דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Raulito Madridista

אז מחר המשחק החשוב מאוד שלנו בגביע אופ"א. אני יהיה שם בייחד עם עוד 11,000 אדומים בינתיים שהבטיחו את מקומם בבלומפילד, אני מקווה שהאיצטדיון יהיה מלא ובטוח שתיהיה אווירה נהדרת. הקבוצה לא נראית טוב כבר הרבה זמן, אבל אני מקווה שהחזרה של אבוקסיס וברדה תשנה ותהפוך את משחק הקבוצה ב180 מעלות כמה שאפשר לבקש. מקווה מאוד שמחר לא תיגמר העונה האירופית שלנו ואני לא יודע כל-כך למה לצפות מחר. הם קבוצה יותר טובה מאיתנו, זה כן, אבל זה הבית שלנו ואפשר להשיג תוצאה עם מזל. המפתח מבחינת הפועל זה לשלוט במרכז המגרש מה שלא היה קיים במשחק נגד נתניה, אסור גם שמרכז השדה יהיה פרוץ כל-כך וכל התקפה מתפרצת תיגמר בחצי גול כמו עם נתניה, שמהם גנבנו נקודה ונראינו חלשים מאוד. אני מצפה בעיקר מווליגנטון לחטוף כדורים, אבוקסיס בוודאי ייתרום כי הוא יידרבן את השחקנים. מרגיז אותי מאוד שפאהס לא משחק מחר, הוא ייחסר, מקווה שדואני יצליח להסתיר את מקומו ושלא נרגיש בחסרונו של פהאס. ההרכב פחות או יותר טוב, רק לא ברור לי הזלזול בבלם שלנו טל חן ולמה באדיר הוא זה שמייאש את עמדת הבלם השני, הרי הוא כבר עשה שטויות בתפקיד הזה. ברוך דגו מאוד מאכזב אותי השנה ואולי זה גדול עליו לפתוח בהרכב, אבל הוא לפחות לא יהיה אדיש כמו וורמוט שפותח בצדק על הספסל והיכולת שלו איומה, וגם הוא עדיף על דה ברונו שהשמין ופיתח כרס, דבר צפוי אחרי פציעה, אבל שחקן לא יכול לאכול כל הזמן בורקס. אני בהחלט חושב שבסקוטלנד אנחנו לא יכולים להוציא יותר מדיי, חוץ מהפסד מינימלי כך שפחות מניצחון ואנחנו 95% בחוץ, למרות שאת פאריס סן ז'רמן כבר ניצחנו בפאריז. אחריות גדולה ל4 השחקנים המרכזיים: אלימלך, אבוקסיס, טועמה וברדה. מקווה שנשחק התקפי ושנגיע למצבים ושאני ייהנה מחר, לא רק התוצאה חשובה לי אלא גם הכדורגל. כמובן שאעדיף ניצחון עם בונקר מוחלט מאשר תוצאה פחות טובה עם כדורגל יפה, אבל אם נשחק טוב ונהווה יריב וייגמר תיקו אז אני ייקבל את זה ולא יהיה מאוכזב ממצב שייקרה אם נשחק רע ובשיניים תיקו. בהצלחה לאדומים ואני יהיה שם לתמוך.
    יאללה הפועל!!!!!!

בקשר למשחק של מכבי חיפה, אני באמת לא רואה אותם עושים משהו, צסק"א קבוצה נפלאה שלקחה 4 נקודות בליגת האלופות מארסנל והייתה ממש לא רחוקה להעפיל ל16 האחרונות, חיפה בכושר חלש מאוד והמשחק הראשון בחוץ. אני מהמר שהפסד של 2-0 של חיפה גומר את הסיפור. השחקן הכי חשוב אצלה זה בוקולי ואם הרביעייה הקדמית תקרטע כמו כל העונה זה לא יהיה טוב, שרוני לוי לא יהסס להשתמש במחליפים. בהצלחה גם לחיפה.

* http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ענק על הסיקור שקיבלנו על המשחק של מכבי חיפה, סיקור ענק, אבירם.
    *מי נרדם בשמירה ועוד לא העלה פריויו על קבוצתי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx חחחח??
    עריכה: אז גם לדודי מגיע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx על הסיקור ולא שכחתי את דניאל מהאנגלי שנתרם לעזור.

נערך לאחרונה ב: ‏14/2/07
  2. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

הפועל ת"א - גלאזגו ריינג'רס

רביעי, 21:05, בלומפילד, תל-אביב יפו.

