דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שמכבי חיפה לא תעבור את אספניול. במשחק מול צסק"א מוסקבה, מכבי חיפה הגיעה למשחק הזה שעוד היה לה מה לחפש בליגה, ככה שהם לא הרגישו את הלחץ באירופה. הם באו בגישה של "מה שנעשה כאן, זה רק בונוס, הליגה זה הדבר האמיתי". עכשיו המצב הוא הפוך. הליגה כבר ברחה למכבי חיפה וכל מה שנשאר לה להציע לאוהדים שלה זה את אירופה ולדעתי זה יכול להכניס את כל המערכת ללחץ.
    הלוואי ובסופו של דבר אני אטעה ושוב פעם אבוא לאשכול הזה ואודה: "שוב לא הערכתי נכון את כוחה של מכבי חיפה כשהיא משחקת בבלומפילד לעיניי כל הקהל הירוק".

2. Riki Member

זיו, בחדשות המקומיות דוקא אמרו שיש מצב שאולארה יפתח, כדי לא לווסת את אנדרסון לבלם ושחרזי יהיה בימין.

סיקור נהדר לירן, בכל אופן אני חושבת שעיקר ההתמקדות היא בחולית ההגנה.
    קייסי או מגרלשווילי, אני לא מאמינה שאני אומרת את זה... אבל לפי המומנטום ולאור היכולת במשחקים האחרונים, הייתי נותנת את המקום לחיים.
    עכשיו אופציה שניה, שחרזי יתפקד כבלם מה שאומר שמשומר יפתח, או שחרזי בימין ואנדרסון שוב ירד להיות בלם.
    כך או כך, אנדרסון בטוח משחק לפני דירסאו שלפי מה שאני קוראת בספק גדול למשחק.
    עוד מה שאמרו בחדשות חיפה, שאחרי שיחה עם רוני נאמר להם שקטן בטוח משחק, רוני בונה עליו לגמרי... למרות הפציעה.

בהתקפה יש בעיות, דוקא מחוץ למגרש, כל השטויות שממלאים למסודי את הראש, הבילוים הדירה ושאר הבולשיט, מצד שני, גם קולאוטי לא הכי מפוקס.
    לשם או לשם, יש לנו סיכוי לעבור, סיכוי רב מאוד... רק צריך שהשחקנים יתנו את הכול במגרש.

3. matanhh Member

חיפה צריכה לשחקן טוב בהגנה כי אחרת ין לא מה למכור מול חיפה לשכוח מכל הרות שלה בליגה, ולתקוף הרבה בבית כי בחוץ יהיהלה מאו קשה להבקיע במגרש של אספניול לשחק התקפי ולעקוץ את אספניול ולא להתפרק בהגנה ולאלפתוח עם אולרה הגרועה שלה מספק תסחורה ואז חיפה תוכל להפתיע בגומלין . אני חושב שחיפה תפסיד בסיכום שני המשחקיםאבל אני מקווה שאני טועה!

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ריקי דירסאו לא פצוע. במשחק האחרון מול הכוח לוי החליט לספסל אותו אך ורק בגלל יכולת מקצועית. כמובן שדירסאו היה מאוכזב מאוד מן העניין, אך במהלך המחצית השנייה דירסאו כבר נכנס. אני מקווה שלמשחק הכל כך חשוב הזה רוני לוי יבין שדירסאו נחוץ מאוד לחיפה ושהוא ייתן לו את המושכות באמצע המגרש.

5. -=Messi=- Member

עכשיו המסע נגמר ותסלחו לי שאני לא אופטימי...בכל המשחקים של חיפה, הניצחונות הגיעו, לא כי חיפה הייתה מצויינת, אלא בגלל שהיריבות זילזלו ולא באו מוכנות למשחק. עכשיו שאספניול שומעים שצסק"א זילזלו בחיפה לפני ועפו, לא נראה לי שהם יזלזלו וזה מוביל למצב שאספניול עולה די בקלות לדעתי.

6. Riki Member

איפה אתה קראת שאני אמרתי שהוא פצוע ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
    אני אמרתי שהוא בספק, והתכוונתי שרוני לוי לא הכי בונה עליו.
    הבנת הנקרא.

