דיון המאמנים הגרמנים

Discussion in 'פורום כדורגל גרמני' started by johnnie walker, Oct 3, 2009.

1. riquelme1 Member

לירן, בלי שום קשר כרגע למה שאיצפלד עשה בשוויץ, ואני מסכים שהוא לא עשה עבודה גדולה, אבל הוא גם לא נכשל, ודם לדעתי הוא מאמן שתם זמנו.

ישראל לא נופלת משוויץ מבחינת כשרונות.

Last edited: Jul 26, 2011
  2. dudi Member

בניון,אוואט,אלמוג כהן,ערן זהבי,ואלירן עטר זה אפילו סטארים בהשוואה לליסט הנחמד שלך לירן.

3. Yotam Member

אני נוטה להיות פטריוטי אבל הרשימה השוויצרית טובה יותר מבחינת כשרון ויכולת, זה בא בהרבה מובנים, השוויצרים הם בעלי אזרחות אירופאית וכ'ו, אולי ברמה של המועדונים אפשר לדבר.
    לקלופ מחכה קריירת אימון ארוכה ורק בתחילתה זכה באליפות גרמניה, הישג מאוד משמעותי לרקורד שלו וגם רכישת השחקנים המדויקת והמשמעת הקבוצתית מוסיפים לאופי שלו כמאמן.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

וגם הוריד אותה ליגה.

בוא לא נשכח שאת האליפות קלופ השיג בחצי הראשון של העונה שאז הוא ברח לליגה. באותו החצי היתה לו רק מתחרה אחת. לברקוזן. כל השאר זה היה מיינצים והאנוברים וכאלה (שכל הכבוד להם אבל זה לא תחרות ראויה לאליפות הליגה. שאלקה, ברמן, שטוטגרט וולפסבורג שהן מתחרות לגיטימיות היו עמוק בתחתית עם יכולת זוועתית ובאיירן עם סיבוב ראשון הכי גרוע שלה ב - 35 שנים. כשבאיירן חזרו לעצמם הם לקחו את אליפות הסיבוב השני, רק שזה היה מעט מידי ומאוחר מידי, לברקוזן היו במקום השני של הסיבוב הזה ושטוטגרט ממש קרוב לדורטמונד. הקיצר, כרגיל עליות וירידות רציניות ביכולת. בדיוק כמו עם מיינץ שכאמור הוא גם הוריד אותה ליגה.

בנוסף 0 ניצחנות בליגה האירופית. וזה עם קבוצה שרצה חזק חזק בגרמניה בדיוק באותם הזמנים.

וכל זה עם דור שחקנים שלא היה בדורטמונד מזה שנים על שנים. לדעתי אפילו בזמן הזכיה בליגת האלופות השחקנים לא היו מוכשרים כמו שיש שם היום.

כשהוא יקח יותר מאליפות אחת, ולא בשנה שאף קבוצה גדולה לא משחקת כמו שצריך וחלקן הגדול בכלל נלחם נגד הירידה. נחשוב שוב. כשהוא יצליח להשיג לפחות ניצחון אחד באירופה. נחשוב שוב. לא קשור לבאיירן.

לפי הגישה שלך גם סר באזבי לא היה מאמן גדול. גם יופ דארוול, גם בקנבאוואר ועוד כמה. אף אחד מהם לא מצליח כבר שנים. ריהאגל פרש מכדורגל. היצפלד הלך להשתעשע בשוויץ. דרך אגב בעונה שהוא עשה טובה וחזר לבאיירן הוא גם הגיע לחצי גמר גביע אופ"א (בנוסף לדאבל) שזה אותו המפעל שבו קלופ עם אלופת גרמניה בעונת אליפות לא הצליח להשיג ולו גם ניצחון אחד.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אין, אין על תכונות העו"ד שלך...

