דיון הסלקסיון: חואקין מחוץ ליורו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י EL Capitan, ‏20/7/06.

1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יכול לארגן אותה שניראה..?

2. Raulito Madridista

ארגוניס פירסם את הסגל לקראת המשחקים הקרובים נגד דנרמק ואיסלנד

מאמן נבחרת ספרד, לואיס ארגוניס פירסם את סגל השחקנים שלו לקראת המשחקים הקרובים בסוף חודש מרץ, נגד דנרמק(24 במרץ) ונגד אסטוניה(28 במרץ). ארגוניס שוב לא זימן את ראול. בולטים נוספים בהיעדרם: חואקין וויסנטה מוולנסיה, גם רובן בראחה מחוץ לסגל, עקב פציעה. גוטי שמציג העונה יכולת טובה בריאל מדריד בעיקר במשחקים האחרונים, נשאר מחוץ לסגל. וולנסיה עם שישה נציגים בנבחרת!: דויד ויאה ופרננדו מוריינטס, החוד של הקבוצה, מרצ'אנה, אלבלדה, סילבה ואנגולו הקשרים. ריאל מדריד עם שני נציגים בלבד, איקר קסיאס הקפטן וסרחיו ראמוס. ברצלונה עם שלושה נציגים: פויול, צ'אבי ואינייסטה. אתלטיקו מדריד עם שני נציגים: טורס ולופז.

http://www.abc.net.au/reslib/200406/r22243_54596.Xxx
    עוד לא... עוד לא...

שוערים: איקר קסיאס, פפה ריינה
    הגנה: אנטוניו לופז, קאפדוויליה, חואניטו, קרלס פויול, סרחיו ראמוס, חאבי נבארו, אנחל.
    קישור: מרצ'נה, דוד אלבלדה,צ'אבי אלונסו, צ'אבי הרננדז, ססק פבראגס, אנדרס אינייסטה, דוד סילבה, אנגולו.
    התקפה: דויד ויאה, פרננדו מוריינטס, פרננדו טורס.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הגיע ללא ספק לגוטי להיות בסגל. בתקופה האחרונה הוא מוכיח שבוע לאחר שבוע שהוא בכושר מצויין, אחד מהשחקנים היותר טובים של ריאל במשחקים האחרונים. הוא נלחם, מנהיג את הקבוצה, לא ברורה לי ההתעלמות הזאת של ארגונס ממנו.

4. Raulito Madridista

אני גם חושב שלגוטי היה מקום בסגל נבחרת ספרד, אבל בהרכב אני לא כל-כך בטוח. המערך הקיים הוא 4-3-3, ואני חושב שאי אפשר לוותר לא על פבראגס שהוא השחקן הכי יציב בארסנל השנה, לא על אלבלדה הקשר האחורי האמיתי במערך שמציג עונה טובה בוולנסיה והוא שחקן חשוב מאוד, ולא על צ'אבי מברצלונה שחוזר להציג את היכולת הנפלאה שלו משנה שעברה עד שנפצע, החודש האחרון היה מעולה של צ'אבי, גם אם הוא לא בלט מבחינת כיבושים או בישולים. לא לשכוח את אלונסו ואינייסטה, יש כאב ראש גדול בעמדה הזו. אבל, גוטי יכול לספק את מה שהיה חסר לספרד נניח נגד צרפת בשמינית הגמר, היה חסר לה תיחכום, שחואקין נכנס זה הגיע, בכמות קטנה אבל הגיע, היה חסר את זה לצרפת. אפשר גם לציין שפבראגס לא מציג בנבחרת עדיין את אותה יכולת מארסנל.

5. Engonga Member

מישהו יודע עם המשחק ספרד-דנמרק משודר ובאיזה ערוץ ??

