Goo Goo Dolls - Iris Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing יש הפרש די גדול בין אלה לבאים: Red Hot Chilli Peppers - Californication Europe - The Final Countdown (כן כן) Bryan Adams - I Do It For You לרוב פה זה יראה מוזר.. אבל זאת המוזיקה שאני אוהב
רד ליון, קודם כל לשיר של גאנז קוראים Don't Cry כמו שאמרו, ו"כל נשימה שאת לוקחת" זה של פוליס, שהזמר והבסיסט שלה הוא במקרה סטינג. עכשיו להוטספור, שמע, אני לא יודע מה השאיפות שלך בגיטרה אבל השאיפה שלי היא לדעת קצת מעבר לטאבים ולהבין מה אני מנגן, לדעת להלחין\לאלתר דברים לבד, לדעת לנגן עם נגנים אחרים בהרכב וכו'. לדעת לנגן לפי תווים זה לא קריטי מדי בגיטרה, למרות שלדעתי זה תורם מאוד, אני אישית עדיין לא קורא חלק מהדף כי לא ממש עבדתי על זה, אבל לדעת את התווים עצמם, את המיקום שלהם על הצוואר, את התאוריה מאחורי בניית אקורדים וכו' זה דבר חיוני. לגבי החיסכון בזמן, אתה צודק, בשיעורים אני אכן כותב בטאבים כי זה יותר מהיר, אבל זה לא אומר שאני לא יודע את התווים שכל מספר בטאבים מסמל, כמו כן טאבים ת'אמת זו שיטה שנובעת מעצלנות יתר, רוב הטאבים לא נכונים (אלא אם כן הם הטאבים הרשמיים), אין לך מסגרות קצב, הפסקות לא מסומנות ואתה לא יכול לנגן לפי טאבים ללא השיר לידך. בשביל ללמוד לנגן מטאבים אני לא צריך לשלם 80 שקל לשיעור למורה, אני יכול להוריד גיטר פרו פרוץ מקאזה ולהנות (יש לי מספיק חברים שלומדים בלי מורה מטאבים), אני משלם למורה שלי בשביל: א) שילמד אותי איך לנגן נכון, יפתח את הטכניקה שלי ויתקן אותה. ב) יביא לי ידע תאורטי שאני אוכל להשתמש בו אח"כ. ג) יפתח את השמיעה המוזיקלית שלי, יפתח אותי לסגנונות חדשים ועוד. ארז נץ הוא גיטריסט מצויין, מוזיקאי לא ממש, רוב השירים שלו והאילתורים שלו הם בעצם פראזות לקוחות משירים שהוא הוציא משמיעה וכו', וגם אם הוא מצליח, גם ג'ימי הנדריקס הצליח לעשות מהפכה בלי שהוא ידע בכלל תווים, אבל לא כולם גאונים כמו הנדריקס אז אנחנו צריכים ללמוד תווים ותאוריה. ד"א אני לא יודע כמה זמן אתה מנגן אבל תאוריה בתאכלס אמורים ללמוד פחות או יותר מהשיעור הראשון, ולא בשביל להיות פרופסור למוזיקה, בשביל להיות פרופסור למוזיקה אתה לומד תאוריה 20 שנה, בשביל להיות מוזיקאי בינוני אתה לומד 4-5 שנים. לארתור, ההערה לגבי התוכנית הייתה סתם בתור הערת שוליים, התוכנית הזו מבורכת למרות שהאיכות שלה לא עולה בהרבה על זו של שידורי הספורט של ערוץ 1. לגבי חמשת השירים שלי, קשה מאוד מאוד, אני אקח מתחום הרוק כי בג'אז, קלאסי ובלוז פשוט לא נסיים: Jethro Tull - On Father's Knees Jethro Tull - Aqulang Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (ת'אמת כל שיר שלהם ענק אז זה לא חוכמה, אבל הקטע הזה הוא פשוט גאונות רצופה ללא שום חיסרון) Deep Purple - Child In Time Dire Straits - Brithers In Arms
שמע, אני גם יודע בניית אקורדים והכל, אבל בחייאת - לדעת כל תו שאתה מנגן מיותר עד מיותר לחלוטין. עם אקורדים זה משמעותי, אבל תאמין לי שהרבה מלחינים גדולים לא ידעו תוים, ואפילו לא טאב. זה בולשיט. להלחין בא מבפנים, זה לא קשור בכלל אם אתה יודע תווים או לא, כי אם אין לך את זה פשוט אין לך את זה.
למה כלום כותבים שירים בלועזית? (hebrew rule!!!) אז ככה: 1. תשחק אותה (היהודים) 2.החול יזכור (לא זוכר מי שר את זה..) 3.אהבת נעוריי(שלום חנוך) 4. נץ (היהודים) 5.נאמר כבר הכל(ארקדי דוכין) עם אביב גפן הסליחה שהוא לא נכנס לרשימה... וגם ל"גניבה" של היהודים וגם ל"לא קל" של היהודים..
