דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. dani12 Member

איך שיוסי אבוקסיס שיחק אתמול,ראו מה האירופאים עושים לו,זה היה פשוט פיאט נגד מרצדס,הוא כל כך איטי,אם הייתי המאמן לא הייתי נותן לו דקה במסגרת אירופאית,הוא יכול לשחק רק בליגת העל הקטנה.

2. אורדון במכתש Member

גם בליגת העל כבר אין לו מקום...

הוא חייב לפרוש כבר

3. Dimitar Berbatov Member

לא יודע, אני לא התלהבתי יותר מדיי מהמשחק של חיפה אתמול. כבשו את אחד השערים הקלים בעולם אחרי טעות נוראית של איקנפייב, אני לא מבין מה כולם יורדים אליו? שוער נהדר גם לשוערים גדולים מותר לעשות טעויות, הבנאדם כולה בן 20.
    בואו נחזור חיפה, שיחקו חלש מאוד. מאז השער שהבקיעו הלכו אחורה ועשו בונקר מגעיל שלא ראיתי בחיים שלי. בטח כולם יגידו לי פה שאני מגזים, אבל חיפה שיחקה חלש מאוד הם שיחקו לא יותר מ-20-25 דקות ומאז הלכו אחורה.
    סך-הכל חיפה עשתה את העבודה, עלתה לשמינית גמר גביע אופ"א, עשתה את זה בצורה מגעילה אבל לפחות עשתה את זה. כל הכבוד לחיפה, כמו שכבר אמרתי לא נתנו משחק גדול בלשון המעטה אבל השיגו את המטרה.
    בחיפה אני רוצה לציין שני שחקנים שהיו מצוינים, הראשון הוא גוסטבו בוקולי. כל הסופרלטיבים נאמרו על הברזילאי הנהדר של מכבי חיפה. בוקולי היה מצוין, חילץ כדורים, סחט מלא עבירות וגם הגיע למצב מצוין שאיקנפייב הנהדר עצר. בוקולי גם הפעיל הרבה את קולאוטי ומסודי בצורה מצוינת. גדול בוקולי פשוט גדול. עוד שחקן שהיה מצוין הוא רוברטו קולאוטי, עזבו אותכם השער המסריח שהוא שם, גם סבתא שלי מכניסה את זה. קולאוטי היה נהדר, קיבל את הכדורים עם הגב לשער ושמר עליהם מצוין, מסר כמה מסירות טובות וכמובן איך אפשר בלי השער הכל-כך חשוב שלו. עוד שחקן שהיה נהדר הוא מגרשווילי, לטעמי מגרשווילי היה גם מצוין נגד מכבי אבל אף אחד לא זכר לא את זה אחרי הטעות הגדולה שלו שהובילה להחמצה מזעזעת של ביטון. מגרשווילי היה מצוין, חילץ כדורים, עזר הרבה להתקפה ומבחינה הגנתית היה מצוין.
    צסק"א היו מאוד חלשים, ממש לא התרשמתי מהם בשני המשחקים. אני מודה בהתחלה חששתי מאוד שחיפה קיבלו את הרוסים אבל אחרי המשחק הראשון ראינו שהשד לא כזה נורא. לטעמי הביקורת של שרף על קרבאליו היתה מגוזמת למרות שהברזילאי היה חלש מאוד, וגם במצבים הנייחים שבהם הוא טוב מאוד בדר"כ הוא היה רע מאוד.
    לגבי היריבה בשלב הבא, אספניול קבוצה מצוינת ראיתי אותה הרבה מאוד פעמים בליגה הספרדית והיא קבוצה מאוד מסוכנת, להזכירכם קר לפני חודש היא נצחה בדרבי את בארסה 3-1, אבל אל זאת הנקודה. לאספניול יש שחקנים מצוינים כמו קנאמי השוער הניגרי המצוין, אחד השוערים הטובים בספרד, דה לה פנייה, אחד השחקנים המוכשרים ביותר בספרד יש לו מסירות נהדרות, לואיס גארסייה החלוץ המצוין שנותן תפוקה מצוינת בנתיים 8 שערים, כנ"ל ראול טאמודו הקפטן הנהדר של הקטאלונים וגם פנדיאני חלוץ מסוכן מאוד.
    בקיצור הסיכויים נמוכים לעבור את אספניול אבל כך גם חשבנו לפני שפגשנו את צסק"א וכולנו יודעים איך זה נגמר.