6. Dimitar Berbatov Member

סך-הכל זימונים טוב של ארגוניס למשחק נדג דנמרק ביום שבת. לי חסר ראול שבתקופה האחרונה מראה יכולת טובה, בטח ובטח יותר טובה משל פרננדו טורס. לפי הסגל אפשר לראות שהמערך שכנראה יפחת יהיה ה 4-3-3, כשטורס, וייה ומוריינטס יפתחו בחוד. יהיה מעניין לראות עם איזה שחקנים יפתח ארגוניס בקישור כשיש לו כל-כך הרבה אופציות, לדעתי ארגוניס צריך לפתוח עם צ'אבי הרננדז, אינייסטה ופברגאס. לגבי צ'אבי אפשר לפתוח במקומו עם צ'אבי אלונסו ואז לשחרר את אינייסטה ופברגאס למשימות התקפיות. גם בהגנה יהיה מעניין לראות מי יפתח, פויול וראמוס אני מניח יפתחו במרכז ההגנה אלא אם כן ראמוס יזוז ימינה וחואניטו יפתח לצד פויול, בשמאל קאפדוויליה, המגן השמאלי של דפור יאבק על המקום לצד לופז.

לגבי גוטי, יש לו מקום בסגל אבל אם כזה קישור לא ירגישו בחסרונו של גוטי. מה גם שבמשחק נגד חימנאסטיק במדי ריאל בראשון הוא מאוד איכזב אותי, ניסה הלתחכם יותר מדי ואיבד הרבה מאוד כדואים, נבחרת ספרד "תסתפק" גם בפברגאס ואיניסטה.

נראה לי התכוונת איסלנד, לא אסטוניה.

7. Raulito Madridista

היום: ספרד - דנמרק

http://fifa.com/images/flags_large/flag_b_ESP.Xxx

הנבחרת הספרדית תארח היום את דנרמק במשחק חשוב מאין כמוהו. הסלקסיון של ארגוניס עם 3 נקודות בלבד מתוך תשעה אפשריות. ספרד במרחק אדיר של 9 נקודות מהמקום הראשון, מנבחרת שבדיה, שניצחה את ספרד כמו גם צפון אירלנד. דנמרק היא הקבוצה שממוקמת שנייה, והיא מובילה על ספרד ב4 נקודות. הפסד של הספרדים, והדנים מגדילים את הפער ל7 נקודות ואז נראה שגם לפלייאוף יהיה לספרד בלתי אפשרי להגיע. המאמן לואיס ארגוניס, הצהיר לקראת המשחק:"אנחנו נהיה ביורו 2008 ונעשה את העבודה שלנו היום". לואיס הוסיף:"דנרמק נבחרת חזקה מאוד, שבדיה ממש למעלה בטבלה וגם צפון אירלנד הראתה שהיא מסוגלת לעלות שניצחה אותנו, אבל אני חייב לשכנע את עצמי ואת הנבחרת שאפשר לעשות את זה, שום דבר לא גמור, אבל, אסור לנו לעשות יותר מדיי טעויות".
    המאמן ארגוניס ייאלץ להסתדר ללא קרלס פויול וסרחיו ראמוס. נאבארו יישחק כבלם לצד מרצ'אנה, שבוולנסיה משחק כקשר אחורי לאחרונה עקב אילוצים, ואנחל יישחק כמגן ימני. המגן השמאלי יהיה קפדוויליה שנמצא בעונה טובה בלה קורוניה. בשער כמובן יישחק הקפטן איקר קסיאס. בקישור, תחסר הנבחרת את ססק פבראגס. פרננדו מוריינטס ודויד ויאה המצויינים מוולנסיה ייפתחו בהרכב, כאשר טורס שנמצא בתקופה לא טובה, יושב על הספסל. לויאה ולמורו כל אחד מעל עשרה שערים בליגה, והם צמד מצויין במדי וולנסיה. אפשר להגיד שארגוניס יישחק מן 4-4-2. צ'אבי ודויד אלבלדה, יישחקו במרכז המגרש, כאשר אינייסטה יישחק בימין כמו בתחילת דרכו בברצלונה, וסילבה מוולנסיה יישחק בשמאל.