7. Gady Member

אני בניגוד לכולם, פעם ראשונה העונה, פשוט מרגיש פסימי. זה מה שכל כך מדאיג אותי, אני תמיד מציג את עצמי כבנאדם מאוד אופטימי, במיוחד במשחקים של מכבי חיפה, אבל התחושה שלי נגד אפסניול מעורבת ומבלבלת. אני חושב שאנשים יהירים מידי לקראת המשחק הזה, נכון, הצלחנו לעבור את צסק"א שיותר טובה על הנייר מול אספניול. אבל חברים, זה אספניול (!), קבוצת אמצע טבלה בליגה הספרדית המכובדת. לעבור אותה לא יהיה פחות מדהים מבחינתי, מאשר לעבוד את צסק"א. אנחנו עדיין מכבי חיפה הקטנה מישראל. בכל מקרה, אין לי ספק לגבי דבר אחד, במידה ואכן נצליח לעשות את הבלתי יאומן (וכן זה בלתי יאומן, שום בולשיט על 50:50, אספניול פייבוריטית ברורה) נוכל באמת לעשות הישג הרבה יותר מדהים מרבע גמר. הייתי יותר רגוע, אם היו מצמידים לקבוצה בזמן הזה פיסכולוג ספורט, הכול בראש עכשיו, צריך להתנתק מהכול, אחרי הכול זה 11 בני אדם נגד 11 בני אדם ומי שירצה יותר וילחם יותר גם ינצח. חייבים לשאוף לניצחון במשחק הזה אם רוצים שיהיה לנו סיכוי בגומלין, אפילו שאני לא שולל גול בגומלין, חיפה כבר הוכיחה שהיא יודעת להכניס שערים בחוץ, מה שגם האצטדיון של אספניול הוא לא מבצר מי יודע מה, ואין שם השפעה רבה של האוהדים על התנהלות המשחק, כמו נגיד אצדטיון של ליברונו או של ריינג'רס ששם חיפה כבר שיחקה.

כתבתי על ההרגשות, הרגשות והתחושות לקראת המשחק. בואו נדבר קצת כדורגל.
    כבר כתבתי בדיון של חיפה באיזה הרכב ומערך אני חושב שרוני לוי צריך לפתוח, בתגובה הזאת, בניגוד לתגובה שלי בדיון של חיפה, אני יכתוב איך אני חושב שרוני לוי צריך להעמיד את השחקנים שלו, ולא איזה שחקנים ישחקו.
    ראשית, אנחנו באירופה, נגד קבוצה הרבה יותר טובה מאיתנו, חייבים הגנה עם ניסיון שבכושר טוב. יום טוב של חרזי וקינן ואני לא דואג. שנית, רוני לוי חייב לעלות עם קישור חזק ומעובה, קישור אגרסיבי מאוד בסגנון של דירסאו וסואן. אין שחקן שיותר נלחם מסואן, אולי התרומה שלו בהתקפה היא לא תרומה ממשית, אבל העבודה השחורה בהגנה מבורכת ומאוד עזרה לנו נגד צסק"א. אם אנחנו נשחק בסגנון של הליגה, שאנחנו כביכול פייבוריטים, אנחנו נפסיד הפסד צורם (!). אנחנו חייבים לבנות על התקפות מתפרצות דרך מסודי, רפאלוב או ארבייטמן (תלוי מי ישחק, כמובן דרך גם קטן שהוא ייכנס למשחק). אספניול הרבה יותר אגרסיבית ומהירה מאיתנו, ככה שאנחנו חייבים שהכדור יישאר רוב הזמן על האדמה, בלי הרבה כדורי גובה, כמובן לא לנסות לשלוח שחקנים בכדורי רוחק, לפי דעתי זה אבוד מראש חשיבת משחק שכזאת.

הצמרמורת כבר התחילה, כמו לפני כל משחק באירופה, ההרגשה שאנחנו באמת יכולים לתת פייט לקבוצות האלו עושה הכול, רק שלא נקפוץ מעל הפופיק יותר מידי ונקבל סטירה כואבת שמזה אני חושש. אני לא ייקח קשה אם נשחק טוב במשחק, ובסופו של דבר ייגמר תיקו או אפילו הפסד, עשינו כבר את ההישג הרציני באירופה, עכשיו זה רק המתנה הנוספת.

