קאניאס הארגנטיני נפצע ויאלץ לעבור ניתוח , צפוי להעדר כארבע חודשים... במידה ושתי הנבחרות ינצחו , ארגנטינה וישראל צפויות להפגש בקרוב ככה שזה שחקן אחד פחות לדאוג לגביו... החלמה מהירה ווילי
דודי סלע הוא שחקן שאני באמת מעריך, כי הוא ממש השקיע כדי להגיע למה שהוא היום, והוא ממש לא שחצן... מה שאני הכי שונא בספורטאים שמתחרים בספורט אינדיווידואלי זה שחצנות... דוגמאת פדרר ונדאל...
שאלה לשלומי: האם ידוע מהוא הזמן הארוך ביותר ששחקן נשאר בדירוג מס' 1 בעולם? האם מודדים דבר שכזה? אם כן אז מי הוא השחקן שהחזיק הכי הרבה זמן מקום ראשון בדירוג העולמי אי פעם?
מודדים את זה רק משנת 1973 (הקימו את ה-ATP רק ב-1972). רוג'ר פדרר הוא השחקן שנמצא הכי הרבה שבועות ברצף בראש הדירוג העולמי, עם 202 שבועות ברצף (מ-2 בפברואר 2004), ואחריו ג'ימי קונורס עם 160 ברצף ואיבן לנדל עם 157 ברצף. * אם אתה מתכוון לסה"כ שבועות בכלל בראש הדירוג, אז פיט סמפראס כרגע מדורג ראשון במשך 286 שבועות לא רצופים, אחריו נמצא איבן לנדל עם 270 שבועות, וג'ימי קונורס צמוד אליו עם 268. פדרר ממשיך לספור ובינתיים הוא כאמור עם 202 שבועות. עוד מידע באתר וקרדיט למשתמש "geri234" מ-האתר
http://img61.imageshack.us/img61/7016/59695704mw7.Xxx אליפות ישראל בטניס לשנת 2007 יצאה היום לדרך במרכז הטניס ברעננה. כמעט כל הטניסאים והטניסאיות הבכירים של ישראל יקחו חלק באליפות ישראל הנערכת בחסות מוטורולה. היחיד שיעדר מהתחרות הוא אלוף 2006 ומי שעשה השנה את הפריצה הגדולה בקריירה, דודי סלע (64 בעולם). בהעדרו של סלע, הראל לוי (161 בעולם) הוא הפייבוריט לזכות באליפות. ללוי צפוי קרב קשה מול נועם אוקון (243 בעולם), שנוצח ע"י סלע בגמר בשנה שעברה. מי שינסה לתת פייט ללוי ואוקון, הוא המחבט מ"ס 3 של ישראל, אמיר ווינטרוב (330 בעולם). הצעירים עידן מרק, סער סטיל, גלעד בן צבי ותומר חודורוב יאבקו ככל הנראה על המקום הנוסף בחצי הגמר. בטורניר הנשים, הפייבורטית לזכייה שנייה ברציפות היא כמובן שחר פאר (17 בעולם), שתנחת רק הלילה לאחר מחנה אימונים של חודש בספרד. מי שיכולה להפתיע את פאר היא ציפי אובזילר (79 בעולם), שמחפשת תואר רביעי באליפות. את שני המקומות הצפויים בחצאי הגמר מול פאר ואובזילר צפויות למלא קרן שלמה (721 בעולם) ויוליה גלושקו (731 בעולם). מי שיכול להפתיע היא יבגניה לינצקאיה, העולה החדשה מרוסיה שקיבלה רשמית תעודת זהות ודרכון ישראלים. * רב המדורגים/ות יפתחו את האליפות ביום שני, וכולכם מוזמנים למרכז הטניס ברעננה - הכניסה חופשית !! לוח הזמנים היומי מתפרסם כל יום באתר הרשמי של איגוד הטניס בישראל. משחקי הגמר של האליפות ישודרו בערוץ בספורט. * ביום שלישי, כחלק מפסטיבל אליפות ישראל, יתקיימו משחקי גמר גביע המדינה, לנשים ולגברים. בגברים, תפגוש קבוצת אס"א תל