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2007/03/1174704203.Xxx

ספרד: קסיאס; אנחל, נאבארו, מרצ'אנה, קפדוויליה; אלבלדה, צ'אבי, אינייסטה, סילבה; פרננדו מוריינטס ודויד ויאה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/07
  8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לספרד יש סגל שחקנים טוב (כמו ברוב המקרים בסך הכל), אך חסר דמות מנוסה ודומנטטית שתנהיג נכון להיום, ולכן אני לא מבין למה ראול לא שם. מה הקטע? איך ארגוניס מתמחק מלענות ששואלים אותי לגבי הסוגיה?

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא סוד שראול זה לא ראול , אין לו מקום בסגל .

10. Raulito Madridista

אני דווקא חושב שהסגל הנוכחי הוא אחד החלשים של הנבחרת בשנים האחרונות, אף קיצוני אמיתי מהרמה הגבוה ביותר לא שם לדוגמא, רק מרכז המגרש הוא עמדה שספרד יכולה באמת להתגאות בה, יש המון שחקנים לשניים או שלושה עמדות: צ'אבי אלונסו, צ'אבי הרננדז, ססק פבראגאס, דויד אלבלדה, אינייסטה ועוד. לא חואקין, לא רייס, לא ויסנטה, לא ואלרון לדוגמא, כל אחד מהסיבות שלו לא בסגל של הנבחרת, אני לא רואה בסילבה כקיצוני באמת אמיתי למרות שיש לו עונה לא רעה במדי וולנסיה. אני חושב שההגנה בינונית מאוד ובטח היום ללא ראמוס ופויול יהיה לנבחרת קשה נגד דנמרק, נבחרת שספרד ביכולת טובה צריכה לנצח בקלות, אבל ספרד מפשלת הרבה פעמים לאחרונה, כל הטורניר המוקדמות הנוכחי. החוד לא רע, מוריינטס בתקופה טובה וויאה חלוץ ענק. היה חסר לספרד במונדיאל הקודם חלוץ באמת מרשים, כמו ויאה, שאומנם היה אבל לא קיבל קרדיט. ראול, לא אותו שחקן כבר ממזמן, הוא בטח לא היה מציל את ספרד במונדיאל חוץ מהשער הבודד שתרם, והפעם יש לספרד את ויאה ומורו שמשתפים פעולה מעולה, אבל אין את הקישור שייסדר את הכדורים מהאגפים, הגנה טובה קשה לפרוץ במסירות מהאמצע.
    ראול בתקופה לא רעה במדי ריאל, אבל הוא לא כובש, ולא עושה מה שחלוץ צריך לעשות ולטעמי אין לו מקום בנבחרת, טורס ויאה ומורו עולים עליו כרגע, הראשון אולי לא כובש הרבה יותר ממנו, אבל הוא לפחות מסדר לעצמו את המצבים.
    געגועים לראול של שנים עברו...
    אם הנבחרת לא מנצחת היום לטעמי יהיה לה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי להשיג גם את הכרטיס השני לפלייאוף. תיקו בבית זה תוצאה לא טובה, אבל עדיין לא סוגר את הסיפור באופן רשמי, אבל הפסד, ובספרד לא יישנו הלילה כמו שצריך.
    שחקן המפתח שלי הוא ויאה כמובן, ומהקישור, דווקא אינייסטה. שהקישור מאוד לא יצירתי, משחקני האגף, הייתי רוצה לראות את קפדוויליה ואנחל עולים להתקפה, אני יודע לפחות שלראשון יש יכולת התקפית לא רעה בכלל.

11. Barcik Member

דור, מריאל מדריד אתה יודע שלא די בסגל של שחקנים טובים, במיוחד כאשר ניתן לערער על יכולתם של לא מעט מהשחקנים. בסך הכל, הם יכולים להתחבר יחד לנבחרת חזקה, אך גם בתסריט האופטימי זו לא יכולה להיות קבוצה גדולה באמת. מוריינטס יכול לתת משחק גדול אחד, שניים, אפילו להיות סופר-סאב, אבל הוא לא פתרון לטווח ארוך. כמו במועדון, דרוש שחקן-על אחד כלשהו. אחרי ראול, שכבר לא יחזור לעצמו, נבחרת ספרד עדיין לא מצאה יורש.

