דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואו איזה ערב מדהים היה אתמול! ערב בלתי נשכח באמת, אושר אמיתי, ולחשוב שרק כמה שעות קודם לכן ניסיתי להסביר למישהי מהבסיס שלי מה זה כדורגל בשבילי, חבל שאי אפשר להסביר את זה במילים וחבל שהיא לא הייתה לידי לראות מה זה עושה לאנשים.
    באמת שאני לא מתכוון להגרר לויכוח הטפשי הזה של קהל, אבל אני רק אתן את דעתי- באמת שלא איכפת לי מה חושבים אוהדי הקבוצות האחרות (בין אם מקנאה בירוקים המאושרים ובין אם לא), לא איכפת לי גם מה שמעו בטלוויזיה ומה לא, העידוד אתמול היה לאורך 90 דקות, וגם לפני וגם אחרי, לחיפה יש קהל עם כל מיני מגרעות אבל אחרי הכל כשהקבוצה צריכה אותם הם שם, ואתמול ראו איך העידוד דוחף את הקבוצה, שנלחמת יותר ומלהיבה יותר את הקהל במעין מעגל כזה שלא נגמר. השירה הייתה אדירה ובאמת כל האצטדיון הצטרף לקופים שנתנו הצגה ומגיע לכל הקהל כל הכבוד, אחרי הכל זה פחות קל לעשות את זה 100 ק"מ מהבית ולא במגרש האמיתי שלך.

לגבי הכדורגל, אין לי מה לחדש פה על החגיגה של הצד הימני של אוקזר במחצית הראשונה ועל השיפור במחצית השניה עם המון מלחמה, אבל אני רוצה להוסיף פה לגבי כמה שחקנים ולגבי רוני לוי:
    -חבייר אנדרסון: הביא אתמול משחק מצויין חברים, הלוואי שייקח את זה הלאה להמשך. הוא היה המצטיין שלי אתמול והיה הברומטר של הקבוצה. גם הגנה וגם סוף סוף יוזמות התקפיות. כמובן שזה בערך חצי עידן טל, אבל לפחות אתמול הייתה ממנו נחת.
    -דקל קינן: בלם ענק ענק ענק! אבא שלי סיפר לי שהוא פגש אותו היום וקינאתי, רציתי גם ולהחמיא לו על התקופה האחרונה. סוף סוף דוגמה של הצלחה של חיפה במדיניות ה"השאל את השחקנים שלך לעונה-שתיים ותחזיר אותם טובים יותר". אני מסכים לגבי מה שאמרתם על אירופה או להשאר.
    -בוקולי, קטן ומסודי, היו אתמול טובים רק בחלק מהמשחק, ומבחינתי עדיין לא מראים מה שהם צריכים להראות.
    -מליקסון: אני אוהב את איך שהוא מתנהל ומשחק במכבי חיפה, יודע את מקומו, נלחם ומנסה לכבוש את המקום בהרכב, ובקצב הזה הוא יצליח עד אמצע העונה (בהנחה ומסודי לא ישתפר עוד). אתמול הביא כמה פסים גדולים אחרי שנכנס כמחליף, מה שמביא אותי ל:
    -רוני לוי: מודה, אני חייל ולא ראיתי עד עכשיו אפילו את התקציר של ההפסד להפועל ת"א, אבל שמעתי שהוא ניהל את המשחק גרוע. אתמול הוא ניהל את המשחק טוב, נכפה עליו חילוף מוקדם (ולמרבה הצער אין לו אופציות אחרות ממגרעשווילי. במחצית לא יודע מה הוא אמר לשחקנים אבל זה הביא את השינוי וגם החילופים האחרים היו טובים. אין ספק לגבי כך שהוא יודע לנהל משחק אבל הוא לא מראה יציבות בקטע הזה, וכמו שרואים, באותו שבוע הוא יכול להיות דוקטור רוני ומר לוי.

