דיון הלגיונרים - עונת 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏9/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

شوف رياضة| المهارات العربية والطريق نحو العالمية - موقع شوف

יש פה מישהו שיודע ערבית ויכול לתרגם את הכתבה ? האם נכתב בה שמאמון קשוע ( שיחק בנוער של הפועל פ"ת עונה שעברה ) חתם באספניול ?
    הקיר שלו בפייסבוק מלא ברכות מזל טוב ומברוק אבל זה נשמע נורא הזוי גם כי הוא לא כוכב וגם אני מניח שאם זה היה נכון אז אז היו מפרסמים את זה איפשהו כי בכל זאת מדובר בשחקן עם אזרחות ישראלית ומהיכרות איתו גם אחד שמאוד אוהב את המדינה וחולם לייצג את הנבחרת יום אחד

2. סמואל אטו Member

קני סייף הוא שחקן כנף, בדר״כ הוא גם משחק כשחקן כנף במערך 3 בלמים. אני לא חושב שיש בעיה עם המספרים שלו. ואם יש בעיה וקבוצות רוצות אותו בכל מקרה? אז למי אכפת. הדבר הרלוונטי זה דקות משחק.

למיטב זכרוני זו העונה השלישית של סייף בגנט, אז אני לא מבין על איזו קפיצות אתה מדבר. שחקן כדורגל שרוצה להתקדם צריך לבצע התקדמות בפועל. להיתקע בליגה הבלגית ולקבל חוזה יקר יותר זה בדיוק מה שימנע ממנו את האפשרות להגיע לליגה טובה יותר בעתיד.
    הוא מצליח בגנט, יופי, זה אומר שעכשיו יהיה עניין מקבוצות טובות יותר וצריך לנצל את זה.

ולא, לשחק בבלגיה זה לא אותו דבר כמו לשחק בגרמניה וזה לא משנה באיזה קבוצה אתה עושה את זה.
    זו לא אותה רמה, לא אותו קצב, לא אותם תנאים, לא אותה חשיפה.

3. Don Joan Roman Member

העונה השלישית שלו ובכל עונה הוא משדרג את רמת המשחק שלו - וזו הסיבה שהוא לדעתי צריך להישאר בגנט, הוא עדיין לא שחקן מספיק שלם כדי להגיע לליגות בכירות יותר, הוא מתפתח ומתקדם יחד עם הקבוצה, חבל להרוס את זה לפני שהוא מספיק בשל, לא אומר שהוא צריך להישאר שם כל החיים אבל כרגע לקפוץ לליגה האנגלית/גרמנית/ספרדית לקבוצות ביניים זה מיותר, בטח שלא לטוטנהאם, שיישאר בגנט, יתפתח עם הקבוצה ושיצליח איתה, עוד שנה שנתיים אחרי שהוא יתבגר יותר, יבין יותר טוב את המשחק, יעלה את המספרים שלו, יתחזק עוד קצת פיזית, אז זה יהיה לו נכון יותר לעבור, הוא בסה"כ בן 23 אין לו למה למהר.

מצחיק שאומר את זה בן אדם שגמר על זה שזהבי החליט להישאר בביצת פח זבל שלנו במקום לנסות את מזלו בחו"ל.

נערך לאחרונה ב: ‏24/2/17
    DRORIKO אוהב/ת את זה.
  4. סמואל אטו Member

מה?
    אני תמיד טענתי שהצעד שגמר לזהבי את הקריירה האירופאית זה לחזור למכבי. שזה בערך אותו דבר כמו סייף אם הוא יבחר להמשיך בגנט.

עוד שנה שנתיים התפתחות בבלגיה או בגרמניה - מה עדיף?
    עוד שנה שנתיים הוא כבר יהיה שחקן טוב בן 25 הליגה הבלגית בזמן ששחקנים בני 19-23 כבר יהיה להם יותר ניסיון בליגות חזקות יותר.

זה אותו דיון שקיימתי בשנה שעברה עם משתמש נוסף. מהליגה הבלגית מעטים יוצאים ומפתחים קריירה בליגה גדולה יותר אחרי גיל 23. השחקנים האלה לא משחקים עם עצמם, יש עוד אלפים עם אותו חלום בדיוק והסקאוטים מסתכלים גם עליהם. אם אתה רוצה להגיע כמה שיותר רחוק אתה צריך התמקצעות וניסיון ברמות יותר גבוהות.

