ארגוניס החזיר את פרננדו טורס לסגל נבחרת ספרד http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/torres270506_ES.Xxx טורס במדי ספרד. חוזר לסגל נגד אנגליה. מאמן נבחרת ספרד, לואיס ארגוניס, החזיר את פרננדו טורס לסגל נבחרת ספרד אותו פירסם היום, לקראת משחק הידידות של הספרדים נגד אנגליה ביום רביעי, כהכנה למשחקים החשובים במרץ, נגד דנמרק ואיסלנד במוקדמות יורו 2008, כאשר המצב של נבחרת ספרד בבית הוא ממש לא טוב ואם המצב יישאר כמו כרגע, הנבחרת הספרדית תיכשל שוב כמו בשנים האחרונות, אך הפעם היא אפילו לא תעפיל לטורניר גדול. ראול, קפטן ריאל מדריד, עדיין לא נכלל בסגל של ארגוניס בגלל הכושר הבינוני שלו והפציעה שפקדה אותו. שיאן ההופעות של הנבחרת ייחכה לפעם הבאה. אריזמנדי, החלוץ הצעיר של דפורטיבו לה קורוניה שמגלה יכולת טובה בליגה, הוזמן לסגל הנבחרת. פרננדו מוריינטס שחווה עונה טובה בוולנסיה נמצא בסגל גם הוא כמובן. וולנסיה היא הקבוצה ששולחת הכי הרבה נציגים לנבחרת - חמישה: דויד ויאה, פרננדו מוריינטס, דויד אלבלדה, אנגולו וסילבה. חואקין מחוץ לסגל. לריאל מדריד שני נציגים בלבד ולברצלונה שלושה. ליברפול וארסנל האנגליות שולחות 3 נציגים בייחד. ויקטור ואלדז למרות יכולת טובה במדי בארסה לא נכלל בסגל. הסגל המלא של נבחרת ספרד: וולנסיה: דויד ויאה, פרננדו מוריינטס, דויד אלבלדה, אנגולו וסילבה. אתלטיקו מדריד: פרננדו טורס, אנטוניו לופז ופאבלו. ברצלונה: פויול, אינייסטה וצ'אבי. ריאל מדריד: איקר קסיאס וסרחיו ראמוס. ליברפול: צ'אבי אלונסו ופפה ריינה. לה קורוניה: אריזמנדי וקפדוויליה. ארסנל: ססק פבראגאס. סביליה: חאבי נבארו. סלטה ויגו: אנחל.
וייאר, מתי יכנס לכם שמה קצת שכל לראש? אני לא יכול לראות את הסגל הזה, ולא רוצה לחשוב מה יהיה ביום רביעי (למרות שיותר גרוע ממה שהיה עד עכשיו כבר לא יכול להיות). ודור, זה אנחל, לא אנגל.
כמה שהסגל הזה נראה איום ונורא, אני דיי מסכים עם החלטותיו של לואיס בקטע הזה. הרבה שחקנים ספרדיים בלה ליגה נמצאים בכושר לא טוב טוב. חואקין לא פוגע, רייס איום ונורא, ויסנטה פצוע יותר מדיי, ראול היה פצוע והוא גם בינוני מאוד, ואפשר להמשיך הלאה, אין מה לעשות. מצד שני, צריך להתפשר, ובכל זאת להזמין שחקני התקפה, קשרי אגף, כנראה שלואיס מכין לנו 4-3-3 אם זה הסגל שזומן, ובהחלט צריך להתפשר, לא הגיוני שבנבחרת לא יהיה קשר אגף אחד שיוכל לשנות משהו.
אני יגיב יותר ברצינות על הסגל אח"כ אבל בינתיים- למה? פוטנציאל שמוטנציאל, השחקן כובש שער כל 150 הזדמנויות. מה היסוכי שהוא ימצא את השער מול אנגליה? הוא לא בשל לסלקסיון,לא טוב מספיק, פאק ארגוניס.
פשוט רואים שנבארו נכנס פנימה רק כדי שיהיה נציג לסביליה, אבל אם כבר - למה לא נבאס? או אפילו פאלופ? אגב שוערים, מדוע ואלדז שוב נעדר?