לגבי הבית האירופאי בכלליות- משעשע לחשוב שניצחנו אתמול את דרג 1, פשוט ביזיון שהם דרג 1. אחרי אתמול אפשר רק לצהול על העובדה שאוקזר ופרטיזן בבית, ושתי הקשות בחוץ. תראו מה ריינג'רס עשו באיטליה, אם הם היו באים הנה זה היה בזבוז של משחק בית. עוד שבועיים צריך לשחק נגדם בדיוק כמו ששיחקנו נגד ליברפול- לשנות את הדיסקט לMODE בונקר ומתפרצות ולקוות לתיקו, כי הם עדיפים עלינו בהרבה. ההערכה לגבי סיכויי ההעפלה נותרה זהה- 7 נקודות יספיקו, 3 כבר יש, צריך לנצח את פרטיזן עוד חודש ולסחוט תיקו בחודש הקרוב.
    ועוד דבר קטן, פעם MHAIFA היו מצלמים את הקהל, אם מישהו יודע שיש קליפים מאתמול, שישלח לי לינק לפרטי.

נ.ב- אחרי הגול של קולאוטי צרחתי כמו מאיר איינשטיין אחרי הגול של עטר, לא היה לי כבר קול http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לתשומת לבכם, הדיון על משחקי יום חמישי מוזג לדיון הכללי של הישראליות באירופה.

3. שגיא Guest

אם כך, המחזור השני של גביע אופ"א מגיע מחר, ואיתו שוב שתי הישראליות שלנו במפעל. מכבי חיפה במשחק חוץ קשה מול ריינג'רס בגלאזגו, והפועל תל אביב תארח את ראפיד בוקרשט במשחק שהיא חייבת לנצח. המשותף לשתיים - שתיהן מגיעות אחרי משחקים מבישים בביצה המקומית שלנו. ובכן, שיהיה בהצלחה!

ריינג'רס Vs מכבי חיפה
    http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50121.Xxx-http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59045.Xxx

חמישי, 21:45, אצטדיון אייברוקס, גלאזגו.
    (שידור ישיר בערוץ 10)

מכבי חיפה נוסעת לגלאזגו, סקוטלנד, לאצדטיון אייברוקס, שם תפגוש את קבוצת הפאר הסקוטית - גלאזגו ריינג'רס. שתי הקבוצות לא נפגשו מעולם במשחק רשמי, וקבוצה עדיין ישראלית עדיין לא ניצחה על אדמת סקוטלנד במסגרת גביע אופ"א. ריינג'רס מגיעה אחרי ניצחון מרשים על ליבורנו בחוץ. ניצחון שהיה הראשון של קבוצת סקוטית באיטליה. גם מכבי חיפה לא יצאה פראיירית מהמחזור הראשון, בו היא ניצחה את אוקזר 3-1 בבית עם מחצית שניה מצויינת. מכל 243 המשחקים של הקבוצה הסקוטית במסגרת האירופאית היא נפגשה רק פעמיים עם קבוצה ישראלית - בית"ר ירושלים - בשלב הראשון של גביע אופ"א בעונת 98/99. התוצאה בטדי הייתה 1-1, אבל בגומלין הסקוטים ניצחו 4-2. הקפטן הנוכחי, בארי פרגוסון, היה היחיד שנשאר מאותו סגל. אז הוא היה בן 20. למכבי חיפה יהיה זה המפגש הראשון מול קבוצה סקוטית. אגב, הקבוצה האחרונה שנסעה לגלאזגו היא הפועל תל אביב, למפגש מול סלטיק, שם הפסידה 2-0, ו1-0 בבית השלב הראשון של גביע אופ"א בעונת 99/00. עוד פרט מעניין הוא שרוני לוי כבר התמודד בעבר מול פול לה-גוון וזה קרה כאשר השניים שיחקו במסגרת בינלאומית, כל אחד בנבחרתו.

