דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. burning soil Member

חיפה אכלה תבוסה ונשברה בקלות בניגוד למה שקרה לה בשאר המשחקים באירופה. האמת שלא לזה
    כולם ציפו. מחצית ראשונה טובה של חיפה, עם הרבה הזדמנויות לא נגמרה בשערים, וככה פשוט ככה
    נכון, כשלא מבקיעים סופגים..

בכל אופן האוהדים של מכבי חיפה יכולים להיות גאים בקבוצה שלהם על המסע האירופי שלהם.

2. Riki Member

אתם יודעים מה, אתמול מתוך כל אוהדי אספניול, כולם יכלו לשמוע בברור את השירה האדירה של קומץ הירוקים שם '' ירוק עולה'', גם אחרי הגול הרביעי, לא הפסיקו לעודד.
    אני בסך הכול נהנתי עד אימה ממכבי חיפה באירופה העונה, מבחינתי אני מלאת תודה.
    הפסד מאכזב, היה חלומי לעלות זה נכון... אבל יאללה יש תמיד עוד עונה ועוד עונה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

3. MHFC Member

-=Messi=-,
    אתה לא שווה תגובה.
    אבל מה שאפשר להגיד עלייך זה שכיף לראות את הקנאה של אוהדי בית"ר (לפחות חלק).

עדיין לא הגבתי להדחה שלנו מגביע אופ"א ועל סיום דרכנו במפעל. אז עכשיו בליגה אנחנוא לא נקח אליפות, וגם הסיכוים שנגיע למקום השלישי קלושים עם איך שאנחנו נראים, המטרה היחידה היא גביע המדינה, לכן כרגע זהו גארבג' טיים ענק, שבו אנחנו יכולים רק להילחם על כבודנו בליגה, ואולי לנסות ולסיים במקום יותר גבוה. גביע המדינה לא הגיע כבר לחיפה 9 שנים, ודווקא ב-6 השנים האחרונות שהיו מאוד יפות מבחינת הישגים למכבי חיפה, גביע המדינה היה חסר, אז אני מקווה שלפחות העונה נלך על זה חזק.

ההתפרקות שלנו במחצית השנייה היה מאוד זהה להתפרקות שהייתה ביום ראשון מול בית"ר בטדי, מחצית ראשונה טובה מאוד שלנו שבמהלכה גם היינו צריכים לשים שער עקב ה-2-3 המצבים הטובים שהגענו אליהם, אבל לא ניצלנו אותם כראוי, היו שלבים גם במחצית הראשונה שאספניול הפעילה לחץ כבד על ההגנה, אבל יצאנו מזה בשלום. במחצית השנייה מאז השער של דה לה פניה, הייתה התפרקות טוטאלית שלא השאירה שום סיכוי למכבי חיפה לחזור. בכל מקרה תודה רבה לך מכבי חיפה על עונה נהדרת באירופה.

4. Don Joan Roman Member

מכבי חיפה הוכיחה במשחק מול אספניול שהיאק בוצה עם אופי מאוד חלש, שער אחד מפרק אותה לגורמים וחבל מאוד עבורה כי היאב אמת יכלה לעבור כאן את המשחק.
    בכל מקרה צריך לומר להם כל הכבוד על המסע האירופי המוצלח שלהם, נכון צסק"א קבוצה טובה יותר ויש הרבה עניין של מזל בניצחון של חיפה וההעפלה על חשבונה של צסק"א אבל בכדורגל מזל זה מצרך חשוב, אפשר להגיד שיצא להם פוקס(וחלק מזה נכון), אפשר להגיש שצסק"א זילזלוב הם(מה שמאוד נכון), אפשר להגיד שהם תפסו את צסק"א בכושר מאוד גרוע(וזה דיי נכון) אבל אי אפשר לגרוע מההישג שלהם שהוא בהחלט מרשים.

