שבק ס' מופע האיחוד המופע יתקיים באמפי פארק רעננה בתאריך 23.8.07 החל משעה 20:00 עד 23:30 (כניסת קהל 19:00) *במסגרת המופע יתארחו מס' להקות ותקליטנים (יפורסם בהמשך) מחירון במכירה מוקדמת עד 10.8 מחיר כרטיס כניסה: 139 ש"ח (החל מ 10.8 המחיר 159 ש"ח) מבצע למחזיקי ישראכרט כרטיס ב 109 ש"ח + 280 כוכבים (http://www.leaan.co.il/show.asp) מה אתם אומרים? מישהו הולך להגיע לזה חוץ ממני? מצד אחד זה יחסית הרבה כסף, מצד שני אין מצב שיש איחוד של שב"ק שאני הולך להפסיד (אחרי שהפסדתי את האיחוד בניצנים לפני כמה שנים...).
נמאס כבר מכל האיחודים של להקות קיקיוניות שרוצות קצת לשפר את מצב המזומנים בבנק, ואין להן שום דבר למכור מבחינה אומנותית (לא שהיה לה בעבר). בזבוז כסף מוחלט.
אני מסכים איתך שאיחודים של להקות שהן למטרות רווח בלבד זה מגעיל. כמו שהיה עם משינה שהתחילו להתמסחר ולאט לאט הם הגיעו עד למצב שהם מפרסמים חברות תקשורת. אבל מצד שני להגיד שלשב"ק ס' אין שום דבר למכור מבחינה אומנותית ואף פעם לא היה לה זה לפגוע ולזלזל בלהקת ההיפ הופ הראשונה שקמה בארץ הקודש והצליחו לקרב אלפי אנשים לתרבות הזאת (למרות שנייג'ל האדמו"ר התחיל לפניהם אבל זה לא חשוב). שב"ק ס' פתחו דרך לכל כך הרבה אומנים שעשו את דרכם להיפ הופ הישראלי כמו הדג נחש, פישי הגדול, קאשי, קוואמי וכו'. אפילו שוטי הנבואה לא היו מגיעים לאן שהם הגיעו בלעדיהם. זה שבעקבותיהם גם צמחו פה "ראפרים" כמו סאבלימינל או אבי מסיקה זה כבר משהו אחר. אפילו אפשר להגיד שכל תרבות הרגאיי הישראלי שמתחילה עכשיו להכנס לתודעה בארץ באה בעקבות פריצת הדרך של שב"ק ס'. אני חושב שבכל זאת, למרות שהם כבר לא פעילים כביכול, להגיע להופעת איחוד שלהם זה לא בשביל לבוא ולשמוע משהו חדש, זה בעיקר בשביל להנות שוב מהשירים הגדולים שלהם בלייב עם כל האנרגיות שנלוות לכך.
נמאס כבר מכל אחד שלא יודע ומסוגל לשיר, אז הוא מתחיל לעשות ראפ... רוצה להנות מהמוסיקה של שב"ק ס? תקשיב לדיסק. במקום לזרוק 150 שקל על הופעה כזאת, תפנק את עצמך באיזה 2 דיסקים חדשים.
אם לשב"ק ס' אין מה למכור מבחינה אומנותית, גם לדרים ת'יאטר אין אתה יודע ממה באמת נמאס? מזלזול שנובע מבורות
יש הבדל עצום בין אנשים שרוצים להיות קולים אז הם הולכים עם כובע על הצד וחולצות פוטבול, לוקחים כמה חבר'ה וקוראים להם משפחה ומתחילים לעשות ראפ על שטויות (אני טורו), לבין אנשים שיש להם כישרון כתיבה וגם כישרון לשיר ראפ והיפ הופ בצורה טובה ושותפת גם בעברית. שב"ק ס' היו והם עדיין כל כך הרבה יותר טובים מכל הילדים האלה שעושים פרסומות לשוקו. לשב"ק יש ברזומה כל כך הרבה סוגים של שירים, משירים של נערים חצופים שמרגישים שהם מלכי העולם (מכופף הבננות, אימפריה) דרך שירים רומנטיים (רק תגידי לי) ועד שירים עם מסר חברתי (נופל וקם, אין כבוד, בעסקי הש'). הם משלבים בסגנונות שלהם בין היתר מוזיקת רוק, היפ הופ, רגאיי, ראפ ועוד. עם כל הכבוד ללהקות רוק ופאנק שמחדשות כל מיני סגנונות, אני חושב שגם לשב"ק ס יש מקום של כבוד בעולם המוזיקה. לפחות במוזיקה הישראלית.
אתה מדבר על בורות ומשווה את דרים ת'יאטר לשב"ק ס'? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx
כתבה על דרים ת'יאטר בפנאי פלוס: http://img263.imageshack.us/img263/6562/pnaipluskb8.Xxx בשבוע הבא יפורסם ראיון ענק עם מייק פורטנוי ב- YNET.
