דיון המוזיקה הרשמי

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by AFC, Feb 7, 2004.

1. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארתור, אני אעלה את זה שוב - שלמה ארצי? כמה בנאלי ולא מעניין אפשר להיות?

אני דווקא מפנה אתכם, עם ההמלצה שלי לאואזיס שהתעלמו ממנה באופן בוטה, לתקופת הבריטפופ.
    הבריטפופ, כשמו לא הוא, היה התעוררות הרוק בתחילת שנות ה-90 של האימפריה הבריטית. לאחר שנים של דאנס, ולאחר שנתיים-שלוש שראו את ארה"ב פורחת עם הגראנג', הגיעה הפריצה של להקות כמו סווייד, בלר, אואזיס, רדיוהד (שאחר כך עברו לאלטרנטיב) ויותר מאוחר סופרגראס וגארבג' (חצי בריטית). המאפיינים של הבריטפופ הוא רוק משובח, מלודי, נע בין רעש לשקט ופשוט כיפי לאוזן.

גיא, חושב שאת הרוק המציאו האמריקקים, את הטאץ' נתנו הבריטים.

2. שגיא Guest

לא מסכים איתך בכלל. מדובר ביוצר גאון. אני אישית מאוד אוהב את השירים שלו ואפילו ברגע זה יש ברקע שיר שלו - אחרי הכל את שיר.

3. ראול Member

שלמה ארצי בנאלי? אמר אוהב הבריט-פופ... אומני המקוריות והחידוש.

שוב, נקודת זכות לפורום.

שגיא, קבל 2 נקודות.
    ארתור, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

Last edited: Oct 9, 2004
  4. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

רואים שאתה מדבר מחוסר ידע.
    הבריטפופ חידש הרבה, מעבר לעובדה שהחזיר את הרוק הבריטי לתודעה ויצר, כאמור, רוק איכותי ונעים לאוזן.
    אבל וואט דה פאק, אני משווה את זה לאומן שממחזר את עצמו כבר שני עשורים??? לאן הגענו!?!?
    אתה משווה מוזיקה שאשכרה שינתה משהו לכמה שנים, שהביאה יצירות רוק משובחות ואמנים מופלאים כמו הקרנבריז, בלר, אואזיס, סווייד, מיוז ורדיוהד לאומן זקן שעושה את אותם אקורדים למילים אידיוטיות אחרונות ודופק את אותן מניירות זולות באותן הופעות ממוחזרות כבר יותר מדי שנים?

גיא, לא מבין איך פעם עוד תפס מארתור אחד שמבין במוזיקה.

Last edited: Oct 10, 2004
  5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו, תוך עוד לילה מעצבן במדור, אני שומע את סיימון וגרפונקל, ומתפעם כל פעם מחדש לאיזה רמות של מלודיה וכימיה אפשר להגיע. מומלץ בחום.

אחחח, כל פעם שאני שומע שיר מהסיקסטיז אני קולט שנולדתי בעשור לא נכון....

6. Max Member

הוטספור, הביטלס לא ממש אמריקקים, אז גם המצאת הרוק לא ממש משוייכת להם, למרות שהרוק בתאכלס התפתח מהבלוז, שהוא אמריקאי.

7. ראול Member

נחזור לדיון ה"עמוק" הזה שוב רק כי יש לי כח...
    בוא נבחן את זה:
    הבריט פופ תמיד היה בתודעה של העולם, אבל רק בסוג ב'. אף פעם לא היה מחנה גדול כמו הפופ המיינסטרימי ואף פעם לא היה "מחתרתי" כמו המטאל. תמיד התנדנד בין VH1 לשעות הצהריים בMTV.
    אואזיס... המציאו סגנון חדש... משהו שלא עשו לפניהם! גאונים! מי היה יכול לחשוב על זה?! טוב... אולי ג'ון ג'ורג' פול ורינגו, אבל מה זה משנה?!
    איכותי? כבר אמרתי לך... הדבר היחיד שיש לו זה הנעים לאוזן. יותר מלהכניס אותך למצב רוח כשאתה באוטו נוסע לחברה, הוא לא טוב לכלום.

את זה באמת אני לא מבין.. תפרט לי על המשפט הזה. מה הוא מיחזר? איפה הוא חוזר על עצמו?