5. Gustavo Boccoli Member

חלק גדול מההישג הזה באופ''א זה בעיקר שבהגרלה הקבוצה אירחה את המשחק הקובע. אני בטוח שאם המשחק הקובע מול אספניול הוא בבלומפילד מכבי חיפה לא נראית ככה. אולי לא מצליחה לנצח, אבל מול הקהל השחקנים לא היו נותנים מחצית שניה כזאת.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מסכים איתך אך במוקדם או במאוחר היינו צריכים לארח את המשחק הראשון בבלומפילד. אם זה לא היה קורה בשלב הזה זה היה קורה בשלב הבא, זאת לא הנקודה.
    אם היינו מחזיקים עוד 10-15 דקות מבלי לפסוג הספרדים היו נכנסים ללחץ וכך היה לנו קל יותר, אבל אלו רק ספקולציות. נשאר לנו רק להודות על המסע המופלא הזה, ועל כל כך הרבה משחקים שגרמו לנו להרבה הנאה השנה.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מה אם זה לא עזר לה, את מי זה מעניין? מה שמשנה זה שמכבי חיפה עשתה משהו שגדול בכמה רמות על אליפות בליגה שלנו. לך לאירופה ותספר להם שבית"ר ירושלים אלופת ישראל (נצא מתוך נקודת הנחה שזה מה שיהיה סיומה של העונה), את מי זה באמת יעניין? לך ותשאל אותם על מכבי חיפה והם יענו לך "ליברפול, צסק"א מוסקבה, אספניול, גלאזגו ריינג'רס". אז זה לא עזר למכבי חיפה בכלום, אבל את היוקרה אי אפשר לקחת ממנה.

8. Raulito Madridista

עונה יפה של מכבי חיפה באירופה הגיעה אתמול לסופה כמו שאני צפיתי למעשה, וחשבתי ככה גם לאחר המחצית הראשונה הטובה יחסית של מכבי חיפה, שאולי עם קצת יותר ריכוז אחרי המהלך הנהדר של רפאלוב, קטן או קולאוטי יכלו לכבוש ואז כל התמונה משתנה. קצת חבל על ההתפרקות בסוף, אבל זה לא מוריד מההישג האדיר של מכבי חיפה, שמינית גמר זה לא הולך ברגל. חיפה הייתה צריכה לנצח בארץ את המשחק שאספניול נימנמה ובאה להעביר את הזמן, זה לא קרה וחבל. הישראליות השנה עשו כבוד למדינה וחבל שהנבחרת לא עושה את זה. הגול הראשון שבר את חיפה, שמשהו העונה אצלו פגום, חיפה של אשתקד לא נבהלת ולא נשברת, מה שחבל שהקבוצה לא ניסתה לשחק אחרי שספגה וכאילו השלימה עם ההדחה למרות שהיה עוד המון זמן לשחק! מוזר שאף שחקן לא לקח את דלה-פנייה ואיפשר לו לשגר טיל לחיבורים!
    לבוא ולהגיד "לוזרים" וזה למכבי חיפה בזמן הזה לא במקום. אני רק חושב שהעונה האירופית היפה של הקבוצה לא הייתה צריכה לפגוע עד כדי כך במועדון בכל הקשור לליגה. לדוגמא, גם הפועל ת"א היו באירופה והגיעו בסה"כ לשלב פחות, והם במאבק האליפות.
    חיפנ צריכה להתרכז בגביע המלך שיכול להפוך את העונה לפחות מרירה, ולנסות לגמור את הליגה בין שש הראשונות ואולי במקום הרביעי, שום דבר לא גמור באמת.
    רק הערה קטנה לסיום לאוהדי בית"ר ירושלים: אתם יכולים להיות שמחים לאיד, אף אחד לא ציפה למשהו אחר, אבל לבוא ולהגיד ש"ההישג לא תרם בכלום העונה לחיפה, זה שטויות". בית"ר ירושלים, אף אחד לא מכיר אותה באירופה, לדוגמא, היא לא עשתה שום הישג בעבר, ואם מכירים אותה, זה בגלל פרננדז, או לרואה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/07
  9. Igi Member

שמת לב שאין שום קשר בין שני חלקי ההודעה שלך, נכון?
    מצד אחד דיברת שטויות כהרגלך על זה שלחיפה היה מזל(להחטיא 3 מצבים בטוחים של גול במוסקבה זה מזל? כמה מפתיע שאוהדי בית"ר זוכרים רק את ההחמצות של צסק"א בבלומפילד), ושצסק"א זלזלו בחיפה(למרות שהמאמן שלהם הסביר בפירוש שהם באים מוכנים לכל משחק וחיפה הפתיעו אותם), ושהם תפסו את צסק"א בכושר די גרוע(לזכות בגביע של הערוץ הרוסי זה נקרא כושר גרוע? חוץ מהטורניר הזה לא היו להם משחקים)... ומצד שני אתה אומר שאסור לגרוע מההישג? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    חיפה עלתה בצדק מוחלט מול צסק"א, לא מזל ולא זלזול.. פשוט הכנה מושלמת למשחקים ועמידה מצויינת בלחץ של הרוסים.

