דיון הסרטים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏29/6/03.

1. Julian Joachim Member

חכמת הבייגלה. עשוי טוב (מבחינת צילום), קאסט מעולה של שחקנים, כמה משפטי קאלט וסגנון שאני מאוד אוהב. אחלה סרט שבעולם. מה שכן, אל תחפשו את העלילה, כי היא לא מי יודע מה משמעותית (אפילו פחות מאשר בספר, שם היא גם כן לא הייתה משמעותית).

אה, ותיזהרו כי הם החליטו שזין זה כנראה דבר יפה כי לפחות 4 פעמים במהלך הסרט מראים את הזין של גיא לואל, אז פשוט שלא תופתעו בזמן שאתם שותים קולה ותרקו אותה על השטיח כמו שאני עשיתי.

2. שגיא Guest

לא מאמין, גיא, ואני החזתקתי ממך. רוב שניידר ענק!
    חיה רעה שלו היה סרט עצום, סרט שלא הפסקתי לצחוק לרגע. וגם דה הוט צ'יק.

אגב, בדיוק סיימתי להוריד יורוטריפ, מישהו ראה את זה כבר?

3. Diego Member

היום חזרתי מספיידרמן 2 (כמו שאמרתי).
    סרט ענק!
    העלילה היא קצת מוזרה, ביחוד הקטעים שהוא מחליף בגדים כל כך מהר וגם זה שהוא נעלם בכזאת קלות, ואיך שהוא מכין רשת. הביצועים היו מדהימים.
    לפי דעתי סרט שעלה על כל הציפיות (שלי בכל אופן). האולםצ שהייתי בו לא היה כזה מלא, הייתי בשעה 11:00.
    מה דעתכם? מישהו ראה כבר את ספיידרמן 2?

4. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי אתמול את אפקט הפרפר עם אשטון קוצ'ר בדי וי די, הנה רשמיי:

בסיכומו של עניין, מדובר בסרט טוב מאוד, שמשרת את המטרות לשמן נוצר: הוא מותח, מקפיץ ומשאיר את הצופה חד וקשוב לכל אורכו.
    "אפקט הפרפר" עוסק בתיאורית הפרפר עתיקת היומין, שאומרת כי משק כנפי פרפר במקום אחד, יכול להוביל לרעידת אדמה במקום אחר, דהיינו אירוע קטן יכול לשנות חיים שלמים. הסרט נשאר נאמן לחלוטין לתיאוריה הזו וסובב סביבה לאורך כל הסרט.
    העלילה והטקסטים בתוכה בנויים נהדר, קטעי הפלאשבק עשויים היטב וממוקמים באופן מדוייק ונכון, ואילו קטעי השיא מורגשים היטב.
    אשטון קוצ'ר הוא מבחינתי הבשורה הגדולה של הסרט. הוא תמיד היה בעיניי אחד השחקנים הקומיים בהוליווד - יש לו שפת גוף מדהימה והבעות פנים מעולות ומגוונות, ומשחק קולי מצויין. אתמול הוא הוכיח לי שהוא לא סתם יפיוף שטוב לכמה קטעי סאטירה, צילומי פפראצי ותכנית מתיחות, וכשנותנים לו את ההזדמנות שמגיעה לו הא מוכיח שהוא גם שחקן דרמטי לא רע. הוא לקח את הדמות שלו במירב הרצינות והוציא ממנה תוצאות מעולות, ושמר על אמינות גבוהה בתור הדמות המרכזית לאורך כל הסרט. הכניסה שלו לדמות טבעית לחלוטין, והוא רק תורם לסביבת המשחק החיובית שמסביבו.
    גם ארצה לציין את איימי סמארט, שחקנית שזכורה בעיקר מסרטי נעורים אבל ממלאת את תפקיד דמות המשנה באופן מעולה. זוהי דמות שעוברת תנודות רבות, מה שרק מעמיק את תחושת ההערכה לסמארט אחרי הסרט הזה.
    על הצד השלילי, אוכל רק לציין שהסרט אינו שומר על אחידות בכל מה שנוגע למתח. ההתחלה מותחת ביותר, אך ככל שהחלקים החסרים בפאזל מתחברים רמת המתח יורדת והסרט אף נהיה צפוי במקצת.
    מעבר לכך, "אפקט הפרפר" הוא כמו פרק טוב באיזור הדמדומים - מסתורי, אפל, מותח, שיחד עם עלילה טובה ומשחק מצויין מתחבר לאחד המותחנים הטובים שיצאו בזמן האחרון.

