דיון הכושר הרשמי

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Puyol5, Jul 26, 2007.

1. tiktin Member

בשביל מה צריך לקחת את כל האבקות האלה? מה אתם בודי-בילדרים?
    אם כבר אז עדיף לקחת טונה וקוטג', גם טעים וגם קיים בכל בית. אבל בודי בילדר חייב את החומרים האלה כדי להתפתח.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

Dr Recoba, אתה מודע לעובדה שלכל פעילות גופנית יש השלכה רפואית? להסתמך על מישהו שלא למד, לא הוכשר על ידי שום מוסד מוכר (יש את המדריכי חדר כושר אבל כמו שאמרת זה חרטא ברטא) זה סיכון רפואי! אתה לוקח את הדברים מנקודת המבט שלך, בן אדם שאם לשפוט ע"פ תוכן ההודעות בריא לחלוטין אבל בשטח, מישהו יכול לקרוא את הדברים שלך - מישהו עם בעיית גב, או לב - ופשוט להסתמך על הבן אדם הכי מנופח בחדר כושר שלו. וזה, ידידי, סיכון רפואי והייתי ממליץ לך קצת להיזהר בהתבטאויות שלך. גם לא נתת שום אינדיקציה איך לזהות "מבין"... העצה שלך לא מחזיקה מים.

לגבי ספורט או לא ספורט - הארגון האולימפי אינו מכיר בפיתוח גוף כענף ספורט! וזו טעות נפוצה, הרמת משקולות זה ספורט, פיתוח גוף הוא חלק נלווה, אבל ספורט זה לא. בספורט אמור להיות פקטור תחרותי ואילו פיתוח גוף, להגדרתו, הוא עניין אינדיבידואלי לחלוטין ללא אלמנט תחרותי.
    תחרויות באדיבילדינג שקולות לתחרויות יופי. האנשים שעוסקים בזה הם ספורטאים, אבל זה לא ספורט.

לגבי הקטע עם האבקת חלבון, אמרתי את זה בקטע של "אבקת החלבון" לא נותנת כלום למי שלא מתאמן.

אני לא מתיימר להבין בכלום. אני בחדר כושר פחות משנה וגם זה אני עושה בעיקר בשביל הבריאות וממש קצת בשביל לעשות את הגוף חזק ויפה יותר, אבל בניגוד אליך, אני לא נותן לנסיון המועט וחסר ההסמכה שלי את הזכות לבוא ולהטיף, ללמד ולחנך אנשים. אתה מכיר "מבינים" למיניהם, תעשה עם זה מה שבא לך.
    אבל מה שהגדרת כ"הנסיון" שלך, לא מחליף את החובה בהתייעצות עם רופאים, תזונאים וכו' לגבי תחילת האימון. בכלל יש מין נטייה ישראלית שמאוד בולטת בחדרי כושר לנסות ללמד, להבין יותר, לדעת יותר, לחנך, כשרק התחלתי להתאמן זה היה פשוט נורא כמה ותיקים יותר כל הזמן באו לי עם עצות אחיתופל למיניהן, בקיצור ולעניין - אם יש לי משהו למסור לקוראים פה - אם אתם רוצים להתחיל חדר כושר, תקשיבו לבעלי הסמכה ולא "מבינים" למיניהם.

3. reda Member

האבקות האלה עוזרות למתאמנים להגדיל את המאסה של השריר אם אני לא טועה, כי השריר ניזון מחלבונים בעיקר, לא כל חלבון הוא החלבון הרצוי, ולפי מיטב הבנתי החלבונים שמצויים בבשרים ובחלב הם הכי טובים...

האבקות האלה אבל הם לא כמו סטרואידים או משו כמו שהרבה מפה חושבים או לפחות מראים שהם חושבים...פשוט כדאי לקחת אותם עד שעתיים אחרי האימון [שוב- למיטב הבנתי] בשביל לבנות את השרירים יותר טוב

4. M_T_A Member

שוב אני אומר, אין שום חומר מיוחד באבקות האלה וזה בסה"כ חלבון, אותו חלבון שיש גם בטונה, קוטג' וכו'.
    מספיק לעשות מזה אבקות קסם.

יש קריאטין, יש שורפי שומן, יש סטרואידים ועוד חומרים שממש לא מומלץ לזהם את הגוף איתם, אבל אבקות חלבון זה כולה חלבון בצורת אבקה..