אביב, יחד עם הראל לוי, סער סטיל וישי חדש, את הפועל רמת אליהו ראשון לציון, המחוזקת בדודי סלע. בנשים, קבוצת גבעת אלה/חיפה, עם חלי ברגיל ויעל גליצנשטיין, תפגוש את אס"א ת"א, עם קרן שלמה ויוליה גלושקו. דודי סלע הפסיד בגמר טורניר הראווה בסנט אנטון (אוסטריה). סלע שניצח ב-2 משחקיו הראשונים בטורניר את מראט סאפין (רוסיה, 56 בעולם) וסטפן קובק (אוסטריה, 47 בעולם), נכנע אמש במשחק הגמר לפיליפ קולשרייבר (גרמניה, 32 בעולם) - 4:6, 6:3 ו-10:2 בסופר טייברייק. יש לציין שאת מראט סאפין, סלע הביס 4:6, 1:6 תוך 56 דק' בלבד ! כאמור, סלע וויתר על אליפות ישראל ויחזור לארץ רק כדי להתאמן לקראת פתיחת עונת 2008. הבאנר והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר הרשמי של איגוד הטניס בישראל, האתר
http://img61.imageshack.us/img61/7016/59695704mw7.Xxx שחר פאר והראל לוי הם אלופי ישראל לשנת 2007 ! גמר אליפות ישראל לנשים הפגיש הבוקר ברעננה את שתי הטניסאיות הבכירות של ישראל, שחר פאר (17 בעולם) וציפי אובזילר (80 בעולם) בת ה-34. שחר פאר הצליחה לחזור מפיגור וניצחה 6:3, 1:6, 1:6 כדי להשלים זכייה שנייה ברציפות, ורביעית בסה"כ בתואר 'אלופת ישראל'. לפאר זו הייתה גם הפעם הראשונה בקריירה בה היא מצליחה לנצח את ציפי אובזילר. פאר אמרה אחרי המשחק: "שאלו אותי על זה הרבה השבוע וכולם חושבים שלנצח פעם ראשונה את ציפי זו הרגשה שלא תיאמן, אבל אנחנו חברות טובות, ראו את זה לפני ואחרי המשחק. זה משחק ששתינו רצינו לנצח, אבל אני מעדיפה לנצח תחרויות מאשר לנצח באליפות ישראל את ציפי". על המשחק עצמו אמרה פאר: "השינוי היחיד במשחק היה בי. במערכה הראשונה עשיתי את כל הטעויות האפשריות, אחרי זה הפסקתי להחטיא והייתי אגרסיבית". לסיכום, פאר התייחסה לעונה החדשה שבפתח: "יש לי עוד הרבה מה לשפר. המטרה עכשיו היא לטוס לאוסטרליה ולהיכנס לכושר. הרגשתי קצת חלודה מזה שלא שיחקתי כמה חודשים טובים, אבל עכשיו אני מרגישה יותר טוב, עם יותר ביטחון". אובזילר נראתה מאוכזבת בסיום, ואמרה: "לא נתתי לה לנצח, אבל אמרתי לה בסוף המשחק מזל טוב. אחרי הפתיחה, שחר העלתה רמה באמצע הסט השני וקצת נחלשתי. היו נקודות מעולות ואראה את המשחק שוב כדי להבין מה קרה. התעייפתי קצת בסיום. אני סובלת ממתיחה בבטן שהחמירה במהלך המשחק וזה קצת הפריע לי בחבטות מסוימות, הריכוז שלי קצת הלך לכיוון הפציעה במקום להמשיך לחשוב על המשחק וזה עשה את ההבדל. ברמות האלה, אם לא לוחצים המשחק בורח. שחר לא סתם שחקנית טופ-20." אובזילר סיכמה, והסתכלה קדימה לעבר העונה החדשה: "אסתכל על חצי הכוס המלאה. היתה לי שנה טובה ועכשיו אני בשיא ההכנה עם המאמנים שלי עודד יעקב ויובל חיגר. יש לי שאיפות לשנה לא פחות טובה מהקודמת". אצל הגברים היה הרבה פחות צמוד, והראל לוי (161 בעולם) הביס 0:6, 1:6 