אין שום דבר מיוחד במשחק של מארי? אולי המחזיר הכי טוב בסבב, השחקן הכי מגוון מהקו האחורי בסבב למעט פדרר, פייטר לא נורמלי. אני לא מבין מה זה מיוחד בשבילך, שחקן שמביא פורהנד ווינר בין הרגליים? נקבתי? מה נקבתי בו חוץ מה-come on הקוקסינלי משהו? בדיוק ספציפית על הטורניר הזה אני וסלבי דיברנו. אני לא אומר שהוא הכי טוב בסבב, אבל בהתאם לנסיבות ולכושר נוכחי - כמו שאתה אומר - הוא לא נופל מאף אחד, והטרמינולוגיה שלי קצת שונה, זה הכל.
חבל על הפסד עם כל הזדמניות שמארי נתן אבל הטורניר הזה מחזיר את צונגה לכושר ונותן לו תביטחון שהוא צריך החודש פגרה מאוד עזר לג'ו שחזר חד יותר ותיקן כמה דברים במשחק שלו עם זה החזרה שהתשפרה קצת ומשחק הרשת עלה בתדירות והבאקנד חזר (לפעמים הסליסים המעצבנים האלו חוזרים אצלו שהוא עייף ) הניצחון על פדרר לדעתי היה הכי חשוב להתגבר על פציעה תוך כדי משחק לא לוותר לעצמו ולצאת ממצב קשה של 5-1 הקושי מול מארי היה שהמשחק האחרון שלהם שהיה היה בAO 08 ושניהם השתנו לחלוטין מאז מארי כבר מקום שני צונגה כבר מקום 7 והיה קשה לשניהם בהתחלה מה לצפות אחד מהשני מקווה שג'ו ימשיך ביכלות כזאתי גם בטורנירים הבאים.
ראיתי רק מתחילת המערכה השנייה אבל איזה משחק מצויין ואיכותי, אני פשוט חולה על המפגשים האלה בין סגנונות טניס הפוכים לגמרי. צונגה, אדיר, כוח טבע, כמו באוסטרליה 08 ואפילו לדעתי קצת יותר טוב כי הוא הוסיף טיפה גיוון למשחק שלו, כמובן שהוא עדיין מאבד את הראש ביותר מדי נקודות אבל זה צונגה ובגלל זה אוהבים אותו. איזה וולים מדהימים, טוב לראות שיש עוד שחקנים שיודעים להכות פרופר וולי כמו בספר. מבחינתי הוא ביי פאר הפרנצ'י הכי מוכשר בסבב(כן גם יותר מגאסקה) וגם הכי טוב, כי בסופו של דבר כרגע הוא היחיד שיכול לנצח גם את השחקנים הכי הכי גדולים ולעשות את זה גם בסלאמים, כמובן אבל שזה יכול לקרות בערך רק פעם בשנה, צריך לקרות נס כדי שהוא ישחק כמו שהוא יודע. מארי איכשהו גירד את הניצחון, כל הכבוד לו. וואו, 4 שנים שיש את אותם שני השחקנים בשני המקומות הראשונים בדירוג ומי היה מאמין שדווקא איזה סקוטי יפסיק את ההגמוניה שלהם! זה יקרה כבר ביום שני הקרוב. אז, מקום שני בעולם, כשהשחקן שמדורג מקום אחד מתחתיו רק חזר מפציעה ורוב הסיכויים הם שהוא לא יהיה אפילו ב70% יכולת בUS אופן(וזה בכל מקרה המשטח הכי גרוע שלו) ועדיין יש אנשים שחושבים שמארי לא יהיה אחד משני הפייבוריטים(יש "קיצוניים" שמוציאים אותו גם מחוץ ל4 הפייבוריטים) לזכות בגראנד סלאם על המשטח הכי טוב שלו, איפה שהוא כבר זכה בתואר הג'וניורס ואיפה שהוא הגיע לגמר בשנה שעברה. מעניין...
נקבה נקבה, אבל רשמית, החל מיום שני, מדורג שני בסבב! קצת כבוד לאי הבריטי.. ד"א סלבי, אתה חושב שלרודיק יש סיכוי לעשות משהו יותר מרגש מרבע גמר ב-USO הקרוב?
