אקרפלדת' ואולריך? כל קשר ביניהם למילים הוא מקרי בהחלט. הם דוחפים מילים כדי שיהיה להם תירוץ לא להיות תזמורת. כל כך הרבה בולשיט, כל כך הרבה כלום. ודווקא דוגמת האואזיס שלך לא טובה כי הם לא באמת משוררים... המוזיקה שהם כותבים לא גאונית אלא עטיפה נחמדה + למילים הגאוניות. בקיצור, אתה אידיוט. ארתור, שאטגאן!
Song זה 98% אחוז מוזיקה. אתה כותב מוזיקה, אתה Songwriter. אתה כותב פואמות, אתה משורר. מי שציינתי מתאים להגדרה הראשונה, כהן השנייה.
ה-wikiboris המעוות שממנו הוצאת את הסטטיסטיקות המגוכחות האלה פשוט עצוב. אתה מתגיאגי... (משורש ג.י.א), תפסיק עם זה תכף ומיד. ארתור, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/multi.Xxx
דווקא נואל גלאגר לא דוגמה טובה. הוא כותב שירים מחונן ומלחין נפלא אבל המילים שלו מאוד בנאליות וברוב המקרים גם די ריקות מתוכן. שירי האהבה שלו יפים, אבל השאר לא ממש מכילים ערך לירי כלשהו.URL=http://www.youtube.com/watch?v=xFHKIyfXf5g]זה[/URL] השיר שמציג את היכולת הווקאלית המקסימלית של כהן, וזה לא הרבה (זה גם השיר היחיד שתשמע שלו ברדיו מהסיבה הזו בדיוק). לדילן (כותב, בעיניי, טוב לא פחות מכהן ואף יותר טוב ממנו) היה קול מאנפף, אבל לפחות הוא הציג אותו, הייתה לו גיטרה ומפוחית שהוא ניגן עליהן עם יכולת סבירה והמון המון נשמה. זאת דוגמה לסינגר/סונגרייטר. פול סיימון דוגמה מעולה - בן אדם שכותב ומלחין שירים מצויינים ומבצע אותם. ניל יאנג - כנ"ל. הרבה קוראים לאליוט סמית' אחרון הסינגר/סונגרייטרים המושלמים - אני לא תופס ממנו יותר מדי פשוט כי המוזיקה שלו די בכיינית עבורי, אבל הוא לפחות השתתף בכל כלי נגינה שמושמע באלבומים שלו. לאונרד כהן לא מלחין, לקרוא לקול שהוא מוציא שירה תהיה זקיפה לזכותו הרבה מעבר למה שיש לו להציע. אתה יודע מה ארתור? לא חייב להיות לו בכלל כישרון הלחנה. ג'ים מוריסון לא נגע בכלי מוזיקלי בחיים שלו ועדיין כתב שירים ענקיים וביצע אותם בצורה מחשמלת. כי אין באמת בעולם אנשים מושלמים שיודעים גם להלחין, גם לכתוב וגם ניחנים בכשרון נגינה אדיר. יש כל מיני ג'ורג' האריסונים לאורך ההיסטוריה שנגעו בגאונות אבל לא הציגו אותה לאורך כל הקריירה שלהם, כי בעולם אין דבר כזה מושלם. אבל יש אנשים כמו ג'ון לנון שידעו גם להבריק בכתיבה, הלחנה וביצוע, ולי אין שום בעיה שג'ון לנון מעולם לא היה וירטואוז כמו מאט בלאמי למשל. אבל לאונרד כהן? ידע רק לכתוב את השירים שלו, ולומר אותם בקול מונוטוני למיקרופון. וזה פחות בעיניי מהשמות שציינתי בחפירה הזאת.
לצערי יש יותר מדי אנשים עם דיעה כמו שלך משה. הדורס אחראים המון על התקדמות הפסיכדליה, הם הציגו לעולם מה זה רוק אפל ועשו יופי של מוזיקה. חבל, חבל, חבל שאנשים עם הזמן רומסים את ההישגים שהביאו והמוזיקה הנפלאה שיצרו.
אה כן? של מי....?מגזין מנטה..? לא אוהב אותם,לא אהבתי אי פעם,ואף פעם לא הבנתי מה הרעש סביבם,נוסטלג'יק-אמריקנה.....לא בשבילי
אני עם גונר במובן שאני אכן מתבאס שיש אותם בפאב, זה בד"כ הלהיטים השחוקים שלהם, שכבר איבדו אופי וציביון, ובד"כ המקום ששם אותם הוא גם בלי אופי וציביון. אם יהיה את the soft parade, שירים ממוריסון הוטל או מan american prayer המצויין והלירי- זה משהו אחר. להקה מצויינת לטעמי, שמפאת גילי המופלג כבר לא שומע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx (סתם בגלל שהם כבר מועמסים ביותר מידיי זכרונות)
זה כבר בעיה של הפאב. תהנה עם ישימו לך את another brick in the wall part 2 או את stairway to heaven? הדורס זאת מוזיקת פאבים קלאסית, לכל גווניה. ארתור, אשנב.
לזה בדיוק אני לא מסכים. כמו שלד זפלין ופינק פלויד הן לא "מוזיקת פאבים קלאסית". או שהם דומיננטים מידיי מבחינת הסאונד והטקסט או שהמקצב והסאונד לא אחיד- מה שמפריע לשיחה בפאב. בשבילי מוזיקת פאבים קלאסית זה טום וויטס, פול דזמונד וצ'ט בייקר, צ'רלי פרקר וג'ון לי הוקר או מצד שני- הקלאש, הרמונ'ס, טריקי, מאסיב אטאק... והרשימה עוד ארוכה. אבל ממש לא הדור'ס.