12. Raulito Madridista

מסכים עם מה שאתה אמרת, אבל, לפחות שיהיה לארגוניס שחקנים יצירתיים להכניס למשחק, מה יהיה אם ספרד תיהיה בפיגור, רק את טורס הוא יוכל להכניס, לא יהיה את הקשר היצירתי שיעשה שינוי בהספקת הכדור לחלוצים או יצירת המצבים. כמו שמוריינטס יכול לתת משחק ענק ולגמור היום עם שלושער משלושה וחצי מצבים, גם חואקין יכול לתת מחצית טובה מאוד ולחזור לעצמו פתאום. אז לא אמרתי שייפתח עם אלו שבתקופה רעה מאוד, חואקין לדוגמא, והסיכויים שייתרום משהו באמת לא גבוהים, אבל לפחות שיהיה על הספסל. חסוס נאבאס בעונה לא רעה בכלל בליגה הספרדית, למה הוא לא זומן?
    אני רואה בסגל רק שלושה קשרי אגף אמיתיים: סילבה, אנגולו ואינייסטה.
    לשחק עם שלושה חלוצים ושלושה קשרי מרכז מגרש, לא יעבוד לדעתי, כבר ארגוניס ניסה את האופצייה הזו ולא הצליח.
    לדעתי היורש של ראול הוא דויד ויאה, הוא הולך להיות אחד החלוצים הספרדיים הטובים בכל הזמנים. לדעתי ראול השחקן הספרדי הטוב בכל הזמנים. אם תסתכל על ויאה עוד עשור, אתה תראה שהוא יגיע פחות או יותר למספרים של ראול, זו דעתי.
    בקשר לראול, אם הקישור של ספרד היה דומיננטי הוא גם היה מעלה את כמות הכיבושים ומצליח להבקיע, הבעייה שהקישור לא קיים, רק הקישור ההגנתי קיים בספרד, השחקנים שולטים בכדור, אבל אני קורא לשליטה כזו"שליטה אופטית", לא מסכנים את השער וסתם מניעים כדור לאורך ולרוחב, כמו נגד צרפת במונדיאל 2006. 15 מסירות בחצי המגרש שלנו וכלום לאחר מכן.
    גם שראול לא בכושר שיא הוא יכול להיות שחקן תורם, הוא מנהיג, ואם הוא היה מגיע למצבים, אני בטוח שהוא לא היה מחמיץ את כולם.
    אבל, יש כבר שלושה חלוצים שעדיפים עליו בנבחרת לכן לדעתי אין לו מקום, כל אחד טוב ממנו מהסיבות שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/07
  13. Engel Del Madrid Member

זה לא סוד שראול בהחלט מופיע למשחקים הגדולים כמו נגד באירן מינכן, ברצלונה, ולנסיה, סביליה..
    לפי דעתי התרומה שלו תהיה יותר מוראלית מאשר על המגרש, למרות שלפי דעתי גם נאבארו יכול לשחק את תפקיד המנהיג.

14. Bensh Member

איך דמות מבאסת כמו ראול יכולה להעלות את המוראל?

15. Barcik Member

ההרכב הספרדי:

וייה - מוריינטס
    סילבה - שאבי - אלבלדה - אינייסטה
    קאפדווילה - מארצ'נה - נבארו - אנחל
    קסיאס

:/
    ההגנה רעה, רעה, רעה. שמח לראות את אנדרס בפנים. הוא, וייה ושאבי הם היחידים שיכולים לדחוף. מקווה שיעשו את העבודה. שאבי בדר"כ נראה דומיננטי יותר בנבחרת מאשר בברצלונה.