דיון הישראליות באירופה: תמה העונה האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏14/7/06.

1. Raulito Madridista

בספק אם מכבי חיפה ממשיכה הערב את העונה האירופית היפה שלה, אני חושב שלא. לא מובן לי למה אספניול עדיין לא באה במאה אחוז הרצינות למשחק, טאמודו שחקן שכבש למעלה מ100 גולים חייב לשחק במשחק קריטי כזה. טעות אחת של אספניול והיא עפה. חיפה צריכה להשיג שער כי אני לא חושב שההגנה החלשה שלה תצליח לא לספוג היום. עם זאת, להתקיף עם הרבה שחקנים זה כמו לתת מתנה לאספניול, איבוד כדור לא במקום של חיפה וחבל, אספניול יודעת לעקוץ טוב מאוד, היא ניצחה את ברצלונה במשחק של מתפרצות והיא הייתה פשוט מעולה. כמובן שהשחקן המרכזי זה דלה-פנייה, שבעיקר כדורי עומק הוא יודע לתת. גארסיה נמצא בכושר טוב מאספניול ולכן הוא משחק, לא מבין למה פנדיאני הבינוני משחק לעומתו. ההגנה של אספניול לא הגנה חלשה, אך גם הגנת ברזל אין לה, היא ספגה בערך שער למשחק בליגה הספרדית והיא בהחלט קבוצה לא יציבה. אין לדעת באמת בכדורגל וניתן רק לשער. יום טוב של אספניול וזה נגמר בתבוסה של מכבי חיפה, אל תתנו למשחק העלוב של הספרדים בארץ שזילזלו, את כל חוות הדעת כי זה פשוט לא ככה. עם זאת, גם מכבי חיפה יכולה לעבור. שער מהיר שלה ילחיץ מאוד את הספרדים, חיפה עשתה השנה הפרדה בין הליגה לאירופה. בוקולי הוא השחקן הכי חשוב בקבוצה. אולי המשחק הזה גדול על רפאלוב? יניב קטן בליגה לא משהו אבל באירופה משחק טוב ויש לו תפקיד חשוב היום, הוא יישחק חצי קשר חצי חלוץ. אני ממליץ לרוני לוי שיתפקד את משומר בתפקיד יותר התקפי ממגן, הכוונה שיעלה כל התקפה, כי יש לו יכולת התקפית טובה, רק בהגנה הוא חלש. מגרלשווילי של השנה ממש לא ברמה של אירופה, קינן הוא השחקן הכי חזק בהגנה של מכבי חיפה והוא צריך להיות טוב הערב, אספניול גם יודעת להבקיע ממצבים נייחים. אבל בעיקרון, דלה-פנייה המוציא לפועל, אנדרסון וגזל ייצטרכו לקחת אותו, דירסאו המאיים דיי חסר לקבוצה.
    אני חושב שאי אפשר לאורך זמן גדול מדיי לשים בצד את הליגה ואירופה, חיפה גומרת היום את העונה לדעתי.

2. משוגע בירוק Member

לצערי הרבה בניגוד להרגשות הקודמות שלי הפעם יש לי הרגשה חזקה שאני הולך לקום מחר בבוקר עם הרגשה שהעונה נגמרה במרץ... מה שעד עכשיו בחיים לא קרה לי... ההתעניינות שלי בכדורגל תגמר במרץ ותתחיל מחדש רק ביולי... יובנטוס עמוק בליגה השנייה ולחיפה נשאר גביע עלוב...

3. Gustavo Boccoli Member

איזה לחץ!!
    טוב, יהיה מאוד קשה, בטח בלי סואן ודירסאו. גזל צפוי לפתוח על אגף ימין, והוא לא ממש מתאים לשם. זה אולי גם לא התפקיד של ארייבטמן, אבל אני חושב שהוא קצת פחות גרוע שם מגזל. בכל מקרה, אירופה זה אירופה וזה תמיד סיפור שונה. אנדרסון באירופה נראה תמיד טוב, ותיהיה לו משימה לא קלה, והיא לסגור את כל האמצע. במשחק הראשון הוא היה טוב (בתפקיד קצת שונה), אבל נראה אם הוא מסוגל לעשות את זה, וזה זמן טוב לראות גם אם הוא באמת משחק יותר טוב בלי דירסאו. יהיה משחק קשה, אבל חייבים לכבוש. הדבר הראשון זה לנצל מצבים. אני לא חושב שמכבי חיפה תגיע לכ''כ הרבה מצבים והיא תוכל להחמיץ כ''כ הרבה, אבל אם זה יקרה היא תשלם על זה. כמו במשחק הראשון נגד צ'סק''א, החמצות של קולאוטי היו יכולות לגמור את המשחק (או לפחות לתת יתרון גדול לקבוצה), אבל הוא לא הצליח לכבוש ויותר מזה לא היה הרבה נסיונות טובים. אז בקיצור, חייבים לנצל מצבים, כי לא יהיו הרבה. ההגנה אני מאמין תיהיה יציבה ולא תתפרק, באירופה היא עובדת טוב מאוד. נותר רק להגיד בהצלחה.