5. Don Joan Roman Member

אני בטוח שאם אחפש מספיק טוב אמצא לא מעט תגובות שלך מהללות את ערן זהבי וכאשר אמרו לך שהוא אמנם נותן מספרים אדירים כאן בליגה אבל הוא לא מאתגר את עצמו אתה מגיב שלא כל שחקן צריך להגיע לאירופה כדי למצות את עצמו ושעדיף לבחור להישאר בארץ, אם אני לא טועה הויכוחים הללו לרוב היו עם @לירן ו @alexshw
    1. מי אמר ואיפה זה כתוב שהוא יתפתח בגרמניה יותר מאשר בבלגיה? בניגוד לבלגיה שהיא ליגה של פיתוח כישרונות צעירים לליגות הבכירות, גרמניה היא ליגה בכירה שבה לרוב אין לקבוצות זמן להתעסק בהשבחת שחקנים, הן רוצות שחקנים מוכנים וטובים. סייף כרגע לא מתאים לרמה הזאת, אני רואה משחקים מהליגה הבלגית והגרמנית מדי שבוע ובסייף צפיתי בערך 12 פעמים עד כה רק בליגה הבלגית + משחקים באירופה, ומכל מה שראיתי, כרגע אין לו מה לחפש בליגות גבוהות יותר.
    2. אני רואה מה קורה לאצילי שחשב ככה ואני לא רוצה שלסייף יקרה אותו הדבר, נכון שזה לא דבר דומה אחד לאחד כי אצילי ישר קפץ מליגה ישראלית לספרדית אבל גם שם קו המחשבה היה "אני בן 23, עדיף לי להתקדם אם רוצים אותי בליגה בכירה", לפעמים עדיף לחכות עוד שנה - שנתיים, במיוחד בקבוצה שמתפתחת וגודלת כמו גנט.

לא יודע מה קיימת עם אחרים אבל, אם כבר קיימת את הדיון הזה עם יותר מבן אדם אחד, אולי הדעה הזו הגיונית ואתה סתם מתעקש לסתור אותה? אני לא רואה שום בעיה לסייף לצאת בגיל 25 מבלגיה אחרי שהוא יתבשל עוד יותר ויתפתח עם גנט.

לירן, DRORIKO ו-Franco אוהבים את זה.
  6. Telkiyski Member

מה שבטוח זה שגם כשהוא יצליח יותר, הוא לא יזומן לנבחרת ובתקשורת הספורט הישראלית לא ממש יספרו אותו.

7. סמואל אטו Member

1. אתה מבלבל בין דברים.
    הדיון היה על זה שערן זהבי פחדן כי הוא לא יוצא לבחון את עצמו באירופה. באותה תקופה הוא היה כבר בן 27-28 וישב על חוזה של מיליונים.
    זה לא בר השוואה לשחקן בן 23 כל הקריירה לפניו.

2. זה לא צריך להיות כתוב בשום מקום. זה ברור מאליו. כשאתה משחק בליגה טובה יותר, עם אימונים טובים יותר ותנאים טובים יותר אתה נדרש להסתגל לרמה הזאת ולאתגר את עצמך להשתפר.
    בן-אדם שמתאמן בחדר כושר לא יתקדם אם ימשיך להרים את אותם משקולות כל הזמן, אתה לא מאתגר את השריר שלך יותר.

3. אני לא יודע אם סייף מתאים לגרמניה/איטליה/ספרד או לא, מבחינתי זה לא רלוונטי, יש סקאוטים שזה תפקידם ואם הם החליטו שהוא מספיק טוב למועדון שלהם אז הוא צריך לנצל את ההזדמנות הזאת כי זה השלב הטבעי הבא.
    ואני חוזר ומדגיש, קבוצה שבאמת תאמין ותתן לו דקות משחק ולא מה שקורה עם אצילי בספרד.

4. לא הבנתי מה הקשר.
    הנקודה היא שעשיתי דיון נוסף עם אדם אחר וגם שם רשמתי, אחרי שעברתי על כל ההעברות בליגה הבלגית לאורך כ-5-6 שנים, שרוב השחקנים שפיתחו קריירה בליגה גדולה יותר יצאו מבלגיה לפני גיל 23. יש כמה בודדים שעזבו אחרי, אבל הם מייצגים את היוצאים מן הכלל(קארלוס באקה).
    המערכת בבלגיה בנויה לגידול שחקנים צעירים ברמה גבוהה, אבל הליגה היא די חלשה ביחס לארבע הגדולות של אירופה, לכן קל לשחקנים טובים באמת להצליח שם בגיל צעיר ולהתקדם הלאה מהר. זה טבעי.
    גם יוסי בניון עשה מהליגה הישראלית קרקס בגיל צעיר מאוד, זה היה הסממן לעד כמה הוא מוכשר.

8. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא צפיתי בריאיון, אבל במעט מלל שיש שם כתוב שהוא צלח את המבחנים באספניול.

crazyblue5 ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  9. Don Joan Roman Member

1. מה ההבדל בין שחקן בן 27-28 במכבי תל אביב לבין שחקן בן 23 בגנט? חוץ מזה שהשחקן בן ה-23 מתמודד כדרך קבע עם שחקנים איכותיים יותר בליגה איכותית יותר ובקבוצה שאני ארשה לעצמי לשער שהיא טובה יותר, אם כבר אני מצפה משחקן בן 27-28 שזו אחת האופציות האחרונות שלו לעשות קריירה אירופאית משמעותית לעוף על הצעות יותר מאשר שחקן בן 23 בליגה טובה.

2. זה ברור מאליו? לך ספר את זה לדאבור ודמארי,(בכלל, אני לא מקבל בכדורגל את המשפט הזה "מובן מאליו", אם הכל בכדורגל היה "מובן מאליו" לא היינו מכורים למשחק הזה) אם כבר הקבלת לחדר כושר, אם תרים 100 קילו לפני שהרמת 70 השריר שלך יתרסק, כשקני סייף מתאמן, משחק ומשתדרג עם גנט זה לא להרים "אותן משקולות כל הזמן" זה לעבוד על הגוף שלך כך שברגע שהוא יהיה בשל לעבור לדרגת הקושי הבאה - הוא גם יעמוד בכך.

3. גראנדה הבטיחו לאצילי דקות והרבה, ראינו מה ההבטחה הזו שווה ברגע שהקבוצה במלחמת הישרדות, שלב טבעי? התקדמות ברגע שמיצית את ההתפתחות המקצועית שלך באותו מקום היא שלב טבעי, סטייל זהבי במכבי תל אביב, לא כאשר אתה נמצא עדיין בתהליך התפתחות וגדילה יחד עם המועדון שלך.

4. כשבדקת את כל ההעברות, ראית במקרה מישהו עם נתונים דומים לאלו של קני סייף או שפשוט לקחת את דה ברויינה, קוליבאלי, לוקאקו, אמבוקאני, בטשואי וכו' שהכישרון שלהם והחשיבות שלהם הייתה פי כמה וכמה גדול משל סייף ובנית על זה תיאוריה?

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/17
    לירן אוהב/ת את זה.
  10. סמואל אטו Member

1. מה ההבדל בין שחקן בן 28 לשחקן בן 23? אתה באמת שואל? ההבדל הוא עצום.
    לגיל יש חשיבות אדירה כשמסתכלים על כדורגלן, כשמעריכים את היכולות שלו, את השווי שלו, אם הוא יכול להתפתח או שהוא בדרך לסוף הקריירה. אתה מספיק חכם לדעת את כל זה לבד.
    תוסיף לזה שסייף בגיל 23 לא מרוויח מיליון יורו לשנה.
    והחשיבה שלך בדיוק הפוכה מאיך ששוק ההעברות עובד. שחקנים מבוגרים יש להם פחות מה לתת, שחקן צעירים יש להם את כל הקריירה לפניהם. אם זהבי היה מרוויח 100 אלף יורו, אז ברור שהוא היה צריך לעזוב אבל זה לא המצב. צריך לשקלל את כל הנתונים האלה.

2. מה קשורים דאבור ודמארי?
    אחד עבר לליגה באותה רמה והשני עבר לקבוצה שלא נתנה לו דקות משחק בכלל, אלה דוגמאות סופר גרועות.
    ״מובן מאליו״ ברמה אוניברסלית לא רק לכדורגל. כשאתה משפר את האימונים והלמידה שלך בכל נושא, אז אתה מאתגר את עצמך להסתגל לרמה גבוהה יותר. יכול להיות שתצליח יכול להיות שלא.
    שוב, יש סקאוטים שיודעים יותר ממני ואם הם עוקבים אחרי סייף ורוצים אותו בקבוצה שלהם, אז כנראה שהם חושבים שהוא כן בשל לעבור אליהם.
    אם זה המצב, ויש הצעה מקבוצה בינונית/תחתית באחת מהליגות שציינתי, אז זה הזמן להתקדם. לחזור אחורה בגילו ומעמדו זה לא בעיה.

3. לא מסכים עם זה.
    שחקן כדורגל תמיד יכול להתפתח בכל מיני נושאים, פיזית הם מגיעים לשיא בגיל 27-28, מעבר לכך תמיד צריך להוסיף את הפרמטרים מסביב.
    מעמד, שכר, רמה. אם סייף יתן עוד 5 שנים טובות בגנט, זה לא יעזור לו להתקדם לליגה טובה יותר - לראייה, רפאלוב, גרשון וברדה.

4. זה ממש נחמד שאתה מזלזל באינטליגנציה שלי ומוריד מערך הטיעון שלי בכך שאתה מציין שמות שמוכרים לכולם.