5. יי! ביי! Member

וואלה?
    נשמע סרט טוב!
    מישהו ראה את ראש המדינה? (או משהו כזה?)
    סרט קומדיה ענק!
    זה מסופר על מישהו קושי שנמצא במשהו של העירייה בעיר שלו, ואחת המפלגות שרצות לממשלה צריכות כדי להביא עוד מצביעים לקבל עידוד מהכושים וכאלו שהגיעו ממדינות אחרות, והם מחפשים גם מישהו צעיר, וזה כדי שיצביעו להם.
    הם רק רצו להראות שהם תומכים גם בשחורים, אבל הוא מנהל קמפיין מוצלח והם לא יודעים מה לעשות אז הם מפריחים כל מיני שמועות עליו, וזה עוזר, אחר כך כולם עוזבים את הקמפיין שלו, אבל אז יש את ההבטחות של מה הם יעשו כדי לשפר ושם הוא מוכיח את עצמו (ומנהל הקמפיין שלו היה אחיו שהוא משהו במאפייה).
    וכולם חוזרים אליו, ואז הוא זוכה...
    זה מלא בקומדיה!

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ביום שבת הייתי בהקרנה של הסרט "ספיידרמן 2 ".
    אז ככה, מדובר לדעתי בסרט הכי טוב שיצא בקיץ הנוכחי.
    כאחד שהיה בלא מעט סרטים הקיץ, חלקם שוברי קופות כמו "הארי פוטר 3", "טרויה" ו"ואן הלסינק" אני חייב לומר שספיידרמן 2 הוא הטוב ביותר שראיתי הקיץ.
    טרויה היה סרט טוב, ואן הלסינק והארי פוטר היו אפילו יותר טובים, אבל אף אחד מהם לא התקרב לרמה של ספיידרמן 2.
    בשבילי, ואני יודע שזה ישמע לא מציאותי, הקולנוע אמור לשמש מקום מפלט.
    הקולנוע אמור לשמש מפלט מהשיעמום, מהעבודה, וגם מהמציאות.
    הסרטים הגדולים באמת, נותנים לצופה במשך שעתיים מפלט מהמציאות.
    ספיידרמן 2 הוא בדיוק סרט כזה.

והנה הניתוח שלי על כל הבטיו:
    עם מה הסרט היה חייב להתמודד - הסרט שראיתי ביום שבת היה צריך להתמודד עם מצב רוח לא פשוט מצדי.
    תחילה, חשבתי שהסרט מתחיל בשעה 19:30, השעה הקבועה של הסרטים אצלנו בקיץ.
    אולם כשהגעתי לקולנוע ב19:30, התברר לי שהסרט התחיל כבר ב19:00 ולכן אני יאלץ לחכות עד 22:00 להקרנה הבאה.
    כשכל הקניון סגור(ככה זה ביום שבת בבאר שבע) המפלט היחיד שלי היה מקדונלס שהיה פתוח, כמה משחקים בהוקי קרח בג'ויסטיק המקומי, וסיבוב בחנויות הריקות(שנפתחו רק בסביבות 21:00).
    בנוסף, הייתי צריך לעבוד יום אחרי זה 8:00(להתעורר ב7:00) במילים אחרות, הסרט מסתיים ב12:30 בלילה, עד ההגעה הביתה זה רבע לאחד, אני נרדם רק ב1-1 רבע, פחות מ6 שעות שינה עד לבוקר.
    עם שני האלמנטים האלה הסרט היה צריך להתמודד בכבוד כדי שאני אצא ממנו בהרגשה טובה, והוא התמודד, ועוד איך התמודד.

