דיון הלגיונרים - עונת 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏9/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התעלמת מהחלק האחרון בתגובה שלו, אבל אם להתייחס רק לתגובה שלך - בעונה שדיבאלה וזהבי "שיחקו" ביחד (זהבי כבר לא שיחק באמת כשהארגנטינאי הגיע), דיבאלה היה חלש ולא הצליח להציג יכולת גבוהה, את הפריצה הגדולה שלו יעשה שנתיים אחרי בקבוצה אחרת לגמרי. פרנקו ואסקס גם הוא לא הרשים, ואני מחמיא לו, ואפילו הושאל לקבוצה ספרדית במהלך עונת הירידה. איך איליצ'יץ' היה אני לא זוכר כי הוא לא עניין אותי, אבל עקבתי אחרי הקבוצה דאז בגלל שני הנ"ל ושאר השחקנים שעניינו אותי

שני השחקנים האלו גם סבלו מהבעיות שהיו אז בפאלרמו, שהובילו לירידת הליגה והיכולת שלהם באותה תקופה הייתה בין לא משכנעת ללא קיימת (ואסקס בעונה השנייה).

amn ו-orimor2212 אוהבים את זה.
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שיחקו יחדיו בעונה הראשונה של זהבי שם, אפילו התחרו על אותה עמדה בחלק גדול מהמשחקים אם אני לא טועה.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  3. DRORIKO Member

בעונה הראשונה של זהבי ואסקז שיחק בפאלרמו. הוא הושאל לראיו בחצי עונה השניה של זהבי.

אגב אני לא פוסל שזהבי היה משתלב באיזה קבוצה צנועה כזאת בספרד. הליגה האיטלקית לא התאימה לו, היא היתה פיזית מדי בשבילו. נניח לבנין היא כן התאימה כי הוא היה חתיכת סוס

4. DRORIKO Member

דיבאלה אמנם לא הרשים בהתחלה(אגב הוא הגיע בגיל 19 אם זה מעניין אותך) אבל את הפריצה הוא לא עשה ביובה אלא בעונה האחרונה שלו בפאלרמו

5. סיונרה Member

זאת הערכתך, אני לא חולק או מסכים עליה כי אין לי שום דרך לדעת "מה היה קורה אילו"
    הנקודה שלי היא שהעובדה שהוא כובש יותר שערים ומצליח יותר משחקנים שעשו דברים נהדרים באירופה היא לא בהכרח אומרת שהוא יכול לעשות בעצמו את אותם דברים רק כי הוא מצליח יותר בסין כי לכל מקום יש את החוקיות שלו. הליגה הסינית באופן ספיציפי מאוד מתאימה לסגנון המשחק שלו ומאפשרת לו לחדד את הנקודות החזקות שלו ולא לחשוף את החולשות שלו.

לירן אוהב/ת את זה.
  6. סמואל אטו Member

אתה לא חושב שהוא הראה ״קצת״ יותר מיתרון שולי באספקטים מסויימים?
    בכל זאת, הבן-אדם שלט בליגה הזאת בצורה שלא הרבה שחקנים עשו.
    בנוסף, יש לו לא מעט הופעות באירופה - מול שחקנים בעלי יכולת טקטית גבוהה - שבהן הוא שיחק מצויין וגם כבש. באזל, פרנקפורט, פלזן, בנפיקה ליסבון וליון(!).

7. alexshw Member

לא על בסיס שבועי. קטן נתן צ'מפיונס הכי גדול של שחקן ישראלי כלשהו מלבד בניון, עשה בית ספר לפריז בגביע המחזיקות בגיל 17.
    כולנו ראינו מה הוא שווה בליגה רצינית.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/17
    קשר שמאלי, לירן ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  8. DRORIKO Member

בלי להעליב חלילה אבל זה קצת דמגוגיה. לשפוט שחקן לפי משחקים בודדים זה לא רציני. אז וואלה הוא נתן מספרת על הראש של הוגו לוריס, גבר גבר, אבל טב"ח נתן צ'יפ על הראש של בופון(!) זה אומר משהו? נגד באזל זהבי עשה בית ספר לוולטר סמואל, המשפט הזה היה יכול מאד להרשים אותי אם היינו מדברים על 2002, ב-2015 סמואל כבר עלה למגרש עם מקל הליכה. האמת שאני לא יודע אם הוא משחק בכלל ולא הספיק לפרוש מאז. ולמה להזכיר רק את המשחקים הטובים? למה לא להזכיר את כל המשחקים הכושלים, נגד צ'לסי,ונגד פורטו,ונגד קייב וכמעט כל משחק בליגה האיטלקית ובנבחרת.
    זהבי בקנה מידה ישראלי שחקן כביר, היה רמה מעל כל הליגה שלנו ואני בהחלט רואה אותו משתלב באיזה קלאב ברוז' כזאת. הוא לא לרמות הגבוהות של אירופה.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נכון, בקבוצה של המועדון פאלרמו, אבל בקבוצה אחרת לגמרי של המועדון פאלרמו. לא דיבאלה המוכשר בטירוף (אמנם בן 19, או 20 ברוב העונה זו לא הנקודה) ולא פרנקו ואסקס המצוין הצליחו לבוא לידי ביטוי בקבוצה שזהבי שיחק בה אז. גם לא הרבה שחקנים טובים אחרים כמו אבל הרנאנדס ולא רק הוא... אלו שפרצו הצליחו לעשות זאת רק בקבוצה אחרת לגמרי.

