דיון הטניס הרשמי 2010

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏2/1/10.

1. דקו Member

בוא נגיד לשחר אין מה למכור במשטח המהיר שהיה בפאריז
    הפסד כואב בגלל התפרקות שלה במערכה השניה שבה היא עשתה כל כך הרבה טעיות וניסתה בכח לעוף מהמגרש.התקפרקות המנטלית לא מתאימה לשחר אחרי סט ראשון
    וזה הזכיר לי קצת את המשחק שלה מול ווז'אקי הדנית באוסטרליה.
    מי שעוקב אחריו רואה שיש שיפור משמעותי אצל שחר
    הבעיה שנוצרת שהיא פוגשת שחקנית חמה (כמו אלונה בונדרנקו באוקלנד והיום ספארובה) ונוצר כדור שלג של עליונות מסיומת בשלב מסיום של המשחק ששחר מוותרת יותר מדי מהר.

2. shlomydavid מנהלים

רם ולודרה הודחו ברבע גמר רוטרדם:

אנדי רם ו-מיכאל לודרה (צרפת) הודחו לפני זמן קצר ברבע גמר רוטרדם, אחרי שנכנעו 6:4, 7:6 (6) לפרנטיסק צ'רמאק (צ'כיה) ו-מיכאל מרטינאק (סלובקיה) - 2 בטורניר.
    רם ולודרה סיימו את הטורניר עם 90 נק' דירוג כ"א, ויתחלקו בפרס של 8,410 יורו.

להלן תוצאות היום ה-5 ברוטרדם (למעלה)

משחקי חצי הגמר:

15:00: רובין סודרלינג (שבדיה, 8) - ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 6)
    20:30: נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 2) - מיכאל יוז'ני (רוסיה, 20)

* לכל התוצאות בלייב נתונים לחצו כאן

שחר פאר הודחה ברבע גמר פאריז.

שחר פאר (22) הודחה היום ברבע הגמר בפאריז, אחרי שנכנעה 6:3, 6:0 ל-לוסי ספארובה (צ'כיה, 46).
    פאר שסיימה את הטורניר עם 120 נק' דירוג ו-16,425 דולר, תמשיך לטורניר דובאי (איחוד האמרויות, Premier, סה"כ פרסים - 2 מיליון דולר).

להלן תוצאות היום ה-5 בפאריז (מתעדכן)

להלן לו"ז המשחקים ליום ה-6 (יש להוסיף שעה מכל שעה רשומה)

* דודי סלע ו-דניס איסטומין (אוזבקיסטן) העפילו אוטומטית לחצי גמר הזוגות בסן חוזה, אחרי שטומי האס (גרמניה) וראדק סטפאנק (צ'כיה) פרשו.
    סלע ואיסטומין יפגשו בחצי הגמר את בנג'מין בקר (גרמניה) ו-לאונרדו מאז'ר (ארגנטינה), שהפתיעו ברבע הגמר את האחים בוב ומייק בראיין (ארה"ב, 1) - 6:7 (6), 3:6.

להלן תוצאות היום ה-4 בסן חוזה (מתעדכן)

להלן לו"ז המשחקים ליום ה-5 (קובץ Xxx, יש להוסיף 10 שעות לכל שעה רשומה)

טורניר החימר בקוסטה דו סוויפה:

להלן תוצאות היום ה-5 בקוסטה דו סוויפה (למטה, מתעדכן)

להלן לו"ז המשחקים ליום ה-5 (קובץ Xxx, יש להוסיף 5 שעות לכל שעה רשומה)

טורניר פטאיה - נשים:

להלן תוצאות היום ה-5 בפטאיה (למטה)

להלן לו"ז המשחקים ליום ה-6 (למטה, יש להפחית 5 שעות מכל שעה רשומה)

** טורנירי רוטרדם, סן חוזה, קוסטה דו סוויפ, פטאיה ופאריז ישודרו באתר הזה .

* יוני ארליך ו-דניאלה ברצ'יאלי (איטליה) הודחו הערב בחצי הגמר בצ'לנג'ר ברגמו, אחרי שנכנעו לקרול בק (סלובקיה) ו-ג'רי קרקוסקה (צ'כיה) - 6:2, 3:6 ו-10:7 בסופר טייברייק.
    ארליך וברצ'ילאי סיימו את הטורניר עם 33 נק' דירוג כ"א, ויתחלקו בפרס של 920 יורו.

** אנדי מארי (בריטניה, 3) פרש מטורניר מארסיי.

3. דקו Member

מארי פרש ממרסיי
    מישהו יודע למה?

4. shlomydavid מנהלים

טורניר סן חוזה:

* דודי סלע ו-דניס איסטומין (אוזבקיסטן) יפגשו הלילה בחצי הגמר את בנג'מין בקר (גרמניה) ו-לאונרדו מאז'ר (ארגנטינה).
    שעת המשחק (משוערת): 23:30.

להלן תוצאות היום ה-5 בסן חוזה (למטה)

משחקי חצי הגמר:

21:00: דניס איסטומין (אוזבקיסטן, 96) - פרננדו ורדאסקו (ספרד, 11)
    5:00 בבוקר: אנדי רודיק (ארה"ב, 7) - סאם קוורי (ארה"ב, 31)

טורניר החימר בקוסטה דו סוויפה:

להלן תוצאות היום ה-5 בקוסטה דו סוויפה (למטה)

משחקי חצי הגמר:

23:30: איגור אנדרייב (רוסיה, 41) - לוקאש קובוט (פולין, 56)
    24:45 (משוער): חואן קרלו פררו (ספרד, 22) - ריקרדו מלו (ברזיל, 135)

** טורנירי רוטרדם, סן חוזה, קוסטה דו סוויפ, פטאיה ופאריז ישודרו באתר הזה .

5. shlomydavid מנהלים

גמר פטאיה: זבונרבה vs טאנאסוגארן !

היום נקבע גמר טורניר פטאיה, והוא יפגיש את ורה זבונרבה (רוסיה, 14) ו-טאמארין טאנאסוגארן (תאילנד, 87).
    טאנאסוגארן טיילה ראשונה לגמר עם 2:6, 0:6 על ססיל קראטנצ'בה (קזחסטאן).
    לעומתה, זבונרבה הזיעה קשות ב-2:6, 6:4, 3:6 על ירוסלבה שבדובה (קזחסטאן), בדרך לגמר שני ברציפות בפטאיה.
    שעת המשחק: 10:00 בבוקר.

* אחרי הסאגה המכוערת אשתקד, שחר פאר (22) תשתתף בשבוע הקרוב בטורניר דובאי (צרפת, Premier, סה"כ פרסים - 2 מיליון דולר).
    פאר 'זכתה' בהגרלה קשה, כשתפגוש בסיבוב הראשון את ינינה ויקמאייר (בלגיה, 14).

* הטורניר המרכזי אצל הגברים השבוע הוא טורניר האולם בממפיס (ארה"ב, סבב ה-500 נק', סה"כ פרסים - 1.1 מיליון דולר).

* דודי סלע (44) ישתתף בטורניר, ויפגוש בסיבוב הראשון את יארקו ניימינן (פינלנד, 129).

* אם לא יהיו פרישות, המשחק המרכזי של הסיבוב הראשון בממפיס יפגיש לדרבי אמריקאי לוהט את אנדי רודיק (7 בעולם, 1 בטורניר) ו-ג'יימס בלייק (54).

* שחקנים בכירים נוספים בטורניר: פרננדו ורדאסקו (ספרד, 11), ראדק סטפאנק (צ'כיה, 14) ו-טומי האס (גרמניה, 18).

* להלן הגרלת היחידים המלאה (קובץ Xxx)

* מריה שראפובה (רוסיה, 15) חוזרת לסבב אחרי היעדרות של כחודש, ותשתתף השבוע בטורניר הנשים בממפיס (ארה"ב, International, סה"כ פרסים - 220 אלף דולר).
    שראפובה תפגוש בסיבוב הראשון את שני פרי (ארה"ב, 101).

* להלן הגרלת היחידות המלאה (קובץ Xxx)

6. דקו Member

סודרלינג מנצח את ניקו במשחק יוצא מן הכלל שהיה ברוטרדם
    ניקו נפל באמצע מערכה שניה מקווה שזה לא היה רציני
    הגשות של ניקו חזרו כמה שנים אחורה. אחוזים ממש נמוכים.
    אני שמח בשביל סודרלינג שחוזר לעצמו אחרי פתיחת שנה צולעת
    היה מעניין לראות אותו מול נובאק עם יעלה לגמר.

7. shlomydavid מנהלים

גמר רוטרדם: סודרלינג vs יוז'ני !