עם כל הכבוד למשחק של מארי, שאכן השתפר, להגדיר אותו כפייבוריט לזכייה בגראנד סלאם זה לא באמת רציני. יש הבדלים תהומיים בין גראנד סלאם, לתחרות מסבב המאסטרס או כל טורניר נחות אחר. ההבדל העיקרי הוא בכמות הכסף, היוקרה, ודפי ההיסטוריה (לאו דווקא בסדר הזה), דבר שמוביל לכך שהשחקנים הטובים ביותר מביאים את המיטב שלהם לגראנד סלאמס, ובונים את עצמם כך שיגיעו לשיא היכולת באותה תקופה. מארי, למרות השיפור, עוד לא הוכיח שהוא מסוגל להתמודד עם הטובים ביותר, כאשר כל הגורמים החשובים יושבים על השולחן. זה נחמד מאד לנצח את פדרר בטורנירים נחותים, והמאזן של מארי נגד פדרר הוא בהחלט מרשים, אבל במידה ומארי יפגוש את פדרר בגמר ה US OPEN, לא הייתי שם את הכסף שלי על מארי.
אני מסכים שיש הבדל בין משחקי גראנד סלאם ליתר, אבל לקרוא לנצחונות המרשימים של מארי במאסטרס על פדרר נצחונות בטורנירים נחותים? הגזמה פראית. למארי יש מה למכור נגד פדרר, גם אם פדרר יותר מנוסה ממנו בסלאמס. בסה"כ מארי כבר עבר כמה סלאמס בקריירה, ואפילו גמר אחד, אז הוא יודע מה המשמעות של המעמדים האלה על בשרו. הוא הרבה יותר בשל מאשר דיוקוביץ' היה כשהוא לוקח את המייג'ור הראשון שלו.
וזה שוב, יותר תלוי בפדרר ונדאל אם מארי יראה תואר. אם אלו יהיו בכושר לא טוב אז הם יכולים כבר לעוף איפשהו בדרך ובמצב הזה גם מארי בין כמה אחרים יכול לקחת. אבל אם פדרר ונדאל יהיו בכושר ויתנו מעצמם קצת יותר, אז אנחנו יודעים מה הפער בין שני אלו והשאר ואיך יראה (שוב) משחק הגמר.
דנידין - למה אתה חושב שמפגש בין נדאל למארי על משטח קשה תלוי בנדאל? דבר אחד בטוח (לדעתי) - הפערים בין נדאל ופדרר למארי, הרבה יותר קטנים מאשר הפערים בין מארי לדיוקו ודרומה.
לא יודע איך אפשר לקבוע עובדה כזאת ולפי מה אתה מחשב את הדברים. אולי בטורניר הנוכחי אפשר להסיק מסקנות כאלו, אבל לפני חודש מארי הציג לנו איך נגמר לשחקן טניס האוויר במערכה חמישית. מה שטוב לתקופת הזמן הזאת בטורניר הזה, לא בהכרח יהיה טוב עוד כמעט חודש בגמר ה USO. שם אפשר יהיה להגיע למסקנות אם מארי באמת מסוגל מול נדאל על משטח קשה. עד אז אני יודע מה ראיתי ממנו עד עצם היום הזה ולפי הסך הכל אני עושה את החישוב.