5. Dr. Recoba Member

כן, ולכן כתבתי שברגע שמדובר בבן אדם בריא, אין שום סיבה שמשהו ימנע ממנו להתאמן כל עוד הוא רוצה. אגב, על מנת להכנס לחדר כושר חובה לעבור בדיקות רפואיות לפני כן ("בדיקת מאמץ").

אם זה כל כך מפריע לך, אז חלק גדול מן הידע שלי הוא על סמך מאמרים שחברים שעברו קורסים בוינגייט (לדוגמא) כתבו. אם כי רובו מסתמך על מאמרים של אנשים מפורסמים בתחום בעולם. רוב האנשים "המבינים" באתר ישראלבודי, הם אנשים עם הכשרה שעברו קורסים ולמדו, וכמובן קראו מאמרים ולמדו על כל דבר שקשור בנושא.

"מבין" לא מזהים בשנייה, כי הרי מי שלא מבין בפיתוח גוף יכול לחשוב שכל אחד אחר מבין או מדבר שטויות, כנ"ל לגבי. לכן הדבר הראשון שעל כל אדם לעשות זה ללמוד בעצמו, אלו שלא עושים את זה, מסתמכים לרוב על חברים וכדומה, והרבה מטעים ומוטעים.

לכן אני לא אמרתי למישהו מה הוא יכול או לא יכול לעשות, דבר ראשון שאני עושה זה מסביר דברים בסיסים, ואז שולח את הבנאדם לקרוא מאמרים ולהחכים בנושא, וכמובן להעזר בחברה' עם ידע בנושא.

כיום באדיבילדינג הוא ספורט לכל דבר ועניין!

(אם כי אני מתייחס לקטע של האימונים, הן משקולות והן אירובי, מפני שהתחרות עצמה היא לא "ספורט").

6. אנטרטיקה Member

ועכשיו נעבור לבן אדם שמתאמן , הוא צריך בין 1.5 ל2.2 יש כאלו שלוקחים אף יותר תלוי במטרה , סוגי האימונים , והעצימות.
    לכן בן אדם שצריך לקבל כמויות כפולות של חלבון , ממליצים לו על תוסף תזונה שהינו חלבון נוזלי כדי שיהיה לו יותר קל לצרוך את העניין וכל החלבונים הלא ממש מגוונים אצלו בתפריט (תאחלס אין הרבה מה לאכות מבחינת חלבון בתפריט היום יומי שלנו :מוצרי גבינה , בשר , טונה ) , מביאים לו את האבקת חלבון.
    עכשיו להבהיר לך משהו , ישנם אבקות חלבון כשרות (כן בהשגחת רבנות ).
    כל האבקות שנמכרות בארץ הינן באישור משרד הבריאות , אתה חושב שמשרד הבריאות ירעיל אותך? , בספק רב , נלך יותר קיצוני כל האבקות חלבון בשוק הינם באישור ה FDA אירגון הבריאות האמריקאי שמחמיר פי 10 אם לא יותר מאשר משרד הבריאות בארץ והרבה אבל הרבה יותר מתקדם. ועוד משהו בשביל הקטע אבקות חלבון נמכרות בארה"ב בסופרמרקטים ואפילו במכולת השכונתית , זה פשוט מראה כמה הארץ שלנו לא מופתחת בעניין הזה ובכלל בענף הזה.
    אבקות חלבון נועדו אך ורק להתווסף למערך התזונה היומי שלך , ואחת לתמיד אני מקווה שהבנת את הקונצפט של האבקות חלבון , אם אתה עדיין לא מסכים עם זה שפה זה לא דעות שלי אלא עובדות בשטח אז כנראה שהמשפט האחרון שלך נכון , אתה רוצה לשמוע מה שנוח לך לשמוע,
    יום טוב.

עריכת המנהל - הורדתי את החלק הראשון שהוא לא אינפורמטיבי וסתם בוטה ללא שום סיבה.

Last edited by a moderator: Aug 5, 2007
  7. Dr. Recoba Member

M T A הסביר לך את זה בצורה הכי ברורה ונכונה שיש.

אבקת חלבון באה כתוסף לאנשים שמתאמנים וצריכים מקור נוסף לחלבון על מנת להשלים את מכסת החלבון היומית הדרושה. לא מעבר לכך, אבקת חלבון היא בדיוק כמו חזה עוף או קוטג'.

