דיון המשלחת הישראלית - מדליות ארד לירדן ג'רבי ואורי ששון

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏4/8/16.

1. shlomydavid מנהלים

בולדר הפסידה באיפון לסאלי קונווי (בריטניה ,10), ונשרה לבית התנחומים.
    בולדר תפגוש בקרב הראשון בבית התנחומים את מריה ברנבאו (ספרד, 8).
    ברנבאו היא מדליסטית הכסף מאליפות העולם 2015.
    המאזן בינהן הוא 2:3 לבולדר. בולדר ניצחה במפגש האחרון בינהן שהיה השנה בדילסדורף.

2. shlomydavid מנהלים

* אנדראה (אנדי) מורז סיימה במקום ה-30 במשחה ל-100 מ' חופשי עם זמן של 55.47 שנ', ולא העפילה לחצי הגמר.
    יש לציין שמורז הייתה חולה מאז שהגיעה לריו וכמעט ולא התאמנה. נשאר לה משחה נוסף ל-50 מ' חופשי.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נבחרת השחייה ביינתים מבזה. לא מתקרבים לזמני הכניסה שלהם לריו, לא מגיעים לשיאים האישיים שלהם. רע מאוד.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

4. SeRgInHo Member

למה לעזאזל מאמן השחייה כבר איזה 20 שנה בתפקיד?

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Ice Cream
    אני צריך להודות שאני לא בדיוק עוקב בקביעות אחרי ג'ודו. הבנתי שההפסד של פולינג באמת די ביזיון לפחות מבחינת הדרוג. לגבי המתאזרחות אין לי ממש דיעה. בולדר מתחרה בשביל ישראל, אבל ככל הנראה עושה את זה בגלל שאין לה יותר מקום בנבחרת המולדת שלה. את אסתר סתאם אני לא מכיר...אני מקווה שבולדר עוד תצליח לקחת ארד.

6. Ice Cream חסה

כשהנציגה שלך מפסידה על הקרב הראשון בעוד אלה שבחרו לייצג מדינה אחרת ניצחו ואחת מהן גם העפילה לחלק השני של היום, אצלנו הייתה קמה על זה סערה והיו כאלה שרק חיכו לזה.

בינתיים נינה אמיר וגילי כהן פסלו בשיוט הראשון של ה-470 יחד עם עוד צוות רוסי

7. shlomydavid מנהלים

* יעקב טומרקין העפיל לחצי הגמר במשחה ל-200 מ' גב עם זמן של 1:57.58 דק', שנתן לו את המקום ה-16 והאחרון.
    טומרקין היה 3 ברב המשחה שלו, אבל בסוף סיים 5. הוא היה רחוק 1.62 שנ' משיאו האישי/ישראלי.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Ice Cream
    לדעתי הבעיה הכי גדולה נוצרת בגלל שמותר רק לרשום מתחרה אחד בכל קטגוריית משקל, לא? התחרות אז פשוט יותר מדי גדולה. לא יודע, אני בסה"כ תמיד התנגדתי למתאזרחים. בעיניי אתה רק יכול לייצג את המדינה איפה שנולדת. במקרה הכי חריג, אתה יכול לייצג מדינה אחרת אם אתה עזבת את אותה המדינה בחמשת השנים הראשונות בחיים שלך. אני מאד מבין את הרצון העז שלנו להצליח והזהות היהודית תמיד חשובה לנו לכן אני לא בדיוק מבין מה בולדר עושה במשלחת שלנו. אז מה אם היא נשואה להולנדי יהודי? מה, הם גרים כבר שנים בארץ?

לא יודע, בקטע הזה אני תמיד די ביקורתי.

9. Hapoel_Tel_Aviv Member

גם פה וגם בשייט זה ככה. מצד שני ישראל מרוויחה ככה בשחייה ובעוד ענפים שמותר כמות מוגבלת, רוצים לתת לכמה שיותר להשתתף.
    מסכים איתך לגבי המתאזרחים, מוזר לי שפתאום אנשים עוברים לייצג מדינות אחרות בגלל שהתחתנו.
    לדעתי יש צורך להסדיר את העניין (שהיה של 5 שנים בארץ למשל, בזמן הזה היא יכולה לייצג מדינה אחרת)

טומרקין עולה בקושי לחצי הגמר של 200 מ' גב.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. Ice Cream חסה

זה מה שגם אני חושב.
    ועדיין אין תחושת פספוס/ קטילות/ בדק בית שנציגות שכבר היו להם ביד עכשיו רושמות הישגים לטובת מדינות אחרות, בזמן שהנציגה שלהם נפלה? זה היה המצב אתמול עם ג'רבי ושלזינגר.

זה שבולדר נשואה ליהודי-הולנדי אפשר להם לעשות ביחד עלייה. יש מאות אלפי זוגות כאלה בישראל בעיקר משנות ה-90. גם ההורים שלי התאזרחו בארץ הרבה אחרי גיל 5.

11. shlomydavid מנהלים

* אייל לוין ו-דן פרויליך סיימו במקום ה-7 את השיוט הראשון ב-470.

* גיל כהן ו-נינה אמיר פסלו בשיוט הראשון ב-470 בגלל זינוק מוקדם.

* עמית עברי סיימה במקום ה-28 במשחה ל-200 מ' חזה עם זמן של 2:31.49 דק', ולא העפילה לחצי הגמר.
    יש לציין שזה היה המשחה האחרון של עברי בריו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/16
  12. ייא Member

חדשות 10 טוענים שזאת סנסציה שטומרקין עלה לחצי...

אם בטעות בולדר עולה. נגד מי בארד?

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Ice Cream
    אני יודע שעניין המתאזרחים בספורט מאד בעייתי. הנושא מגוון, בטח בשבילנו כיהודים או חבר'ה שברחו ממולדתם בגלל מלחמה.
    שמע, אני נולדתי בהולנד ועליתי ארצה עם משפחתי בגיל 10. אם הייתי ספורטאי צמרת יכולתי לבחור בין שתי מדינות. הקטע הוא מה הקשר של בולדר למדינת ישראל? אני אפילו לא יודע אם בעלה יהודי 'מאה אחוז כשר'? ובשבילי אנשים עם רק אבא יהודי הם בעיניי גם יהודים. שוב, אצלנו הבעיה נעשית עוד יותר מורכבת בגלל הזהות היהודית שלנו ובגלל אנטישמיות.

מאז שחזרתי להולנד בשנת 2001 הייתי עד פה לכמה חבר'ה שגם רצו לקבל אזרחות הולנד ולהופיע בשביל נבחרת האוראנג' בכדורגל. לא דאגלס הברזילאי (חברה הולנדית) ולא סולומון קאלו שבא מחוף השנהב קיבלו לשמחתי את האפשרות לשחק בנבחרת. השניים רצו לשחק בנבחרת בעיקר בגלל שלא קיבלו זימון לנבחרת מולדתם. הדבר שהכי הרגיז אותי משחקן אייאקס הצעירה דאז, ננדו רפאל, זרקו בכח מהמדינה, אבל כן רצו לתת לשני 'שכירי חרב' את החולצה הכתומה. בשביל אלה שלא מכירים את סיפור ננדו רפאל. הבחור נולד באנגולה וברח משם אחרי שמשפחתו נרצחה. הוא ברח משם עם דודו ודודתו. בשנת 2002 הביוקרטיה ההולנדית הכריחה אותו לעזוב את המדינה ומאז 'נעלמו עקבותיו'. בשיא הקריירה שלו כחלוץ צעיר בקבוצת הנוער של אייאקס הוא עזב. אז למה לשחקנים כמו דאגלס וקאלו כן אמור היה לקבל הזדמנות לשחק בשביל הולנד רק בגלל שלא היו מספיק טוב בשביל נבחרת מולדתם?

אז בוא נסכם כך, אני בעד שיהודים יכולים לשחק בנבחרת, אבל את המקום של בולדר בנבחרת לא הייתי נותן. אם יש לה ולבעלה ילד אז כן, אבל מה לה עם נבחרת ישראל?

14. shlomydavid מנהלים

* גל נבו סיים במקום ה-17 במשחה ל-200 מ' מעורב אישי עם זמן של 1:59.80 דק', והיה רחוק 3 מאיות מחצי הגמר.
    נבו סיים 6 במשחה שלו.

אירוני שטומרקין עלה בזכות 3 מאיות, ונבו מפסיד בגלל אותן 3 מאיות.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  15. Ice Cream חסה

חצי הגמר של טומרקין זה בינתיים הישג השיא שלנו, בטח כשאלוף אירופה קובצ'קי הגיע רק 3 מאיות אחריו.

בולדר/ ברנבאו תתחרה מול המפסידה בין טאצ'ימוטו היפנית לקוך הגרמנית.

* פרויליך ולוין היו חצי מהשיוט במקום השני והידרדרו במצוף החמישי למקום השישי ואז לשביעי. חבל.

* עברי סיימה במקום הלפני האחרון, רחוקה 2 שניות מזמן הכניסה שלה. אולימפיאדה על הפנים מבחינתה.

@de Middenweg כן, בעלה של בולדר הוא יהודי. שחקן העבר של אייאקס מנדל וויטסהאוזן. חוקי האזרחות בישראל מאוד ברורים ולא מדברים על ילד משותף (איך לספורטאית פעילה יהיה ילד?), היא נישאה ליהודי, ואז הם עלו ביחד לארץ.