באמת? ניצחון על נאדאל בחצי גמר היו אס אופן בשנה שעברה זה לא נקרא "להתמודד עם הטובים ביותר כאשר כל הגורמים החשובים יושבים על השולחן"? ברור שפדרר פייבוריט בגמר או חצי גמר פוטנציאלי נגד מארי אבל אתם מתנהגים כאילו למארי יש סיכוי של אחד לאלף לזכות. כמו שהוא מגיש עכשיו, שזה בערך כמו שאיבנוביץ' ביום רע מגישה, הוא יצטרך חתיכת הגרלה בשביל לעשות את זה, שזה אומר אף אחד מסוכן מדי לפני הרבע וברבע את ג'וקוביץ' או את נאדאל. ואז אולי יש לו סיכוי סביר, עם קצת מזל בדרך. אבל אם הסרב הנעלם יחזור אז כן. לא מצפה ממנו להגיש כמו בגמר ווימבלדון(תצוגת הגשות ברמה פשוט היסטורית, של שני השחקנים) אבל בחייאת, מה זה פה ברטולי? כל שאר האספקטים במשחק שלו פשוט spot on, אתמול היה לו משחק טקטי מצויין נגד ג'וקוביץ'. מה זה "באמת מסוגל"? הוא ניצח אותו כבר שלוש פעמים על משטח קשה כולל פעם אחת בחצי גמר גראנד סלאם! תותים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
ראיתי מערכה וחצי מהמשחק אתמול, נצחון ענק של דלפו שממשיך את ההתקדמות המדהימה שלו בכל אספקט של המשחק, להוציא אולי את העבדות רגליים שזו נק' תורפה אצל רוב השחקנים הגבוהים. הסרב שלו משתפר משבוע לשבוע ונהייה קטלני למדי, משחק הרשת נראה טוב מול רודיק ומעל הכל המנטליות - הילד שוב חוזר מפיגור מערכה, דבר שהוא מרבה לעשות בשבועיים האחרונים, ואפילו מציל מאטץ' פויינט. אצל רודיק ניכרת הירידה באיכות ההגשה שסלבי מדבר עלייה, במערכה הראשונה אותה ניצח דלפו הגיש בערך פי שניים יותר אייסים ממנו ובכלל רודיק נאבק לשמור על הסרב בכל המשחקונים להוציא אחד אולי. המאזן בין השניים עומד על 3-0 לארגנטינאי כבר, אבל האמת שבניגוד לשאר הטופ 5 שמובילים על דלפו רודיק לא פגש אותו לפני הפריצה הגדולה (אולי רק הפסד הראשון). אה וכמעט שכחתי לציין שאם אני לא טועה רודיק ודלפו יתחלפו מקומות בדירוג שוב פעם.
כתבה שנלקחה מהניו יורק טיימס. קצת דבילית, אבל שיהיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1107764.html
חזרתי לשנוא טניס עם הפסד כפול בלילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx עוד כמה שעות זה יעבור... אני שומע לא מעט פרשנים וסתם אוהדי טניס שאומרים שרודיק חזק מנטלית וזה מאוד מפתיע אותי כאוהד שלו . כי אם הוא חזק מנטלית אז למה הוא מפסיד כל כך הרבה משחקים צמודים ומשחקים שהוא מוביל בהם ושהוא מפספס בהם הרבה הזדמנויות? אין ספק בכלל שתחרותיות יש לו ברמה הכי גבוהה שיש, כמעט כל הטניסאים האמריקאים מאוד תחרותיים אבל אצל רודיק זאת תכונה שראוייה להערצה. בגלל אותה תחרותיות הוא אף פעם לא מוותר, לא על משחקים ולא על הקריירה והוא תמיד נותן 110%. הוא גם די קשוח, אתה חייב להיות קשוח כדי להתמודד עם כל כך הרבה אכזבות ועדיין לשים את זה מאחור ולהמשיך. אבל שני הדברים האלה הם לא האספקטים המנטליים היחידים, יש עוד כמה חשובים, כמו שמירה על ריכוז ופוקוס לאורך כל המשחק, כמו עצבים טובים, כמו לדעת לשים משחקונים רעים מאחוריך(מה שנקרא "כפתור מחיקה" טוב) ואני לא חושב שרודיק מצטיין יותר מדי באף אחד מהם. לנאדאל למשל יש את החבילה השלמה ולרודיק לא. ודרך אגב, אם מנסים לחשוב על טניסאים אמריקאים באמת חזקים מנטלית בכל העידן המודרני, אני לא כל כך יודע מה היה לפני שנות השמונים, אבל אני חושב שיש רק שניים כאלה. דל פוטרו, לא אוהב אותו, לא אהבתי את זה שהוא לקח מינימום שעה לנוח לפני הנקודת משחק של רודיק והוא עשה את זה לאורך כל המשחק בנקודות חשובות. זה איכשהו איכשהו בסדר אם הוא עושה את זה רק על הסרב שלו אבל הוא עשה את זה גם על הסרב של רודיק וזה פשוט היה מגעיל. השחקן המחזיר חייב לשחק בקצב של השחקן המגיש, גם אם השחקן שמגיש רוצה להגיש 3 שניות אחרי שראלי של 40 חבטות הסתיים. גם נאדאל שכולם מתלוננים שהוא מבזבז זמן את כל הטריקים שלו הוא עושה רק כשהוא מגיש. אבל אין ספק שפוני בוי נראה כמו הדבר האמיתי וכמו העתיד של הטניס. בפורום של רודיק בMTF פתחו נושא בשם "Dear Andy's serve, please wake up in time for the USO. Love, us." לאסי, שובי הביתה! :aaarofl: