ברור שזה בגדול עניין שיווקי, לראייה השינוי של האתר והשמות של המאסטרס לסוף השנה ולכל הטורנירים. אבל גם הסלאמים הם חלק מהסבב..אני לא מאמין שינסו להתחרות בהם כי אין כמו היוקרה של הסלאמים ולא משנה מה יקרה. אני חושב שצריך לתת לשיטה הזאת זמן ונראה מה יקרה ומה תהיה הדיעה של השחקנים עליה..
אני מבין שהרוב כאן ראו ת'משחק ואת פדרר המאוד כבד ועייף. זאת לא עייפות של עומס ישיר, היינו הוא קיבל את המנוחה שלו, אך זאת עייפות של קריירה, גיל וכו'. זה פדרר אחר, פדרר חלש בהרבה. מנגד עמד מארי צעיר שממשיך לשפר הבטים במשחק שלו ונכון לכושר הנוכחי של השחקנים זה לא היה כוחות.
מארי, אני מאוהב, הכי טוב בעולם כבר אמרנו? magician כבר אמרנו? פדרר, לדעתי הוא צריך לפרוש , ולפני שאתם מתנפלים עליי תקשיבו שנייה למה. איפשהו בסוף המערכה השלישית מארי עם לוב טוב אבל כזה שבהחלט פדרר יכול להגיע אליו, הוא רק היה צריך לרוץ כמו משוגע ולתת 150% מעצמו, במקום זה הוא רץ בנונ-שלאנטיות כשזה נראה כאילו הדבר הכי חשוב לו באותו הרגע זה שהשיער שלו ייראה טוב ברוח, כמו במשמר המפרץ כזה. הוא חסר מוטיבציה לחלוטין ומתעלה רק בסלאמים ושחקן שלא נותן את המקסימום בכל משחק ומשחק צריך לעשות חשבון נפש רציני. הנקודות האחרונות היו פאתטיות, נראה לי שהוא השליך כדורים לרשת בכוונה. מחר אין לי שום סנטימנטים כי AROD תמיד מעל כולם אבל לא נראה לי שזה יעזור לו, מארי פשוט מדהים כרגע. אה ועוד משהו, נכון שנאדאל לא פעם גבר על פדרר מבחינה מנטאלית אבל מארי עושה את זה בצורה הרבה הרבה יותר אכזרית וכיפית מבחינתי, הוא כאילו גורם לפדרר לחשוב שהוא משחק טוב ואז רוצח אותו בלי רחמים. בכל הניצחונות שלו עליו חוץ מב2006 הוא הפסיד את המערכה הראשונה!!
למעט כל השנאה לפדרר עם הערות לגבי הדאגה לשיער וכו', אתה מקצועית לגבי החולשה של פדרר צודק. הוא לא צעיר ולא רץ אל כל כדור במטרה לשמור כוחות. לפני 4 שנים כמובן שהדבר היה אחרת, אך בגיל מסויים שחקני טניס מתחילים לחשוב אחרת ולשמור על עצמם. גם סמפרס שיחק עד גיל מאוחר והפסיק ללכת על כל כדור, אבל זה לא אומר שהוא היה צריך לפרוש או שפדרר צריך. גם למבוגרים והמנוסים יש מה לתת. קלאסה וניסיון זה משהו שאנחנו הצופים רוצים לראות כמו גם משחק הריצות לכדורים אבודים של שחקני הטניס היותר צעירים.
פדרר צריך לפרוש..רגע, איפה שמעתי את זה כבר? אה כן, לפני שהוא זיין בכם עם גרנד סלאם לפנים. נתראה באוסטרליה. לגבי המשחק, הרגע ששבר את רוג'ר היה המשחקון השלישי במערכה השנייה, כאשר הוביל 40-0 ובזבז את כל נקודות השבירה. פשוט איבד את המשחק שלו מאז ולא הפסיק לעשות טעויות. עכשיו לדבר החשוב באמת.