על הפועל אני לא ארחיב יותר מדי כי בקושי ראיתי את המשחק, הפועל במשחק הכי גרוע שלה העונה. ההגנה נראתה רע מאוד וכמו שחשבתי לוין עשה טעות גדולה שלא עלה עם פאאס בהגנה. אני במקום לוין הייתי פותח בהגנה עם בונדר, חן, פאאס ואנטבי. ומעביר את באדיר למרכז הקישור יחד עם וולינגטון ואבוקסיס ובצדדים עם טועמה ודגו, אבל הכל בדיעבד.
    הפועל מאוד אכזבה, אני בטוח שאף אחד לא ציפה שהיא תעבור את ריינג'רס ותצליח לא להפסיד באיירבוקס אבל אף אחד לא ציפה לכזאת תצוגת נפל של האדומים, חבל מאוד שככה מסתיים המסע האירופי של הפועל, הם יכלו לעשות יותר.
    היה לי ויכוח עם חבר שגם אם שומי היה המאמן ולא לוין הפועל לא היו עוברים, לדעתי שומי לא היה מונע את ההדחה של הפועל מהגביע, גם אם שומי הפועל היתה אנדרדוג מובאק.

אה, ושוב פעם שאפו גדול לחיפה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיד שמכבי חיפה שיחקה חלש מאוד, זו באמת הגזמה. הם גם לא שיחקו כל כך הגנתי כמו שאתה אומר, כיוון שגם בדקות המאוחרות של המשחק היית רואה לפעמים את חיים מגרשווילי ואייל משומר על יד דגל הקרן של צסק"א מוסקבה, בנוסף לליאור רפאלוב, אלן מסודי, גוסטבו בוקולי ורוברטו קולאוטי. המון שחקנים של מכבי חיפה הצטרפו להתקפות שלה, ככה שאי אפשר לקרוא לזה בונקר.

5. Dimitar Berbatov Member

נו באמת אבירם...
    חיפה לא שיחקו בונקר? חיפה שיחקו כל-כך מגעיל! כבר אמרתי מחצית ראשונה הם שיחקו לא רע בכלל אבל מחצית שנייה נאדה, וזה שאתה אומר שמשומר ומגרשווילי עמדו ליד דגל הקרן זה כדי להעביר זמן. כמה פעמים ראיתי את חיפה תוקפת במחצית שנייה?
    אבל למה להיות קטנונים, חיפה עלו.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

על ההודעה שאני הולך לרשום עכשיו, חזרתי לפחות עוד 3-4 פעמים מאז שאני כאן בפורום, אבל אני אעשה את זה שוב כדי להבהיר את משמעות המילה 'בונקר'.
    בונקר, זה כאשר הקבוצה המתבנקרת כלל לא חושבת על ההתקפה. הכדור מגיע אליה, היא מטיסה אותו לעזאזל ומתבצרת מחדש. מכבי חיפה לא שיחקו ככה, הם פשוט שיחקו בצורה הגנתית טובה וחיכו שהכדור יגיע אליהם ואז הם יצאו קדימה ותקפו עם הרבה שחקנים.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תלוי באיזה דקות מדובר,היו לנו כמובן הרבה יותר דקות של בונקרים,אבל היו גם כמה דקות טובות
    שחיפה באמת ניסו לתקוף והרבה זכות מגרשוילי.

אורדון במכתש-הוא ממש לא צריך לפרוש,תסתכל בדיון של הנבחרת כשחצי מהפורום מדבר עליו כמועמד
    לפתוח או לפחות להיות מוזמן לסגל[ביניהם גם אני],אחרי פאריס הפכו אותו לאגדה ועכשיו אחרי הפסד
    כמו כל ישראלי טוב גם אתה קוטל אותו ושוכח מה היה לפני שבוע.
    אבוקסיס בטח לא מתאים עכשיו למנצסטר או ברצלונה[טוב אולי אחרי ליברפול כן לבארסה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ]
    אבל לליגה שלנו לא רק שהוא מספיק אלא הוא גם שחקן מצויין,העונה לצערי יצא לי לראות משחקים של הפועל
    בכמות שיצא לי של חיפה ואבוקסיס ברובם שיחק מדהים.