את דקל ולצר בן ה-23 (408 בעולם), וזכה בפעם הרביעית בתואר 'אלוף ישראל'. * בזוגות גברים זכו כצפוי אנדי רם ויוני ארליך, אחרי שהביסו בגמר 2:6, 0:6 את אמיר וינטרוב וקוסטה בלנק. * בזוגות נשים זכו יעל בקמן, מאמנת טניס בת 31, וחניכתה בת ה-14, טלי יוגב. במשחק הגמר הן גברו אוריין בן חיים ודניאלה רבקין - 6:7, 6:0 ו-7:10 בסופר טייברייק. הבאנר והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר הרשמי של איגוד הטניס בישראל, האתר, האתר
עונת 2008 יוצאת הלילה לדרך, ואני כאן שוב כדי לסקר אותה בצורה הכי טובה שאוכל. מקווה שתהנו, ושיהיה בהצלחה לכל הטניסאים והטניסאיות של ישראל ! http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/graphics/logos/goldcoast.Xxx נתחיל כמובן, בשחר פאר (17 בעולם) , שמתחילה את העונה בטורניר גולד קוסט (אוסטרליה, טייר 3, סה"כ פרסים - 175 אלף דולר). כזכור בשנה שעברה היא הגיעה עד חצי הגמר בטורניר, והודחה במשחק בלתי נשכח ע"י דינארה סאפינה (רוסיה). ניקול ואידיסובה (צ'כיה, 12 בעולם) היא המדורגת 1 בטורניר. פאר (5 בטורניר) תפגוש בסיבוב הראשון את ג'ולי דיטי (ארה"ב, 101 בעולם). אם וכאשר, ברבע הגמר צפוי לה שוב מפגש מול דינארה סאפינה (15 בעולם, 3 בטורניר), והיא תנסה "לנקום" בה על ההדחה מאשתקד. פאר תשחק גם בטורניר הזוגות, יחד עם ויקטוריה אזרנקה (בלארוס), והן יפגשו בסיבוב הראשון את אלה קודריאבצבה (רוסיה) וטטיאנה פרביניס (אוקראינה). * פאר צפוייה לשחק מול דיטי כבר ביום ראשון ב-6:30 בבוקר (משוער) במגרש המרכזי. כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/adelaide2007.Xxx * המחבט מ"ס 1 של ישראל, דודי סלע (64 בעולם), יפתח את עונת 2008 בטורניר אדלייד (אוסטרליה, סה"כ פרסים - 465 אלף דולר). לסלע, זהו טורניר ה-ATP (שאינו גראנד סלאם) השלישי בסה"כ בקריירה . דודי סלע קיבל הגרלה קשה מאוד בסיבוב הראשון, והוא יאלץ להתמודד מול לייטון יואיט (אוסטרליה, 21 בעולם, 1 בטורניר) שדורג בעבר 1 בעולם. בנוסף, דודי סלע ישתתף בטורניר הזוגות, יחד עם סימון בוללי (איטליה) , והם יפגשו בסיבוב הראשון את רוברט לינדסטדט (שבדיה) ויארקו ניימנן (פינלנד). גם אנדי רם ויוני ארליך ישתתפו בטורניר הזוגות (מדורגים 2 בטורניר), והם יפגשו בסיבוב הראשון את חוסה אקסוסו וחואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה). דודי סלע צפוי לשחק מול יואיט בלילה שבין ראשון לשני (אעדכן מועד מדויק כשאדע). כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". * מי שכבר פתח את עונת 2008 הוא הראל לוי (161 בעולם), שמשתתף השבוע במוקדמות טורניר צ'נאיי (הודו, סה"כ פרסים - 436 אלף דולר). לוי (3 במוקדמות) ניצח בקלות בסיבוב הראשון 1:6, 1:6 את ירוסלב לוינסקי (צ'כיה, ללא דירוג בגלל שחזר מפציעה