כל שחקן טניס (שיש טיפה חשיבה בראשו) נותן מעצמו בהתאם למעמד. אי אפשר להשוות טורניר מסבב המאסטרס לגראנד סלאם, מאחר ואף אחד לא באמת סופר אותם כשמדברים על דפי ההיסטוריה, כך שהניצחונות בסבב המאסטרס מתגמדים ביחס לגראנד סלאמס. לגבי הניצחון על נדאל בחצי. בהחלט ניצחון יפה ומרשים, אבל עדיין יש הבדל מהותי בין הגעה לגמר ללקחת אותו (אתה מוזמן לשאול את פטריק יואינג בנושא, הוא ישמח להסביר). כששחקן מגיע לחצי גמר מתוך כוונה לקחת את הטורניר (מה שנדאל ופדרר עושים כל הזמן), הם לא נותנים את כולם בחצי גמר. הם מבינים שלהגיע לגמר בלי אנרגיות כלל זה חסר טעם, אם מה שמעניין אותך זה לזכות (ובינינו הכסף של ההעפלה לגמר לא ממש מזיז להם, הכל קשור לזכיות והיסטוריה). אולי הסיבה שמארי לא מראה מסוגלות לקחת תואר גראנד סלאם היא שהוא משקיע יותר מדי בדרך לגמר, ומגיע ללא כוחות. זה יכול גם להסביר את הניצחון על נדאל (תזכיר לי מה קרה למארי בגמר באותה השנה ?). בכל מקרה, לא הצגת טיעון אחד שסותר את הטענה שלי. השחקנים הטובים באמת מביאים את עצמם לשיא היכולת בגמרים של הטורנירים הכי חשובים (גראנד סלאם), ומארי עדיין לא הוכיח שהוא מסוגל לעמוד ברמה הזו. לי אישית אין שום דבר נגד מארי, אבל גם שום דבר בעדו. מבחינתי הוא שחקן פרווה, עוד שם על הנייר (למרות המקום השני בעולם, אותו השיג בזכות פציעה של נדאל). יכול מאד להיות שאת התכונות שחסרות לו בכדי לפתח את השיניים הדרושים בכדי לקחת גראנד סלאם, הוא יצליח לפתח, אבל עד אז אי אפשר להכתיר אותו כפיבוריט לקחת גראנד סלאם. ולגבי ההשוואה לדיקוביץ', לדעתי מארי עולה על דיקוביץ' מבחינת יכולת, אבל דווקא מבחינת הבשלות, אני חושב שדיוקוביץ' יותר בשל ממנו. לטעמי (למרות שאני ממש לא מחבב את דיוקוביץ') דיוקוביץ' במידה וישפר את יכולתו במידה סבירה, יכול לאיים על המקום הראשון בעולם, ויכולת ניתן לשפר בעזרת אימונים נכונים. מארי צריך לשפר את הבשלות שלו, וזה חייב לבוא מבפנים, ולא תמיד מגיע.
טוב, אז מארי ניצח, ואני חושב שבסה"כ בצדק. אני חושב ששני השחקנים לא היו במיטבם, והטניס לא התעלה לרמה גבוהה במיוחד, למעט כמה נקודות פה ושם, והטיי ברייקים. בסה"כ מארי שמר על ההגשות שלו ביותר קלות מאשר דל פוטרו וכמו שאמרתי, אני חושב שהוא ניצח בצדק. בסט השלישי כבר דל פוטרו לא עמד על הרגליים, אבל כל הכבוד על הלחימה כי אני הייתי בטוח שזה בדרך לבייגל. לגבי מארי, לא אהבתי לראות את ההתנהגות שלו היום. הוא לא עשה איזה משהו מיוחד, אבל הוא נהיה פתאום ווקאלי ועצבני וזה לא מתאים לו. בד"כ הוא שומר על קור רוח וזה משחק לטובתו.
מה שהיה פאתטי אתמול בעיניי זה כל ה'קום און' במערכה השלישית כשדל פו היה גם ככה גמור לגמרי(עד אז לטעמי, שיחק טוב יותר. חבל מאוד מבחינתו), אז בשביל מה כל העסק הזה? מיותר לחלוטין ולא מתאים. לפחות לאחר סיום המשחק הוא שמר על קור רוח, אבל זה באמת היה מיותר.
בדיוק מה שאני תמיד אומר. הוא נקבה, הוא עושה כמו הנקבות, חוגג בצעקות אחרי כל נקודה. זה לא קשור לטניס גברים.