לא לא, אני לא מדבר על הנקודה ההיא ספציפית כי הרי כולנו יודעים את סגנון המשחק המחושב של פדרר כמו גם של סמפראס, שניהם גם כשהיו צעירים ידעו שיש נקודות שמותר להפסיד ולא צריך להתאבד עליהם ויש נקודות שחייבים לנצח. אני מדבר על האטיטיוד בכללי, כרגע לפדרר אכפת רק מהשיא של סמפראס והוא לא שם קצוץ על שאר הטורנירים. הוא לא נתן 100% מהרגע שמארי שבר אותו במערכה השנייה ואתם חייבים להסכים איתי. אם הוא היה נותן 100% היינו מקבלים משחק מהסרטים כמו בTMC. לא לתת 100% בכל משחק זה פסול ואם לפדרר אכפת רק מהסלאמים אז אין בעיה, צריך רק למצוא פתרון יצירתי שיהיה צודק, אולי שהוא יפרוש מהסבב ויוותר על הדירוג אבל שייתנו לו WCים לכל הסלאמים. או לחילופין ש"יירד לדרגת פשוטי העם", יעסיק מאמן כמו כולם(חוץ מהיגראס החימריסט), יוריד פרופיל ויתחיל להתאמץ בכל משחק ומשחק. אין לי ספק שבAO הוא ייראה הרבה יותר טוב ואם הניצחון הזה של מארי היה בAO הייתי עכשיו הרבה יותר שמח.
אם אתה מצפה מפדרר, אחרי כל מה שהוא עשה בקריירה שלו, להתאבד על כל כדור באיזה טורניר ATP נידח(בלי לדבר על זה שעוד פחות משבועיים גרנד סלאם), אז ככל הנראה הבעיה אצלך.
הוא בהחלט רוצה לזכות, וראו את העצבים שלו אחרי שהוא לא הצליח לשבור את מארי ב1-1 במערכה השנייה, כך שחוסר אכפתיות זאת ממש לא הבעיה. אי אפשר לצפות משחקן כמו פדרר לתת את הכל באיזה טורניר ATP, הוא משתתף ומנסה לנצח, אבל את האנרגיות האמיתיות הוא שומר לסלאמים ובצדק.
הוא השליך כדורים לרשת בסיום במקום לנסות לעשות קאמבק כמו שהוא יודע יותר טוב מכולם, אז איך אתה אומר שהוא רצה לזכות? הוא ויתר על המשחק אחרי שהוא לא הצליח לשבור. אין אף שחקן צמרת כיום חוץ מדאבידנקו אולי שמוותר על משחקים, אף שחקן. הדוגמה הכי קיצונית הוא מארי בTMC שלא וויתר על משחק חסר משמעות עבורו לחלוטין ואחרי שהוא שילם את המחיר על זה הוא אמר שהוא לא מתחרט על זה לשנייה, למה? כי הוא מאמין בפייר פליי והוא יודע שלספורט אין ערך אם לא מנסים לתת את המיטב ואם לא שומרים תמיד על התחרותיות. אם פדרר ימשיך עם ההתנהגות הזאת הוא פשוט יבזה את הענף. שישתתף רק בסלאמים...
סלבי הגזמת... פדרר אף פעם לא התאמץ או שזה נראה ככה . כנעט כל משחק שלו היה מסתיים מהר ובלי להתאמץ בתקופה הטובה שלו. כאשר מולך מארי בכושר שלו זה לא כוחות ולא צריך לחפש תירוצים. אותי מעניין מה היה באוסטרליה האם מארי יצליח לשמור על היציבות ולקחת אותו? כי עד עכשיו אף אחד לא מראה סימנים שהוא מוכן כל כך טוב.
כי עד עכשיו הוא היה כל כך טוב שהיה לו מאוד קל והוא לא היה צריך להתאמץ. אבל עכשיו כשדברים לא הולכים לו הייתי מצפה ממנו להתאמץ, אבל לא, האגו נשאר אותו האגו.
