דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולל היום - 13 אם אני לא טועה. אמרו בשידור את המאזן המדוייק.

2. סקה Member

ניצחון כמה שווה? וכמה תיקו?
    אני רוצה לחשב לבד כבר ולא לחכות לעדכון שלהם

3. Milevskiy Member

הנה זה התעדכן..
    ישראל נשארת במקום 22 עם ניקוד של - 18.458, אם אחד משני המשחקים של הישראליות שבוע הבא יסתיים בתיקו אז אם אני לא טועה ישראל תעלה למקום 20 וככה ישאר הסטטוס קוו של נציגה בצ'מפיונס, ו 3 באופ"א

מכבי חיפה עולה למקום 92 בדרוג הקבוצות עם ניקוד עונתי של 10.7325 ו 27.091 בכללי, שאם גם פה אני לא טועה אז זה השיא של מכבי חיפה מאז שהוסיפו את ישראל לאירופה.

הפועל ת"א עולה למקום 118 עם ניקוד עונתי של 11.7325 וניקוד מצטבר של 19.091

הקיצר.. עזבו אותכם תיקו, ששבוע הבא חיפה והפועל ינצחו!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

4. Mehmet Member

בגלל הפסקת חשמל לא ראיתי את המשחק של הפועל ת"א החל מדקה 60 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

בכל מקרה, הסיכויים של הפועל ת"א הם סבירים, לא מן הנמנע לגנוב גול בחוץ, ולחייב את הריינג'רס להבקיע שניים כדי ללכת להארכה.
    הסיכויים של חיפה לדעתי פחות טובים-כי הם פשוט חייבים לנצח. וצסק"א הרבה יותר טובה על הנייר.

5. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה ערב גדול לכדורגל הישראלי באירופה! היום הנציגות שלנו הראו הכי טוב איך הן יודעות לעמוד טוב נגד קבוצות גדולות לעומת התקשות נגד קבוצות קטנות יותר דווקא.

נתחיל ממכבי חיפה שנאלצה להתגונן בחוץ נגד יריבה עדיפה ממנה בהרבה, אלופת רוסיה ומחזיקת אופ"א לפני שנה וחצי. עם כל זאת, בפתיחה חיפה הייתה קרובה לשני שערים יותר ממה שהרוסים, שלחצו ברוב הזמן. חוסר מזל מנע יתרון חלומי לקראת הגומלין, שלגביו אני לא הכי אופטימי, כאוהד. למה- על מנת לעלות, חיפה מן הסתם צריכה לעלות ליתרון 0-1, ובהנחה שזה יקרה לא לפני הדקה ה-89, אני פשוט יודע שחיפה תיסוג לאחור ותאפשר לצ'סק"א לחפש (ולמצוא) את השוויון. להזכירכם, בישראל חצינו את קו 30 הספיגות אחרי 20 מחזורים!
    עם זאת, אולי הקהל הירוק שהראה שהוא יודע לעודד באלפיו גם 100 ק"מ מהבית, ייתן את הדחיפה ואינשאללה נעבור את הקבוצה הזו, שאין ספק בכלל היתרון האיכותי שלה על חיפה (ודאי בכושרה הנוכחי) עם דגש על הטריו הקטלני שיושלם בגומלין - ואגנר לאב, קרבאליו וז'ו.

לגבי הפועל ת"א - אולי הקבוצה השנואה במדינה, אבל היום כל עם ישראל יושב מול המרקע ומוחא כפיים. אני לא זוכר הרבה זמן משחק כל כך טוב של קבוצה באירופה נגד קבוצה טובה ממנה על הנייר. מגיעות תשואות לניר לוין שבזמן קצר הכין את השחקנים היטב, מגיעות תשואות לכל השחקנים, החל מברדה ואוגבונה למעלה, דרך דגו וטועמה ועד לשני הצעירים דואני ובונדר על הלחימה האדירה לאורך 90 דקות. אמנם בונדר אכל פורפרות מהג'ינג'י, אבל נתן את התחת, ודואני, שזה משחק שני או שלישי שאני רואה אותו, צד ודאי את עיניהם של מגלי הכשרונות במשחק מעולה.
    רק חבל מבחינת הפועל ת"א שיתרון כזה שברירי כמעט בודאות לא יספיק באייברוקס. אני לא רואה את הפועל ת"א אפילו סוחטת תיקו שם, כי ריינג'רס עם הרכב מלא יותר ועם 50,000 אוהדים באחד המגרשים הביתיים באירופה יבואו לטרוף את הדשא. בואו נגיד שיותר סביר לדעתי שהפועל יפסידו 2-3 ויעלו מאשר שיהיה 0-0. רק שלא יצטערו על השער הדי מעפן ולא מחויב המציאות שהם ספגו, כי זו הזדמנות מצוינת להדיח קבוצה גדולה ולאסוף נקודות דירוג לישראליות וקצת כבוד גם למדינה.

6. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישראל באמת נשארה במקום ה-22 בדירוג אבל שימו לב לזה - אנחנו המדינה היחידה עם נציגה אחת באלופות שעדיין חיה את אירופה, ולא סתם חיה - עם שתי נציגות! כל הכבוד, חיפהו הפועל הצליחו למזער את הנזק שנגרם באובדן הנקודות של הפועל מ-2002. אם לפחות אחת הנציגות תעבור שלב, המקום ה-15 שוב יתחיל לבצבץ באופק, ואיך שהטורקיות, יווניות והצ'כיות נראות בשנים האחרונות באירופה... טוב אני נסחף. אני עדיין משכונע ששתי הנציגות לא יעפילו, זה כנראה לא יסתיים בתבוסות (לפחות במקרה של חיפה), אבל קשה לי לראות את הפועל כובשת מספיק\לא סופגת בכלל ואת חיפה שומרת על רשת נקייה.

7. burning soil Member

חוסר פרגון מגיע ממקום כלשהו! יש אוהדים שמרימים את האף אחרי נצחונות באירופה, ויש כאלה
    שכבר חרטו על דיגלם שהם לא מייצגים את ישראל. אבל ההישג יפה לכשעצמו אין ספק.

הלאה...

ולא כל כך מבין מה הבעיה ידידי. לא ראית בעצמך כמה חלשים ריינג'רס האלה היו? כשבאה לפה קבוצה
    מברטניה, סקוטלנד, עם גדוד אוהדים, אני מצפה לראות מהם הרבה יותר אפילו אם הם רק מסקוטלנד
    ולא מאנגליה לדוגמא.

סך הכל יהיה להבועל קשה כי ריינג'רס תבוא ללחוץ חזק כל המשחק, לא כמו היום, אבל זה לא שהם
    כבר לא ניצחו בחוץ בעבר...

לגבי מכבי חיפה, פתוח לגמרי בגומלין.. מצידי שיזכו בגביע אופ"א וימשיכו לקבל רביעיות בבית כל מחזור.
    קיצר מקווה שתבואו עייפים-פצועים ליום א'.

8. -=Messi=- Member

לא נשאר מה להגיד עוד חוץ משאפו לחיפה... לא יותר מזה.
    היו צריכים לנצח עם עוד קצת מזל אבל לא נהיה חזירים גם תיקו במוסקבה זה הישג. רק שיעלו !!!

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא ראיתי את המשחקים, אבל ראיתי עכשיו את השערים מהמשחק של הפועל.

עזבו אותכם שטויות... זה לא 50 אחוז אפילו ובלה בלה בלה.

חיפה עשתה הישג, ברור שאם חיפה תחטוף רביעייה בבלומפילד אף אחד לא יזכור את זה, אבל נכון לנקודת הזמן חיפה עשתה משהו שהוא הרבה מעבר לציפיות ממנה, מה שיהיה עוד שבוע זה אלוהים גדול. וגם אם חיפה תשים שלישייה לצסק"א אז רוני לוי לא צריך להישאר... ההישג הזה הוא כולו התלהבות ועודף מוטיבציה בגלל שזה משחק באירופה ולא נגד הכח רמת גן.

בקשר להפועל ת"א.. איזה שער של טועמה אלוהים.... לא רואים כאלו בעיטות גם ברמות הגבוהות ביותר בעולם, שער נדיר, בעיטה של אומן, מדהים, כל סופרלטיב לא יהיה הגן מספיק עם הבעיטה הזאת. חבל על שער השוויון, חבל מאוד, ריינג'רס ניצלה טעות והיכתה את הפועל, אבל צריך להחמיא להפועל שידעה להחזיר את שער היתרון ולא שקעה באכזבה השוויון, ברדה אגב בפעולת הכנה נהדרת, דה ברונו גם צריך לקבל מחמאה על המסירה הנהדרת לברדה.

אחרי 2 המשחקים אני יותר בונה על הצלחה של הפועל, הם יודעים לעשות את זה באירופה והם כבר היו במעמדים כאלה, היו במגרשי חוץ לא קלים והיתרון איתם, חיפה החזיקה יפה בריינג'רס, הפועל יכולה יותר.

ערב נהדר לישראליות.

