כוורת מכל הלהקות? הלהקה שחרתה על דגלה את הרעיון ששירים צריכים להישמע אותו דבר לאורך כל הקריירה? יש אמרה שאומרת עדיף לשתוק ולהיות טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהוכיח את זה (איזה עוול עשיתי לאמרה). מכל הלהקות בישראל, משינה היא זו שעשתה הכי הרבה שינויים בין כל אלבום לאלבום. תעשה לי טובה ותשמע למשל את משינה 3 ואחרי זה את שיא הרגש. תגיד לי שאתה שומע דמיון.
אם תקחו את משינה ותסתכלו רק על השירים היותר מפורסמים שלהם ("למה לי פוליטיקה עכשיו", "רכבת לילה לקהיר", "אופטיקאי מדופלם" וכו') תראו שאיתי צודק - לפעמים הם פשוט חוזרים על אותו ריף הגיטרה, אותה ההתחלה (פולדש, תקשיב לקטע הגיטרה בהתחלה של "למה לי פוליטיקה עכשיו" ו"המשפט" ותגיד שזה לא אותו הדבר). אבל אם חוקרים אותם קצת עמוק יותר, אפשר לראות הרבה יותר גיוון. כוורת להקה נהדרת. שלושה גיטריסטים מהטובים שנראו בארץ, לדעתי לא פחות איכותיים ממשינה.
פולדש, הרבה שטויות במשפט אחד. כוורת, ללא ספק, ביחד עם החברים של נטשה היא הלהקה הכי טובה שיצאה למדינתנו הקטנה. משינה מורכבת ממוזיקאי גדול, וחבורה של וואנאבי רוקרים מזדקנים עםם בעיות נחיתות, תעשו לי טובה. ובקשר לזה שמוזיקה צריכה להיות כבדה רגשית ומעורפלת זה בולשיט... יש הרבה מאוד מוזיקאים גדולים ואיכותיים שעבדו על פשטות. כדי להיות רגיש כבד ומעורפל צריך כישרון ואיכות, אבל זה לא מתאים לכל מצב-רוח. קח לדוגמה את madness המעולים, להקת הפאנק-רוק המהוללת מבריטניה. חבורה של ליצנים שעושים מוזיקה מעולה, לא משנה כמה פשוטה שלא תהייה. ארתור, מזלזל.
ואם כבר הזכירו את מאדנס, משינה העתיקו חצי מהחומרים שלהם מהלהקה הזאתי. תבדקו בהשוואה של השירים, אפילו ריקוד המכונה במקור הוא של מאדנס. מבין במוזיקה ציין לי את זה, בדקתי ומסתבר שזה נכון. אומנם משינה לעיתים חוזרים על עצמם, ובהחלט לפחות מבחינה מוזיקלית גרידא הם משתמשים באותם אקורדים במרבית השירים, הם עדיין להקה חביבה, שיש לה שירים שקל מאוד להתחבר אליהם. וזה למה אנשים אוהבים את משינה, לא בגלל השינויים הרב-גוניים, כי בדוגרי לאוזן הבלתי מזוינת, כמו שאיתי קרא לה, זה לא משפיע. יום ראשון הבא, אני פוגש את דני סנדרסון!! למפגש שיחה והופעה אני ועוד חבורה של חברים. זה הולך להיות כיף! אני מת על דני סנדרסון, האיש שככל הנראה ייסד במו ידיו את תרבות הרוק הישראלית.
למשינה יש הרבה שירים מורכבים, הם לא כאלה פשטניים כמו שעשיתם מהם (בטח לא כמו ריטה או שלמה ארצי, למשל). ודני סנדרסון ייסד את הרוק הישראלי במו ידיו? הגזמת. הוא בטח לא עשה את מה שעשו שלום חנוך או אפילו מאיר אריאל. מה שכן, הבן אדם פשוט מצחיק בטירוף.
שלמה ארצי פשטן כמו שאני אוהד את ברצלונה!!! (שים לב, פעם ראשונה השתמשתי בדימויי הזה, אני עדיין מתחלחל אבל ההשוואה שווה את זה.) מה שכן, בבקשר לרוק אנ יאסכים איתך ששלום חנוך במו אקורדיו בנה את הרוק בכלל והמוזיקה בפרט. ארתור, נוסע בעוד כ-8 שעות לראות הופעה של המייסד.
