comfortably גדול הרבה בזכות הסולו המדהים של גילמור בסוף. היצירה הכי גדולה של פינק פלויד מבחינתי - echoes, 22 דקות של גאונות. חוץ מזה, us and them ו shine on you crazy diamond לא פחות גדולים מcomfortably, לפחות מבחינתי.
אין ספק. Echoes מעולה, Shine On You Crazy Diamond אחד השירים הכי אהובים עליי. גם לשיר הנושא Wish You Were Here יפה מאוד לדעתי, Welcome to The Machine הוא גם שיר שאני מאוד אוהב...
לא עברתי על התגובות האחרות, הגבתי לך רק בגלל התגובה האחרונה שלך, ובדיוק אמרתי לעצמי שאם כבר פינק פלויד, אז אני אגיד שאני ממש לא אוהב את The wall, ובדיוק שאני עובר עכשיו על התגובות האחרונות, אני רואה שיש כאן הסכמה של כמה אנשים.לא מתקרב לשאר האלבומים. לא יודע אם זה קשור או לא, אבל אחד השירים השנואים עלי - another brick in the wall, ואולי לא סתם כל כך הרבה מלא מעריצי פינק פלויד אוהבים אותו. דה פיינל קאט נחמד, לא יותר, מסכים חלקית(חלק גדול) עם גיא, להוציא את השיר עצמו שהוא גדול. אגב, גיא פתח את העמוד ה300 של הדיון הנהדר הזה. אם באנדי היה כאן, כנראה שהייתה נפתחת כאן מלחמה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני דווקא אוהב את החומה יותר מDSOTM. כן, אלבום ענק וכו וכו אבל אני לא מצליח להיתחבר אליו כמו שאני מתחבר ל-AHM, meddle, wish you were here. גם את ה-animals אני לא כ"כ אוהב. אלבום מהתקופה המוקדמת שאני מאד אוהב הוא הצלחת הסודות. דווקא האלבומים המוקדמים לא זוכים להערכה ראויה, וחבל... אריאל, תשמע את AHT! לפני ששמעתי את השיר הגאוני הזה, גם אצלי echoes היה בטופ
בעיקר, אבל לא רק. גם הלחן מצוין, הטקסט מעולה, הניגודים בין השירה העמוקה של ווטרס בבתים והקול הגבוה של גילמור בפזמון, כמובן שהסולו-מזה עשויות קלאסיקות. SOYCD אולי יותר טוב, אבל זה השיר היחיד בחומה שמשתווה ליצירות שהפלויד עשו כשהם היו להקה, ולא ארבעה אנשים שיוצרים מוזיקה (טוב, אולי גם Mother).
צר לי לקטוע את הדיון המרתק על פינק פלויד אבל אם כבר מדברים על קלאסיקות... Michael Jackson, מישהו שומע? לא חייב אלבומים, מספר שירים (גם אלבומים בסדר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx) עריכה- עוד משהו, מישהו כאן שומע שירים של דיוויד בואי? לא פינק פלויד, אבל נחמד מאוד.
בואי גאון. space oddity, hunky dory ו ziggy stardust אלבומים ענקיים. גם the man who sold the world לא רע. את החומר המאוחר שלו אני לא אוהב.
גם Changes נחמד.. האמת שגם השיר Let's Dance נחמד, מזכיר לי איזשהו סרט שראיתי בילדותי בכיכובו של בואי...
Meddle ו-AHM הם חצי גאונות וחצי שירים חמודים (במקרה של AHM - מיותרים לגמרי). אם את שני השירים (ATH ו-Echoes) היו מחברים לאלבום אחד, זה ללא ספק היה במקום הראשון בפנתיאון הפסיכדליה. לגבי החומה, קודם כל צריך לציין שכמעט כל האלבומים של פינק פלויד בשנות ה-70 היו מהפכניים, ומהבולטים ביניהם הוא כמובן "החומה". לא כל אחד שומע את הקסם באלבום הזה. אותי אישית לשמוע את הדיסק הראשון ברצף (רק את כולו, לא קטעים נפרדים) מרגש תמיד, ויוצר אווירה מחשמלת. ברצועות 3-4 ה-muted guitar של גילמור יוצר סאונד מהפנט, וכל זה מגיע לשיא ברצועה החמישית הידועה. בדיסק השני יש פחות את תחושת הרצף, אבל שירים כמו Hey You ו - Comfortably Numb הם ענקיים בפני עצמם. אגב, סרגיי, אני לא מצליח להגיב לך בפרטי כי התיבה שלך מלאה.