דיון הלגיונרים - עונת 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏9/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני יודע שיש הרבה משקעים עם בניון, אבל זה שחקן עם 210 הופעות פריימרליג (מין הסתם יותר בכלל המפעלים האירופאיים), רובן במועדונים מכובדים כמו ליברפול, ווסטהאם וארסנל. באיזה זכות אתם מזלזלים בדבר כזה?

עומר, yakar ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  2. Telkiyski Member

לא מזלזלים לרגע, זה מדהים.
    ברקוביץ' בעיני היה שחקן הרבה יותר טוב.

oranfu, קשר שמאלי ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  3. oranfu Member

בניון היה שחקן ענק ועשה קריירה שככל הנראה יעברו עוד הרבה מאוד שנים עד שנראה ישראלי אחר עושה.

אבל ברקוביץ'... הוא היה גאון כדורגל. לדעתי היה לו מקום בכל קבוצה בעולם בשיאו. ראיית המשחק ויכולת מסירה שפשוט לא רואים. לא יודע עד כמה הוא היה קרוב לעבור לליברפול בזמנו (היו הרבה דיבורים בתקשורת פה) במקום סלטיק, אבל אם היה מגיע אז לליברפול כשלפניו משחקים חלוצים כמו אואן ופאולר...
    אלה חלוצים שהבקיעו עשרות שערים בעונה עם קישור דיי בינוני מאחוריהם. אם ברקוביץ' היה משתף איתם פעולה הקריירה שלו היתה נוסקת לגבהים רציניים הרבה יותר.

האופי שלו היה בעוכריו אבל בעיניי אין ספק שזה השחקן הכי גדול שהיה לנו (לפחות הכי גדול שאני ראיתי ב30 שנה האחרונות).

4. קשר שמאלי Member

5. Telkiyski Member

יצא להם טוב, זידאן הביא להם את הצ'מפיונס בסיום אותה עונה.

זה מזכיר לי שבימי הזוהר של רביבו בסלטה היה איזה דיבור סביב המחברת של ואן חל שאימן אז את בארסה.
    אם אני זוכר נכון באחת המחברות או שנכתב משהו על רביבו, או שהייתה לו בכלל מחברת של רביבו בסלטה.
    נראה לי השני.

6. yedidel Member

שחקן מעולה, אבל שורה תחתונה בניון שיחק בקבוצות הגדולות של אנגליה (ובליברפול בהצלחה מרובה), שהכי רחוק שברקוביץ' הגיע זה סלטיק של אותה תקופה.

יש כמובן את רוני רוזנטל שרובנו לא ראינו שהגיע לרמות הכי גבוהות. ברקוביץ עם כל הברק לא היה שם בסופו של דבר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  7. Blanco 7 Member

לואי ואן חאל: אם הייתי נשאר בברצלונה, רביבו היה משחק שם היום - וואלה! חדשות

-----
    מזכיר קצת את זה
    לא מופרך כמו זה

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שקשה להשוות בין בניון לברקוביץ.
    בניון שיחק ביותר מועדונים גדולים באנגליה עם כמות משחקים גדולה יותר, אבל הוא אף פעם לא היה השחקן שסביבו היה בנוי כל המשחק של הקבוצה. אולי בספרד קצת יותר, אבל בליברפול ובצ'לסי הוא היה לרוב משחק באגף, מצטרף מהקו ובהגנה רודף אחרי המגנים. שחקן רוטציה שלפעמים גם נכנס והופך לשחק הרכב.
    ברקוביץ היה בעמדה שכמעט כל מהלך התקפי של הקבוצה הוא היה מעורב. הוא ממש היה משחק את הפליימקר הקלאסי. בתפקיד הזה אם אתה לא מעורב ואין לך חלק משמעותי, אתה פשוט לא תשחק.

EsheD, oranfu ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  9. alexshw Member

10. קשר שמאלי Member

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם חושב שלשתיהם קריירה מכובדת,אבל אייל היה בורג מרכזי בכול קבוצה ששיחק,ובניון היה בעיקר שחקן רוטציה. שחקן 12-13.
    אין ספק שברקו היה יכול להגיע הרבה יותר,אבל האופי שלו שדחף אותו קדימה בלי סוף,גם חירבן לו הכול כשלא ידע לשמור על הפה והסתכסך עם כל מאמן שאימן אותו.
    המסירה הגאונית,הראיית משחק,והכי חשוב,דבר כשמעט אין היום בכדורגל,להפוך את השחקנים שסביבך לטובים יותר. פרייסלס. לדעתי גדול שחקני ישראל בכול הזמנים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. alexshw Member

חזר מפציעה לפני כחודש. שותף בשני משחקים בבונדסליגה פעם נכנס בתוספת הזמן ועוד פעם לעשר דקות.
    יש לו את אוצ'יפקה על העמדה. לא רואה מצב שהוא באמת יכול להתחרות נגדו.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם מבינים שהרבה יותר קשה להיות שחקן מוביל בליברפול, ארסנל או צ׳לסי מאשר בסיטי בליגה השנייה או בסאות׳המפטון בתחתית הפריימר לייג?
    כשבניון היה בראסינג סנטאנדר ובווסטהאם הוא היה השחקן הבולט של אותם קבוצות.
    אני שונא את האופי של בניון, אבל מבחינת איכות משחק וקבוצות בקרירה, בניון הוא בקלות השחקן הישראלי הכי גדול אי פעם. ברקוביץ היה כישרון גדול אבל הפעמים היחידות שהוא היה בקבוצה גדולה זה כשפירסמו בעיתון שריאל/ברצלונה חשבו פעם בכיוון שלו בניגוד לבניון שהיה בעיתון אחרי שכבש לליברפול שער מול ריאל בברנבאו.

oFiRzZz, yakar, סמואל אטו ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. alexshw Member

בתקופת השיא של ברקו ליברפול הייתה פחות איכותית מאשר כשרכשה את בניון, אני עדיין חושב שאם ברקו היה בן אדם שפוי ועל אף שלא היה שחקן טקטי מדי, הוא באותה תקופה יכל היה להפוך לשחקן מוביל בליברפול למשל או צ'לסי.

מה שנתן את היתרון לקריירה של בניון זו המשמעת גם במגרש וגם מחוצה לו למרות שרפא לדוגמא באמת היה משגע אותו עם הרוטציות.

מצב נושא:
הנושא נעול.