נעבור לצד המקצועי יותר. ריינג'רס, בדומה למכבי חיפה, פתחה את העונה המקומית בליגה די חלש, ונתנה לסקטיק, היריבה השנואה, לפתוח פער, שכרגע עומד על 11 הפרש, כאשר עברו 12 מחזורים. במשחק הליגה האחרון סיימה בתיקו מאכזב, 1-1, מול מאת'רוול. כריס בויד העלה את הריינג'רס ליתרון, אבל עד תוצאת הסיום הייתה מאוזנת. ריינג'ס עברה לא מעט העונה. אחרי ארבע וחצי שנים בהן אימן את הקבוצה פול מקליש (בין השנים 2001-2006). הוא מונה בדצמבר 2001 למאמן הקבוצה, בהמלצתו של המאמן היוצא - דיק אדבוקרט. בתקופת כהונתו זכה בשתי אליפויות (2003,2005), פעמיים בסגנות (2002,2004), פעמיים בגביע הסקוטי (2002,2003) ושלוש פעמים בגביע הליגה (2002,2003,2005). מחליפו של מקליש התמנה העונה, והוא עונה לשם פול לה-גוון. מהרגע שהמאמן הצרפתי הגיע הוא התחיל להזיז הרבה דברים, בעיקר בכל הקשור לסגל השחקנים. אלכס רה עבר לקריירה של מאמן שחקן בדאנדי, פטר לובנקראנדס שוחרר לשאלקה, וקירגיאקוס היווני לפרנקפורט. לה גוון הביא מצרפת את השוער ליונל לטיזי. סיונקו הצ'כי, סאשה פאפץ' הבוסני ופיליפ סבו הסולבקי הגיעו מאוסטיה וינה. ג'רמי קלנמט הגיע מליון. קארל סוונסון נרכש מגטבורג. לי מרטין ופיליפ ברדסלי הושאלו ממנצ'סטר יונייטד, בנוסף לעוד משחקים שחקנים צעירים שהגיעו מאנגליה וצרפת.
    בגביע אופ"א ריינג'רס הורגלה מול מולדה הנורווגית ואחרי 0-0 מאכזב במשחק החוץ, ניצחה 2-0 בבית שהספיק לה לעלות לשלב הבתים. כאמור, במחזור הראשון ניצחה את ליבורנו 3-2 באיטליה. בריינג'רס עדיין מודאגים מפציעתו של דדו פרשו שנפצע במשחק הליגה האחרון והוחלט באמצע, אולם המאמן לא מתכוון לוותר עליו. גם ניל קלמט מחלים מפציע ארוכה וכנראה שיכלל בהרכב.
    לה-גוון נשמע מאוד זהיר בדבריו, והיום (רביעי) במסיבת העיתונאים התבטא בשיבוחה של חיפה כשאמר שיש לחיפה שחקנים מצויינים, וציין את קטן, מסודי, בוקולי וקולאוטי ואת ה"ברזילאים".

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42250000/Xxx/_42250634_krisboyd203b.Xxx
    בויד (מימין) ופרגוסון אחרי השער מול מאת'רוול

במכבי חיפה העניינים לא הרבה יותר טובים. אמנם גם היא פתחה את שלב הבתים עם ניצחון אבל בין לבין הציגה יכולת פושרת מאוד בליגה, כולל תיקו 3-3 מול הכח, ו2-2 מול הרצליה. החדשות הרעות הן בעיקר כמות השערים הגדולה שהקבוצה סופגת, ודווקא לא מאריות הכדורגל שלנו. שחקנים בחיפה נשמעים בטוחים בעצמם לגבי העתיד, באומרם שזה רק זמני ושהקבוצה תצא מהמצב הזה כמה שיותר מהר. אתמול (שלישי) הקבוצה המריאה בבוקר לסקוטלנד. עם הקבוצה יצאו גם אבי כהן ובוני גינצבורג, שני שחקני העבר הם בעלי קריירה, בין היתר, גם בריינג'רס. עם הקבוצה יצאו גם כמאה אוהדים והערכה היא שיהיו בערך 200 אוהדים ירוקים בגלאזגו. יניב קטן הגיע עם אביו, סבח. מאור מליקסון חגג יומהולדת ואף הופתע על ידי אוהדת של מכבי חיפה שהביאה עוגה, וכל השחקנים שרו לו. רוב השחקנים העבירו את הטיסה בשינה עמוקה. לקראת ערב נחתו הירוקים בגלאזגו ואף ערכו אימון ערב. אוהדי חיפה ישבו ביציע הקרוי "יציע סלטיק" על שמם של אוהדי סלטיק השנואים, עם הצבע הירוק שלהם זה יתאים. כל מה שנשאר זה רק להתאים את היכולת ליכולתה של סלטיק.
    בחיפה יש לא מעט בעיות מקצועיות, ורוני לוי מנסה לפתור אותם אך עדיין, כך נראה, ללא הצלחה כבירה. ניר דוידוביץ', שלא שיחק בשני המשחקים האחרונים עקב פציעה, צפוי לחזור לשער, למרות שהוא עדיין לא כשיר במאת האחוזים, בחיפה יעשו הכל כדי להכשירו, והוא כנראה יקבל זריקה לפני המשחק. בכל אופן, באימון הערב אתמול הוא ערך אימון מלא. אלמדון, שהיה חלש מול הרצליה, חוזר לספסל. הבעיה היותר קריטית בהגנה נמצאת בצד שמאל. אדורם קייסי יצא עם הקבוצה לגלאזגו, אבל הסיכויים שישחק הם אפסיים, וככנראה שמרגלשווילי ימשיך לשחק בעמדה הזו. אפשרות נוספת היא לשחק עם חרזי או אולרה בעמדת המגן המשאלי והשני מבינהם ישחק כבלם. באימון ביום שני התחרשה תקרית אגרופים וקללות בין מאור מליקסון לשלומי ארבייטמן אולם בבוקר הטיסה נראה שהשניים פתרו את הבעיות בינהם. חיפה תאלץ להתמודד עם הקור האיום של סקוטלנד, כאשר אתמול הם התאמנו בקור של 0 מעלות. על פי האימונים נראה שרוני לוי יחזיר להרכב את שאבייר אנדרסון, בעוד חיים מגרלשווילי ימשיך לפתוח באגף גם חרזי אמור לפתוח, כמגן ימני. פרט פיקנטי מעניין - כולם יודעים שביום ראשון מחכה למכבי חיפה בית"ר בטדי. בפעם הקודמת שבית"ר שיחקה מול חיפה אחרי משחק במסגרת האירופאית, זה היה אחרי הניצחון הענק, 3-0 על מנצ'סטר. הבעיה היא שהמשחק אז מול בית"ר נגמר בתבוסה 4-0. קונים את זה? אני לא ממש בטוח.

הרכב משוער: דוידוביץ; חרזי, קינן, אולארה, מגרלשווילי; דירסאו, אנדרסון, בוקולי, מסודי; קטן וקולאוטי.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UEFACup/470385_MEDIUMSQUARE.Xxx
    דוידוביץ' במשחק מול אוקזר. חוזר אל בין הקורות

* במשחק תשפוט רביעיית שופטים מקפריסין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/11/06
  4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל תלוי ביום שמבי חיפה תתפוס. בדרך כלל במשחקים באירופה היא תופסת משחקים טובים, זה מדרבן אותה הרבה יותר. אני חושב שמכבי חיפה לא תפסיד את המשחק ואולי אפילו תנצח, יש לה את הכלים לעשות את זה. תיקו יהיה הישג מצוין, נצחון יהיה הישג עילאי.

5. The Magican Member

שבוע גורלי למכבי חיפה גם המשחק מול ריינג'רס וגם משחק העונה מול בית"ר. אני במקום רוני לוי לא עולה בהרכב הכי חזק שלו יש לו ספסל מספיק חזק.
    אירופה מבחינת מכבי חיפה צריכה להיות רק בונוס, חיפה חייבת קודם כל לא להפסיד תיקו יהיה תוצאה מצוינת במיוחד במשחק חוץ.
    בכל מקרה לחיפה הולך להיות משחק קשה הימור שלי תיקו.

6. מיכל3 Member

משחק קשה מאוד מצפה למכבי חיפה במיוחד שזה בסקטולנד, לריינג'רס יש את אחד הקהלים הטובים
    באירופה וקשה מאוד לנצח שם. מבחינתי תיקו יהיה תוצאה נהדרת וזה בהחלט יקרב אותנו לשלב הבא
    (במידה וננצח את פרטיזן בבית).
    מה שבטוח, רוני לוי עולה עם ההרכב הכי חזק שיש למכבי חיפה כרגע ואם היא תשחק כמו ששחקה במחצית
    השנייה נגד אוקזר, אפשרי להוציא תיקו. אני מקווה גם שנצליח לשמור על שער ריק, לפחות עד המחצית,
    כי אם לא אני לא רואה איך חיפה תצא מפיגור בחוץ אצלהם וקשה לי לסמוך על ההגנה, לא היה משחק אחד
    העונה שלא חטפנו שער, במיוחד כשמגרלשווילי משחק..אני מקווה שלא יחגגו דרך האגף שלו.

