למה הליגה ההונגרית היא ברמה של הליגה הישראלית? אני לא מכיר שם את רוב הקבוצות, אבל אני מכיר את פראנצווארוש ויודע שהיא טובה מכל קבוצה ישראלית, והיא לקחה אליפות בפער של 6 נק' סה"כ מהמקום השני. אז לא הייתי נחרץ כמוך. ולגבי נאתכו, גם הוא משחק בליגה יותר חזקה ואינטנסיבית מהליגה הישראלית, למה שלא יוכל לתת פה את אותם מספרים? אגב, ה15/16 זה מספרים של כל המסגרות. בליגה יש לו 10 שערים (4 בפנדל). לגמרי משהו אפשרי בארץ.
מה הקבוצות ההונגריות עושות בד״כ באירופה? פרט לפרצוורוש שהיו לה 2 עונות אירופיות טובות מאוד, בד״כ הקבוצות ההונגריות עושות הרבה פחות מהישראליות. הליגה ההונגרית חלשה יותר מהישראלית כמכלול, אפילו אם פרנצוורוש כרגע קצת יותר טובה ממכבי ובש.
על מה מבוססת ההנחה שפרנצווארוש טובה מכל קבוצה ישראלית או שהליגה הסרבית חזקה ואינטנסיבית יותר מהישראלית?
ביטון ויוספי השתדרגו בדמות מאמן חדש, רוסלן רוטאן. סיים כאמור את העונה במקום השני עם אולכסנדריה. נעקוב.
1. מצפייה של פראנצווארוש ואבו פאני העונה בליגות האירופאיות. היא טובה ממכבי ת"א והפועל באר-שבע, אז אני משליך את זה טרנזיטיבית על כלל הליגה הישראלית. 2. מהיכרות וצפייה בפרטיזן בלגרד, הכוכב האדום (בעיקר משחקים מהשנה שעברה), ממה שלאזטיץ' תיאר את טופולה, מהשחקנים שיוצאים מהליגה הסרבית. אני לא יכול להאכיל אותך בכפית ולשלוח לך כתבה שאומרת "הליגה הסרבית היא חזקה ואינטנסיבית". זו הנחה שמבוססת על מה שתיארתי.
לא צפיתי העונה בפרנצווארוש אבל מהצצה ברקורד האירופי שלהם אני לא מזהה משהו יוצא דופן בסדר הגודל של קבוצות ישראליות. כנ"ל לגבי פרטיזן בלגרד ובטח שלגבי שאר הקבוצות בהונגריה ובסרביה. זה לגמרי נראה כמו הליגה הישראלית ובסופו של דבר זו האינדיקציה הטובה ביותר מבחינתנו להערכת אותן ליגות. ואם הבכירות לא ממש מגיעות רחוק יותר מהקבוצות שלנו, אבל כן לוקחות אליפויות בפער של 15-30 נקודות, אז כנראה שהליגות המדוברות לא כ"כ מרשימות.