10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק מצוין של מכבי חיפה, עבאס סואן נתן משחק טוב והמשיך את היכולת הטובה ממשחק הליגה הכודם, היו לקולאווטי שתי הזדמנויות בטוחות של שער אבל חוסר מזל מנע מחיפה להבקיע שני שערים חשובים מאוד כדי להמשיך את המסע בגביע אופ"א.

ולגבי הפועל תל אביב, חבל הם היו יכולים לסיים את המשחק עם נצחון 2-0 בלי ספיגת שערים, וכמו שאמרו באולפן החדשות בספורט שדגו עשה טעות בכך שלא עמד במקום הנכון בזמן הבעיטה, סלים טועמה נתן משחק גדול עם שער מדהים ואפשר לומר שהוא השחקן הערבי הכי טוב בליגה ואפילו יותר טוב מכל השחקנים.

11. Dimitar Berbatov Member

יום מצוין לישראליות, פשוט שאפו ענ. מי היה מאמין שנצא אחרי הערב הגדוש הזה כל-כך מבסוטים.
    חיפה עשתה הישג גדול שהצליחה לחלץ תיקו מצסק"א בולאדיקווקאז או איך שלא קוראים לזה, אבל איך אפשר שלא להיות מאוכזבים, רק לחשוב מה היה קורה אם קולאוטי היה כובש אחת משתי ההזדמנויות שלו, חבל אבל לא נורא.
    מחצית ראשונה מצוינת של חיפה, צסק"א בקושי מגיעה למצבים למרות שהיא מחזיקה יותר בכדור, קולאוטי עם שתי הזדמנויות מצוינות בראשונה הוא בעט לקורה ובשנייה עשה מהלך מצוין אבל בעט החוצה.
    שאפו ענק למסודי וקטן, מסודי בזמן האחרון משחק מצוין הבישול שלו במשחק נגד הפועל פ"ת בעקב פשוט תענוג, לפחות במחצית הראשונה מסודי עשה הרבה מאוד בעיות להגנה הרוסית וחבל שבמחצית השנייה לא המשיך את היכולת המצוינת. גם קטן במשחק מצוין, נתן מסירה מצוינת לקולאוטי בבעיטה הראשונה לקורה, עשה הרבה תנועה והרבה פעולות טובות. קטן של אירופה לא דומה במהומה לקטן של הליגה תופעה מאוד לא מובנת...
    גם מגרשווילי נתן משחק מצוין ושיתק את אגף ימין של הרוסים וגם בחלק ההתקפי היה בסדר. כמה מילים טובות גם לחרזי, פשוט מדהים, איזה לחימה, איזה מנהיגות כמו בימים הטובים. כל-כך כיף לראות אותו משחק כמו ילד, הוא גם לא היה רחוק היום משער.
    למרות התוצאה המצוינת, אני מאוד סקפטי לקאראת הגומלין בבלומפילד. עד אז ואנגר לאב יחזור מהפציעה, קראבליו המצוין יפתח בהרכב והרוסים בטוח לא יזלזלו בנו כמו אתמול. מקווה להתבדות, אבל מצטער לבאס לדעתי חיפה לא תעבור, בכל זאת שיהיה להם בהצלחה!

טועמה שחקן מדהים, כל ההגנה של ריינג'רס היתה בנויה עליו והיה ברור שרק הוא יכול להציל אותנו. איזה בעיטה חופשית מושלמת, המקום שלו זה באירופה לא בארץ. לשחקן הזה יש יכולות טכניות מצוינות ואפילו שהוא לא היה במשחק גדול היום, הוא הצליח לכבוש שער ועוד איזה שער!
    כמה חבל על הגול של הסקוטים, היה ברור שרק מצב נייח יחזיר אותם למשחק כי הם בקושי הגיעו למצבים מסוכנים ליד השער. דגו עם הרמת רגל טפשית, בכלל מה הוא עשה שם? או שיצטרף לחומה או שיקח שחקן, במקום זה הוא עמד ברחבה ונתן לסקוטים את המשחק. נכון שאחרי זה הוא החזיר עם שער , אבל כל אחד בהפועל היה מכניס את זה.
    שאפו גדול מגיע לניר לוין שניהל את המשחק בצורה מצוינת, ראו אותו גם מתדרך את טועמה לפני הבעיטה החופשית ולוחש לו משהו, אז אפשר להגיד לו תודה כי גם לו יש חלק בשער הזה. אני בטוח שהעובדה שלוין פירשן את המשחק של חיפה נגד ריינג'רס בגלאזגו עזרה לו מאוד להכין את הקבוצה שלו למשחק הזה והוא עשה את זה בצורה יוצאת מהכלל.
    לצערי גם כאן אני מאוד סקפטי לגבי עלייה לשמינית הגמר, באיירבוקס הוא אחד במגרשים הקשים באירופה ובבריטניה בפרט, מול 55,000 אוהדים סקוטים נלהבים ומתודלקים זה יהיה קשה מאוד, אבל זה לא בלתי אפשרי. ניר לוין חייב להתגונן המשחק הזה, לדעתי הוא צריך לעבות את הקישור האחורי ולפותח עם 3 (וולינגטון, באדיר ואבוקסיס), באגפים טועמה וורמוט ובחוד ברדה שיעשה להגנה בעיות עם המהירות שלו. אם לוין יעלה בהרכב הזה אפשר להוציא תיקו מריינג'רס, הפועל חייבת לשחק שם על מתפרצות.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמובן שטועמה המפגר היה צריך לשחרר הצהרה של אוהד בן 11 שלא מבין כלום:
    "הם באו להסתגר וזה לגיטימי כי הפועל ת"א היא באמת הקבוצה היחידה בארץ שיש לה שם גדול באירופה, אפילו יותר ממכבי חיפה"."