"נושאת את דגל ה פרוג-מטאל מאז שנות ה 80 " זה לא הכי מדויק . יש להם הרבה אלבומים , אבל איכות עדיפה על כמות . האלבום הראשון שלהם באמת אחד הגדולים , גם האחרון מעולה במיוחד השיר השביעי , אבל הם לא מעל Opeth לדעתי . למרות ששניהם להקות שונות אבל עדיין תחת אותה הגדרה של פרוגרסיב מטאל תמיד יש ביניהם השוואה , ואם תשאלו אותי opeth מנצחים . אגב ,opeth החליפו גיטריסט , הגיטריסט שלהם עזב ובמקומו הביאו את הגיטריסט של ארץ' אנמי . זה לא הולך לפגוע בהם משום שאת כול המוזיקה כותב ומלחין הסולן מיקאל אקרפלדט .
אין מה להשוות ביניהם לאופת', אופת' זה יותר דת' מטאל מאשר פרוגרסיב, ואם באמת מתעקשים בקטלוגים אז פרוגרסיב דת' מטאל. אני נהנה משתי הלהקות
מופע הצדקה הראשון בהסטוריה, או לפחות הראשון הזכור לכולם, נערך ב1971. זה היה המופע למען באנגלדש, שנערך במדיסון סקוור גארדן ואורגן ע"י ג'ורג' האריסון. האריסון הביא את קלפטון, דילן ורינגו, החבר'ה ניגנו קצת ביטלס ועוד כמה שירים, וכולם היו מרוצים. קצת אחרי שנות השישים, העשור של דור הפרחים והסמים, הוכח שאפשר לשלב בין מוזיקה למטרות טובות. מחר, 36 שנים אחרי, 11 מוקדים שונים ומיליארדי אנשים בכל העולם יצפו במופע הצדקה הגדול מכולם, מופע הLive Earth, למען הגברת המודעות לזיהום כדור הארץ. זהו המופע השלישי בטרילוגייה ה"לייב", אחרי הLive Aid ב1985 והLive 8 לפני שנתיים, שכלל את האיחוד ההסטורי של הפינק פלויד. האיש שמארגן את האירוע הוא אל גור, פעם האיש שנאבק עד צאת נשמתו עם בוש על הנשיאות (וכמו שזה נראה, גם עד צאת הנשמה של בוש), והיום פעיל למען איכות הסביבה. שתי הבמות המרכזיות יהיו באצטדיון וומבלי בלונדון ובג'איינטס סטאדיום בניו יורק. אפילו בישראל תהייה במה, בכיכר רבין. ערוץ 10 יעביר את האירוע מחר לאורך כל אחר הצהריים והערב. רשימת המשתתפים שיופיעו בלונדון: הביסטי בויז, הבלאק אייד פיז, בלוק פארטי, קורין ביילי ריי, דמיאן רייס, דיוויד גריי, דוראן דוראן, פו פייטרס, ג'נסיס (בלי פיטר גבריאל), גוגול בורדלו, ג'יימס בלאנט, ג'ון לג'נד, הקייזר צ'יפס, קאסביאן, קין, מדונה, מטאליקה, פאולו נוטיני, פול מקרטני, הפוסיקט דולס, ראזורלייט, הרד הוט צ'ילי פפרז, סנואו פטרול, ספינאל טאפ, טרה נעמי. המשתתפים בניו יורק: AFI, אקון, אלישה קיז, בון ג'ובי, דייב מתיוס באנד, דיאנה רוס, פול אאוט בוי (באנגלית זה נראה יותר טוב), ג'ון מאייר, קנייה ווסט, קית' אורבן, קלי קלארקסון, קנה, KT טונסטול, לודראקיס, מליסה את'רידג', רוג'ר ווטרס, סמאשינג פאמפקינס, טייקינג באק סאנדיי (גם זה יותר טוב באנגלית), ולהקת פוליס המתקמבקת. לא ידוע עד כמה המופע הזה ישפיע על המודעות העולמית לנושא הנ"ל, אבל הולך להיות אחר צהריים מאוד מעניין.
אמרתי את זה . אמרתי ששתיי הלהקות הם שונות למרות שהם משתייכים לאותה קטגוריה . אופת' באמת עושים פרוגרסיב דת' מטאל , אבל לדוגמא באלבום Damnation לא היה אלמנט אחד של דת' , אלבום מנלקולי עם שירה נקייה . לאומת זאת Deliverance שהוא האלבום הכי כבד , דת' מטאל במיטבו . בכול מקרה , אני יותר אוהב את opeth . מה שמיוחד בסגנון הזה זה שהוא נורא ייחודי , אם אפשר לקרוא לזה ככה , אין הרבה להקות שעושות פרוגרסיב מטאל , ברמה גבוהה לפחות . מלבד דר'ים ואופת' , יש את Symphony X וגם את Ayreon וזהו בעקרון , יש גם כמה להקות פרוגרסיב רוק אבל לא יותר . --------------------------------------------- 2 להקות גדולות הוציאו אלבומים חדשים בזמן האחרון Paradise Lost - אלבום מעולה , הרבה שירים טובים , אהבתי מאוד ,למי שאין איך להוריד שישלח לי הודעה פרטית . Amorphis - האלבום החדש הפתיע , אלבום מעולה .
יש האמת די הרבה להקות פרוג מטאל טובות, אף אחת לא מתקרבת לקרסוליים של דרים ת'יאטר כמובן, אבל עדיין יש מספיק מוסיקה מהנה. Circus Maximus Dreamscape Andromeda Redemption Thesera Riverside