הפועל ת"א http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59869.Xxx

הפועל של השבועות האחרונים:
    מאז אותו התיקו עם מלאדה בולסלאב שסגר רשמית את העליה של הפועל לשלב הנוכחי של גביע אופ"א, האדומים הספיקו לסיים 4 משחקי ליגה בתיקו, לנצח שלושה (כשבאף אחד מהם היא לא מרשימה במיוחד) ולהפסיד משחק אחד למכבי חיפה. הפועל, בדומה לריינג'רס (עליה נרחיב עוד רגע), הספיקה לעבור טלטלה מסויימת, ופיטרה את מאמנה, יצחק שום, על רקע השותפות הלא מוצלחת בין הצדדים, ומינתה במקומו את ניר לוין.

הדרך של הפועל, דרך דומז'אלה ועד היום:
    לכולם זכור אותו מסע מופלא שעשתה הפועל ת"א בגביע אופ"א בעונת 2001/2002, שהסתיים בסאן סירו מול האימפריה האדומה-שחורה של מילאנו. השנה הפועל התחילה את משחקיה בסיבוב המוק' השני של גביע אופ"א מול דומז'אלה. החניכים של שום ספגו הפסד 2-1 ביתי, אך בגומלין האדומים רמסו את המארחת 3-0.
    לאחר שהייתה היחידה מבין הישראליות שעלתה משב המוקדמות, הוגרלה הפועל לשחק בסיבוב הראשון מול אודסה מאוקראינה. הפועל ניצחה בצמד המפגשים (1:0 בראשון, 3:1 בשני) ועלתה לשלב הבתים. כאן התחילה נדנדה מסויימת ביכולת: האדומים פתחו עם הפסד 2:0 צורב לפנאתינייקוס, השתפרו וסיימו בתיקו עם ראפיד בוקרשט. הפועל יצאה לצרפת, לשחק מול פאריס סן ג'רמן ודרסה אותה 4:2, ואז שוב ירידה ביכולת והפועל מסיימת בתיקו עם מאלדה בולסלאב.

http://www.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/uefacup/483199_biglandscape.Xxx
    חוגג את השער השני מול פ.ס.ז', סלים טועמה.

הסיכויים לעבור את ריינג'רס:
    כשמסתכלים על הסיכויים של מכבי חיפה לעבור את צסק"א מול הסיכויים של הפועל לעבור את הסקוטים, הכף נוטה לזכות הפועל ת"א. אמנם פיטוריו של שום וזמן ההתאקלמות של לוין מעיבים על הסיכויים, אך ריינג'רס מגיעה במצב דיי דומה למה שהולך בוולפסון. גם ההיסטוריה נוטה לכיוון האדומים, הרי מי ציפה שהפועל תעבור את צ'לסי, לוקומוטיב או פארמה (שהייתה קבוצה חזקה באותו זמן), ואפילו תתמודד שווה מול שווה עם מילאן וכמעט תדיח אותה? מעטים מאוד.
    כמו בהרבה מאוד משחקים העונה, הרבה במשחק של הפועל ת"א יהיה תלוי ביכולת של שביט אלימלך והיציבות שהוא צריך להקנות להגנה. ראינו מה קורה לקבוצה כשהשוער הוותיק איננו נמצא בשיא יכולתו, ודבר שכזה יכול לטרוף לאדומים את כל הקלפים.

http://mad.walla.co.il/archive/312694-5.Xxx
    האדומים זקוקים לו בשיא היכולת, שביט אלימלך.

הרכב משוער: שביט אלימלך, דני בונדר, וואליד בדיר, רמי דואני, יגאל אנטבי, וולינגטון אוליביירה, יוסי אבוקסיס, סלים טועמה, ברוך דגו, זיטו אוגובנה ואליניב ברדה.