נולדתי בשבילך, אמות למענך, גם בימים קשים, אקום מהקרשים, לעולם אשא דגלך, בגאווה, בטוב וגם ברע, אשיר לך את שירייך, אלך אחרייך, עד סוף העולם !

http://i16.tinypic.com/4c10yvk.Xxx
    הקרחת המנושקת תשבור את הקרח בין מסודי לקהל? (כולי תקווה שכן)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/3/07
  8. מ.ח.א Member

הסיכויים במשחק הזה הם לא ממש לטובתנו ואספניול הם פיבוריטים במשחק הזה
    אבל אספניול היא פחות חזקה מצ'סקא ואם עברנו את צ'סקא אז אנחנו מסוגלים לעבור את אספניול
    לאספניול יש גם יתרון גדול בגלל שההכרעה היא אצליהם אז כדאי להגיע לגומלין ביתרון כמה שיותר גדול
    וזה מאוד חשוב שהם לא יבקיעו אצלנו

בקשר להרכב:
    חיים כרגע נמצא בתקופה טובה והוא צריך להמשיך לקבל את הקרדיט
    מסודי צריך לשחק בתור פלימיקר כמו במשחקים האחרונים בגלל ששם הוא הכי טוב והוא בא לידי
    ביטוי
    קולאוטי צריך לשחק בחוד בגלל שבאירופה הוא תמיד חוזר לעצמו
    ביעקרון זה ההרכב שאני רוצה
    --------------דוידוביץ'--------------
    ---חיים---אולארה---קינן---חרזי---
    ----------סואן-----דירסאו----------
    -----רפאלוב-----מסודי-----בוקולי-----
    --------------קולאוטי-------------

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/07
  9. Gady Member

מ.ח.א, אתה לא מעדיף את אנדרסון בתור בלם שני מאשר את אולארה ?

10. מ.ח.א Member

צודק , לא יודע מה קרה לי אני פשוט שכחתי לגמרי מאנדרסון
    עדיף אותו על פני אולארה

11. Spanish Weapon Member

אני חושב שהבעיה העיקרית של חיפה מחר תהיה מאגף ימין של אספניול.
    רופטה הנהדר שהגיע לאספניול מולנסיה עושה עבודה נהדרת העונה בליגה , אומנם לא הכי מהיר בעולם אבל מאוד טכני והחלטי , יעשה צרות רבות לקייסי/מגרלשווילי.
    יותר מהסכנה מצד שחקנים כמו דה לה פנייה , טאמודו וגרסיה, צריך לשים לב על העמדות האלה שתמיד עושות בעיות לאגף שמאל בהגנה של חיפה (על אף המשחק האחרון הנהדר של מגרלשווילי מול צסקא)

12. Pepe Reina Guest

אני מהאופטמיים היחידים כאן, אני מאמין בחיפה, וחושב שהיא תעלה. נכון שאספניול לא תזלזל, ותבוא למשחק הזה בכושר טוב מהליגה, אבל קבוצה שהייתה קרובה לניצחון מול ליברפול בטח לא תפחד מאספניול. פורצה חיפה, כולנו מאחוריך!

13. הרצליה Member

לא רואה את חיפה משיגה תוצאה טובה, במקרה הטוב תיקו עם שערים.
    הם יותר מדי בונים על זה שהם גרועים בליגה וטובים באירופה, מרוב הדיבורים על זה היכולת של הליגה תגיע גם לאירופה.

14. שגיא Guest

חוסר וודאות. זו התחושה שאופפת אותי לקראת המשחק הערב מול אפסניול הספרדית. חוסר וודאות לגבי היכולת של מכבי חיפה, לגבי האפשרות להפתיע. חוסר וודאות שנובע בעיקר מכשלון טוטאלי בכל הקשור לזירה המקומית. את חוסר הוודאות זה כנראה אפשר לתרגם לפסימיות. אי אפשר להגיד שאני לא מריץ תסריטי נצחון ירוק הערב, אבל ההרגשה הערב שונה משאר המשחקים האירופאים. זה נכון שלמכבי חיפה אין כלל מה להפסיד, כיוון ששמינית גמר זה הישג נאה לכשלעצמו, אולם התאבון שההצלחה יצרה רק גבר, ולכן כל הפסד יגרור תגובות קוטלות כנראה.

אני רק רוצה לראות את מכבי חיפה חוזרת לשחק כדורגל.

15. Dennis Wise Member

אני לא אופטימי ולא פסימי.
    ניצחון של חיפה לא בשמיים,
    אך קשה להאמין שזה מה שיקרה.
    בבית הסיכויים הם 50-50,
    וניצחון 0-1 או תיקו מאופס,
    יהיה תוצאה מעולה עבורנו.