האלבום הטוב ביותר שאני שמעתי של MAIDEN הוא לא ממש אלבום, אלא האוסף Best of the Beast. בסופו של דבר, מדובר יותר בלהקה של שירים מאשר אלבומים. ובנימה זו, האלבום האחרון שלהם, A Matter of Life and Death, ממש טוב.
רק שני דברים: חתונה לבנה טוב ממחכים למשיח, ואני אוהב את 1900? יותר מאת סיפורים מהקופסא (אע"פ שזה גבולי, שני אלבומים אדירים באיכותם) אתה יודע מה, עוד משהו - איפה מאיר אריאל ברשימה שלך? לא חסרים אלבומים שלו שיכולים להתברג בקלות בחמישיה הראשונה
באנדי (מה לעזאזל השם שלך?)... אני יכול להבין את ההעדפה של נאמנות ותשוקה על מנועים קדימה. שנים זאת היתה גם הדעה שלי אבל כשאה שומע אותו כל כך הרבה ועובר את מחסום ה-"גלגל"ץ ניגנו אותו = הוא טמא", אתה מבין שהוא פשוט יותר טוב. פשוט שדרוג. שניהם, יצירות מופת ונשאר רק לחכות לחומר של אביב גדג' באלבום הסולו לאחר ההצלחה של גבריאל בלחסן. ארתור, כדורי הרגעה בדבש.
זה בכלל לא קשור לגלגל"צ (אין לי מושג מה הם מנגנים, אני בכלל לא מקשיב לרדיו), אלא לסאונד השמן והפומפוזי ולטקסטים המנסים-בכוח-להשמע-דיכאוניים שם? בן
מנסים בכח להישמע דכאוניים? הם נכתבו רובם ככולם באברבאנל או בדירת החדדר בתל אביב, לאחר שנים באבארבנל, תוך שימוש כבד בסמים. אני חושב שיש להם את הלגיטימציה להישמע דכאוניים. ארתור, שונה.
אני חושב שהאלבומים הטובים ביותר של איירון מיידן הם number of the beast, powerslave, piece of mind, אבל זו באמת יותר להקה של סינגלים מאשר אלבומים.
בשל סלידתי האדירה מדירוגים במוזיקה, או באמנות ככלל, לא אטרח אף לנסות ולבנות רשימה של האלבומים הישראליים הטובים, ורק אוסיף עוד שמות שיכולים להיכנס: פונץ' - פונץ',הצוללת. יוסי בבליקי - אלבום המצעדים. למרות אהבתי הרבה למאיר אריאל, והיותו המשורר הלאומי מבחינתי, אני מרגיש שדווקא הוא אחד האמנים המוחמצים מבחינת אלבומים. הוא מסוג האמנים שמעולם לא הצליח לדעתי לעשות אלבום מופת אמיתי, ועדיף להאזין להקלטות שלו מהופעות חיות עם "מיטב הלהיטים" ולא לאלבום מסויים. נתתי לך זמן, ארתור, ומאוד מפתיע אותי שהוא לא הוזכר על ידך, לכן אעשה זאת בעצמי: גבריאל בלחסן - רכבות. הטריינספוטינג/רקוויאם לחלום של המוזיקה.
וזה עדיין לא ההארדקור שנשמע בנאמנות ותשוקה (אין ספק בכלל שהטייטל טראק הוא שיא הקריירה של אלג'יר, יצירה אפית מרתקת ודכאונית יותר מכל 'מנועים קדימה' יחד)
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx כל כך נכון!!... האלבומי מיטב שלהם הרבה יותר טובים מכל אלבום אחר... למרות שbrave new world הוא אחד החביבים עליי.... זו בהחלט להקה של שירים טובים מכל מיני אלבומים ולאו דוקא אלבום אחד שהוא ענק!
עליך אני כבר יודע, מירן (אגב, אתה יודע, דירטי סאות'- לא הלהקה, סוג של מוזיקה שחורה). יש לך טעם טוב, אבל אין לך אמצעים ומקורות. אם היו לך, היית יכול להפוך ליותר מאחד ששומע כמה שירים. בכל מקרה, אני מחפש יותר חזקים ממך כאן אולי (סיכוי של 1% למצוא כאן מישו כזה, אבל ננסה בכל זאת).
טוב, לא ממש נראה לי שתמצא פה איזה שומע דירטי סאות' נלהב כמוך.. אני לא ממש מת על מוזיקה שחורה, אבל להיטים מה שרץ במועדונים יש לי.. המוזיקה שאני באמת הכי הכי מתחבר אליה היא כמובן מזרחית ולהפתעתי יש פה דווקא כמה שומעי מזרחית..
קאפיטן, תן דוגמא לשירים שלהם..אני רוצה לדעת אם זה מה שאני חושבת. (ואני גם לא מתכוונת להרכב). ואם כבר שאלות מהסוג של קאפיטן... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx מישהו פה שמע בכלל על די ג'ייז כמו פיטר ראופר, טוני מורן, ראלפי רוסריו, וואפ וכד'? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
Yung Joc- It's Going Down זכה בשיר השנה ל2006 בטקס פרסי המוזיקה הראשון בהיסטוריה של הBET. בעקרון, אני שומע מוזיקה שחורה. העניין הוא שהדרטי סאות' השתלטו על המוזיקה השחורה בשנים האחרונות, ובשנה האחרונה זה כמובן המשיך לתפוס תאוצה. אם שמתם לב, בגלל זה גם המוזיקה השחורה הפכה להיות הרבה יותר כבדה, גם בR&B ובהכל. ובגלל שהרוב הוא כבד\סגנון של דרטי סאות'\מושפע ומותאם למהפכה שהדרטי סאות' הביאו לשחורה, אז בארץ הדפוקה שלנו חושבים שהשחורה בירידה, גם כי 85 אחוז מהשחורה בכלל לא מגיעים לארץ. לעומת זאת, בארצות אחרות כמו צרפת, גרמניה וכו'- ההיפ הופ נמצא בהייפ היסטרי, ומתקדם בקצב פשוט מטורף. בכל מקרה, אני שאלתי בכוונה על דרטי סאות', כדי שכמה ששומעים מוס דף לא יעזו בכלל להגיד אני, כי בשבילי זה לא מוזיקה שחורה. זה מוזיקה שחורה של לפני 10 שנים. הזמנים השתנו, ויחד איתה גם המוזיקה. ואגב, רק שתבינו, למרות שהאמנים הראשונים של הדרטי סאות' כבר התחילו מלפני 15 שנה, המוזיקה השחורה (ודגש על מוזיקה שחורה בכלל) היום רק בתחילתה. עכשיו היא מתחילה להיות נורמלית, ועם הזמן גם אתם כבר תתחילו להרגיש בשינוי.