הצלחת הסרט בארץ - כמו הספיידרמן הראשון, גם כאן מדובר על שובר קופות ענק.
    להקרנות הראשונות של יום חמישי ושישי לא היה ניתן להשיג בכלל כרטיסים רק בהזמנה מראש.
    ביום שבת, היום השלישי להקרנה(אחרי שהקרינו אותו כבר 4 פעמים) עדיין הקולנוע היה מפוצץ בשני ההקרנות, למזלי בעקבות העובדה שאיחרתי את המועד הראשון של הסרט, קניתי למועד השני כשעה לפני תחילת הסרט, ונמנעתי מהלחץ הגדול.

ועכשיו, לסרט עצמו -
    נתחיל עם הבמאי, סם ריימי.
    בכל קטע בסרט היו טביעות אצבע ברורות של הבמאי.
    נתחיל מהברור ביותר אך אחד הדברים האהובים עלי.
    סם ריימי לקח לתפקיד ספיידרמן, שהוא כמובן הגיבור של הסרט, את טובי מגווייר.
    מדובר על שיחוק יוצא מהכלל.
    לא עוד בחור בגובה 2 מטר עם גוף של מרים משקולות, אלא בחור צנום, ממושקף, צעיר, דמות שהצופה בקלות יכול להזדהות איתה.
    הבמאי, בצורה גאונית יש לומר, אף מעודד את ההזדהות הזאת.
    לא פעם בסרט מתארים את פיטר פארקר(ספיידרמן) כבחור צעיר שרחוק מלהיות גיבור על, דבר זה מוסיף להזדהות עם השחקן.
    סוף סוף דמות שמזכירה לנו מישהו אנושי, שדומה לנו, שמציל את העולם עם מסה שרירים וגוף לא מיוחד במינו, אפילו ממוצע.
    גם בתפקיד הבחורה של ספיידרמן היה שיחוק אדיר, נכון, בחרו שחקנית יפה במיוחד (קירסטן דאנסט) אבל גם מוכשרת ביותר.
    וכמובן, דמות הרשע, דוקטור אוקטופוס, שוב בחירה מעולה. והפעם לוהק אלפרד מולינה לתפקיד.
    מולינה היה מבריק, אכזרי לפרקים, עדין לפרקים, מבריק לפרקים, הוא הציג את הניגוד בדמותו של דוקטור אוקטופוס באופן פנטסטי, וגרם מצד אחד לשינאה אדירה כלפיו ומצד שני לחמלה כלפיו.

ניתוח הסרט - נתחיל עם התחלת הסרט.
    כל במאי של סרט צריך למצוא שיטה איך להעביר בהתחלה את כל הכתוביות של השחקנים(במיוחד בסרטים עטורי משתתפים כמו ספיידרמן) בלי לשעמם את הצופה ולעצבן אותו.
    הסרטים של ג'ימס בונד בזמנו מצאו שיטה נפלאה, או שהיו מראים על המסך מכוניות עוצרות נשימה, או שהיה מראים את הכתוביות כיוצאים מגוש קרח, גוש של אש, וככה מקשרים בינם לבין נושא הסרט.
    גם הפעם, היה בימוי נהדר, שגרם לצופה לא להשתעמם כלל בזמן העלת הכתוביות.
    בזמן שהריצו את הכתוביות(באמצע המסך בצבע בולט אך בקטן), ברקע של הכתוביות הראו סצינות מפורסמות מספיידרמן 1 בצורת קומיקס.
    בצורה מבריקה זו, הצופה לא ראה בכתוביות כמשהו שמפריע ומבזבז זמן מהסרט, אלא כמשהו מבריק.