7. Spanish Weapon Member

חיפה יכולה להוציא לפחות תיקו מחר באייברוקס.
    בימים הגדולים של ריינג'ס, היה מוטב לחיפה להתפשר על הפסד טכני (כמה זה? 3-0?) אבל היום כשריינג'ס במומנטום לא טוב, כשלה גואן לא מתחבר לסגל שלו , כשהאוהדים נושפים בעורף בעצבנות , חיפה יכולה להוציא את המיטב מאייברוקס.
    חיפה הוכיחה מול אוקזר שעל אף היכולת הגרועה בליגה היא יודעת להתעלות על עצמה באירופה.

8. הרצליה Member

עברו הרבה שנים מאז שראיתי משחק של רינג'רס בפעם האחרונה, את מכבי חיפה יצא לי לראות בשבת במשחק איום ונורא, אני מתעודד בעובדה שדוידוביץ',אולארה,וקטן חוזרים להרכב מה שיעזור הרבה מאוד לחיפה האיומה שהייתה בהרצליה.

נקווה לטוב.

9. סקה Member

לא רוצה ליהיות חזרזיר
    תנו לי 0-0 ואני אהיה מאושר!

לגבי הפועל - אני חושש מאד שמחר ייגמר הסיפור שלה באירופה עם הפסד ביתי , זאת נוכח היציעים הריקים שהולכים ליהיות בבלומפילד וחבל שכך

10. ReL Member

לא מאמין שחיפה תוציא נקודות בריינג'רס , להיפך זה נשמע לי כמו תבוסה . חיפה מגיעה בביטחון ירוד , ריינג'רס היא הקבוצה הטובה בבית ואני לא רואה פה את חיפה לוקחת נקודות .

לגבי הפועל , היא חייבת ניצחון , במקרה של תיקו או הפסד נגמר החלום לעלות לשלב הבא , חייבים לנצח בבית . בסך הכל המשחק הזה די שווה והפועל מגיעה עם הגב לקיר , בדרך כלל כשישראליות מגיעות עם הגב לקיר למשחקים באירופה הם לוקחות את הנקודות , ואני גם מאמין שהפועל תנצח היום את ראפיד .

11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אהיה היום בשער 5. יש מצטרפים?

12. שגיא Guest

למרות התצוגות הרעות בליגה, חיפה ידועה כקבוצה שיודעת להתעלות ברגעים כאלה. גם ריינג'רס לא מגיעה לשיא הכושר, והאמת שאם המשחק הזה היה נערך בישראל, הייתי הרבה יותר אופטימי, אבל עם 50 אלף שדוחפים את ריינג'רס זה לא יהיה פשוט. צריך שיהיו מינימום טעויות לחיים מגרלשווילי ואז באמת אפשר לחלום על תוצאה טובה. תיקו יהיה תוצאה טובה. ניצחון יהיה תוצאת מצויינת.

13. The Magican Member

לגבי הפועל אם הם מאבדים נקודות שלא נדבר על הפסד הסיכויים שלהם לעלות יפגעו קשות. על הנייר הפועל אמורה לנצח את ראפיד בוקרשט ולהחזיר לאוהדים שלהם על ההפסד בדרבי.
    ההרכב שלי: אלימלך,בונדר,פאס,אנטבי,אבוקסיס,טועמה ורמוט/דגו,דה ברונו/דגו,יוליץ' וברדה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/06
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא יצחק שום אמר שהוא יתן לזיטו אוגבונה לפתוח בחוד של הפועל תל אביב.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/06
  15. ReL Member

אני עוד לא מבין מה אוגבונה בכלל עושה פה עד היום בליגה , אז עוד פותחים איתו באירופה ? מה לו ולרמות הגבוהות של אירופה ? אז מילא מהספסל הוא נותן תנופה וזה אבל לפתוח בהרכב? נו באמת . ברדה ויוליץ' היו צריכים לפתוח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/11/06