את כל הנקובות. אני אוהב שחקנים יותר שקטים וג'נטלמנים כמו רודיק, פדרר, פוטרו. גם עצבים אני מקבל בהבנה ואף באהבה. אבל לא כוס בין הרגליים, זה כבר מוגזם.
נו טוב... בחזרה לטניס, דל פוטרו פרש מסינסי. איזה הגרלה מגעילה יש שם, שלושת הפייבוריטים(פדרר, מארי ורודיק בסדר הזה) באותו הצד של ההגרלה וכמובן, נחשו ברבע של מי רודיק... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אני לא חושב שגמר של גראנד סלאם צריך להיות משוחזר ברבע גמר של טורניר שהוא לא גראנד סלאם.
יש פה כאלה ששונאים את כל מי שמהווה איום רציני על פדרר. אם מארי היה שחקן פחות טוב ושחקן של טופ 20 גג, אף אחד פה לא היה פותח את פיו על זה שהוא "נקבה"...
מארי לא ג'נטלמן? נו באמת.. הוא הבנאדם עם התגובות הכי מאופקות שראיתי אחרי נצחונות. אני זוכר אותו אחרי הניצחון הראשון שלו על פדרר. הוא אפילו לא שמח בסוף כי "זה לא יהיה הוגן בשביל רוג'ר". עלק לא ג'נטלמן. מארי חייב להתחיל לשפר את האחוזים שלו בסרב ראשון! יש לו סרב ראשון יעיל, אבל הוא מכניס אותו באחוזים מזעזעים. מה שיוצא כתוצאה מכך שהוא עובד יותר קשה על נקודות ואז מגיע למשחקים האחרונים של הטורניר מותש, בזמן שפדרר מרוויח בסיבובים הראשונים נקודות קלות.
מארי שיפר את הסרב מאוד. אני חושב שהוא נשבר רק שלוש פעמים בכל טורניר מונטריאול. הסרב הראשון שלו לדעתי מאוד אנדרייטד, ובעצם כמו שאמרת שם המשחק מבחינתו לאם הוא מגיש טוב או לא טוב זה האחוזים כי הסרב השני שלו למרות שגם אותו הוא שיפר מאוד(זה הרי לא היה יכול להפוך ליותר גרוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) הוא עדיין אחד החסרונות הגדולים שלו.
מארי חייב להפוך ליותר התקפי ופחות פאיסיב גם את צונגה וגם על דלפו הוא ניצל בזכות משחק הגנה שלו פעם אחרי פעם שהוא יבוא לרשת יותר במשחק וינסה לתקוף גם במשחקים שקשה לו מבחינת פיזית התוצאות אפילו יראו יותר קל. ויש פה הרבה אנשים שמחפשים בקטנות לא לאהוב את מארי.
זה קצת לא הוגן לבוא למארי בטענות שהוא "ניצל" בגלל משחק ההגנה שלו. בסה"כ מדובר בכלי המרכזי שלו. בודדים השחקנים שיכולים לנצח אותו בהפצצות מהקו האחורי. הדבר שאני הכי אוהב במשחק של מארי זה היכולת שלו להגיע לכדורים אבודים שגורמים ליריב להגיע לרשת, ועוד איכשהו להעביר אותם בזווית חדה לווינר. בכל מקרה, אני מסכים שיש מקום להראות קצת יותר אקטיביות. גם כדי לקצר נקודות, אבל בעיקר בהיבט המנטלי. בד"כ שיש לו ביטחון הוא כן יוזם. כשהמצב מתחיל להסתבך אז הוא "הולך על בטוח".
כל שחקן שלא בטופ 10 בכלל לא מקבל כאן תשומת לב בדיון. מעבר לכך מה שאמרת הם שטויות במיץ. האיום על פדרר לא משחק תפקיד בשיפוט שלי עליו. את נדאל אני אוהב מאוד ותמיד מפרגן לו. עם כל הכבוד נדאל תמיד היה איום גדול יותר על פדרר שגם הפך לממשי.
למה לא ? אם כל הגדולים משתתפים בטורניר מאסטרס או כל טורניר גדול אחר, סביר להניח שגמר גראנד סלאם ישוחק גם ברבע הגמר ואולי גם מוקדם יותר.. פרש בגלל מתיחה במפשעה, כנראה משהו לא רציני. כנראה יפרוש גם מניו הייבן כדי להחלים בצורה מלאה. החלמה מהירה שתהיה לו !