גלאזגו ריינג'רס http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50121.Xxx

מי את גלאזגו ריינג'רס?
    ריינג'רס הוקמה בשנת 1873, ונחשבת למעצמה בליגה הסקוטית, עם 51 אליפויות תחת חגורתה. בשנים האחרונות, ריינג'רס נבלעה בצילה של יריבתה המושבעת, סלטיק. ריינג'רס מזוהה עם הפלג הפרוטסטנטי, בניגוד לסלטיק, המזוהה עם הנצרות הקתולית. האיצטדיון של הסקוטים, שמכיל 51,082 מושבים, נקרא אייברוקס סטדיום. זהו איצטדיון ביתי במלוא מובן המילה, המשמש כמבצר מבטחים לכחולים. בין השחקנים הבולטים שעברו במועדון בשלב זה או אחר נמצאים שמות גדולים כמו קאינג'ה, גאסקוין, סיר אלכס פרגוסון, בארי פרגוסון( קפטן הקבוצה) ועוד. הבעלים של המועדון הוא סר דיוויד מארי, שקנה את הקבוצה ב-1989.

http://www.uefa.com/ml/images/clubphoto/600x400/50121.Xxx

חילופי מאמנים:
    בצל הבלאגן בת"א, מתכוננת לה ריינג'רס הסקוטית למשחק אחד מבין שניים שיקבע את גורלה האירופאי העונה. לא רק האדומים חוו החלפת מאמנים העונה. פול לה גוון, המאמן הצרפתי המעוטר שהגיע מליון, נזרק מהאייברוקס לאחר שהסתכסך עם הקפטן, חביב האוהדים בארי פרגוסון, ובכך גם עם הבעלים דיוויד מארי. אז מי החליף אותו אתם שואלים? לא אחר מאשר וולטר סמית', מאמנה לשעבר של נבחרת סקוטלנד, שמינה את אלי מקויסט, שחקן העבר האגדי של ריינג'רס לעוזרו. זוהי הקדנציה השנייה של סמית' במועדון, לאחר שמונה ב-91 למאמן ראשי בפעם הראשונה.

http://www.telegraph.co.uk/sport/graphics/2007/01/09/sfnran09.Xxx
    חוזר לאייברוקס, סמית'.

אז מה שלומך ריינג'רס?
    ריינג'רס חווה את אחת העונות הגרועות שלה בליגה הסקוטית. על פניו, נראה שמקום שני לסלטיק המצוינת הוא לא כזו טרגדיה. עם זאת, הפער בין שתי הקבוצות עומד על לא פחות מ-17 נק'. למרות זאת, הקבוצה תגיע למשחק מול הפועל עם רצף של שישה משחקי ליגה ללא הפסד, כשבמחזור האחרון הקבוצה מנצחת את קילמנרוק בחוץ, משלושער של בויד. מאמנה של ריינג'רס הזהיר את שחקניו לקראת המשחק מול הפועל, בטענה שהקהל האדום הוא גורם משמעותי בהצלחה של הפועל. כמו כן, הסקוטי בטוח שחילופי המאמנים לא ישפיעו על האדומים, ושלוין לא ישנה את תפיסת המשחק של הקבוצה, אותה הנחיל יצחק שום. בינאור המועדון עשה כמה רכישות, כשהבולטות ביניהן הן הגעתו של דיוויד וייר, אקס קפטן של אברטון, יחד עם הבאתו של הקשר הצעיר קווין תומסון מהיבס שנפצע בהופעת הבכורה שלו. מי לא יגיעו למשחק בישראל? תומאס בופל, קשרה הבלגי המצוין של ריינג'רס גמר את העונה, כמו גם דדו פרשו, הקרואטי הנהדר. יוגו איוגו הבלם הוותיק וקווין תומסון, הקשר הסקוטי גם הם לא יטלו חלק אחרי שנפצעו במחזור האחרון. גם אנדי וובסטר הבלם המושאל מוויגאן בחוץ. השוער הוותיק סטפן קלוס וסטיבן סמית' גם הם ייעדרו עקב פציעות, כשגם סשה פאפץ' לא ייטול חלק מכיוון שאינו מורשה לשחק בתחרות אירופאית. אם אי פעם הייתה להפועל הזדמנות להפתיע, הרי שזהו היום.

שחקני מפתח:
    שני שחקנים בולטים יש לריינג'רס, שמהם צריכה להישמר ת"א:
    בארי פרגוסון, הקפטן, הלב והברומטר של הקבוצה במרכז המגרש הוא הראשון. הכל עובד דרכו, לטוב ולרע. ניטרלת אותו, וריינג'רס אובדת עצות. הסקוטי הלוחמני ראה דבר או שניים בקריירה שלו, ולא נלחץ מאף מעמד או איצטדיון.
    http://www.4thegame.com/media/00/03/10/ferguson_barry_gla_profile_2005.Xxx
    הקפטן ניצח בדו קרב את המאמן, בארי פרגוסון.