צודק,נכון שבמשחקים נגדנו לא דודו ולא קרבאליו הבריקו,אבל הוא מזלזל בהם כאילו מדובר במנור חסן
    או יוסי אלפייה-אבל כבר התרגלנו..אם דודו היה אצל סוכן שהוא חבר של שרף היית רואה פתאום מחמאות
    על דודו ועל זה שאף אחד לא רואה אבל צסק"א לא חוטפת 6 בגלל שדודו עושה פעולות חשובות.

8. שגיא Guest

מכבי חיפה נתנה אתמול משחק טקטי מצויין. כל מקטרגי רוני לוי יכולים לאכול את הכובע. תסלחו לי ותסלחו לו, אבל לא לספוג שער מצסק"א (שרק לפני שבועיים רמסה את הפועל תל אביב) בשני משחקים זה כבר הישג פנטסטי. רוני לוי הכין הגנה מצויינת, ויציאה מהירה להתקפה. כבר בתחילת המשחק ראינו את חיפה תוקפת ומנסה ליזום, גם במשחק מסודר ולא רק במתפרצות, וחיפה גם השיגה את המטרה שלה - שער מהיר, שקודם כל ילחיץ את צסק"א וכמובן ישחרר קצת לחץ וייתן יותר בטחון למכבי חיפה. אין שחקן שיותר חשוב שיכבוש מאשר רוברטו קולאוטי, גם אם זה דחיקה ממטר וחצי לשחר חשוף. צריך לדעת איפה להיות ומתי להיות, וקולאוטי היה שם בזמן הנכון. אחרכך צסק"א ניסתה וניסתה, וחיפה גם יכלה להשיג את השני עם קצת יותר ריכוז.

במחצית השניה היה ברור שהלך המשחק ישתנה לטובת צסק"א, שכבר לא היה לה מה להפסיד, אבל גם את המצבים שהגיעה אליהם היא לא ניצלה, אם זה עקב חוסר דיוק, או אם זה עקב יכולת טובה של דוידוביץ' שהנה, הוא נתן משחק בלי טעויות באירופה. תסמין הדקה ה90 עזב את מכבי חיפה שעמדה בכל הסיכונים של צסק"א, עמדה מולה בכבוד וניצחה אותה בצדק, נצחון שמצטרף לשרשרת הנצחונות הגדולים של מכבי חיפה באירופה.

לגבי שחקנים כבודדים, ללא ספק גוסטבו בוקולי היה מעל כולם. כמות האנרגיה שהוא משקיעה היא פשוט עצומה, הבנאדם נמצא בכל מקום במגרש, מחלץ כדורים בצורה מרשימה ויוצא מהר להתקפה. נכון, היה יכול להיות שאם היה מוסר פעם או פעמיים במקום לנסות לכבוש, זה היה יותר חכם, אבל מי אנחנו שנתלונן. קולאוטי לא היה גדול, אבל כבש שער ובסופו של דבר זה מה שנמדד חלוץ. קולאוטי עשה את עבודתו. חוסרו של יניב קטן כלל לא הורגש, ומסודי היה טוב בתפקיד השחקן החופשי. רפאלוב נעלם לחלקים יותר מידי גדולים במשחק והיה השחקן הפחות טוב בחיפה. דירסאו ואנדרסון נתנו משחק מצויין בקישור ההגנתי, קינן היה מצויין במרכז ההגנה יחד עם חרזי שמשקיע כאילו הוא בן 18. משומר היה קצת מבוהל באגף, אבל עדיין הצליח לסחוט כמה עבירות על הקו הימני. מגרלשווילי ממשיך להיות טוב, משחק בלי טעויות של ממש, לא הצטרף יותר מידי להתקפה, וזה טבעי עקב היתרון המוקדם. דוידוביץ', כפי שכבר אמרתי, נתן משחק נקי מטעויות ואם מספר האיומים של צסק"א על השער נעצרו על ידו.

בסופו של דבר חיפה ניצחה את צסק"א, שאכלה אותה, ובינתיים התקשורת הרוסית גם כן אוכלת את צסק"א.

אסנפיול, הנה אנחנו באים!