8. reda Member

הבנתוס :>

9. tiktin Member

זה פשוט כמות גדולה של חלבון. אגב אוכלים את זה עד 45 דקות אחרי אימון, אחרי זה זה כבר לא אפקטיבי.
    אמא שלי מדריכת כושר ותאמינו לי שאני יודע מה אני אומר. יש לנו אבקה כזאת בבית ואין בה צורך בכלל. היתה תקופה של 3 שבועות שהייתי לוקח מהאבקה לאחר כל אימון (אימונים קטנים האמנם, שכיבות שמיכה וכפיפות בטן בבית) וראו תוצאות יפה מאוד. אבל בעיקרון חבל לבן אדם מן השורה שרוצה להראות שרירי להשקיע בזה, מספיק לאכול קוטג'/טונה בסוף האימון ככה על לחם מלא וזה גם טוב. אז במקום לראות תוצאה אחרי 3 שבועות תראה אחרי חודש.. ביג דיל

10. Dr. Recoba Member

קודם כל, הדבר הראשון שנחוץ לאחר האימון הן פחמימות מהירות (חד סוכרים), מפני שמאגרי הגליקוגן התרוקנו במהלך האימון, ולאחר האימון זה הזמן המתאים, הטוב והנכון ביותר למלאות אותם מחדש. כמובן שגם החלבון חשוב מיד אחרי אימון, אך הפחמימות הן הדבר החשוב ביותר.

שנית, מאיפה הקביעה המדהימה הזאת שאחרי 45 דקות זה לא אפקטיבי?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

דבר ראשון שאפשר להבין מהתגובה הזו: לא קראת את התגובות מעליך, מפני שאם היית קורא לא היית כותב אותה.

כנראה ש-M T A ואני לא היינו מספיק ברורים, אז אני אחזור על עצמי:

אבקת חלבון היא בדיוק, אבל בדיוק כמו חזה עוף, קוטג', טונה, ביצים או כל מקור חלבון אחר. אבקת חלבון באה כתוסף לאוכל הרגיל, על מנת להשלים את מכסת החלבון היומית הדרושה (מה גם שבסופו של דבר היא יוצאת יותר זולה מטונה וקוטג', וגם יותר טעימה, ככה שהיא בהחלט משתלמת מכל הבחינות). לכן גם התוצאות יהיו אותו דבר בין אם תאכל קוטג', או בין אם תשתה אבקת חלבון במקום הקוטג'. שום דבר פה לא מזרז עניינים, אין אבקות קסם. תוצאות טובות יגיעו לאחר התמדה והשקעה לאורך זמן.

דבר שני, אחרי 3 שבועות אתה לא תראה שום תוצאות. משל: רומא לא נבנתה ביום אחד. נמשל: על מנת לראות תוצאות דרוש הרבה יותר משלושה שבועות.

הלוואי והייתה אבקה שמזרזת תוצאות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

11. tiktin Member

כתבתי את הדברים האלה בשביל לישר קו, שתבינו באיזה הקשר אני אומר את הדברים שאני אומר.
    45 דקות זה הזמן, 45 דקות אחרי האימון האבקה אפקטיבית.
    אני מציע לך לנסות. אני ניסיתי ואני אומר לך את התוצאות.
    ואני הבנתי שזה אותו דבר, הבנתי. אני יודע שזה ככה.

12. Dr. Recoba Member

אז אם הבנת שזה אותו דבר, למה אבקה לא תהיה אפקטיבית לאחר 45 דקות, וקוטג' או חזה עוף כן (מן הסתם, כי אתה לא יכול לטעון שכלום לא יהיה אפקטיבי)?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

וסתם מעניין אותי - מאיפה הקביעה המדהימה להפליא הזו ש-45 "זה הזמן"?

Last edited: Aug 5, 2007
  13. אחד מנתניה Member

יש לי שאלה איך אני יכול לנפח את החזה,שיהיה יותר שרירי? (אין לי כח להרשם למכון).
    איזה תרגילים אני צריך לעשות?

Last edited: Aug 19, 2007
  14. A. Arshavin Member

כפיפות בטן אם אני לא טועה...

15. Gady Member

במילים אחרות, "אין לי כח לעשות פעילות ספורטיבית". עם גישה כזאת לא "תנפח" את החזה שלך ידידי, בכל מקרה, בהצלחה.