בדקתי את כל ההעברות. כולם(בתקופה של כ 5 שנים).
    הדבר היחיד ששינה לי זה הליגה אליה הם עברו והגיל שלהם.
    הליגה הזאת קטנה מדי בשביל שחקנים מאוד טובים, הם מושכים התעניינות גדולה ואז מתקדמים הלאה כמו שקורה בכל דבר בעולם.
    מבין אלה שעוברים לליגות טובות יותר, מעטים עוזבים אחרי גיל 23 ואלה שכן חוזרים די מהר לבלגיה איפה שהם עשו את השם שלהם.

11. Don Joan Roman Member

1. אתה מכניס משתנים שאינם קשורים, הנושא הספציפי עליו אנחנו מדברים הוא מעבר לליגה טובה יותר: בתוך הנושא הזה מי אמור להיות יותר "לחוץ" על מעבר, שחקן שעומד לסיים את הקריירה בליגה שקטנה עליו או שחקן בן 23 שכרגע נמצא בליגה שמתאימה למידותיו?

2. דאבור ודמארי הן לא דוגמאות טובות כי הן סותרות את הטענה שלך, זו הסיבה היחידה.
    לא מעניין לגבי הסקאוטים.. סייף לא צריך לפעול לפי מחשבות של סקאוטים אלא לפי מחשבה מה הכי טוב לקריירה שלו, האם ללכת לקבוצה שבה יש סיכוי של 50/50 במקרה הטוב שיתנו לו דקות משמעותיות או להישאר בקבוצה שב100% תיתן לו דקות משמעותיות.

3. אף אחד לא דיבר על טווח של חמש שנים, אני לא נביא כדי לדעת מה יהיה גרף ההתפתחות שלו ושל גנט, אנחנו מדברים על השנה הקרובה שזה הדבר היחיד שאנחנו יכולים להסתכל עליו בצורה ריאלית (אם אתה מתחיל לבנות איתי תיאוריות על חמש שנים קד

4. אתה זילזלת באינטיליגנציה שלך כשכתבת ש"שרוב השחקנים שפיתחו קריירה בליגה גדולה יותר יצאו מבלגיה לפני גיל 23. יש כמה בודדים שעזבו אחרי, אבל הם מייצגים את היוצאים מן הכלל(קארלוס באקה)." לא אני חביבי, תן לי דוגמאות לשחקנים בתנאים של סייף (בעיקר תוך התייחסות לכך שזו העונה הראשונה שהם באמת דומיננטיים בקבוצותיהם) שעשו את המעבר בגילאים 20-25 לביןכ אלה שעשו אותו בין גילאי 25-30 אם אתה רוצה שאני אקח את הטיעון הזה ברצינות.

* כל מה שסימנתי בשחור לא רלוונטי לדיון.

12. סמואל אטו Member

אתה מנסה לגדר את הדיון כדי שיתאים למה שאמרת מלכתחילה. זה לא עובד ככה.
    אם לכל הפרמטרים מסביב אין חשיבות, אז להכל אין חשיבות ואין פה בכלל דיון.

יש גם עובדות בשטח שצריך להתבסס עליהם ואתה מעדיף להתעלם.

13. Don Joan Roman Member

לכל הפרמטרים מסביב אין חשיבות כי אני לא מדבר איתך במאקרו אלא על בחור אחד ספציפי בשם קני סייף, כשארצה לנהל דיון על העברות והתקדמות באופן כוללני, נתחיל להכניס משתנים נוספים שמרחיבים את השיח.
    לגבי עובדות, איזה עובדה רלוונטית הבאת פה? שבאקה עבר מבלגיה בגיל מאוחר? גם הילדה של השכנה שלי בת 4 יכלה לגגל את זה.

Sent from my m3 note using Tapatalk

14. סמואל אטו Member

אתה זכאי לדעה שלך ואני זכאי לדעה שלי.
    אתה לא יכול להגיד לי על מה אני יכול או צריך לבסס את הדעה שלי. ואני אישית מעדיף להסתמך במקרה הזה על מה שקורה בפועל .

אם לא טוב לך הדוגמאות שלי ואם אתה חושב שאני אחד שסתם ״מגגל״ דברים, אז חבל על הזמן שלנו ובמיוחד שלך. אני לא משתמש אמין ואין טעם בכלל לדיון הזה.

15. Don Joan Roman Member

1. תבסס את הדעה שלך על מה שבראש שלך, אל תיכנס איתי לויכוח על דברים במאקרו כשאני כותב במפורש על המיקרו, כשארצה להתווכח על נושאי מאקרו אז אכתוב בצורה שתוביל לכך.
    2. אני לא חושב שאתה סתם מגלגל דברים, יש לא מעט פעמים שאני גם מסכים איתך בלא מעט נושאים, בנושא הספציפי הזה העובדה היחידה הרלוונטית שהבאת לדיון היא עובדה שאפשר להביא גם מהגוגל.

מצב נושא:
הנושא נעול.