בלי קשר ל-5 הגדולים... מוזיקה עברית: ארקדי דוכין הוא אחד היוצרים היותר מוכשרים שיש בארץ שלנו. וכמה שהוא יוצר מוזיקה יותר יפה, ככה הוא גם יותר מכוער http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx . אני מאוד אוהב את השיר שלו "היא לא דומה". אני לא במין גדול במוזיקה אבל מה שבטוח זה שאני שומע הרבה. וזה פשוט אחד השירים העבריים היותר טובים שיש
הוטספור, אני אישית לא שמעתי על אף מלחין קלאסי שלא ידע תווים, היה אחד, זה שכתב את מחול החרבות (פאק, ברח לי השם שלו) וגם הוא קלט באמצע חייו שהוא חייב ללמוד תווים ותאוריה. אם אתה מתכוון למלחינים על הגיטרה, אז כמו שאמרתי לך, יש כאלה, אבל אלה היוצאי דופן, הגאונים, רובנו לא גאונים לכן אנחנו צריכים אמצעי עזר להגיע לרמת הלחנה כזו ולכן אנחנו צריכים תאוריה. וכשאמרתי שצריכים לדעת איזה תווים אתה מנגן אני לא מתכוון שאני לוקח כל טאב ומתחיל לפרק אותו לתווים אבל אם יבקשו ממני לעשות ניתוח הרמוני פשוט לקטע כלשהו, סולו או מעבר אקורדים אני אוכל לעשות את זה וזה יכול לתרום לי הרבה מאוד, אתה כרגע מזלזל בזה, כשתנגן כמה שנים טובות ותראה את עצמך תקוע תבין על מה אני מדבר.
חצ'טוריאן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx 5 הגדולים שלי באנגלית: 1. bohemian raphsody - queen 2. love of my life - queen 3. don't cry - guns n' roses 4. november rain - guns n' roses (אין כמו הסולו של סלאש בסוף פשוט אין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx ) 5. oasis - wonderwall ויש גם כל מיני רובי וויליאמסים/רד הוט צ'ילי פפרים/ לימפ ביזקיטים (כן כן) שאני אוהב לשמוע במצבי-רוח מסוימים, אבל אלו הם 5 הגדולים. עכשיו בעברית: 1. שרה אליך - היהודים 2. הימים שלנו - היהודים 3. יהיה פיצוץ - שבק"ס :aaa021: 4. האם להיות בך מאוהב - אביב גפן 5. מופע הארנבות של ד"ר קספר - בשמלה אדומה גם כאן השארתי בחוץ הרבה מאוד שירים וגם כאן הדירוג יכול להשתנות לפי מצבי-רוח...... איך שכחתי את היא לא דומה של ארקדי... לבטח נכנס ב-5 הראשונים, לא יודע במקום מי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
להלן הדירוג שלי: לועזי: 1. hotel california - the eagles 2. still loving you - scorpions 3. wish you were here - pink floyd 4. stairway to heaven - led zeppelin 5. i guess that's why they call it the blues - elton john עברי: 1. עניין של זמן - גידי גוב 2. אהבנו - אביב גפן 3. גשם חזק - מוניקה סקס 4. יש דברים שרציתי לומר - יהודה פוליקר 5. עדיף - דניאל סולומון ועוד רבים אחרים. כן כן אני http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_bigsmurf.Xxx
זיפזפתי היום ופתאום אני רואה ב- MTV את הפצצה ג'סיקה סימפסון, כמובן שנשארתי כמה שניות, זה היה השמעת בכורה ב- RTL ואז אני רואה שהיא שרה Angela של רובי וויליאמס. הזדעזעתי! אמנם היא שרה יפה, היא יפהפיה ויש לה גוף מדהים (שהיא מציגה כראוי) אבל למה לקחת שיר כל כך רגשי שמזוהה עם זמר ולבצע אותו, ועוד להחליף את ה SHE ב- HE כך ש: And through it all he offers me protection אמנם ירדה אות אחת אבל המשמעות מבחינת השומע השתנתה, וגם מבחינה מוזיקלית השיר הזה הרבה יותר גרוע! איפה הכינורות, אפילו הגיטרה עמומה ולא נשמעת. התבאסתי! מי שנתקל בזה, שישמע פעם אחת מתוך סקרנות ובפעמים הבאות שיצפה בג'סיקה ב MUTE...
לועזי: pink floyd - any song... realy. queen - the show must go on leonard cohen - suzane manowar - swords in the wind white lion - when the children cry עברי: שלמה ארצי - האהבה הישנה שלמה ארצי - עבר די זמן היהודים - מחפש תשובה שלמה ארצי - מנגב לך את הדמעות ארכדי דוכין - הבלדה על האיש שהחליף את הירח ארתור, גלגל"ץ
זה וויט ליון? יש שם זמרת? איזה שיר בן זונה, הורדתי אותו מקאזה לפני יותר משנה וחצי והיה כתוב וייטסנייק, ישר הבנתי שזה לא הם, אח"כ בארטיסט היה כתוב וורלוק, שזה בכלל דגם של בי סי ריץ' ואין להקה כזו ובדיוק היום אחרי ששמעתי אותו שוב תכננתי לחפש את הלהקה המבצעת, יש להם עוד שירים ששווים שמיעה או רק זה (לא חייבים המלצות, פשוט לדעת אם להוריד עוד חומר או לא).
ד"א שירים עבריים. אין על ישי לוי. הוא מלך... יש לו שירים אדירים. כמו שירת אוהבים, איפה את היום, מי לי תאמר, רקדי, תלתלים שחורים ועוד ועוד ועוד
רקדי, ידך הניפי... את בתוך הקצב, את בתוך הקסם, רקדי, רקדי רקדי... הפך להיות אחד השירים הקבועים של הקהל שלנו... אחלה שיר שבעולם, ומתאים מאוד לעידוד.
זה מתחיל מההתחלה אבל במגרשים.... "מה יפות הן שני עינייה... אש הלהבה... מבטים שלחו אליה... אש בתוך ליבה.... לי נגנו ביקשה היא... לי נגנו בקול... לא נפסיק אמרה היא.... עד יעלה האור....אוררררר רקדי.........." שיר ענק. יאללה שהעונה כבר תתחיל.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx