דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. ReL Member

משחק ההתקפה של חיפה בנוי על מסודי ובוקולי שני שחקנים נהדרים . קטן לא תורם כלום פשוט כלום , אני לא מבין מה עובר עליו ואיפה הכישרון שהיה טמון בו . קולאוטי בכלל היה חושך היום.

2. Riki Member

יש לנו את פרטיזן בבית ב23.11 ואת ליבורנו בחוץ ב29.11 (יום רביעי משום מה)

נערך לאחרונה ב: ‏3/11/06
  3. IsraeliSoccer Member

מכבי חיפה זו לא אותה מכבי חיפה שאנחנו רגילים אליה...
    ברגע שחיפה היא לא "הכסף הגדול" של הכדורגל הישראלי קשה לה.
    בשלושת השנים האחרונות בה חיפה זכתה באליפות,לא היה כסף גדול בישראל ולהפך חיפה הייתה מביאה זרים לארץ וכישרונות ובזכות זה הצליחה.
    עכשיו כשיש כסף גדול בישראל,גידאמק ויאמר,קשה לחיפה אבל כמו שאמרתי לי יש הרגשה שמשהו יתפלק שם עם גידאמק ,לא יודע הוא נראה לי נורא מוזר,לדעתי או שהוא יעזוב מתישהוא או שיעצרו אותו לפני.
    ואז כשהוא יעזוב,בית"ר תהיה במצבגרוע מאוד,כשהיא תצטרך למצוא בעלים חדשים יהיה לה קשה בגלל כל החובות שיהיו לשחקנים היקרים,לאנשי הצוות הזרים,ועוד דברים לא ידועים.
    בקיצור זה יהיה חבל מאוד עם גידאמק יעזוב למרות היותי אוהב מכבי חיפה,אני נהנה לראות שבית"ר מהווה איום ואפילו אנחנו באים אל בית"ר כאנדרדוג,זה הכנה לעתיד כשחיפה תהיה במצבים גרועים יותר,צריך קצת לכשל את האוהדים,זה נורא מעצבן אותי שכשלא הולך לא מעודדים וכשהול כולם שרים ומעודדים.
    אני חושב שהידרדרות קלה ואיום רציני קצת יכשלו את האוהדים.
    תודה ריקי,
    בקשר להודעה של rel17 גם אני לא הבנתי את החילופים של רוני שדווקא החליף את שחקני ההתקפה החזקים שלו במקום החלשים קולאוטי וקטן היו הרבה פחות טובים מבוקולי ומסודי.

4. FelaKaT Member

הוא לא סתם, ככה זה כל הקבוצות האיטלקיות, גם זאמפריני אמר את אותו הדבר על פאלרמו, אין להם כל עניין במפעל הזה.

5. IsraeliSoccer Member

מה זאת אומרת?
    למה שלקבוצות איטלקיות לא יהיה עניין? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

6. SkiMan Member

הקהל של הפועל ת"א הפתיע אותי לרעה. תפסתי ממנו קהל קצת יותר נאמן.
    גם שום הפתיע אותי לרעה. בתחילת העונה התרשמתי מקבצותו אך ככל שהזמן הולך ומתקדם והתלהבות פתיחת העונה של הפועל ת"א דועכת מתגלה קבוצה ממש ממש רכה בהגנה, ואיטית להחריד בהתקפה. ברדה ממש בזבוז באגף.

רוני לוי הכין את הקבוצה שלו טוב לריינג'רס אך מכבי חיפה הראתה חוסר תכליתיות משוועת ולא הגיעה לשום מצב. כרגיל, רוני לוי עם ניהול משחק ממש לא טוב. וזה בעצם מה שתמיד טענתי שמאפיין את רוני לוי המאמן - הכנה טובה למשחק, מקצועיות ויסודיות אך ניהול משחק לוקה בחסר. לכן גם תמיד טענתי שהוא צריך להיות המנג'ר עם מאמן מתחתיו.
    רק בקשה קטנה מאוהדי חיפה: אל תתחילו עכשיו עם השטויות שהגיע לכם תיקו.

7. FelaKaT Member

זאת המסורת אצל הקבוצות האיטלקיות, פארמה הגיעה לחצי הגמר עם הרכב השני שלה, פאלרמו וליבורנו ממשיכות את המסורת.

אגב, זאת לא רק מסורת אצל האיטלקים, בולטון למשל, שיתפה את פאבריס פרננדס בגביע אופ"א למרות שהיא השתתפה לראשונה באירופה. גביע אופ"א ממזמן איבד את היוקרה שלו.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה שיחקה טוב מאוד, אי אפשר להתלונן על רמת המשחק שהיא הציגה, כי היא שיחקה מול קבוצה טובה ולא נפלה ממנה בכלל, אולי אפילו ההפך. אני חושב שרוני לוי עשה חילופים שגויים. ההכנסה של מאור מליקסון הייתה צעד טוב מאוד שכבר היה צריך לבוא במחצית, כיוון שהדרך היחידה לפצח את ההגנה של הסקוטים היא להכניס כדורי עומק וזאת המומחיות של מאור מליקסון, אבל גוסטבו בוקולי לא היה צריל להיות זה שמוחלף. מי שהיה צריך לצאת זה יניב קטן ואלן מסודי היה צריך לתפוס את מקומו, ככה למכבי חיפה היו שני שחקנים שאפשר לתת להם כדור לעומק וגם שלושה מוסרים טובים שיכולים לספק כדור שכזה.
    רוני לוי חייב להבין משהו חשוב, באירופה יש שני שחקנים שהם קדושים והוא לא מחליף אותם: אלן מסודי וגוסטבו בוקולי. הם היחידים שיכולים בפעולה אחת להכריע את המשחק.

ההגנה הייתה חסרת בטחון בתחילת המשחק וחבל, כי זה עלה למכבי חיפה בשער נורא מרגיז שהכניס הרבה התלהבות לסקוטים. חיים מגרשווילי היום היה לא רע, אבל זה ממש לא המגן שהתפעלתי ממנו בעבר ואף פינטזתי שיגיע למכבי נתניה בתחילת העונה. דקל קינן יכול לרשום עוד הופעה אירופאית טובה ברזומה שלו, אם כי לא כזאת מצויינת. רפאל אולארה עשה כל מה שהוא יכול, את חוסר המהירות שלו הכרנו לפני המשחק ואלון חרזי שמר על יציבות, כהרגלו.

אני לא יודע כמה אנשים שמים לב לזה, אבל במשחקים האירופאים חאבייר דירסאו נעלם ומי שנוטל את המושכות הוא חאבייר אנדרסון. לי זה רק מוכיח שצדקתי שאמרתי שאנדרסון הוא הטוב מבין החאביירים.

אגב, אני רוצה לצטט משפט של יורם ארבל, הוא אמר אותו במשחק של הפועל תל אביב, אבל זה מתאים גם למשחק של מכבי חיפה: "אני כמעט ולא אומר את זה, אבל היום השופט אדיוט".

9. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אצל הפועל הקבועים הגיעו היום, כל שאר הטרמפיסטים נשארו בבית. זה מה יש.

לגבי המשחק, אין מה להגיד.

אגב, למי שרוצה כרטיס למשחק נגד מאלדה בשער 7. המחיר לדעתי בקופות הוא 100 שקלים, אני אמכור בהרבה פחות. אני לא יכול להגיע למשחק.

10. סקה Member

קטן ממשיך לאכזב באירופה

מישהו יכול לתת פה סקירה קצרה מה צריך כדי שחיפה והפועל ,הכי גרוע, יעלו ממקום 3?

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מוקדם לעשות ספקולציות שיש לך קבוצות ששיחקו בקושי משחק אחד. נהייה חכמים עוד חודש ואז יהיה חכם יותר לעשות חישובים.

12. MHFC Member

לא ידוע, אבל אני לא מאוכזב מהמשחק הזה, דבר ראשון בגלל ששיחקנו מול יריבה יותר טובה מאיתנו וזה עוד היה משחק חוץ מול פני 50,000 אוהדים, וגם בגלל שפרטיזן וליבורנו נפרדו בתיקו 1-1, כך שאנחנו נעמדים במקום השני שכן מוביל לשלב הבא של גביע אופ"א, לכן הסיכוים שלנו לעלות הם גבוהים.

