דיון הלגיונרים - עונת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏31/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

די עומר אתה לא באמת מאמין לעצמך, תן לי לנחש שלא היית כותב את מה שכתבת אם לא שני המשחקים האחרונים שלכם באירופה.

לברוז' יש ליגה טובה יותר, מסורת עשירה יותר, מדינה מפותחת יותר, קבוצה טובה יותר, שם נחשב יותר, מועדון עשיר יותר.
    וזה עוד לפני שאני מזכיר שבעונה שעברה הם הגיעו לרבע גמר הליגה האירופאית בזמן שאתכם בעטה קבוצה סלובנית מאירופה.
    איך באמת אתה יכול להשוות? שאני אזכיר גם את השחקנים שהקבוצה והליגה הזאת הוציאו למועדונים הגדולים באירופה?

זהבי שחקן טוב יותר מרפאלוב לדעתי אבל רפאלוב עושה קריירה גדולה יותר, אין מה להשוות.
    בעונה שעברה 19 שערים ו-18 בישולים בכל המסגרות בסגנית אלופת בלגיה, מתחיל עונה חמישית בברוז' ובכל העונות הוא נהנה ממעמד של כוכב, בוא תגיד לי כמה שחקנים ישראלים שורדים 5 שנים באירופה ועוד באותה הקבוצה? הרי יציבות ואופי זאת תכונה חלשה אצל כמעט כל שחקן ישראלי ורפאלוב שזילזלנו בו בארץ עושה את זה בגדול כבר כמה שנים בניגוד לציפיות.

oranfu, Bluekipper ו-alexshw אוהבים את זה.
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אהה שכחתי שאתה בדקת כל ליגה מצ'כיה דרך שוויץ ועד האחרות הקטנות וראית שכל שחקן דמוי זהבי נדד במהירות לבונדסליגה ואין כאלה טובים שנשארו שם ולא משנה מה התמריץ, אתה הרי הסקאוט של צ'לסי...תעשה לי טובה אלכס, הרי תמצא כל נתון לגמד כל דבר שמכבי וזהבי יעשו.

מה ברוז' השיגה בדיוק בעשור האחרון באירופה פרט לעונה האחרונה, אשמח שתספר לי. כמה פעמים היא היתה באלופות, כמה פעמים היא בכלל לקחה אליפות בבלגיה, כמה פעמים היא עשתה רבע גמר. במקסימום הגיעה כמה פעמים לבתים באירופאית שזה יותר ממכבי או מכל קבוצה ישראלית. אתם מפארים לי קבוצה שבמקסימום יכולה לככב כיום ב-GOLD, סליחה לא קבוצה, מועדון, כי המועדון באמת יכול לככב בגולד. הקבוצה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/15
  3. alexshw Member

בבקשה
    https://en.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge_KV_in_European_football

אומנם לא גמר גביע אירופה לאלופות כמו בשנות השבעים אבל עדיין מכבי ת"א לא מדגדגת אותה בהישגים ואפילו לא קרובה לזה גם תחת מיץ' וג'ורדי.
    כל זה כשברוז' כל עונה נאלצת להפרד משחקנים כאלה ואחרים שרוצים להתקדם ואילו מכבי ת"א לא מוכרת את כוכביה

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, אתה מדבר איתי על מסורת עשירה, מדינה מפותחת, שם יותר נחשב, מועדון עשיר יותר. דברים שאני לא מתייחס אליהם. אתה מתייחס לעבר, אני מתייחס לעשור האחרון כמכלול. אמרתי, פרט לכסף, סקאוטינג וגידול שחקנים אין שום דבר בברוז' שעדיף על פני מכבי כיום.
    כשברוז' תשחק תחת איום טילים באיזה חור נידח כשמטווחים את בלגיה, אני ישווה את המצב של שנה שעברה ביניהם לבינינו.
    רפאלוב עשה קריירה גדולה יותר? איפה בדיוק? הבן אדם לא שיחק באלופות, זהבי שיחק והצליח. רפאלוב משחק בליגה הבלגית, זהבי שיחק גם אם לא הרבה בליגה האיטלקית, כמו שפירקו את זהבי באיטליה גם את רפאלוב היו מפרקים שם. זהבי הצליח באירופאית, בדיוק כמו שרפאלוב הצליח. אז על סמך מה הקריירה של רפאלוב יותר גדולה? על סמך זה שהוא משחק משחקים בליגה הבלגית? אז וואלה גם הקריירה של ארבייטמן יותר גדולה משל זהבי אם כך אם זה המדד שלך, אפילו של סלים טועמה ומאור בוזגלו...