בוריס, נאבאס עדין לא כשיר במאת האחוזים ולא שיחק כבר כמה שבועות בגלל אותה פציעה בברך ששוב מטרידה אותו. לזרוק אותו לאולד טראפורד במשחק הראשון שלו אחרי הפציעה זה לא הכי נבון. בקשר לפאלופ, התחרות היא גם כך על המקום בספסל.בכל מקרה,ריינה(כמו כל ליברפול) בתקופה טובה, מנגד פאלופ חווה עונה נהדרת, אבל יום טוב של ריינה עדין שווה יותר מיום נהדר של פאלופ. מכל הסגל יש לי בעיות עם אנגולו,קפדוילה ואריזמ(תי תבקיע גול?}נדי. אנגולו שחקן נחמד, לא יותר. לא שחקן מהדרג הראשון באירופה ומחמיצן לא קטן בנוסף לכך. על אריזמנדי אמרתי כבר את דעתי. בקשר לקפדוילה, במקסימום ראוי להיות מחליף. בכלל אני חושב ששחקנים צעירים כמו פיקה וראול גארסיה צריכים לקבל כבר את הזימון. נכון שגארסיה בירידה מסוימת משנה שעברה ופיקה עדין לא בלם ברמה עולמית, אבל הניסיון הזה ברמה הבינלאומית,האווירה והתחושה של להיות שחקן בסלקסיון רק יחזק את הביטחון שלהם ויעזור להם מאוד לטווח הרחוק. חוץ מזה,אין לארגוניס כבר הרבה להפסיד.זה לא שהסגל כל כך חזק שאי אפשר לפנות מקום לשני הילדים, ואם הם יצליחו, כולם ירוויחו.
אני לא רואה סיבה לזמן את ראול גארסיה לנבחרת. הוזמנו ארבעה קשרים של מרכז מגרש, כאשר שלושה ככל הנראה ייפתחו בהרכב(צ'אבי, אינייסטה, פבראגס ואלבלדה הוזמנו, כאשר אני מהמר שאינייסטה ייפתח על הספסל), ומספיק קשר אחד של מרכז מגרש על הספסל למרות שזה משחק ידידות, כי לא בטוח שארגוניס ייעשה כאלה שינויים דרסטים. אני חושב שאריזמנדי שחקן מוכשר אבל מחמיצן, אבל הנבחרת בהחלט גדולה עליו, הוא גם ככה לא ייקבל דקות. טורס(איך לא שארגוניס מת עליו, אימן אותו באתלטיקו ב03\2002), דויד ויאה שנמצא בכושר טוב, ומוריינטס, יועדפו עליו. בקשר לחסוס נאבאס, לדעתי ארגוניס לא סופר כל-כך את השחקן הזה כי אני לא זוכר שגם בתקופות הנהדרות שלו, סוף אשתקד וכ'ו, הוא לא היה בסגל למונדיאל ואני חושב שלפציעה אין שום קשר. אני לא רואה לנכון את הזימון של אנגולו שהוא באמת לא מתאים לשחק בנבחרת, גם לא כמחליף, פשוט שאר הקיצוניים בכושר מזוויע, אולי ארגוניס היה צריך לקחת הימור ולזמן בכל זאת את חואקין, אבל, אולי בכלל ההרכב של לואיס יהיה ללא שחקני כנף.
דור, גם כששחקנים כמו חואקין ורייס לא מפגינים את היכולת שלהם בליגה בתקופה האחרונה, אין מצב שאין להם מקום בסגל שלנו. אני זוכר שדיברו פעם על הקיצונים האיכותיים של הסלקסיון, והיום מי יש לנו? דויד סילבה ואנגולו (שון, נחמד? הוא סתם חמור). סילבה, עם כל הכבוד, הוא לא קיצוני אופייני כמו ויסנטה וחואקין, שיכול לעשות את אותן פעולות שהם עושים על הקו. הבעיה בלואיס היא כמובן לא רק הסגל. ההגנה גם הפכה להיות על הפנים, וכרגע היא גם בעיה לא פחות גדולה מהנואשות בהתקפה בעקבות האין משחק אגפים וההתעקשויות של לואיס (וכמובן תוסיפו לכך את חוסר האמון של האפיסיון ואפילו השחקנים במאמן). חואניטו סוף סוף מתחיל להיות קבוע מחוץ לסגל, וחאבי נבארו מזומן במקומו. אבל יש גם מקום לחשוב על העתיד, והעתיד הם אלקסיס ופיקה (על חשבון פאבלו, למשל, אם אתם שואלים במקום מי). גם את סרחיו הייתי רוצה לראות בסגל. לדעתי, אף נבחרת בעולם לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על בלם ברמה כזאת עם כאלה מימדים וחוסן פיזי. בנוסף, שימו לב, שהסגל כל פעם יותר מוזר מקודמו. הוא די מצומצם, וכל פעם יש שחקנים שפעם אחת בפנים ובפעם הבאה הם בחוץ (כשחלק מהשחקנים הם שחקנים בינונים עם הופעות ראשונות עם הסלקסיון, שקודם לכן אפילו לא חשבה עליהם). לדוגמא, לופו, סנה, אנחל, אריסמנדי ועוד. זה מראה על זה שלואיס לא יודע כבר מה לעשות, וכאן אני לא מאשים אותו אלא את וייאר וההתאחדות הספרדית. אבל בעקרון, חבל לי על הזמן ועל כל הדיבורים. זה לא משנה כמה ואילו שחקנים המיסטר יזמן, כי כשאין שיטה ותכנית משחק טובה, החלפה של שחקן כזה באחר לא תביא לשום שינוי. בוא נגיד את זה ככה, וייאר לא ימשיך לקדנציה נוספת בתור יו"ר, אתם יכולים להיות בטוחים בזה.