אני ממש ממש לא מסכים עם Selby. אני ראיתי את מארי מוציא את פדרר מהכלים כמו שרק נדאל יודע. אחרי כמה טעויות של פדרר על הבקהאנד כבר ראיתי שהמשחק שלו מושפע מהתסכול שהלך והתעצם הבמהלך המשחק. אני בטוח שרוג'ר היה מכוון כולו לנצחון היום אבל מבחינה מנטאלית הוא פשוט נשבר. גם במערכה הראשונה הוא קצת יצא מהכלים אבל הצליח לחזור לעצמו מהר. במערכה השניה הוא איבד את זה לגמרי אחרי אותו משחקון שאבו הזכיר, ומשם הייתי בטוח שהוא יפסיד את המשחק. וקצת בנוגע למארי, איזה שחקן ענק, מדהים לראות את השינוי הכל כך חד שחל באופי שלו. מאחד השחקנים הכי פחות יציבים בסבב הוא הפך לקרחון אמיתי ששומר על יכולת גבוהה בכל טוריר שבו הוא משתתף בלי יוצא מן הכלל. תמיד היה ברור שיש לו כשרון אדיר, אבל לא האמנתי שההתבגרות תהיה כל כך מהירה וקיצונית. כל הכבוד.
מצטער על האיחור (הייתה לי בעייה במחשב). עקב כך הסיקור יהיה מתומצת משהו..מצטער. טורניר דוחא - משחק הגמר: אנדי רודיק vs אנדי מארי ! אמש נקבע גמר טורניר דוחא, והוא יפגיש למשחק מרתק את אנדי רודיק (ארה"ב, 8) ו-אנדי מארי (בריטניה, 4) ! רודיק העפיל ראשון לגמר, אחרי שגבר 6:7(1), 6:3, 3:6 על גאאל מונפיס (צרפת), ולעומתו מארי חזר מפיגור מערכה, וגבר 7:6(6), 2:6, 2:6 על רוג'ר פדרר (שוויץ, 2). שעת המשחק: 17:30 * לצערי המשחק לא ישודר בשידור ישיר ביורוספורט, אלא רק בשידור מוקלט החל מ-19:45. * לכל התוצאות בלייב נתונים לחצו כאן טורניר בריסביין: תוצאות רבע הגמר - גברים: רישאר גאסקה (צרפת, 23) - ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 7): 6:2, 4:6, 2:6 ראדק סטפאנק (צ'כיה, 26) - רובין סודרלינג (שבדיה, 17): 6:2, 4:6, 3:6. משחקי חצי הגמר - גברים: 3:00 בלילה: פול-הנרי מת'יו (צרפת, 31) - פרננדו ורדאסקו (ספרד, 15) 4:45 לפנות בבוקר (משוער): רישאר גאסקה (צרפת, 23) - ראדק סטפאנק (צ'כיה, 26) להלן תוצאות חצאי הגמר בטורניר הנשים. גמר הנשים: 11:00 בבוקר: מריון ברטולי (צרפת, 17) - ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 16) * לכל התוצאות בלייב נתונים לחצו כאן טורניר צ'נאי: להלן תוצאות רבעי הגמר(באמצע). משחקי חצי הגמר: 13:30 מרסל גראנולרס (ספרד, 55) - מארין סיליץ' (קרואטיה, 27) 15:15 (משוער): סומדב דוורמן (הודו, 202) - ריינר שוטלר (גרמניה, 33) * לכל התוצאות בלייב נתונים לחצו כאן טורניר אוקלנד - נשים: להלן תוצאות חצאי הגמר בטורניר. משחק גמר: 2:00 בלילה: אלנה דמנטייבה (רוסיה, 4) - אלנה וסנינה (רוסיה, 76) * לכל התוצאות בלייב נתונים לחצו כאן גביע הופמן - למידע נוסף על הטורניר, כנסו לאתר הרשמי ** טורנירי דוחא, בריסבן, צ'נאי, ואוקלנד ישודרו באתרים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה. כל המידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים
גאסקה הפסיד לסטאפנק וממשיך תיכולת באי יציבות שלו (אבו אתה חלמת עוד על דרבי צרפתי ) ורדסקו ניצח את מתיו כנראה שאנה עושה לו רק טוב ונראה לי הוא יקח תטורניר הזה.