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בבקשה. תסתכל על 10 השנים האחרונות - עליות לבתים באירופאית. זהו. בוא נראה איפה מכבי תהיה עם מיץ' בסוף העשור, ואז נשווה מבחינת עשור מי עושה יותר. בינתיים זה עומד לזכותם, אבל הפערים הברורים שהיו להם בין השנים 2007 עד 2014 די נמחקו. גם אם כואב לך להודות בכך. גם מכבי חיפה קבוצתך, מאז 2007 עד היום עשתה יותר מברוז' בכל הקשור לאירופה.

איזה כוכביה? 3 שנים אחרונות אם ברוז' היתה בקומה 10 ומכבי בקומת קרקע, אז היום ברוז' נמצאת בקומה ה-12 ומכבי כבר בקומה 8-9 בוודאות. עוד מעט גם תגיד לי שברוז' עדיין עדיפה על סלטיק...

6. alexshw Member

רפאלוב שיחק באלופות וחוץ מזה ליגת האלופות זה לא חזות הכל.
    אייל ברקוביץ' לא שיחק באלופות. אז מה.

אני מבטיח לך שתיקח כל עשור תחת מיץ' ואת ברוז' ועדיין לא תדגדגו אותם.
    מי זה מיץ' עבור הבלגים? נו ברצינות אל תצחיק אותי. גם שים את ג'ורדי בליגה רצינית עם יריבות באמת רציניות אחרות והוא לא יעשה כלום. כולל בבלגיה. מה שהם שכחו ג'ורדי עוד לא למד.
    רק בכדורגל החובבני פה הוא מלך

עכשיו הכנסת את מכבי חיפה לנוסחא, כאילו אתה רוצה לשכנע אותי שאנחנו גרועים תחת שחר. מה הקשר? אני יודע שאנחנו לא בליגה הזו. כאילו אני מתווכח עם זה.
    בגלל זה רפאלוב התקדם ממכבי חיפה לברוז'.

איזה כוכבים ברוז' מכרה? מתיו ראיין, קרלוס באקה, לסטיין, טום דה סוטר

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/15
  7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייל ברקוביץ' שיחק בליגה האנגלית, ובהצלחה יתרה. נראה לי שזה יותר גדול מליגת האלופות, נראה לי. אל תשווה לי תפוזים לתפוחים. לא השוויתי את זהבי לברקוביץ', השוויתי אותו לרפאלוב ודמארי. בדיוק כמו שאני לא משווה את זהבי לבניון ואני גם לא אשווה.

מי זה מיץ' עבור הבלגים? אוקיי. צודק. סתם בן אדם שנמצא בתוך האלפייה הראשונה העשירה בעולם. צודק. סתם בן אדם...בן אדם שיכול לקחת כל שחקן מברוז' אם הוא רוצה, מתי שהוא רוצה.

צודק ג'ורדי לא שווה כלום. אף אחד לא שווה כלום. אתה שווה. רק אתה.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון בגלל איום הטילים לא הגעתם בעונה שעברה לרבע גמר הליגה האירופאית, עכשיו הכל ברור.

ורפאלוב שיחק בשלב הבתים של ליגת האלופות עם מכבי חיפה, עשה גם איתה שמינית גמר גביע אופ"א.

מה על סמך הקריירה שלו יותר גדולה? הוא משחק בליגה טובה יותר וקבוצה טובה יותר ומצליח שם בגדול.
    רפאלוב וזהבי עזבו את ליגת העל באותו הקיץ מאז אני לא בטוח שרפאלוב היה מעורב בפחות שערים מזהבי אולי אפילו ההפך וזהבי עשה את רוב הגולים והבישולים שלו נגד עכו ונתניה ורפאלוב לעומת זאת מתמודד שבוע לאחר שבוע עם אנדרלכט, ליאז', גנט וגנק.

אם המדד שלך הוא הצלחה בארץ אז לרפאלוב יש הישגים באירופה עם קבוצה ישראלית כמו שכתבתי למעלה.
    יש לו גם 3 אליפויות בארץ ויותר הופעות ושערים בנבחרת מאשר לזהבי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

זה לא שתגרמו לעומר לשנות את דעתו... האמת, הוא נשמע הגיוני לעומת הטומטום הזה:

10. alexshw Member

אז שיקח כל שחקן מברוז'. שוב רק פה שהיריב הכלכלי הכי גדול שלו זה פנסיונר בן 74 עם ראש לא צלול מיץ' גדול.
    בבלגיה מסתובב כסף גדול בהרבה וגם מערכת סקאוטינג טובה בהרבה.

אתה רושם סתם דברים בלי שום הוכחות. אני כותב דברים מוכחים. כדי שזהבי יהיה יותר גדול מרפאלוב הוא יצטרך לשחק ברמות כמו רפאלוב או יותר גבוהות. כדי שיהיה בסיס להשוות. כרגע אין בסיס כזה.

ממליץ לך להפסיק לזרוק ססמאות לאוויר.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. בגלל איום הטילים, מכבי לא עשתה שום דבר באירופה, והיא לא באמת קיבלה הזדמנות של FAIR CHANCES לעשות משהו באירופה, עד כמה שקשה לך להודות. זה כמו שאני אזכיר לך ששיחקתם נגד דינאמו בוקרשט. בבולגריה ובטדי זה הרי אותה השוואה, לא? זה ספציפית ויכוח סרק של אם, אין אם בחיים. יש את מה שיש.
    גם בנושא הארץ לזהבי יש יותר תארים מרפאלוב, יותר אליפויות, יותר גביעים, יותר שערים במפעלים אירופאים. מה יש לרפאלוב בארץ שזהבי לא השיג? כלום. מה יש לו שהוא השיג יותר מזהבי? גם כלום. זהבי אפילו סיים מלך השערים, פעמיים, ברצף, ובמספרים מטורפים. ואהה כן, כפאלוב היה כינור שני בקבוצתו, תמיד אחרי מישהו, תמיד. זהבי אולי בהפועל לא היה כוכב, אבל במכבי, שיכלל את עצמו למה שהיה אוחנה בבית"ר, נמני במכבי וסיני בהפועל.

בינתיים מה שרפאלוב עשה באלופות עם חיפה אגב, שציינת שהוא שיחק באלופות, זה לעבור את החצי. אם כבר אתה רוצה להשוות בין השניים. מה שזהבי עשה במדי הפועל באירופה, הוא לא יעשה במדי מכבי, וגם אם רפאלוב יחייה עוד 3 פעמים ויחווה את הקריירה מחדש, רפאלוב לא יעשה. גם לא יתקרב. בינתיים אני גם אוסיף ואומר שלא ראיתי את ליאור רפאלוב לוקח את ברוז' לשום מקום - גם שם - כינור שני, של פריסיץ' או באקה או מי שתרצה. גם בוזגלו, זהבי וכל כוכב ליגה שלנו יכול לעשות. אז בוא תספר לי עוד כמה הקריירה שלו גדולה, בתאכלס? עוד 30 שנה, לא תזכור את ליאור רפאלוב אפילו כאחד הגדולים של מכבי חיפה, וגם אם תיזכר בו, זה יהיה הרבה אחרי שתיזכר לפחות ב-10 שחקנים יותר גדולים ממנו. בוודאות.

כל עוד לזהבי אין הצעה קורקטית מקבוצה בפרמייר ליג/בונדסליגה/לה ליגה/סרייה אה - אין לו שום סיבה שבעולם לעזוב את מכבי, בטח שלא לליגה הבלגית או השוויצרית אפילו גם אם זו באזל.

12. alexshw Member

FAIR CHANCES, מכבי חיפה עשתה את העונה הכי טובה שלה באירופה בחו"ל. הפועל ת"א ניצחה את מילאן בחו"ל.
    את מאריבור הייתם צריכים לנצח גם על הירח.

לזהבי יש גם יותר תארים מבניון בארץ וגם יותר שערים מבניון בגביע אירופה. אז מה?

מנגד לבנאדו יש 9 אליפויות בארץ - יותר מכל שחקן. למה לא גומרים עליו כשחקן הישראלי הגדול בהסטוריה?
    הוא בתפקיד שלו היה הכי גדול אי פעם בכדורגל שלנו.