ריינג'רס כבשה שער כבר בדקה ה-5 לאחר שההגנה לא התייצה טוב, איפה היה אולארה? קינן? שער טיפשי ספגנו, לאחר השער מכבי חיפה סוף כל סוף התחילה להיכנס לאט לאט למשחק והגענו למספר מצבים מצוינים לכבוש את שער השיוויון, אבל ביום רע של קולאוטי וקטן בהתקפה לא עשינו זאת.את החילופים של רוני לוי, באמת לא הבנתי, בוקולי שהיה לדעתי המצטיין יצא, נראה לי בגלל שרוני לוי רוצה לשמור אותו ליום ראשון מול בית"ר ובמקומו מליקסון נכנס, מליקסון הגיע להזדמנות מצוינת, כאשר בעט לשער של ריינג'רס אבל השוער עדף את הכדור.חבל שהתוצאה הסתיימה ב-2-0, בדקה ה-89 ספגנו עוד שער שיכול להסתמן כמאוד טיפשי, כי היחס השערים מאוד משפיע כאן.

מאנדרסון ודירסאו הייתה מרוצה, אנדרסון מתן משחק טוב מאוד לדעתי, כנ"ל לגבי דירסאו, המצטיין היה בוקולי שיצר לא מעט התקפות מסוכנות ועשה נזקים להגנת ריינג'רס, קטן וקולאוטי לא הופיעו למשחק, ממסודי לא התרשמתי וההגנה הייתה סבירה.

עכשיו זאת בית"ר הכסף הגדול.
    הבעיה היא שבית"ר ירושלים מורכבת רק מכסף.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/11/06
  13. TariboWest Member

הפסד שכולו רוני לוי החמור, נמאס כבר הטמטום שלו.
    כל העונה הוא עושה את אותם חילופים, אף פעם הם לא עזרו לו - מה הוא עיוור שהוא לא רואה שארבייטמן הוא לא שחקן אגף? איזה מאמן שרוצה התקפה מכניס מגן ימני בדקה 85 בפיגור? לא יאומן, כל השנה אותם חילופים קבועים שאף פעם לא עוזרים בכלום. היחיד שמשנה לפעמים זה מליקסון וגם אותו הוא הכניס על חשבון בוקולי, השחקן הכי טוב על המגרש ואולי הגולר היחידי על המגרש אתמול. למה הוא לא מכניס את רפאלוב? איזה עוד אפשרויות יש לו כבר?
    מאמן מחורבן.

אהבתי מאוד את המשחק של אנדרסון אתמול, הרבה יותר בולט באירופה מאשר בליגה.
    חיים מגרלשווילי צריך לחזור להפועל חיפה, שיילך ביום ראשון לחתונה של אח שלו ויימנע התקפי לב להרבה אנשים.

14. IsraeliSoccer Member

אני יודע דבר אחד שחיפה תהיה מקום שני-שלישי לדעתי.
    זוהי הטבלה של חיפה:
    בית 1 גביע אופ"א - שלב הבתים

קבוצה משחקים נקודות

1.ריינג'רס 2 6
    2.מכבי חיפה 2 3
    3.פרטיזן בלגרד 1 1
    4.ליבורנו 2 1
    5.אוקזר 1 0

שים לב לחיפה 3 נקודות,את הקבוצה החלשה בבית חיפה עברה יפה וטוב,ובעצם שתי הקבוצות שיריבו איתה על העלייה הם ליבורנו ופרטיזן.
    לחיפה יש עוד משחק בית אחד ומשחק חוץ.
    אם חיפה תנצח את פרטיזן סיכויי העלייה הגדלו בהרבה.

היה כמה המחשות מה צריך להיות ואיך.

כדי שחיפה תהיה במקום הראשון:
    ריינג'רס VS פרטיזן-תיקו
    ריינג'רס VS אוקזר-ניצחון לאוקזר
    מכבי חיפה VS פרטיזן-ניצחון של חיפה
    ליבורנו VS מכבי חיפה-ניצחון של חיפה
    אוקזר VS ליבורנו-לא משנה התוצאה עדיף תיקו
    אוקזר VS פרטיזן-תיקו\ניצחון לצרפתים.

סיכום:
    קבוצה משחקים נקודות

1.מכבי חיפה 4 9
    2.ריינג'רס 4 7
    3.אוקזר 4 4
    4.פרטיזן בלגרד 4 2
    5.ליבורנו 4 2

יש עוד מיליוני דרכים.
    כדי שחיפה תהיה מקום שני אפשר אותו דבר רק שריינג'ס תנצח את שני משחקיה.
    בקיצור לחיפה יש סיכויי עליהה מאוד גדולים.
    להפועל הרבה פחות.
    זה לא לפי הפרש שערים.תקנו אותי אם אני טועה במשהו.

15. Spanish Weapon Member

אוקזר זוהי הקבוצה החלשה בבית לדעתך?
    אני סבור שאתה תופתע.