דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Gady Member

עשו שופיגג או לא עשו, אין לי מושג.
    לטעמי, הספרדים מזלזלים בנו מאוד. וכל הדיבורים שלהם שהם אנחנו קבוצה איכותית וכל זה, זה שטויות. הם ידעו שלא יכלו לקבל הגרלה יותר טובה מזו, מאוד מקווה שהזלזול שלהם (שאני בטוח שקיים) ישחק לטובתנו.

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הם מזלזלים בקבוצה שהגיעה לשלב הזה הם מפגרים,נכון שאנחנו לא מהאריות של אירופה אבל כבר הוכחנו שלזלזל בנו זה לא חכם,שישאלו את ליבורנו,צסק"א,אוקזר וכו...

3. שגיא Guest

אולי להגיד מזלזלים זה קצת מוגזם, אבל אם יש דרגה אחת מתחת אז זה בהחלט מה שהם עושים. ובאופן די טבעי. גם התקשורת הספרדית לא ממש התעניינה במסיבת העיתונאים שהייתה למכבי חיפה.

המאמן הספרדי מנסה להראות בכל הזמנות שהוא מכיר את שמות השחקנים ויודע מי מסוכן, אבל רק במשחק עצמו נראה איך הוא התכונן למשחק ומי מהקבוצות התכוננה יותר טוב.

4. Dimitar Berbatov Member

לא יודע למה כתבתם שאספניול מגיעה למשחק בסגל מלא ותשחק בהרכב הטוב והמלא שלה. לפחות לפי המארקה אספניול תפתח ללא איבן דה לה פנייה הפליימייקר המצוין, ראול טאמודו הקפטן והחלוץ המצוין וגם ללא לואיס גארסיה. אם אכן אספניול תפתח ללא שלושתם לחיפה יש סיכוי גדול מאוד לנצח את אספניול. אבל אם אספניול תפתח בהרכב הכי חזק שלה הסיכויים של חיפבה קטנים מאוד, כל דבר מלבד נצחון וחיפה עפו, יהיה קשה מאוד במונזו'ניאק, חיפה חייבת אבל פשוט חייבת לנצח את המשחק הראשון אצלה בבית אחרת הסיפור גמור. לאספניול יש חלק קדמי נהדר, טאמודו, פנדיאני, לואיס גארסיה, דה לה פנייה, רופטה והרשימה עוד ארוכה. לא יודע אם אפשר להתמקד רק בשחקן אחד כי יש כל-כך הרבה שחקנים טובים ומוכשרים, אבל ברור שחייבים לשים עיין על דה לה פנייה וראול טמאודו במידה והם יפתחו. אני עוקב הרבה מאוד אחרי דה לה פנייה ורואה הרבה משחקים של אספניול, דה לה פנייה הוא האייל ברקוביץ' של הכדורגל הספרדי, יש לו מסירות של אמן, ראיית משחק פנומנלית אבל האמת מלבד זה אין לו הרבה, הבעיטה שלו לא משהו בכלל, נגיחה גם כן לא משהו ושלא לדבר על משחק ההגנה. אבל עדיין דה לה פנייה מאוד מסוכן, הוא יכול ברגע אחד למצוא שחקן ולהעמיד אותו מול השוער, דירסאו ואנדרסון חייבים לקחת אותו כמה שיותר חזק. גם ראול טאמודו שחקן מצוין, טאמודו הוא אחד הסוקררים הטובים בספרד, יש לו כבר 9 שערים אם אני לא טועה עד עכשיו בליגה והוא בעונה מצוינת, טאמודו האו הקפטן והסמל של אספניול, ושלא תחשבו שהוא חלוץ מטר או משהו כזה, טאמודו הוא שחקן טכני יש לו יכולות אישיות לא רעות בכלל.
    חיפה אחרי התקופה הגרועה שלה בליגה וההפסד המביך והמביש שלה להכח בבית 2-1 יודעת שיהיה קשה על גבול הבלתי אפשרי לעבור את אספניול, אבל כבר התרגלנו לזה שבאירופה חיפה מתעלה על עצמה ונותנת הצגות, גם בלומפילד לא "מציק" בכלל לחיפאים, כל משחק באירופה בלומפילד מלא עד אפס מקום וזה נותן מוטיבציה אדירה לשחקנים של רוני לוי. היום יש כמה שחקנים שהמשחק תלוי בהם, הראשון האו אלן מסודי. מסודי שקיבל שריקות בוז צורמות מהקהל הירוק במשחק ההפסד להכח בכושר מצוין, הוא לא מפסיק לכבוש ומשחק טוב מאוד, מסודי חייב להיות היום טוב לפחות כמו שהיה במשחקים האחרונים. עוד שחקן חשוב מאוד זה בוקולי, הכל כבר נאמר על הארגנטיני הנהדר של מכבי חיפה, שחקן מדהים והיום הוא יהיה חייב להיות במיטבו.
    לסיכום חיפה אנדרדוג אבל הכל אפשרי, אספניול יותר טובה אבל אנחנו התרגלנו להצגות של חיפה בבלומפילד!

5. Nevermore Member

אני פסימי מאוד לגבי היום. ה"טובה באירופה, על הפנים בליגה" כבר חדר עמוק לתקשורת ומצפים מחיפה לשחק מעולה היום. אבל אני לא חושב שהיא יכולה לעשות משהו.

הימור: גול מהיר של אספניול ו2-1 להם בסוף.

