותו כלי בדיוק הוא ניצח את המלחמה הפרטית שלו.
    מבחינה טכנית, הסרט מושלם. צילום פנטסטי, מבנה עלילה טוב ומשחק מצויין הופכים את הסרט הזה ליצירת מופת חשובה. כדאי מאוד לראות.

8. ofer16 Member

הממ... אוקיי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

9. robson Member

טוב שנזכרת... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
    שחקני הסרט כבר על ערש דווי...

10. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלאסיקה זה קלאסיקה.

11. burning soil Member

מלחמת הכוכבים-מישהו אוהב את הטרילוגיה המפורסמת?

בכל מקרה,הסרט האחרון בסדרת הסרטים(פרק 3)ייצא במאי
    הקרוב אל בתי הקולנוע.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

war of the sith אם אני זוכר נכון. שלושת הסרטים "שנדחפו" לתחילת הסידרה (שהיא כבר לא טרילוגיה) באו לעשות כסף על סרטים שלא מתקרבים לרמה של המקוריים, אבל מה לעשות, צריך לראות את כולם. רק שלא יעשו 7,8,9.

13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטאר וורס - הסדרה הכי אוברייטד בעולם.

כל כמה שנים יוצא סרט שהאפקטים בו כל כך מגניבים יותר מדי אנשים שהם שוכחים שהסרט עצמו סתם בינוני. עוד דוגמה היא טרילוגיית "למה לא גמרנו את העסק בראשון" המטריקס.

14. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

BRAVE SIR ROBIN

15. ג'רי בית הלוי Member

Revenge of the Sith, אבל מה זה משנה.

והסדרה תוכננה מההתחלה להיות עם שישה פרקים..