אם זהבי כזה חכם גדול שיקח את ברוז' יותר רחוק מרפאלוב או את אנדרלכט או את באזל.

אבל אתה בכוונה מגביל אותו למטרות לא ריאליות, אבל ממך זה מובן כי האינטרס שלך שישאר.
    אבל זהבי גם עושה את זה רק כי הוא מפחד.

ואולי זהבי לא שורד חורף אחד בבלגיה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואת פארמה, צ'לסי, לוקומוטיב, גזיאנטפספור היא גם ניצחה בחו"ל נכון? לא בבלומפילד, בחו"ל רק. שני המשחקים היו בחו"ל, לא שיחקו בישראל, אף פעם. עצם העובדה שהמשחקים היו בישראל, לפחות חלק מהם, זה מה שהביא אותם לשם. עד כמה שאני זוכר כשהיא שיחקה בחו"ל מול לידס יונייטד, והיא נדדה לפירנצה היא אכלה רביעייה, וכנ"ל מול אסטנה הקזאחית לפני שנה. אל תכניס לי את עונת 2002-03 כי היא לא קנה מידה לכלום! כלום!
    העונה של חיפה ההיא בצ'מפיונס היא היוצאת מן הכלל, היא גם ממש לא מעידה על כלל העונות של חיפה. ובוא נוסיף עוד משהו, אלמלא יעקובו, שהוא כוכב העל הכי גדול שדרך פה, היא גם לא היתה באלופות עד היום. גם את הקמפיין הזה של חיפה, עשו הזרים, לא הישראלים, במיוחד הזר הניגרי. ועל הדרך פארליה, רוסו, ז'ואטוטאס. 4 הזרים מתוך ה-10 הכי טובים שהיו פה בהיסטוריה. זרים שבלי חוזי פיקס של מיליון אירו לעונה, שחקנים בקליבר שלהם לא יכולים לחזור לישראל בשנת 2015.

עוד פעם אתה משווה לי את זהבי לבניון? אני לא משווה בקליברים האלה, הוא בכלל לא נכנס איתם לאותה קטגוריה. כשהוא ייקח קבוצה ישראלית לשמינית גמר האלופות או לחצי גמר האירופאית אז כן.

שוב, אני עדיין מנסה להבין איך מהשוואה בין רפאלוב ודמארי לזהבי הגענו לשחקן הכי טוב בעולם הזמנים בישראל והשוואה לברקוביץ' ובניון, כי אני לא השוויתי ולא אמרתי את הדברים האלה, אתה עשית.

14. alexshw Member

מפני שאתה קובע פרמטר שלשחקן בקבוצה ישראלית X יש יותר שערים בגביע אירופה מלגיונר ישראלי שמתמודד ברמה גבוהה יותר וגם בכלל משחק בעמדה פחות קדמית.
    שוב זהבי כזה ענק יכול להיות אבל הוא לא מוכיח את זה שהוא הגדול ביותר מלגיונרים בכירים שלנו היום כי הוא לא מגיע לרמת משחקים כמו שהם משחקים באופן קבוע.

ושוב מה אתה לא מבין. רפאלוב לקח קבוצה בלגית לקבע גמר הליגה האירופית. הוא היה השחקן הכי גדול שלה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שואל אותך - מה עדיף לשחק עבור כדורגלן, הסיכוי לשחק 6 משחקים בליגת האלופות ולהיות אלוף בישראל או בליגה הבלגית, תהיה הקבוצה אשר תהיה בלי אלופות. לדעתי התשובה היא אופציה א'. בשניה שתשים לי מול זה את אחת מ-5 הליגות הטובות בעולם, זה לא שאלה של אופציה, כי שם, שם שם שם, זה הכדורגל האמיתי. כל השאר, זה המסביב. אני אגיד לך יותר מזה, כשיש גם את הקיזוז בבלגיה, שאתה משקיע עונה שלמה כמו בשנה שעברה ובא הפלייאוף והורס לך הכל בשניה אחת, גם לו הייתי כדורגלן מצליח עם פוטנציאל, לא הייתי שוקל אפילו לעבור לליגה הזאת

מצב נושא:
הנושא נעול.