ושוב, זו רק התייחסות צרה מאוד לזהבי והפוטנציאל שלו (או שהיה לו) להצליח באירופה שאתה בחרת להתמקד דווקא בה.

10. DRORIKO Member

כמו שליאון היה יכול להיות מגן שמאלי בבארסה אבל העדיף את המוסקה של אמא? :p
    ויותר ברצינות,נניח לרגע שזהבי העדיף את השלולית הישראלית על הליגה האיטלקית(הזוי לגמרי,אבל נניח) הטיעון שהוא העדיף את סין על אירופה לא תופס עובדתית. זהבי בעצמו הודה שאם היה מקבל הצעה מקבוצה גדולה באירופה הוא היה קופץ על זה. צריך לפחות להעריך את הכנות שלו

11. סמואל אטו Member

רק שזה לא על סמך משחקים בודדים, היו לו משהו כמו 5 עונות אירופאיות שבהן הוא הציג יכולת טובה.
    אין לי מה להזכיר את ליגת האלופות כי אני לא אדבר על משחקים בהם הדעות יהיו חלוקות. לדעתי הוא היה בסדר באותם משחקים, לדעתך הוא היה גרוע.
    אני יכול להתייחס רק למה שסיונרה אמר לגבי ״יתרונות שוליים״ ו-״שחקנים בעלי יכולת טקטית נמוכה״, ולזה נתתי דוגמאות.

12. רון עמיקם Member

קבוצה גדולה, שים לב. הוא התכוון לליברפול, דורטמונד או נאפולי או סביליה. כאלה דברים, ואני יודע על מה אני מדבר. לשחק באספניול לא מעניין אותו, כמו סטוק או פרייבורג. לא כסף, לא כדורגל שהוא נהנה ממנו, לא מעמד.
    ערן זהבי הרוויח מעמד שהוא יכול לשחק איתו, והוא משחק בו נהדר. הוא יצא לסין כשהוא חותם על חוזה לשנתיים וחצי ושדרג את החוזה ב-50 אחוז בתום שנה. כך עשה בכל עונה במכבי ת"א, למרות שהיה תמיד חתום על רב שנתי.
    אנשים לא מבינים עוד את התופעה וכל הזמן מנסים לשלוח שחקן שלא רוצה - לא כי לא רוצה להתמודד אלא כי הוא אוהב כדורגל ברמה הכי ילדותית שלו - לקבוצות שאחרים בחרו.

amn, לירן, orimor2212 ו-4 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  13. סמואל אטו Member

למה הזוי? היה לו חוזה בפאלרמו, הייתה לו הצעה מקייבו. הוא היה יכול להישאר שם אם היה רוצה.
    גם לאורך השנים במכבי היו לו הצעות מאירופה והוא בחר לא לעשות עם זה כלום. אפילו ההצעה מסין כמעט ונדחתה אחרי מו״מ מחודש עם גולדהאר.

14. DRORIKO Member

הוא עזב את פאלרמו כי הוא הבין שלא סופרים אותו שם(לא נכנס אם בצדק או לא בצדק,אבל זאת היתה המציאות אז) המעבר למכבי היה לגיטימי לגמרי,אין לי שום ביקורת עליו,גם לא על המעבר לסין.
    לא היו לו שום הצעות רציניות מאירופה בתקופה שלו במכבי,זה הכל היה בלונים שהתקשורת הפריחה,בדיוק כמו שמנסים עכשיו לשדך את בוזגלו ללאציו. אני זוכר למשל שפירסמו בתקשורת שאברטון מעוניינת בזהבי, שאלו את רוברטו מרטינז על זה והוא אמר שאין לו מושג מי זה

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהבי שחקן מצוין בעיני, אני חושב ככה מאז שראיתי אותו בטדי שעוד היה שחקן זוטר בהפועל דופק משקוף מ-30 מטר אי שם שעוד עטר אימן אותנו.
    יש לו גם מקום באחת מחמשת הליגות הבכירות באירופה ובקבוצות הצמרת בליגות שמתחת, בצרפת אני לגמרי רואה אותו משתלב בניס שהיא קבוצה של מקום 3 בצרפת העונה. אבל העניין הוא שזהבי לא מתרגש מעונה של 7-8 שערים בניס והוא צריך את ההרגשה שהוא כוכב על ואת זה הוא כנראה הוא יכול לקבל רק בישראל ובסין ולזכותו צריך לומר שהוא גם מתוגמל כספית כראוי ושיהיה לו לבריאות באמת. אני ועוד רבים מעריכים יותר שחקנים שעשו קריירות באירופה עם התמודדות קשה הרבה יותר בכל המובנים.

הבעיה שלי עם זהבי היא נבחרת ישראל ולא היכולת שלו בה אלא המעמד הלא מוצדק שהוא מקבל בה אבל זה כבר לדיון אחר.

ועוד משהו, יש כאן מישהו שבאמת צופה בליגה הסינית(ולא מקבל על זה כסף)?

מצב נושא:
הנושא נעול.