זה דיון עייף, כי כל מה שאני יגיד אתה תסובב, הרי שבאיירן זכתה באליפות זה בגלל החוזק שלה ולא בגלל שהיה לה סידרה טובה של משחקים, אצל האחרות זה הליגה חלשה.

דור השחקנים הכי מוכשר...מעניין, מי בנה את הקאדר הזה? מי הביא את סובוטיץ', בריוס, קגאווה והחזיר את שהאין מהכפור?
    מי הבין שניסיון זה לא הכל ושם את דדה על הספסל ונתן לשמלצר לפרוח?
    וזה לא רק העונה הזאת, גם לפניה כבר ראו שהוא בונה משהו ואת ההצלחה שלו עם מיינץ זה משהו שהרבה מאמנים לא היו מצליחים. בכלל להעלות את המועדון הזה ליגה.
    לא סתם מיינץ היום נציגה קבועה בבונדסליגה (ובגלל זה גם שהם ירדו ליגה הם נלחמו על השירות שלו..) ובכלל מעניין שדווקא שמיינץ ירדה דורטמונד הביאה אותו, תחשוב אתה למה? כי מתברר שבדורטמונד יושבים חבורה של גאונים.

אני עוקב אחרי קלופו שנים ונכון להיום אין שני לו, האם זה ישתנה?
    אולי, אבל יש לו דרך להלביש לקבוצות שלו את השיטה שלו, להביא את השחקנים שלו (תראה איזה קריירה טוני דה סילבה האפס עשה על חשבונו גם במיינץ וגם בדורמונד), הבן אדם הזה הוא בית ספר לכדורגל.

אולי שהוא ישב על הספסל בסבנר שטרסה אתה תלמד להעריך אותו ואולי לא, אבל הוא שייך לדור המאמנים הנוכחי המוביל (הוא, מגאת וגם לאוו בין אם אני ואתה אוהבים את זה או לא).

בקיצור יקירי, אני ואתה לא נגיע לעמק השווה (רק בנבחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx ) אז בא ניתן לזמן לעשות את שלו ולהוכיח לנו מי מאיתנו טועה

6. דנידין Member

אני מסכים כאן עם לירן. קלופ כן שייך למאמנים מהשורה הראשונה. הוא עוד לא היצפלד כי הוא עוד צעיר וכל קריירת האימון שלו לפניו. כל שורת המאמנים הזאת היא המובילה היום בגרמניה אני גם מסכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

רק אל תורידו מערכו של היצפלד, פה אני מסכים עם נדב. הוא עבר לשוויץ בשביל הפאן, לאמן בלי לחץ ועומס. הוא גאון ויכול עדיין לאמן כל קבוצה טוב יותר אולי מכל מאמן אחר לא רק בגרמניה, אלא בעולם. הוא מהשורה הראשונה של הגדולים ביותר, תמיד. גם עכשיו אם ירצה ויחליט לחזור (והוא לא ירצה).