הערב נקבע משחק הגמר בטורניר האולם ברוטרדם, והוא יפגיש 'במפתיע' את רובין סודרלינג (שבדיה, 8) ו-מיכאל יוז'ני (רוסיה, 20).
    סודרלינג העפיל ראשון לגמר, אחרי שהפתיע וגבר 6:7 (3), 4:6 על ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 6).
    אבל ההפתעה הגדולה יותר שייכת ליוז'ני, שהפתיע וגבר 6:7 (5), 6:7 על נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 2).
    שעת המשחק: 15:00 .

*המשחק ישודר באתר הזה.

נשים - גמר פאריז: דמנטייבה vs ספארובה !

גם בטורניר האולם לנשים בפאריז נקבע משחק הגמר, והוא יפגיש את אלנה דמנטייבה (רוסיה, 7) ו-לוסי ספארובה (צ'כיה, 46).
    ספארובה העפילה ראשונה לגמר, אחרי שחזרה מפיגור מערכה והפתיעה עם 6:4, 3:6, 4:6 על פלאביה פנטה (איטליה, 12).
    גם דמנטייבה נאלצה לחזור מפיגור מערכה, וגברה 6:4, 3:6, 3:6 על מלאני אודין (ארה"ב) בדרך למשחק הגמר.
    שעת המשחק: 16:00 .

*המשחק ישודר באתר הזה.

8. shlomydavid מנהלים

גמר סן חוזה: רודיק vs ורדאסקו !

הבוקר נקבע גמר טורניר סן חוזה, והוא יפגיש למשחק קלאסי את אנדי רודיק (ארה"ב, 7) ו-פרננדו ורדאסקו (ספרד, 11).
    ורדאסקו (2 בטורניר) העפיל ראשון לגמר אחרי שגבר 3:6, 6:3, 4:6 על דניס איסטומין (אוזבקיסטן).
    לעומתו, אנדי רודיק (ארה"ב, 1 בטורניר) נאלץ לחזור מפיגור מערכה בדרבי האמריקאי מול סאם קוורי, כדי לנצח 6:2, 6:7 (5), 6:7 (4).
    שעת המשחק: 1:00 בלילה.

* הגמר אמור להיות משודר באתר הזה .

גמר קוסטה דו סוויפה: קרלוס פררו vs קובוט !

הלילה נקבע משחק הגמר בטורניר החימר בקוסטה דו סוויפה, והוא יפגיש את חואן קרלו פררו (ספרד, 22) ו-לוקאש קובוט (פולין, 56).
    קובוט העפיל ראשון לגמר, אחרי שחזר מפיגור מערכה וגבר 6:2, 2:6, 4:6 על איגור אנדרייב (רוסיה, 41).
    לעומתו, פררו התאמץ פחות ב-4:6, 2:6 את ריקרדו מלו (ברזיל).
    שעת המשחק: 23:00.

* הגמר אמור להיות משודר באתר הזה .

ורה זבונרבה אלופת פטאיה בשנה השנייה ברציפות !

ורה זבונרבה (רוסיה) שמרה היום על תארה בפטאיה, אחרי שגברה 4:6, 4:6 על טאמארין טאנאסוגארן (תאילנד).
    כאמור, לזבונרבה זוהי זכייה שנייה ברציפות בטורניר פטאיה, ותואר 10 בסה"כ בקריירה. בזכות התואר, היא שמרה על מקומה - 14 בעולם.
    לעומתה, טאנאסוגארן תעלה בעיקבות ההישג למקום ה-75 (עלייה של 12 מקומות).

9. shlomydavid מנהלים

ניצחון היסטורי לשחר פאר בדובאי !

שחר פאר רשמה היום ניצחון היסטורי בדובאי, כשגברה 6:3, 2:6, 5:7 על ינינה ויקמאייר (בלגיה, 15 בעולם).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

איך אני שמח בשבילה אחרי כל מה שהיה בשנה שעברה. המארגנים יאלצו לסבול עוד קצת...

נערך לאחרונה ב: ‏15/2/10
  10. דקו Member

איזה כיף!

המשחק באמת היה קשה לשחר אבל הצליחה בסוף וכמה היא שמחה בגלל זה!

11. piston Member

בסיבוב הבא החיים שלה אמורים להיות יותר קלים, אך במידה ותעבור אותו תיתקל ככל הנראה בקרוליין ווזניאקי, וסביר שהדרך של שחר תעצר שם.