את תוכן הסרט אני לא אגיד, כדי לא לקלל לאלה שלא ראו, אבל נאמר שבניגוד להרבה סרטים אחרים, אין כאן עלילה שטחית, והיא אפילו מפתיעה לפרקים גדולים מהזמן.

דבר נוסף שברצוני לציין זה האפקטים המדהימים בסרט.
    אפקטים ששמים את "מטריקס" בכיס הקטן.
    במיוחד זכורה לי סצינה של משהו כמו 10 דקות, שספיידרמן נלחם בדוקטור אוקטופוס בתחנת הרכבת, קרב משובח מלא אפקטים, אחד מהסצינות הטובות בסרט.

צינתי מקודם שסוף סוף הגיבור בסרט היה בן אדם במימדים ממוצעים שכל להזדהות איתו, וכך גם הדמות בסרט.
    ספיידרמן הוא לא כמו כל הגיבורים שראינו עד היום.
    הוא מתמודד עם דילמות קשות, אנושי לחלוטיין, ולא פעם הכוחות שלו נפגעים(תראו את הסרט ותבינו).
    המימד האנושי הזה עזר לקירוב בין הצופה לסרט, וגרם לסרט להיות משכנע.

הסרט פתח פתחים לשני סרטי המשך...

הסרט כסרט ליציאה עם חברה -
    הסרט הזה הוא סרט קלאסי בשביל לצאת עם בחורה.
    הבחורה לא תתנגד ללכת לסרט, כי ביננו, סרט שמבוסס על סיפור קומיקס של ילדים לא אמור להיות מפחיד.
    אולם, סם ריימי הכניס לסרט הזה גם כמה סצינות שיקפיצו בביטחון את הבחורה.
    למשל, באחד מהקטעים(ושוב אני אמנע מלומר כדי להרוס), באמצע דיבור רצוף של שני דמויות, יש פס קול חזק ומפתיע, שיקפיץ כמעט בוודאות את הבחורה לידים שלכם.
    יש הרבה קטעי הפחדה בסרט, שיביאו את הבחורה לידים שלכם.
    אז גם מבחינת האלמנט הזה, הסרט שיחק אותה.

ולסיום, האם הסרט עלה לי על הציפיות -
    כפי שכבר הבנתם, הסרט עלה על כל הציפיות שלי.
    הסרט הראשון היה טוב, השאיר טעם של עוד, אבל לא התקרב לרמה של הסרט הנוכחי.
    הנה למשל פרט שולי קטן, המחצית הרשונה של הסרט היא אחת מהמחציות הטובות ביותר שראיתי, היו אפילו אנשים שמחאו כפיים במחצית, במחצית! לסרט.
    מדובר על שעתיים של סרט, עם רבע שעה הפסקה ורבע שעה פרסומות, סך הכל שעתיים וחצי של בריחה מהמציאות.
    כאחד שגדל על הסדרה המצוירת, ועל סדרת הקומיקס(הייתי הולך לשכן הזומבי ממול רק כדי לקרוא את חוברות הקומיקס של כל הסרטים המצוירים) הייתי חיייב ללכת לסרט.
    ואכן, הליהוק המעולה והבימוי הנפלא, העלו את כל הציפיות שלי, ואף יותר, הרבה יותר, על הסט.
    אני כבר מחכה בקוצר רוח לסרט השלישי(שיצא ב2006) וגם לרביעי.