נערך לאחרונה ב: ‏15/3/07
  4. a.m Member

אין שום מצב שגזל ישחק באגף, בוקולי באגף, גזל באמצע.

5. Gustavo Boccoli Member

מקווה מאוד. לפי מה שראיתי היום בבוקר בעיתון בוקולי היה באמצע נראה לי וגזל באגף. אבל לא בטוח, יכול שאני לא זוכר בדיוק.

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בס"ד
    משחק שעבר איך שהתחיל המשחק נהיה לי כאב בטן מרוב לחץ ועוד לא הייתי לחוץ עד השריקה של המשחק,עכשיו אני כבר מיום ראשון לחוץ,נראה לי את הדקה ה-25 אני רואה בתל השומר.

צריך ללכת לבקש יפה יפה מהרוש או איך שקוראים לאפסנאי של בית"ר את השום והמים הקדושים שהיה
    לו ביום ראשון.

אם לוי עושה את זה הוא צריך לרדת מכמות הסמים שהוא צורך,בוקולי בעצמו אמר שהוא מתקשה מאוד
    באמצע וגזל מתקשה בכל עמדה בטח בעמדה שהוא פחות מכיר.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני ממש אבל ממש לא בעד לתת לגזל את ההזדמנות, לא הפעם, לא במשחק כל כך חשוב. גזל בקושי זוכה לדקות בליגה אז שבאירופה הוא יזכה להם? לטעמי הוא אינו מתאים להחזיק את הקישור האחורי שלנו, מה שגם שממה שהתרשמתי עד כה אנדרסון טוב יותר בתור קשר אחורי מאשר בלם. לדעתי ארבייטמן, שירצה לכפר על ההחמצה הגדולה שלו במפגש הקודם בין שתי הקובצות, עדיף על פני גזל כאשר בוקולי ואנדרסון הם אלו שיחזקו את האמצע. מבחינתי ההרכב צריך להראות כך:

דוידוביץ
    מגרשוילי- קיינן-חרזי-משומר
    ארבייטמן- אנדרסון-בוקולי-רפאלוב
    קטן
    קולאוטי.

כמובן שבמידה ונהיה במצב שבו אנחנו אלה שנעלה לשלב הבא, אפשר לבצע חילוף הגנתי יותר ולהוציא את רפאלוב /ארבייטמן, ולהעלות את גזל, שיחזק את מרכז השדה.

8. הרצליה Member

לפני צסק"א הייתי הרבה יותר אופטימי לצערי הרב קשה לי מאוד לראות את חיפה בשלב הבא, הימור שלי 2-0 לאספניול.

9. MHFC Member

אני אופטימי לגבי הגומלין, בעיקר בגלל שגם תוצאת תיקו עם שערים תספיק לנו, והסיבה הנוספת שגורמת לי להיות אופטימי היא שמכבי חיפה יודעת להתעלות על עצמה באירופה, ולהציג יכולת הרבה יותר טובה מאשר הבושות שהיא עושה בליגה העונה. אומנם דירסאו וסואן שיחסרו לנו מאוד במרכז השדה, אני מאמין באנדרסון כקשר אחורי הגנתי ובגזל שיבוא עם הרבה מוטיבציה וגם מעט להוכיח לרוני לוי שמגיעות לו גם דקות בליגה. בהתקפה צריך לנצל כל הזמדנות והזדמנות שנקבל ונגיע, כי כנראה מה שנראה זה את אספניול שולטת בכדור ומנסה להבקיע, ומכבי חיפה מתגוננת ופה ושם יוצאת להתקפות מתפרצות, אבל אני לא תומך בשיטה הזו ואני מקווה שכבי חיפה תבוא לשחק כרגיל וגם להבקיע ולא להתגונן בלבד ולהתבסס על התקפות מתפרצות, כי לאספניול יש הרבה שחקנים התקפיים ומסוכנים שיכולים להבקיע, ואם ניתן לה לשלוט עד כדי כך אני לא רואה איך מכבי חיפה תצליח לגבוא על הקבוצה הקטלונית. בכל מקרה שיהיה הרבה בהצלחה.