אאאאאאאאאאאאאאאאאאאא נכנעתי!!!! 2002- שיר ספרדי נטחן ברדיו ומציק 2004- שיר רומני נטחן ברדיו ומציק איך אמרתם קוראים לו?
אהההההההההה שמעתי עכשיו את Goo Goo Dolls - Iris אני פשוט לא יודע איך להביע במילים כמה שהשיר הזה טוב... אני פשוט יכול לשמוע את השיר הזה עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ולא יימאס לי ממנו פשוט שיר מושלם
אם כל הכבוד לשלום חנוך ומאיר אריאל, ויש כבוד והוא מונח במקומו, דני סנדרסון, שעמו נפגשתי לסנדא/מפגש בתל אביב לפני יומיים, הוא ללא ספק האליעזר בן יהודה של הרוק הישראלי. הבנאדם כתב והלחין אינספור שירים, גם של אומנים אחרים, ושינה לגמרי את הסגנון הישראלי שאותו קיבל מלהקת הנח"ל, וניפץ לחלוטין את ההריטג' המוזיקלי שהיה לפניו (סגנון התרנגולים וכו'). מה שהכי חשוב אצל דני סנדרסון, במילותיו אפילו, המורשת שהוא השאיר לתרבות המוזיקה הישראלית היא בין הגדולות והחשובות שאפשר: "המוזיקה שלנו נחרטת ברגעים של אנשים, כל אחד זוכר איזה שיר הוא שמע כשהיה עם הבחורה הזאת, או בטיול הזה או סתם ברגע חשוב".
בקשר להלחנת שירים אני לא חושב שיש על חיים צינוביץ'... זה אל אומר שרב מה שהוא עושה זה חרא. דני סנדרסון כבודו במקומו מונח אבל אין בכלל מקום להשוות בינו לבין מאיר ושלום. שלום הוא זמר, מבצע, מופיע ופשוט איש גדול, הלחנה היתה צד משני של הכשרון שלו. מאיר אריאל הוא כותב המילים הכי גדול בארץ אחרי שלמה ארצי... דני סנדרסון אפילו לא נמצא בעשירייה. מלחין גדול? כן. אבל אין מקום להשוואה. ארתור, בפיתה עם פוגי...
ארתור, חוסר ההגיון הנובע מדבריך לפעמים הורג אותי. שלמה ארצי?!?!? מילים?!?!!?!?!?!. אנחנו מדברים על אותו בן אדם שלטקסטים שלו אין שום הגיון, שום מסר, ובעיקר - שום הגיון ("גבר הולך לאיבוד דרך מרפסת". WTF????).
גיא, טוב שחזרת... הפורום איבד את הייחודיות שלו, כולם הסכימו עם כולם... סוף סוף יש על מה להגיבhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx שלמה ארצי כותב המילים הכי טוב שאני מכיר. ללא ספק. המילים שלו, המשקל שהוא כותב בו, סדר השירים שלו באלבומים... מהקטן עד לגדול מבוצעים בצורה הכי טובה. בצורה כזו טובה שרוב האנשים לא מבינים אותו. זה לא שאתה לא יכול, כי אני בטוח שאתה כן... פשוט רוב האנשים בוחרים שלא לעשות את זה כי זה נראה מורכב מדי. מכיר את הקטע, שאתה כולך שפוך, לא יכול לישון בלילה (אלוהים יודע למה... האישה עזבה, מחר מילואים, הילד התאבד... זה לא משנה) ויוצא למרפסת... מתחיל לחשוב על כל העניינים, על כל הבעיות שלך בחיים וכל מה שעובר עליך. אתה מאבד א תהדרך שלך במחשבות ושפ מנסה להיאחז במה שיש. וזה רק איך שאני הבנתי את זה... תבין את זה איך שבא לך. יש לך עוד דוגמאות שאין לך כח לחשוב עליה?http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ארתור, מתרווח עם קצת בלאק מטאל איכותיhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
קודם כל תודה על הוולקאם באק הלבבי. שנית, הכלב אכל לי את השיעורי בית - מה זאת התשובה הזאת?!!?!? יש לי עוד דוגמאות, הן פשוט לא קופצות לראש, שמשום מה מקובע על השם רולאנדו אדסון דה סילבה. בלאק מטאל ואיכותי מבחינתי לעולם ועד יהיו מילים ניגודיות (כמובן שזה עניין של טעם). אם אני ארצה לראות גותי פסיכופת צווח אני פשוט אטמין מסמר חלוד במגף של חבר כת השטן.