לסיום, נשאר לי רק להמליץ בחום על הסרט.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההמלצה שלי לקיץ - בפרסומות לפני ספיידרמן, הראו שני פרומוים שונים, לסרט שעומד לצאת עוד כמעט שבועיים ב29.7, הסרט הוא כאמור - המלך הארתור.
    הסרט אמור, לפי הפורומים והקטע הקצר שראיתי באינטרנט של 5 דקות, להיות הסרט שיתן לסרט ספיידרמן את הפייט על הסרט הטוב ביותר הקיץ.
    קודם, הקדמה קצרה.
    כחובב סרטים בדיונים וסרטי הפתקאות, במיוחד כאלה שמבוססים על ספרי מתח, דרמה, מיתוס או קומיקס אני אחד מאותם אנשים שברגע שהסרט על הקומיקס/מיתוס יצא, ילך לראות בקולנוע.
    היה לי ברור שאני הולך לראות את טרויה, כי כל הנושא של יוון ורומא(והאלים), היו חביבים עלי(כן, אני אותם מאחד האנשים שראה את הסדרות "זינה" ו"הרקולס", ואף היה מכור להם בילדות).
    לכן, כשיצא הסרט "מסעות אודיסאוס", באורך של 4 שעות! אני מאותם בודדים שהלכו לסרט(הגעתי לקולנוע ב7וחצי, בדיוק נכנסתי לסרט, ויצאתי ב12 וחצי מהסרט, ונהנתי מכל דקה).
    ולכן, אני בטוח שאני גם אחד מהבודדים שראה את כל שלושת הסרטים שעסקו במלך ארתור:
    " אקסקליבר"(הסרט התמקד בימים הראשונים לפני שארתור מצא את החרב והפך למלך, וכמובן בסיפור עליתו ומותו אחרי מציאת החרב), "ארתור"(התחיל בימים שארתור כבר מלך זמן רב, ודיבר על הרומן בין אשתו לחברו הטוב ביותר, למלחמה העקובה מדם שארצו ניהלה, על מותם של רוב אבירי השולחן העגול, ומאבק בין מכשפים), ו"אבירי השולחן העגול"(הסרט הטוב מבין השלושה, כולם היו נפלאים ומרתקים, אולם סרט זה הציג את המעללות של אבירים, בעיקר קרבות ומלחמות, הדברים האהובים עלי).

ועכשיו, יוצא הסרט "המלך ארתור".
    הסרט אמור לעסוק בימים שלפני שארתור היה מלך.
    בימים שארתור היה רק חייל שרצה לחזור לארצו, שאישתו(שבעתיד יהיה סביבה פרשה מסעירה) הייתה חילת מצטיינת עבור המדינה שלה, וכמו כן יהיה את בניית הרכב "אבירי השולחן העגול".
    המבואים והפורומים מבטיחים שמדובר על סיפור שלא יהיה דומה לסיפורים מהמיתולגיות ומה שראינו בשלוש סרטים השונים, אלא סרט שונה לחלוטיין.
    " הכוונה שלנו היא להביא את הגרסה האמיתית של המיתולגיה.
    עד עכשיו קיבלנו תמיד את הצד היפה של האגדה, אנחנו מתכוונים להביא לכם את הסיפור האמיתי"
    אמר הבמאי אנטואן פוקווה שישתף פעולה עם ג'רי ברוקהיימר(צפו להרבה מכות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ).

לשים לב ל:
    קלייב אואן, שישחק את המלך ארתור, הוא לא מגה סטאר כמקבילו בסרט טרויה(בראד פיט), אך אולי דווקא הבאת שחקן בריטי מנוסה ולא מוכר מחוץ לבריטניה, יכול לתת לדמות את מה שהיא צריכה.
    הצלחת הסרט תלויה בו רבות, לא רק כי הוא הגיבור הראשי, אלא כי כל אותם אנשים שקראו על המיתולגיה, בנו בראשם דמות מאוד מרשימה של המלך ארתור, וכל דבר פחות מזה יהיה אכזבה.

וכמובן, דמותו של הקוסם מארלין, קריטית לסרט.
    השחקן חייב להיות בעל נוכחות על המסך, עם דיבור שקול ומתון.
    דמות הקוסם בסרטים כמו הארי פוטר(1ו2, הקוסם ב3 היה אכזבה) ובשר הטבעות תרמה רבות להצלחת הסרטים ולצימצום הפערים בין המציאות לדמיון.
    דמות עם נוכחות שתרעיף ניסיון וותק על פני המסך, תתרום רבות לסרט.