הבעיה המרכזית של ארגוניס היא שהוא לא יודע מה הוא רוצה, והחלק הגרוע זה שהוא אפילו לא מקתרב לקבלת החלטה. כבר שנתיים שהוא עושה משחקי ידידות בכדי לנסות שחקנים חדשים,מערכים חדשים וצורות משחק חדשות, ובגלל זה הנבחרת נראית כמו שהיא נראית ומתנהלת בצורה פתטית שכזאת. עד שלא תהיה לו דרך-אם זה 4-4-2 עם שני קיצונים(בל יקשר לזהות שלהם. חואקין,נאבאס,ויסנטה או כל אחד אחר), אם זה שלושה קשרים באמצע או כל דבר אחר שהוא ימצא, רק שיחליט. אין פלא שכל משחק הסגל שונה, פעם סנה בפנים, פעם הוא בחוץ, ואין פלא שמכל הסבטוחה הזאת אריזמנדי ומוצא את עצמו איכשהוא מוזמן.
תבינו, לואיס לא יודע מה רוצה כרגע, בגלל שההתאחדות החליטה לתת לו להמשיך, ולא קיבלה פעמיים את ההתפטרות שלו. וחולק עליך. לפני ועד המונדיאל, לואיס האמין בדרך אחת, ולא סטה ממנה. מאז המונדיאל, כשהעניינים החלו לחרוק באופן רציני, הוא ניסה לשנות למה שהכי קרוב לדרך והשיטה של ה4-3-3 שלו, אבל שום דבר לא הלך.
מאמן שלא מאמין בדרך שלו(מכאן גם לא מאמין בעצמו ובשחקנים שלו),ויותר גרוע מכך-לא יודע באיזה דרך כן להאמין,נראה כמו ארגוניס כיום. מאמן שפוי לא היה לוקח את אריזמנדי(ובשבילך, גם את אנגולו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ), ומאמן שפוי היה דובק בשיטה שלו,מנסה לעשות את השיפצורים הקטנים שהיו הופכות את הנבחרת שלו לנבחרת שהיא צריכה להראות ולא חוזר למעבדת הניסוים. בכל מקרה, אין ספק שהוא היה צריך ללכת. הוא נכשל, ואני ידוע שאני חוזר על זה הרבה-אבל הוא גם לא יודע מה לעשות מכאן, וזה הכי גרוע.
קונפיוציוס פעם אמר: "האידיוט האמיתי הוא לא המאמן הגרוע, אלא מי שממשיך לשלם את המשכורת למאמן הגרוע". שון, קונפיוציוס(?).
ההתרשמות מהמשחק של הנבחרת הצעירות אפשר לראות שספרד לא נופלת מאנגליה בשום פרמטר הגיע לה לנצח היא שלטה לאורך כל המשחק ורק טעות של סרחיו עלתה ביוקר לגול ולחזרה למשחק של האנגלים,אבל מה שהרשים אותי יותר מכל היה חורארדו שהוא שחקן נפלא שעוד יגיע רחוק..
הסנילי חוזר ל4-42 http://img160.imageshack.us/img160/7739/r4024048362gp4.Xxx קסיאס; קפדווילה, פויול, פבלו, רמוס; סילבה, אלבלדה, צ'אבי, אנגולו; מוריינטס, ויאה.