עוד שחקן חשוב למערכת, בעיקר לאור הפציעות המרובות הוא כריס בויד, החלוץ הסקוטי הצעיר שרק במחזור האחרון כבש שלושער. איום תמידי על השער שעם שחקנים טובים מאחוריו יכול ליצור המון בעיות להגנה האדומה.
    http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42111000/Xxx/_42111790_krisboyd270.Xxx
    מרוויח את לחמו, כריס בויד.

*תודה רבה לדניאל, Carlet&Blue, על העזרה בהכנת הסיקור

3. Riki Member

לחיפה מצפה משחק קשה מאוד. עזבו את התנאי אקלים או את העובדה שזה משחק חוץ קשה קשה קשה מאוד.
    הקבוצה שלנו לא יציבה, יש לנו בעיות כמעט בכל היבט ובכל עמדה במגרש.
    הקבוצה לא מאורגנת לא משחקת טוב, אבל מידי פעם יש לנו הבלחות באירופה וזה פחות או יותר מה שאנחנו נאחזים בו.
    אני דוקא באי שקט גמור, אולי בגלל שזה בערך מה שנשאר לנו העונה. אבל ההגנה שלנו איטית לא מתואמת ויותר מפריעה מאשר תורמת.
    בכל אופן, אני מתה לראות אישור סופי לגבי הסגל.... כרגע כל הספקולציות האלה לא עושים לי טוב.

4. -=VodkA=- Member

חבל על הקבוצות סתם.
    הישראליות באות לשמש כתפאורה למשחק והולכות לאכול פיצוצים מהרוסים והסקוטים...
    במצב של שתי הקבוצות היום הפסד קטן יהיה נחמה...

5. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

מישהו פה אופטימי ברמות מטורפות...

6. burning soil Member

יהיה טוב להבועל שבלומפילד יהיה מלא מחר, אחרת זו גם בושה וזה גם ממש ממש
    לא לטובתם כמובן. בכל אופן מי שהולך מחר בטוח יהנה מאווירה טובה.. עם 1,000
    האוהדים שיבואו מסקוטלנד.

לא חושב שיש לישראליות להציע משהו.

7. מיכל3 Member

אני לא יודעת איפה מתאים לפרסם את זה..(פה או באשכול של חיפה) אבל בכל זאת :
    יש שידור היום של המשחק של חיפה, בספורט 5 + מ-18:55
    סופסוף.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

8. Sarek Member

המשחק של מכבי חיפה מול צסק"א ישודר בשידור ישיר בערוץ הספורט.

כל הכבוד לערוץ הספורט שהרים את הכפפה, אחרי שנראה היה שאין שום סיכוי לשידור.

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני בבלומפילד הערב, למרות שיש לי תחושה ברורה של הפסד. עכשיו אתם בטח תתנפלו עלי ותגידו "הרי לפני כל משחק יש לך תחושה של הפסד", אבל הפעם זה אחר. ראשית, הפועל עוד לא התמודדה העונה עם יריב בסדר גודל דומה, עם כל הכבוד לפריז סן ז'רמן. במחשבה שנייה היא כן-נגד פנאתנייקוס, ושם היא בקושי חיברה שני פסים. שנית, ניר לוין עדיין לא חווה חוויה דומה. להזכירכם, חווית גביע אופ"א האחרונה של לוין נגמרה בביזיון מול רודה. שלישית, מצחיק אותי לקרוא על כך שלהפועל יש מזל שריינג'רס במשבר. סליחה, ומה עם הפועל? אצלה הכל בסדר? היא לא נראתה כמו חבורת שיכורים עצלנים בבר בגלזגו בשלושת המשחקים האחרונים?

הימורים:
    צסק"א 2-חיפה 0
    הפועל 1- ריינג'רס 2

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

סלח לי שאני לא כמוך חושב שמגיע כל הכבוד לערוץ הספורט. מלכתחילה ציפיתי מערוץ הספורט או חמש פלוס שישדרו את המשחק הזה ו/ או את המשחק של הפועל תל אביב. למה אנחנו צריכים שהם יצילו אותנו? הרי זה המהות של ערוץ ספורט, שישדר את המשחקים החשובים עם כל הכבוד לכדורעף בשידור חוזר והתוכניות המרתקות של מירי נבו.
    הגיע הזמן, שהם יבינו שזאת אחת מהמטרות המרכרזיות, לדעתי לפחות שלשלמה הערוץ קיים. ראית שכבר ביום ראשון ערוץ 10 רכש את זכויות השידור למשחק של הפועל אז למה לחכות עד יום המשחק על מנת לקנות את זכויות השידור?
    במדינה שלנו מתנהגים כאילו העלות של המשחק יותר זולה כאשר היא יום לפני לפני המשחק, מאשר שבוע לפני.