אבירי השולחן העגול.
    למעט חברו הטוב ביותר של ארתור(שבעתיד ישכב עם אשתו), השחקנים צריכים להתאים לתיאור במיתוסים ובאגדות, ולא לקחת את הבמה מהמלך ארתור.
    החשיבות של אבירי השולחן העגול היא כיצד הם נראים ביחד.
    קריטי לסרט שיהיה שיתוף פעולה מוצלח בינהם.
    חברו הטוב ביותר של ארתור, שבעתיד יבגוד בו, צריך להיות יוצא מהם ואף לנסות להעפיל על המלך ארתור.
    כי לדמות שבעתיד ישכב עם אשתו של ארתור(אשתו של המלך) אסור להיות ברקע, והוא, כמו ארתור, צריך להעפיל על שאר האבירים.

האישה.
    פשוט וקל, עליה להיות יפה, מפתה, מרשימה, ועם נוכחות שתגרום לקהל להבין למה בגללה התמוטטה מלכות שלמה.
    מכיוון שבסרט היא גם אמורה להיות לוחמת מצטינת, אסור לדמותה להיות עדינה מידי, והיא צריכה להיות עם שילוב של כוח ויופי.

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אהבתי!
    מעכשיו סעיף חובה בניתוח סרט.

9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסרט הכי טוב שעונה להגדרה הזו הוא ללא ספק "הצלצול".

יצאתי מי מישהי לסרט הזה, פיייי איך שהיא נמרחה עליי בקטעים המפחידים...

10. Reyes Member

חחח http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

ומשה, מה שכתבת יגרום לי לא ללכת לספיידרמן. אם לדעתך ואן הלסינג היה סרט טוב, זה אומר הכל...

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי את ואן הלסינג, אבל מהקטעים שראיתי זה נראה כמו סרט קיץ טיפוסי וקליל, מסוג הדברים שצופים כדי להכניס את המוח לניוטראל... לא צריך לשפוט את טעמו של אדם על פי זה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שגיא אמר ואן הלסינג היה סרט טוב, סרט קיץ טיפוסי, מאוד נחמד, לא יותר.
    בניגוד אליו, ספיידרמן 2 היה סרט מעולה, אני מקווה שעוד אנשים כאן ילכו אליו ויבינו על מה אני מדבר...

13. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אממ...חבר שלי שגר בארה"ב הגיע לחופשה קצרה של כמה שבועות בארץ, ודירברנו קצת, הוא סיפר לי על הסרטים שהולכים עכשיו שם ואמר לי שיש סרט שובר קופות בארה"ב שנקרא I Robot

למישהו יש מידע על הסרט הזה?

14. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לזה הרבה טריילרים בסטאר וורלד, זה על יצור רובוטים, ואז אחד הרובוטים מואשם בהריגה של איש ואז יש מרד של הרובוטים והם יוצאים למלחמה בבני אדם.

15. מאיר ברד Member

גם אני, כאחד שהייתי בהקרנה הראשונה שהייתה ביום שבת(זאת שפיספסת) חושב שזה הסרט הטוב ביותר הקיץ.
    זה הסרט העשירי שלי(ותודה לחברה שמנהל הקולנוע הוא קרוב משפחה שלה), וזה היה בהחלט הכי טוב.

לא יודע מה היה בהקרנה שלך, בהקרנה שלי היה מפוצץ עד אפס מקום.
    ניסתי לעבור למקום יותר נוח(כהרגלי) אך בגלל שכל הקולנוע היה מפוצץ, חזרתי למקום הישיבה שלי.
    ובסעיף הזה, כאחד שם(עם החברה) אני בהחלט חייב להגיד שזה הקפיץ אותה אלי פעמים רבות.

ועשית לי חשק ללכת ל"מלך ארתור"...