6. שגיא Guest

ברוכיאן, אפסניול ידועה השנה במהפכות שיש בהרכבים שלה, בעיקר בין הליגה לגביע אופ"א. הדוגמא הכי טובה היא שהשוער הראשון, קרלוס קמני, לא שיחק משחק אחד בזירה האירופאית, ואת כל המשחקים שיחק שוער המשנה. בנוסף המאמן הספרדי נותן בדרך כלל ל2-3 שחקני הרכב לנוח. לגבי דה-לה פניה, הוא רק חזר מפציעה ועוד לפני המשחק הייתה האפשרות שהוא לא יפתח אלא רק ישתלב בהמשך, ככה שלהגיד שאפסניול לא משחקת בהרכב החזק שלה ולהסתמך על זה זה לא נכון, כי עם הרכבים שונים ומשונים היא דווקא הצליחה באירופה, יותר מאשר בליגה אגב.

7. Dimitar Berbatov Member

בסדר, את דה לה פנייה אפשר להבין הוא רק חזר מפציעה אבל ראול טאמודו לספסל?! זאת טיפשות אותו כנ"ל לגבי לואיס גארסיה שניהם חלוצים מצוינים. טוב מה אנחנו מתלוננים זה רק לטובת חיפה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

8. שגיא Guest

אבל פאנדיאני הוא מלך השערים של גביע אופ"א עד עכשיו עם 8 שערים, אז זה לא בהכרח חדשות טובות..

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

על הנייר, אספניול לא חזקה יותר מצסק"א. הבעיה היא יותר בהבדלים בסגנונות. כמו שנבחרת ישראל תמיד תעדיף לפגוש נבחרת סטייל צרפת על נבחרת סטייל גרמניה, ככה גם מכבי חיפה מן הסתם תראה הרבה פחות טוב היום לדעתי מול קבוצה עם פחות טקטיקה ויותר מהירות, אבל אם לצטט את משה אבגי "אולי אני סתם מזיין לכם בשכל". בכל מקרה לדעתי תמיד זה רע לפתוח כאנדרדוג בבית, כאשר הקבוצה הפייבוריטית לא רק לומדת אותך אלא גם יכולה לגנוב שער חוץ קריטי שישנה את כל התמונה. המטרה הראשונית של חיפה חייבת להיות רשת נקייה, גם במקרה של 0-0, שיהיה מצויין עבורה לדעתי.

10. matanhh Member

מי שחושב שלאספניול יהיו הערב חיים קלים טועה,חיפה באירופה משחק מעולה כמע ט לא סוןפגת קשה להגיע מולה מול צפים ומספיק לה מצב אחד או 2 כדי להבקיע לכן אניע צופה משחק עם הרבה ארועים מצד שני הקבוצות שיגמר בתקו1-1!

11. Dennis Wise Member

למתן, לא מסכים איתך. יש לחיפה בעיה יחסית גדולה בניצול המצבים. נגד צסק"א ברוסיה היו לה הרבה מאד מצבים מעולים, אך היא לא ניצלה אף אחד מהם. בכל מקרה, אם נגיע מפוקסים ובריאים למשחק הזה, יש לנו סיכוי טוב לנצח או לפחות לסיים בתיקו. אגב, למי שרוצה, ההרכב של חיפה למשחק:
    ניר דוידוביץ'; חיים מגרלשווילי, דקל קינן, אלון חרזי, אנדרסון שאבייר; חאבייר דירסאו, עבאס סואן, גוסטבו בוקולי, ליאור רפאלוב; יניב קטן, רוברטו קולאוטי.
    יאללה חיפה - אימפריה!

12. sagigol Member

מתוך ONE

כמה טימטום יכול להיות בבן אדם אחד חאלס עם השטויות שלך הרסת אותנו
    אני לא מבין מה יש למסודי הזה ראבק כמה שעות לפני משחק הוא עושה שטות מזה להתעלם מקשה של מאמן מי אתה בכלל משחק לי משחקי כבוד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

13. Number 8 Member

הרגע הודיעו בערוץ 10 שאלן מסודי נזרק מהקבוצה.

מסודי לא אהב את העובדה שהוא לא פותח והשתולל בחדר ההלבשה ורוני לוי החליט לוותר עליו כשחקן ספסל ושלח אותו ליציע. מסודי התחיל להגיד דברים רעים על רוני לוי וכל מה שקורה בקבוצה וברגע שאנשים מחיפה שמעו זאת, הודיעו שמסודי סיים את דרכו במכבי חיפה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק עוד לא התחיל, אבל אני יכול לנחש מעכשיו שמכבי חיפה לא תעשה הרבה מול אספניול. אחרי כל משחק אני אומר כאן שהשניים שרוני לוי לא צריך לגעת בהם באירופה הם אלן מסודי וגוסטבו בוקולי - וזה בדיוק מה שרוני לוי עשה.
    הלוואי ואני טועה ושמכבי חיפה תצליח להשיג תוצאה טובה, אבל בלי כח הרתעה סביר (שירד משמעותית עם היעדרו של אלן מסודי), היא לא תצליח להוציא הרבה. שוב, הלוואי ואני אתבדה.

15. Number 8 Member

מכבי חיפה ואספניול נפרדות בסיום המחצית הראשונה בתיקו 0:0. משקל שקול, כל קבוצה דומיננטית בדקות שלה.

עבאס סואן קיבל כרטיס צהוב ויחמיץ את הגומלין במונז'ואיק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/3/07