10. משוגע בירוק Member

אחרי 5 אליפויות ב-6 שנים אני כבר יכול להגיד לך (בכל זאת אוהדי בית"ר לא מנוסים כמונו... כמה אליפויות? 4? פשש ענק!!!!!!!) שהמסע הזה באירופה שווה הרבה אבל הרבה הרבה יותר מאליפות... אם מבקשים ממך או מכל אוהד כדורגל ישראלי לזרוק 4 רגעים שהכי זכורים ב-5 השנים האחרונות הוא יגיד לך שזה המסע של הפועל באופ"א, חיפה בליגת אלופות, מכבי תל אביב באלופות והקמפיינים של הפועל (!! כן גם הם) ושלנו באופ"א השנה...

אף אחד לא יזכירלך אליפות כלשהי של חיפה מתוך ה-5, שום זכייה בגביע או איזה משחק "מרגש" בליגת העאלק... אז אוהדי בית"ר - כדאי שתרדו מהעצים שתבינו שאליפות זה קודם כל כרטיס לליגת אלופות ורק אחר כך עוד צלחת פלסטיק לארון...

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

להיפך - יש להפועל מזל שהיא פוגשת את חיפה ביום ראשון...
    חיפבה פגועים מנטלית, נפשית ופיזית, עייפים לגמריי עם רוח ומורל ירוד במיוחד.

12. a.m Member

דרך אגב, ככה בדיוק באנו למשחק הקודם נגד הפועל, למרות שהפעם לא נראה לי שזה מה שיקרה, הפועל במומנטום חיובי ונראית מצויין.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

יש הבדל בין המקרה ההוא להשנה, שגם ליגה אין להם, וקריסת מערכות כללית, אם זה בהגנה, אם זה מנטלית, ואם זה מבחינה פיזית והחשק.

14. Ofek7 Member

לא צריך להגזים אחי...
    אליפות זה הדבר, אליפות זה הלחם, אליפות זה ביסוס המעמד שלך כקבוצה בארץ... מכבי חיפה ביססה את עצמה בארץ בשנות ה-2000 בזכות 5 אליפויות גדולות אחת אחת באמת... אירופה זה רק בונוס ואתה צריך להבין את זה ולא לנחם את עצמך בזה... הצלחה באירופה תתן לא יותר מנקודות לקבוצות הישראליות באירופה וכבוד לקבוצה שמשתתפת (דהיינו, מכבי חיפה 1999, 2003, 2007/ מכבי ת"א 2005/ הפועל תל אביב 2002)... הבעיה אצל הישראליות היא שהם לא מצליחות לשמור על יציבות במעבר בין הליגה למפעלים האירופאיים... אליפות היא לא קודם כל כרטיס לאירופה כי גם ממקום שלישי אתה יכול להגיע לשם וגם מגביע המדינה אתה יכול להגיע לשם... אבל כל קבוצה גדולה שואפת לאליפות אין מה לעשות... עכשיו, בגלל שלנו אין סיכוי לאליפות, צריך להילחם על מקום טוב בליגה ועל הגביע...

דרך אגב, בית"ר ירושלים לא עשתה בכל שנותיה מספר אליפויות זהה למספר האליפויות שעשינו רק בשנות האלפיים סתם נתון מעניין שבא לי להעלות כאן לדיון....

15. משוגע בירוק Member

אין פה שום צביעות ואני אמרתי את זה גם כשלקחנו את כל האליפויות (תחפשו הודעות שלי מלפני שלוש שנים ושנתיים ותראו מה חשבתי על האליפויות שלנו...)... משחק כמו נגד צסק"א בבלומפילד אפילו כמו נגד אוקזר, פרטיזן או אספניול היה בשבילי יותר טובה מעונה רגילה שבסופה אנחנו שוב אלופים... בתחילת העונה אם אתה מציע לי - עוד אליפות או מסע שכזה באירופה, לוקח בעיניים עצומות את המסע הזה (דרך אגב זה ספציפית למצב של חיפה, שאליפויות זה כבר פחות מרגש, יכול להיות שאוהדים של קבוצות אחרות ירגישו אחרת)...