11. Sarek Member

אני מסכים איתך לגבי מהות ערוץ הספורט ותפקידיו כפי שהם ראויים להיות. ברור מאליו שהמשחק הזה צריך היה להיות משודר בדיוק כפי שמשחקה? של הפועל תוכנן להיות משודר, ללא שום תקלות מיוחדות.

אבל מאחר והיו בעיות רבות והמצב נראה אבוד מבחינת שידור, כאשר כולם התייאשו והחלו לחפש אלטרנטיבות חלופיות ברשת - ערוץ הספורט בהחלט הרים את הכפפה (אם נתעלם רגע מחובתו כערוץ ספורט בישראל) ולקח את זה על עצמו.

12. MHFC Member

הסיכוים להשיג תוצאה טובה נמוכים מאוד, אבל באירופה ראינו כבר את מכבי חיפה מתעלה על עצמה ומראה כדורגל טוב ויפה (אוקזר, פרטיזן, ליבורנו וכו'). אבל עד כה בגביע אופ"א לא פגשנו יריבה חזקה כמו צ"סקא שרק לפני כמעט שנתיים זכתה בגביע אופ"א. הפסד בהפרש שער אחד (במיוחד כאשר אנחנו הבקענו), יהיה טוב לנו, כי לנצח 1-0 בבית אנחנו מסוגלים, במיוחד לאור העובדה שאם נשיג תוצאה טובה היום, בלומפילד יהיה ירוק במלואו. סואן יקבל את הקרדיט בהרכב לאחר היכולת המצוינת שלו מול הפועל פ"ת, רק שלא יאכזב ויתן הרבה לחימה באמצע המגרש ובנוסף משחק טוב. מסודי יקבל את הצ'אנס מרוני לוי בהרכב, אולי דווקא באירופה הוא יציג לנו את יכולתו האמיתית, מה שהוא לא מסוגל הראות בליגה. קולאוטי עוד איכשהו שומר על מקומו בהרכב למרות הלא יכולת שלו, היה עדיף לתת את המקום בהרכב לארבייטמן, אבל שיהיה. דוידוביץ' סוף כל סוף חוזר לשער :)

שיהיה המון בהצלחה

13. Igi Member

אמרתם שחיפה ביזיון? שלא מגיע לה לייצג אותנו באירופה? תורידו את הכובע בפניהם על מחצית טובה ! הן הגנתית והן התקפית(מתפרצות סופר מסוכנות). אם קולאוטי הנכה הזה היה שם את אחד המצבים שלו מול השוער, חיפה הייתה עולה לדעתי. הם לא היו מפסידים מול בלומפילד מלא. כ"כ חבל... בינתיים זה נראה כאילו תסריט אנפילד חוזר - עפנו בגלל חוסר מזל משווע בדקות האחרונות. יהיה נורא חשוב לשמור על רשת נקייה עד הדקה ה-60.. משם הכל פתוח.

מסודי - נפלא. הוכיח את מה שטענתי לגביו כבר מספר מחזורים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/2/07
  14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד עכשיו משחק לא רע בכלל של חיפה,רוברטו נראה קצת יותר חד אבל עדיין אחרי הדקה ה-20 הוא נעלם,
    סואן ומגרשוילי מפתיעים ועושים עבודה טובה.
    וקטן מצויין.
    אבל הדקות החשובות יהיו בתחילת המחצית השנייה כשצסק"א תחזור מתדרוך אצל גזאייב,חיפה צריכה
    לעבור את ה-10 הדקות הראשונות ונקווה לטוב.

15. מ.ח.א Member

בסך הכל במחצית הראשונה מכבי חיפה שיחקה די טוב אבל היו לה כמה החמצות וזה חבל
    צסק"א מוסקבה לא נמצאת בשיא היכולת שלה וחבל שמכבי חיפה לא מנצלת את זה
    כל השחקנים נתנו משחק טוב חוץ מקולאוטי שהיו לה החמצות רציניות בהתחלת המשחק ומאז לא הורגש
    מה שבטוח מכבי חיפה עוד פעם מתעלה על עצמה באירופה וממש לא משחקת כמו בליגה

נערך לאחרונה ב: ‏15/2/07