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מקווה שלכולם ברור שאספניול זה כבר משהו אחר לגמרי ממה שפגשנו עד עכשיו.
    יש להם גם שחקנים הרבה יותר טובים מלכל הקבוצות שראינו עד היום,גם בית שהבנתי שמאוד מאוד קשה
    לנצח בו וגם הם מתחרים בליגה חזקה באמת[נכון שליברונו גם אבל יש לה שחקנים פחות טובים והיא גם פחות טובה ויש לנו גם הוכחות].

קבוצה שיש לה את קמאני,דה לה פניה,רופטה,פנאדיאני ומעל כולם טאמודו תהיה מאוווווווווד קשה לעבור.

10. Gustavo Boccoli Member

מה אתה מבלבל. רוני לוי לא משחק בונקר, לא משחק הגנתי, וגם נגד צ'סק''א הקבוצה יזמה. אם אקנפייב לא מתעופף ואיכשהו לוקח את הבעיטה של בוקולי זה 2-0 כבר, אם ההתקפה הייתה קצת יותר מפוקסת זה היה גם יותר. מכבי חיפה הובילו 1-0, והם רצו לשמור על היתרון. כמו ש"יהלום צהוב" אמר, מגרשווילי ומשומר (שהם שני מגנים התקפיים), עלו פעם אחר פעם להתקפה ולא נשארו מאחור. החילופים של רוני לוי לא היו הגנתיים. גזל החליף את מסודי, שעל הנייר זה חילוף הגנתי, אבל גזל עלה הרבה בצד שמאל וגם כמעט וגרם לשער. יותר מאוחר ארבייטמן החליף את רפאלוב העייף. רוני לוי אף פעם לא ישחק בונקר, מכבי חיפה לא תשחק בונקר, אין מצב, אתה כנראה ראית משהו אחר.

11. TariboWest Member

מה זה הדבר הזה "הגול של קולואטי היה מסריח", למה כל גול צריך להיות מספרת מ-30 מטר לחיבורים?
    גול זה גול, גדולה של חלוץ זה להיות במקום הנכון. קולואטי חלוץ רחבה הכי טוב בארץ, הוא בעונה לא טובה יחסית ועדיין נתן 6 גולים בליגה ועוד 5 באירופה.
    מגרלשוילי נתן אתמול משחק גדול, לא האמנתי שהגולם הזה מסוגל לשחק ככה מול קבוצה ברמה של צסק"א.
    רפאלוב היה הכי חלש בקבוצה, איכזב.
    כל הכבוד לרוני לוי שהצליח להעמיד קבוצה עם 6 שחקנים חולים/פצועים.

rainman, צסקא לא נופלת מאספניול. הבעיה הרצינית היא שהגומלין בספרד, אם ההכרעה הייתה בבלומפילד אז הסיכויים לעבור היו יותר טובים.

נערך לאחרונה ב: ‏23/2/07
  12. Dimitar Berbatov Member

טוב, ציפיתי לכאלה תגובות. בוקולי, תגיד לי לכמה מצבים הגיעו חיפה במשחק? 3 או 4

שוב אני מפרגן לקולאוטי ומי שבאמת יקרא את התגובה שלי יראה את זה, אבל מה לעשות הגול של קולאוטי הוא אחד הקלים. כל אחד יכול להתמקם ליד הקורה ולשים ממטר את הכדור מול שער ריק בפנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/2/07
  13. Gustavo Boccoli Member

אבל מה הקשר בין מצבים לבין בונקר?! זה לא שצ'סק''א הגיעה ל20 מצבים, כן. צ'סק''א לקראת הסיום הייתה לחוצה מאוד והשקיעה המון בחלק הקידמי, אז חיפה התגוננה. מה רצית, שתיתן להם להבקיע?

14. Dimitar Berbatov Member

טוב, לא בונקר אבל שיחקו הגנתי. חיפה נתנה לצסק"א ללחוץ אותה ולתקוף אותה בלי סוף זה צסק"א שיחקה כל-כך גרוע ולא נצלה את המצבים שהגיע אליהם זה בעיה שלהם.

15. Gustavo Boccoli Member

יופי, ועכשיו תגיד לי מה יחסי הכוחות בין הקבוצות? התקציבים? סגל השחקנים? תסיק מסקנות לבד.