מקווה שאני טועה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏15/2/10
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היום יפתח גביע טלמקס בארגנטינה, למרות כמה ביטולים (רוברדו ובלוצ'י שאני זוכר) המארגנים העמידו סגל משתתפים יפה לטורניר של 250 נק' שמשוחק "בקצה העולם".

נלבנדיאן יערוך קאמבק ראשון מאז הפציעה והניתוח לפני כ-9 חודשים (אם אני לא טועה), הוא קיווה לחזור קודם לאוקלנד אבל פציעה בשרירי הבטן מנעה זאת ממנו. נלבי, עם תספורת קצרה חדשה, סיפר היום כי זה לא אידיאלי אחרי זמן רב בחוץ לחזור לשחק דווקא על חימר, מה גם שהוא אישית מעדיף משטחים קשים בלי קשר, אבל ככה יצא. נלבי מסר גם שאם הוא לא יצליח לשוב לטופ 25 הוא לא ימשיך לשחק טניס, כי בשבילו זה לא מעניין אם הוא לא יכול להשתתף בטורנירים הגדולים ולהיות מדורג כ"ראש רבע" וכו'...

למרות שהוא לא מדורג אני חושב שיהיה מעניין לראות את גאסקה בבואנוס איירס, המון כישרון יש לו אבל יכול להיות שזה לא יספיק מול מונאקו במפגש אפשרי כבר בסיבוב השני. מה גם שהצרפתי פספס את 2 עונות החימר האחרונות אם אני לא טועה (פציעה ואח"כ השעייה).

מעבר למדורגים ולגאסקה או נלבי, שם מוכר נוסף הוא קרלוס מויה הספרדי (מס' 1 לשעבר) שקיבל הזמנה לטורניר ונמצא לדעתי לפני פרישה.

-----------------------------------------------
    במקום אחר ביבשת אמריקה רודיק שוב לא מצליח לזכות בטורניר בייתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

13. Selby Member

הפסד מאוד מאכזב של רודיק כי הוא דווקא שיחק לא רע בכלל, אבל הגיש איום ונורא בשתי המערכות האחרונות יחסית לאיך שהוא הגיש נגד ברדיץ', מאז'ר וקוורי(בשתי המערכות האחרונות). יכול להיות שהפציעה בכתף שוב הציקה לו, אולי הוא יפרוש מממפיס, גם יש לו הגרלה לא פשוטה שם והוא גם צריך עוד לשחק בדובאי לאחר מכן...
    אבל אני מעריץ את הלחימה שלו...
    אבל היה משחק טוב מאוד לצופה האובייקטיבי...

מוייה עדיין חי? אני יודע שהוא לא כזה זקן אבל הוא בקושי שיחק כבר הרבה זמן אז הייתי בטוח שהוא פרש.

נערך לאחרונה ב: ‏16/2/10
  14. piston Member

אליאס,

נלבדיאן לא זכאי לדירוג מוגן להמשך העונה, בכל הקשור להגרלות ?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא בקיא בחוקים של ה-ATP, נשמע הגיוני שהוא יהיה זכאי ויכול להיות שהוא באמת זכאי. בראיון שצוטטתי הוא לא התייחס בהכרח לעונה הקרובה, אני משער שאם יש לו דירוג מוגן להגרלות אז הוא התכוון למתי ש"ההגנה" תגמר. האמת שהוא גם לא נתן דד-ליין למשימה להעפיל לטופ 25, אלא יותר כיוון לכך שהוא לא מתכנן למשוך אם לא ישוב לרמתו, לפחות זה מה שאני מסיק.

בסופו של דבר ההצהרה הזאת לא מפתיעה, בניגוד לשחקנים אחרים שהגיעו לטופ כמוהו, אצל נלבי עושה רושם שטניס הוא לא מרכז חייו, או לפחות לא במידה שאצל האחרים. קשה לי לראות אותו מדשדש בבינוניות (בקריירת הטניס) בשלב זה של חייו.

בדקתי באתר של ה-ATP, שנה שעברה הוא כמעט ולא שיחק באמת, יש לי הרגשה שהוא מושך עוד קצת רק בשביל הכיף, משתתף בטורנירים שכיף לו להגיע אלייהם. בבואנוס איירס הוא אורח די קבוע, אפילו יש 2 או 3 זכיות (1 ב-90 ואני לא זוכר אם 1 או 2 במתכונת הנוכחית), ולפחות גמר אחד שהוא הפסיד (לקורייה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/2/10