מה היא שינתה? הרגלי ההאזנה לגל"ץ?
    רוק משובח? לד זפלין זה רוק משובח. דיפ פרפל זה רוק משובח. אפילו קווין זה רוק משובח, עד מאוד אפילו. באואזיס אין שום דבר משובח.
    קרנבריז באמת לא חוזרים על עצמם... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    על בלר סווייד ומיוז, להקות הדמיקולו הנוראיות האלה אני לא אדבר.

למען גילוי נאות, רדיוהד באמת גאונים וכל פרי עטם אני מעריך. פה קבל נקודה.

ארתור, מחכה להבהרות.

8. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלר דמיקולו? אחת הלהקות הכי דינמיות של השנים האחרונות. נעה בין כל כך הרבה סגנונות - החל מהבריטפופ דרך גראנג' וכלה באינדי ואתה קורא לה דמיקולו?

אני לא אתווכח איתך על טיבן של הלהקות שציינת כי גם אני מעריך אותן עד מעריץ אותן, אבל הבריטפופ ממש לא מה שאתה עושה ממנו ואתה לדעתי לא מכיר אותו מספיק.

לאואזיס יש שירים מעולים עם מלודיה מצויינת שנכון שלפעמים היא לא הכי מקורית, אבל יש להם הרבה מה לומר, שלא לדבר על בלר ועל סוויד. תשמע את בלר ואואזיס ותגלה שלכל אחת בכל דיסק יש אולי שני שירים שמתאימים לגל"צ. לאואזיס יש יצירות רוק נהדרות וכדאי לך להאזין להם לעומק.

שלמה ארצי לא ממחזר? לא, "צימאון" היה פורץ דרך וחדשני עבורו, וזו רק הדוגמה הכי עדכנית.
    השטיקים שלו בהופעות, הירידה לקהל, ההפסקות של השירה, מוצו עד יגון לאורך שנים ארוכות מכדי.

9. Gooner Member

ויכוחים כאלה אף פעם לא נפתרים,אז כדאי שתפסיקו מעכשיו.

בכל מקרה,המלצה חדשה..
    Ian Brown-Solarized
    לא לאוהבי שלמה ארצי.

10. Paolo Maldini שחקן ותיקים

3 בקשות:
    האחת, מה השם של השיר של הפרסומת לליגה האיטלקית בספורט 5+? (עם המנגינה של "אני ואתה נשנה את העולם")
    השנייה, מה השם של השיר של הפרסומת של יוסי בניון בספורט 5+? (שרואים אותו עושה כמה מהלכים במדי הנבחרת, סנטאנדר ומכבי חיפה).

מצטער, פשוט בזמן האחרון כשהטלויזיה בחדר דלוקה כל הזמן על ספורט 5+ אני מתמכר לשירים האלה :S

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הזה של בניון זה "crazy little thing called love" של קווין הגדולים, אם כי אני לא בטוח שהשיר מהפרסומת הוא בביצוע המקורי של פרדי מרקיורי.

בקשר לשיר האיטלקי אין לי שמץ http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיפור לגבי הגרסא האיטלקית- אני לא יודע איך אומרים זאת באיטלקית אבל כנראה ששם השיר הוא "אני ואתה" גם כן, בכל מקרה, מה שהיה הוא שאכן נגנבו זכויות היוצרים של הישראלים אבל מאחר שכשזה התגלה גם הלהקה וגם כל הגורמים הקשורים אליה כבר התפרקו ולא היו קיימים, לא היה מי לתבוע על גניבת הזכויות.

13. Paolo Maldini שחקן ותיקים

בעע אז אני לא יוכל לקנות את הדיסק שלהם אה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

עריכה: איתי, השיר בפרסומת אכן לא מבוצע ע"י קווין, הקרוב ביותר שמצאתי בקאזה זה Jim.

עריכה 2: מצאתי את החיקוי המקורי ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ) של הפרסומת, המבצע הוא Michael Bublé למעוניינים.

Last edited by a moderator: Oct 11, 2004
  14. Joel Gion Member

ל"אני ואתה" באיטלקית קוראים rabbia & poesia.

15. נדב מיכאלי Member

כל הכוכבים בסופו של דבר מתמכרים לסמים או לחובות.
    גם הדג נחש,היהודים ,שייגעצ ,לא להקות.
    סתם זמרים.
    כוורת זאת להקה טובה!