Last edited by a moderator: Jul 26, 2011
  7. Yotam Member

דורטמונד ניסתה לשמור על יציבות לאורך כל העונה והיא עשתה את זה באופן מצוין!
    לברקוזן היא מתחרה ריאלית שכן היא נדבקה ככל היותר ונשפה בעורפה של דורטמונד.
    אני חושב שלא צריך למדוד את דורטמונד על פי בעיות טורדניות של קבוצות צמרת אחרות, שאלקה, ברמן, שטוטגארט, וולפסבורג - אלו קבוצות שנקלעו לתחתית וזה בעיות שלהן, הסגל שלהן היה מספיק טוב כדי להתמודד מול דורטמונד. בנוסף לבאיירן שניסתה לרוץ לאליפות ודורטמונד התעלתה עלייה בכמה רמות והוכיחה בכמות גדולה של משחקים שהיא ראויה לאליפות. גם אם קבוצות הצמרת היו נאבקות במעלה הטבלה זה לא היה פוסל את דורטמונד מאליפות. קלופ בנה קבוצה נהדרת שרצה לצמרת עוד מעונתו הראשונה! וזה גם הישג.
    הוא פגע ברכישות בצורה מושלמת ואיחד את הקבוצה בעזרת הטקטיקה שלו, של מדען כדורגל.
    דורטמונד כן ניצחה בליגה האירופית, פעמיים, את קרפטי לבוב. ואני יכול להגיד לך שזאת אולי מהטעויות היחידות של קלופ בקרייירת אימון שלו בדורטמונד, כאמור הוא בנה קבוצה של צעירים בעלי פוטנציאל אדיר אך עם חוסר ניסיון באירופה וגם עם כלום בפן המנטלי, דורטמונד לא התרגלה לאופן הזה שבו הם משחקים פעמיים בשבוע והם עייפו מזה. חוץ מזה אני מאמין שקלופ לומד לקחים והפעם בליגת האלופות זה ייראה יותר טוב להערכתי.
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.609.95105.html
    תקרא פה על שיטות האימון והאופי של קלופ, בלי ציפיות, בלי לחצים - ואליפות!
    אני מאמין שדור הזהב של שנות ה-90 היה עם שחקנים בעלי יכולת (לא פוטנציאל) מעולה וכמובן כוכבים כמו רידלה שהיה בשיאו אז, כנ"ל שפויזאט וסאמר ובכך אני חושב שניתן להשוות בעתיד מכיוון שבינתיים השחקנים של דורטמונד הם לא בשיאם והם רק בתחילת דרכם. וכמו שאמרתי, לקלופ יש עוד דרך ארוכה לקריירת האימון שלו, אני לא אנבא את כמות הגביעים והאליפיות אם בכלל שהוא יעמוד בראשם אבל אני מאמין שבצורת האימון שלו הוא יכול להוביל קבוצות שלמות. ועל זה דובר - קלופ יהיה בעתיד מהמאמנים הבכירים באירופה.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא שאמרתי. 0 ניצחונות באירופה. נראה לך, יותם, שאני לא יודע שניצחתם את המשחקים האלה. לצערי ראיתי את המשחקים האלה והייתי מאוד נבוך. בעיניי קרפטי לבוב לא ממש נחשב לניצחון באירופה.

גם לא אמרתי שלדורטמונד לא הגיעה האליפות העונה. בעונה כמו זו שהייתה, הגיעה לה האליפות. מה שכן, שאני רוצה לבדוק האם זה נובע מהחוזק של הקבוצה שהמאמן העמיד אני גם צריך לבדוק נגד מי הם התמודדו. אני לגמרי לא בטוח שהיא הייתה זוכה, אם חלק אפילו רק שליש מהקבוצות שאמורות היו לרוץ לאליפות היו מחברות את מה שיש להן. כנראה שלעולם לא נדע. הביזיון באירופה (בליגה המשנית) בעונה שבה דורטמונד דורסת את הליגה רק מחזקת את הטענה שהליגה היתה לא ברמה מי יודע מה.
    כמו שאמרת, זה בכלל לא בעיה של דורטמונד וזה לא מעניין אותה. היא האלופה. (מה שלמשל לאוו לא יכול לרשום על שמו בשום מקום). אבל, לאור הדברים שלמעלה, אני עדיין לא יכול לתת לקלופ את כל הקרדיט כמאמן גדול (כמו שיש שטוענים כאן). יש לו עוד הרבה להוכיח והזמן יראה. גם במיינץ הוא הגיע לשיא ועונה או שתיים אח"כ הוריד את הקבוצה.
    מה שכן, הוא בחור סימפטי שמתחבב על אנשים מהר ולכן אוהבים אותו. לכן גם סולחים לו על דברים שלאחרים לא סולחים (למשל ירידת ליגה).

וידידי לירן, טוכל הגיע עם מיינץ לגבהים ושיאים שקלופ לא הגיע. העבודה שלו במיינץ לא עושה עליי רושם. בדיוק כמו שזה שרגניק העלה את הופנהיים מליגה שלישית לשניה לא עושה עלי רושם.

יש עוד כמה מאמנים שליד שמם רשומה אליפות גרמניה ואף אחד לא יחשוב לקרוא להם גדולים.

אני מוכרח להודות, שבלי קשר לכלום, אני לא יכול לסבול אותו. לא סובל את הפרצוף שלו, לא את החיוך המתנשא שלו ולא את החביבות שלו שבעיניי נראית מזוייפת.

אם יש שני מאמנים שהם באמת תותחים ולא מקבלים את הקרדיט הראוי זה מירקו סלומקה שגם עשה דברים באירופה והקינג. וכמובן מאייר שכבר לא מאמן.

9. Yotam Member

את האמת? יש קשר.
    בעיניך מאמן שזכה באליפות ובנה קבוצה שיכולה לרוץ לעוד הרבה שנים לא יקבל קרדיט אבל מאמנים שעוד הגיעו במזל לצמרת יקבלו את הקרדיט? קלופ בנה את הסגל בעצמו ובעזרת הצוות המקצועי, הוא מאמן מוערך מאוד שמקדם צעירים ולכן מבחן התוצאה הגיע והוא עמד בה ויותר מזה. כל אחד יכול לבחור לשנוא את האופי שלו, עם זאת, אתה לא חושב שמגיע לו קרדיט על אליפות שביעית לדורטמונד ועל זה שהוא בנה קבוצה עם פוטנציאל אדיר, על שורה ראשונה אתה מסכים איתי?

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שאני מסכים איתך. בטח שמגיע לו הקרדיט על האליפות של דורטמונד. אבל מכאן ועד להגיד שהוא מאמן גדול והמאמן הכי טוב בגרמניה או המאמן הגרמני הכי טוב הדרך ארוכה.

אם דורטמונד יגיעו למקום 1 - 3 גם העונה וגם יעברו את שלב הבתים בליגת האלופות. מראש אני מוכן להגיד שקלופ בדרך להיות מאמן גדול. גם אם אני לא מסוגל לסבול את הפרצוף וההתנהגות שלו. כי עם כל הכבוד אליפות אחת בלבד עד היום, גם ארמין פה לקח אותה ועוד כמה לא מי יודע מה, ועוד בהתחשב בנסיבות (ליגה חלשה מאוד בעונה שעברה, 0 ניצחונות באירופה עם קבוצה שדורסת את הליגה (לא עם הרטה ברלין או פרנקפורט שעשו יותר בעונות חלשות שלהן) ועם ירידה לליגה השניה, עדיין חובת ההוכחה עליו להראות שזה יותר ממזל ושהוא בדרך לרשימת הגדולים.

ועם כבר דיברנו, שכחתי עוד מאמן שלטעמי בדרך להיות אחד הגדולים וחבל שלשטוטגרט לא היתה סבלנות איתו. מרקוס באבל. אותו מאוד הייתי רוצה לראות בבאיירן יום אחד.

11. johnnie walker Member

כן, והליגה הישראלית היא השישית בטיבה באירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

שוויץ נבחרת ברמה מעל ישראל שלא לומר שתיים.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עזוב, אנשים פה חיים בסרט...

הנבחרת השווצרית היא אחת הנבחרת המוכשרות באירופה ביום, הם נראים כמו שהם נראים בגלל היצפלד.
    אני לא שוכח לאוטמר את ימיו היפים, בהם היה אחד המאמנים הכי גדולים מבית היוצר של דוייצ'לנד, אבל זמנו עבר, נקודה.

לבאבל יש הרבה מה להוכיח, נכון שיש לו פוטנצייאל, בדיוק כמו לדוט, טוכל וסלומקה או הקינג.
    מרקוס פרט לחצי עונה מדהימה עם שטוטגארט, לא הצליח לרומם את הקריירה שלו, לעלות ליגה עם הרטה זה היה בגדר חובה, עכשיו בואו נראה מה הוא שווה.

הקינג וסלומקה הוכיחו את עצמם יותר מאשר קלופ, זה מאד מעניין, לדעתי אבחנה מאד סלקטיבית וכמובן סובייקטיבית.
    קלופו אומנם עוד צריך להוכיח את עצמו באירופה, אבל שוב עקבתי אחריו שנים, ורף ההצלחה שלו מזה שנים נמצא בקו עליה. שמיינץ ירדו ליגה זה היה הרבה בגלל הקאדר שלהם ופחות בגלל קלופ שכמעט והצליח עוד לעשות את הלא יאומן ולהשאיר אותם וכל זה בעונה שמיינץ היתה באירופה לראשונה בתולדותיה.
    שאני אומר שהוא המאמן הגרמני הטוב ביותר כיום, אני לא מתבסס רק על ההצלחה הנוכחית שלו בדורטמונד אלא על כל הדברים שמאמן חייב להביא איתו, החל משיטה, תיקשור עם השחקנים ולקחת שחקנים צעירים ולממש את הפוטנצייאל שלהם שזה מצטרך נדיר מאד.
    שימו לב לנורי שהאין לפני קלופו (כישלון צורב, אפילו בפיינורד הוא לא מצא את מקומו) ושימו לב אחרי. אני רק מצטער שהוא הגיע 10 שנים מאוחר מדי, אולי הוא היה מוציא יותר מאחד בשם לארס ריקן.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא אומר שלסלומקה או הקניג יש יותר קבלות. אבל הם שומרים על יציבות לאורך זמן. אני חושב שהסגל של סלומקה בעונה האחרונה שווה בקושי מקום 10 והוא עדיין נכנע לבאיירן בקרב על המקום השלישי רק במחזורים האחרונים. גם הקניג עשה הרבה דברים יפים בכל מקום.
    מעניין שקלופ אחראי לסגל הנהדר של דורטמונד אבל לא אחראי לסגל הגרוע בירידה של מנייץ. מעניין.

הבעיה שלי עם קלופ, היא בדיוק שאני לא רואה אצלו שיטה, למעט בעונה האחרונה. עם זאת, בעונה הזו, השיטה שלו הביאה 0 ניצחנות בשלב הבתים של הליגה האירופית. זה אומר דרשני. אני מסכים שהוא חביב וסימפטי ויוצר קשרים טובים. לא יודע אם זה מה שאני מחפש במאמן. אנצ'לוטי, פרגוסון, מוריניו. לא האנשים הכי חביבים וסימפטיים בעולם.

14. johnnie walker Member

פליקס הובלות :

And the winner is: Natürlich der Magath Felix. Weniger durch die Tatsache, dass er Alexander Hleb nach dessen kurzem Intermezzo auf der Barça-Ersatzbank für vier Monate und 1,5 Millionen Euro in das Wolfsburger Mittelfeld transferierte, sondern durch den mächtigen Fakt, dass er nun in exakt vier Jahren insgesamt 88 Spieler für 129,1 Millionen Euro verpflichtet hat.

http://taz.de/Bundesliga-Transfers/!77247/

Last edited: Aug 31, 2011
  15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

צריך להגיד שמשהו רע מאד עובר עליו, זה התחיל עם המעבר ההזוי מוולפסבורג לשאלקה וממשיך בירידה חדה מאד במדרון. מה שהוא עשה בשאלקה אשתקד ויותר גרוע מה שהוא עושה עכשיו בוולפסבורג זה פשוט התאבדות מקצועית. בקצב הזה עוד זמן מה נראה אותו מאמן את אנרגי קוטבוס (לא אם יש להם שכל...).

עצוב מה שנעשה מהמאמן שקיווינו שיהיה יורשו של היצפלד