טוב... אני יודע שביקשו את זה כאן איזה 700 פעם, אבל איו לי כח לחפש. אז...אני רוצה המלצות על שירים טובים. סתם בשביל להרחיב את המגוון ב MP שלי, כך שאין צורל באלבומי קונספט או דברים מהסוג הזה. פשוט שירים טובים, חמודים, נחמדים, איך שלא תקראו לזה. זה יכול להיות רוק (הארד, גלאם וכו' וכו'), פאנק, פופ, ישראלי, ראפ... אני לא סובל מזרחית, דיכאון וכל מה שנשמע כמו קייטי פרי, אשר, ג'סטין ביבר או אייקון. אם למישהו יש כח, אז תודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כבר סרקתי את רשימת ה '500 הכי גדולים' של רולינג סטון (המגזין), אבל יש שם כל מיני אלוויס, ביטלס ודברים שהם יחסית לא הטעם שלי (לגביע אלוויס אני יודע להגיד בוודאות. ביטלס אף פעם לא התעמקתי, אז חבל לקטול אותם סתם ככה).
אז תתעמק בביטלס. או בג'ון לנון, פול מקרטני וג'ורג' האריסון. Oasis, Blur, The Verve ,Radiohead, Suede, Joe Cocker,... תגדיר את הכיוון שלך יותר (ברוק לפחות, בשאר אני לא יודע כלום).
רוב השעות - עדין רייכל. שיר ענק ענק ענק! http://www.youtube.com/watch?v=WYxkuNyvWJs סקולס, בגזרה השיראלית, נסה את אריק איישטיין, שלום חנוך, שלמה ארצי, גידי גוב, אהוד בנאי, מאיר בנאי, משינה, שמוליק קראוס, מאיר אריאל וגם להקות צבאיות אם אתה בקטע של מזויקה ישנה.
מוסף "תרבות", במעריב של היום , מדרג את 100 אלבומי הבכורה הטובים בכל הזמנים, כתבה מעניינת, למי שאין כוח\מתעניין, הנה העשירייה הראשונה: 1. לד זפלין 1 2. please please me של הביטלס כמובן 3. in the court of the crimson king של קרימזון קינג 4. פינק פלויד- the piper at the gates of dawn 5. וולווט אנדרגראונד - the velvet underground the doors-the doors 6 7. הנדריקס- are you experienced the who- my generation 8 9. קרוסבי,סטילס,נאש - crosby,stills & nash the byrds- mr.tambourine man 10
למה תמיד מוכרחים לדחוף את הביטלס לכל רשימה? אלבום הבכורה שלהם די מעפן שאר האלבומים יותר סימפטיים, אבל נראה לי שהייתי מעיף את הבירדז (המצוינים) לטובת הראשון של הקלאש
רק לי זה מפריע שכל האלבומים האלה יצאו בשנות השישים-שבעים? להקות ואמנים גדולים, אין ספק, אבל קצת נמאס מההידבקות לקלאסיקות וההתעלמות מההווה.
מבקרים, בעיקר ישראלים, נורא מפחדים מהאלטרנטיבי והמודרני באופן אישי, אם הייתי מתבקש לערוך טופ 10 של אלבומי בכורה זה היה נראה בערך ככה: the clash - the clash the velvet underground - the velvet underground & nico jimmi henderix - are you experienced the stooges - the stooges pixies - surfer rosa joy division - unknown pleasures bob marley & the wailers - soul rebels lynyrd skynyrd - pronounced leh-nerd skin-nerd led zeppelin - i rage against the machine - rage against the machine וכמובן הבונוס הישראלי - אהוד בנאי והפליטים
רואים בברור שהם פשוט הלכו על שמות של להקות גדולות ולא על התקליטים הטובים, מצד שני מוזיקה היא טעם נרכש וסובייקטיבי לחלוטין, אם מישהו באמת חושב שהתקליט הראשון של הביטלס הוא כזה טוב אז שיבושם לו. הנה עוד כמה תקליטי בכורה מצויינים: pearl jam- ten p.j. harvey-dry smashing pumpkins- gish elastica- elastica Televsion Marquee Moon Nick Drake 5 Leaves Left Beastie Boys Licensed To Ill
מישהו יודע איך קרואים לשיר בספרדית שמנגנים אותו ברדיו הרבה בזמן האחרון? מהמילים שהצלחתי לקלוט: יו סיגו סוניינדו יו סיגו בוסקנדו