יש לי הרגשה, בלי לראות את הסרט, שלהגיד על מל גיבסון שהוא שונא יהודים לאחר צפייה על ב"פסיון", זה כמו להגיד שהוא שונא אנגלים לאחר צפייה ב"לב-אמיץ".
אני לא רמזתי אפילו שהוא שונא יהודים(למרות שאני לא אתפלא, עם החינוך שהוא קיבל בבית). יכול להיות שהוא אפילו מאמין בדברים האלה ולא חושב שבגלל זה יש לשנוא את היהודים, אבל מה שהוא לא מבין זה שהוא זה לא כל העולם, והסרט הזה בקלות יכול לפתוח תיבת פנדורה שרק מחפשת איך להיפתח. שים את עצמך במקום בן אדם שיש לו איזשהן מחשבות אנטישמיות- אתה לא חושב שסרט כזה יחזק את המחשבות האלה אצלך?
בטקס האוסקר שנערך אמש לא חלו שום הפתעות מרעישות. "שר הטבעות" יצא המנצח הגדול, כצפוי, כאשר גרף 11 פסלונים (מתוך 11 מועמדיויות) והשווה את שיאם של "טיטאניק" ו"בן-חור". בכל אופן, הנה הסרטים שראיתי מאז הדיווח האחרון שלי: 1) הניצוץ. ללא תחרות, סרט האימה הכי טוב שראיתי בחיי. סטנלי קובריק גאון, והוא יודע איך לבנות את המתח באיטיות מורטת עצבים. זהו סרטו ה"מינורי" וה"פשוט" ביותר, אך התוצאה מספקת. עיבוד יותר טוב של התסריט ועריכה יותר נבונה (קובריק צילם לסרט פי 20 חומר גלם מאשר הממוצע!) הייתה מרימה את "הניצוץ" לרמת שלמות. 9/10 2) הסמוראי האחרון. אחד מאותם סרטים שלא עושים שום דבר רע אך מתקשים לעשות משהו יוצא דופן. סצינות הקרב סבירות, סצינות הדרמה סבירות, סצינות הדיאלוגים סבירות, אך לא יותר מזה. חבל גם שהסרט כל כך תמים - הנאום האחרון של הקיסר היה בנאלי עד כאב! 6/10 3) דוני דארקו. אחד מהסרטים המקוריים ביותר של התקופה האחרונה. מדע בדיוני משולב עם מותחן אימה וסרט נעורים יוצר אחלה סלט של סרט. 8/10 4) עיר האלוהים. הסרט הברזילאי הזה משלב את האנרגטיות של "סנאץ'" עם הנראטיבה של "החבר'ה הטובים" ויוצר את אחד מהסרטים המעניינים ביותר של השנה. חכם ודינמי, זה אחד מסרטי הפשע הטובים שנעשו אי-פעם. בשבוע הבא ישדרו אותו בטלויזיה. אל תחששו מהתווית של סרט זר - שווה כל רגע. 9/10 5) לב-אמיץ. הסרט של מל גיבסון עשוי יותר טוב מ"הסמוראי האחרון" מלפני שורות מעטות, אך הוא עדיין לא עומד בסטנדרטים שהציבו אפוסים מודרניים כמו "שר הטבעות". כמו כן, התמימות פה עוד יותר בלתי נסבלת מאשר בסמוראי. 6/10 6) נמר דרקון. סצינות הקרב פשוט מדהימות - מלאות דמיון ומצולמות להפליא. הבעייה היא שהסרט פשוט מת בקטעי המעבר. אנג לי לקח את הסיפור המופרך הזה בקמצוץ מיותר של רצינות שמונע מהסרט להמריא כמו גיבוריו. 6/10 7) מה עובר על גילברט?. דרמה מקסימה, המשוחקת היטב. 7/10 8) שטח הפקר. מיקרוקוסמוס של המלחמה כבלאגן מזויין. ארבע יישויות, חמישה לאומים, ארבע שפות, ארבע אינטרסים. אינטילגנטי וכובש. 9/10 9) JFK. סרט מצויין מבחינה טכנית ומבדר מאוד לכל חובבי הקונספירציות. המשחק קצת חלש. 8/10 בסך הכל, במהלך שלוש השבועות של מבצע "חודש אוסקר" מעל ל- 20 סרטים, כאשר רובם היו שווים את זמני. אני מוריד את הכובע בפני HOT, רק שימשיכו כך.
אתמול בסינמה 1\2 (לא זוכר) ב-20:10 היה סרט מצחיק עם ג'ון קליז הגדול על איזה מנהל בית ספר אומלל... מישהו ראה?
אני כבר מחכה ללכת (כנראה ביום שישי הקרוב)ל"ללכת על המים". נראה סרט טוב ביותר, שהצליח יפה מאוד בעולם, וחוץ מזה, צריך ללכת לסרט ישראלי מתישהו בחיים שלי... למי שראה, בבקשה אל תכתבו על זה ואל תספיילרו.
אני חייב עזרה! ראיתי את הסרט ונילה סקיי וזה פשוט הטריף לי את השכל! אם מישהו יכול להביא לינקים לפורומים שדנים בזה כי אני מת לראות איך אנשים הבינו את זה ואולי יתנו לי תשובה הגיונית למה שקרה בסרט הזה (וגם בממנטו!!!)! עדיף בעברית.. אבל אם אין אז אפשר גם אנגלית..
ראיתי היום "כשיום שבת מגיע" - מסופר על צעיר שמנסה להתקבל לשפילד יונייטד, לאחר שתי הזדמנויות בהן כשל, הוא מצליח ובמשחק הבכורה שלו, כאשר הוא נכנס כמחליף במחצית, הוא כובש צמד (כולל שער ניצחון בדקה ה-90 בפנדל) ומבשל וכל זה מול מנצ'סטר יונייטד לאחר ששפילד פיגרה במחצית 0-2. סרט נחמד. ויש היום סרט על אוהד ארסנל אחד בסינמה 1 אבל זה מתנגש על האלופות...