הוא רק שכח ששתי קבוצות בארץ היו בליגת האלופות והוא גם שכח שלא הפועל ולא חיפה ולא מכבי תל אביב
    הם שם גדול באירופה,שם גדול באירופה זה מנצסטר יונייטד,זה ברצלונה,הפועל במקרה הטוב זה שם שמוכר
    למאמנים יסודיים שמאמנים באירופה.

13. Igi Member

וואלה? ואני הייתי בטוח שסלים טועמה חכם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

"נשמה בוערת":
    "הלאה...
    ולא כל כך מבין מה הבעיה ידידי. לא ראית בעצמך כמה חלשים ריינג'רס האלה היו? כשבאה לפה קבוצה
    מברטניה, סקוטלנד, עם גדוד אוהדים, אני מצפה לראות מהם הרבה יותר אפילו אם הם רק מסקוטלנד
    ולא מאנגליה לדוגמא."

האמת שהתכוונתי יותר לצטט את המשפט שלך לגבי אוהדי חיפה, אבל אני אגיב גם למה שאמרת...
    נכון שריינג'רס באו בהרכב חסר ונכון שהם שיחקו אתמול באמת גרוע למעט דקות הפתיחה(בזה אני כן מסכים איתך). אבל... זה לא גורע מניצחון באמת ראוי לשבחים של הפועל(אמנם יותר בגלל צורת המשחק מאשר התוצאה).

14. Forever Green Member

0-0 ברוסיה, בהחלט תוצאה טובה מאוד.
    כמובן שאם קולאוטי היה מבקיע את אחת מההזדמנויות זה היה מדהים,
    אבל לפני המשחק כולם היו רוצים 0-0, אז לא נהיה חזירים..

רוני לוי הכין את הקבוצה יפה למשחק הזה..
    אבל למרות זאת אני בשלי,
    רוני לוי הבייתה!

במידה וצסק"א יבקיעו גול אנחנו ניאלץ להבקיע 2 גולים, ויש להם הגנה טובה..
    הם עדיין פייבוריטים, אבל בבלומפילד עם 15,000 אוהדים ירוקים..השמיים הם הגבול...

בנוגע להפועל,
    עשו תוצאה יפה מאוד והישג יפה,
    אבל בסקוטלנד עם 50,000 אוהדי ריינג'רס ועם לא מעט שחקני הרכב שחוזרים לשחק, קשה לי להאמין שהפועל תצליח לשמור על היתרון מהמשחק הראשון ולעבור אותם.
    בכל מקרה, בהצלחה לריינג'רס...

15. Hell Raiser Member

המשחק של הפועל אתמול היה אחד המשחקים הכי מוזרים שראיתי
    זאת הפעם הראשונה שראיתי קבוצה שלמעשה מוותרת על משחק האגפים וניהלה את כל ההתקפות שלה דרך האמצע, ועוד חוזרת עם ניצחון
    אוגבונה שיחק אתמול בתפקיד של שלושה שחקנים. גם קשר מרכזי וגם ימני ושמאלי. הבנאדם רץ בטירוף לכל רוחב המגרש ועוד מעט הוא היה מנסה למסור לעצמו.
    לפי דעתי אוגבונה היה המצטיין במשחק ולא טועמה, ושרף עוד התעקש לרדת עליו.
    גם ריינג'רס באה אתמול ביכולת חלשה ובסופו של דבר צריך לזכור ששני השערים הובקעו מהברקות.
    לפי דעתי זה נס של כדורגל שהפועל ניצחה אתמול