ההרכב שאני הייתי רוצה לראות:

-----------------------תמנון-----------------------
    חיים--------------אלון----------דקל---------משומר
    -----------------אנדרסון----גזל------------------
    ---------רפאלוב---------קטן----------בוקולי-------
    ---------------------ארבייטמן----------------------

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

למעשה זה מה שעשינו עד כה בכל המשחקים באירופה, אולי מלבד אחד -שניים. הנשק שלנו באירופה הוא ההתקפות המתפרצות המהירות שלנו, מה שתופס ברוב המקרים את הגנת הקבוצה היריבה לא מוכנה. אחת הסיבות לדרוג הנמוך שלנו בליגה הוא בכך שאנחנו אלה שצריכים ליזום, לעומת באירופה שאנחנו מתגוננים ויוצאים למתפרצות. זהו הנשק שלנו, ואני לא רואה סיבה שגם במשחק הזה לא נשתמש בו.

11. MHFC Member

לא בכולם.
    שים לב שכתבתי שלאספניול יש שחקנים מאוד התקפיים, והרבה יותר מסוכנים לטעמי מאשר לקבוצות כמו ליבורנו (לוקארלי זה ההתקפה שלה), מול צ"סקא היה לנו גם מזל שלא קיבלנו שער בחוץ כי בסופו של דבר גם ההגנה הזאת נתנה לצ"סקא שליטה לכלאורך המחצית השנייה והיא גם כמעט הבקיעה, וגם בבית מול צ"סקא היה לנו מזל שז'ו ידע לא להיות חד מספיק ביחד עם שאר חוליית שחקני ההתקפה של צ"סקא, לכן אנחנו לא צריכים להסתמך על מזל, כי לאספניול יש מספיק שחקנים שידעו לשים את הכדור ברשת ואם יתנו להם את ההזמדנויות הם גם יעשו זאת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/3/07
  12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע כמה סיכויים היו למכבי חיפה לעבור את אספניול עם אלן מסודי, כמה שהם לא היו, עכשיו הם פחות. אחרי כל משחק אני אומר שאם יש שני שחקנים שבאירופה אסור לרוני לוי לגעת בהם, הם אלן מסודי וגוסטבו בוקולי. בקבוצה הירוקה, הם השחקנים היחידים שבאמת מתאימים לרמות האלה.

מכבי חיפה יכולה לעבור את אספניול, היא צריכה לבוא למשחק הזה בדיוק כמו שהיא באה למשחק מול ליברפול, רק ללא הטעות הישראלית האופיינית בדקה האחרונה. אם הם יעשו את זה, אז השמיים הם הגבול, והם הוכיחו את זה לא פעם העונה.

13. השולס Member

או שחיפה תתפרק ותקבל 3-0 או שייגמר 0-0 ובהארכה הם יעופו
    הכי אופטימי שנאי רואה הערב זה 1-1 וגם זה רק אם חיפה תוביל

14. Sarek Member

הרכבים-
    אספניול:
    Gorka Iraizoz
    David García
    Javier Chica
    Moisés Hurtado
    Marc Torrejón
    Daniel Jarque
    Moha
    Iván de la Peña
    Luis García
    Walter Pandiani
    Raúl Tamudo

מכבי חיפה:
    Nir Davidovich
    Alon Harazi
    Haim Magrashvili
    Eyal Meshumar
    Dekel Keinan
    Lior Refaelov
    Ravid Gazal
    Gustavo Boccoli
    Anderson Xavier
    Yaniv Katan
    Roberto Colautti

15. Tbird Member

מישהו יודע איך אפשר להשתיק את שלמה שרף? צריך לעשות עצומה נגדו נמאס לי לשמוע אותו כבר!

דרך אגב ראיתם תמהלך של רפאלוב, הוא הפתיע אותי לטובה...

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/07