ארוכה). בסיבוב השני הוא ממתין למנצח בדרבי ההודי בין יוקי במברי (1479 בעולם) לקמאלה קנאן (1479 בעולם). בנוסף, לוי ישחק בהגרלה הראשית של טורניר הזוגות, יחד עם ראג'יב ראם (ארה"ב). המדורג ראשון בטורניר היחידים הוא רפאל נאדאל (ספרד, 2 בעולם). שחקנים בכירים נוספים בטורניר: מרקוס בגדאטיס (קפריסין, 16 בעולם), קרלוס מויה (ספרד, 17 בעולם) ומיכאיל יוז'ני (רוסיה, 19 בעולם). למידע נוסף על הטורניר, כנסו לאתר הרשמי * טורניר נוסף לגברים שמתקיים בפתיחת העונה הוא טורניר דוחא (קטאר, סה"כ פרסים - 1.049 מיליון דולר). המדורג ראשון בטורניר הוא ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 4 בעולם). שחקנים בכירים נוספים בטורניר: טומי רוברדו (ספרד, 10 בעולם), אנדי מארי (בריטניה, 11 בעולם), איבן ליובצ'יץ' (קרואטיה, 18 בעולם) ואיבו קרלוביץ' (קרואטיה, 22 בעולם). הטורניר ישודר ביורוספורט החל מהיום ה-1 (יום שני) ! למידע נוסף על הטורניר, כנסו לאתר הרשמי * טורניר נוסף לנשים שמתקיים בפתיחת העונה הוא טורניר אוקלנד (ניו זילנד, סה"כ פרסים - 145 אלף דולר, טייר 4). המדורגת הראשונה בטורניר היא ורה זבונרבה (רוסיה, 22 בעולם). גם המדורגת מ"ס 1 לשעבר, לינדזי דבנפורט (ארה"ב, 72 בעולם) תשתתף בטורניר אחרי שחזרה בסוף העונה שעברה מחופשת לידה. למידע נוסף על הטורניר, כנסו לאתר הרשמי * נסיים בטורניר הופמן, שמתקיים אף הוא באוסטרליה ולמעשה הוא הטורניר שפותח את עונת הטניס החל משנת 1989. זהו טורניר למדינות המאורגן ע"י ה-ITF (לא נכלל בניקוד ה-ATP), ומשוחק בשיטת הראונד-רובין (בדומה לטורניר המאסטרס של סוף השנה). בטורניר זה מתחרות 8 מדינות, שבכל מדינה ישנם טניסאי וטניסאית. הגברים משחקים אחד מול השני, אחריהן הנשים והמשחק השלישי הוא של זוגות מעורבים. בשנה שעברה זכתה רוסיה, כשבשורותיה שיחקו דמיטרי טורסונוב ונדיה פטרובה. במשחק הגמר הם ניצחו את ספרד של טומי רוברדו ואנבל מריה גייגרס. השנה ישחקו בטורניר המדינות הבאות (בסוגרים הדירוג העולמי של השחקנים): בית 1: 1. סרביה - נובאק דיוקוביץ' וילנה ינקוביץ' (3 בעולם, שניהם) 2. צ'כיה - תומאס ברדיץ' (13) ולוסי ספארובה (24) 3. אוסטרליה - פטר לוצ'אק (77) ואליסיה מוליק (67) 4. טייוואן - ין-הסון לו (110) וסו-ויי הסיה (157) בית 2: 1. ארה"ב - מארדי פיש (43) וסרינה וויליאמס (6) (מייגן שונסי מחליפה ליום ה-1) 2. צרפת - ארנוד קלמנט (54) וטטיאנה גולבין (15) 3. ארגנטינה - חואן איגנסיו צ'לה (17) וג'יסלה דולוקו (37) 4. הודו - רואן בופאנה (262) וסאניה מירזה (32) להלן תוצאות המשחקים ליום ה-1: מייגן שונסי - סאניה מירזה: 3:6, 6:4, 3:6. מארדי פיש - רוהאן בופאנה: 2:6, 4:6. מייגן שונסי/מארדי פיש - סאניה מירזה/רוהאן בופאנה: 6:4, 6:4. ארה"ב ניצחה 1:2 במשחק. למידע נוסף על הטורניר, כנסו לאתר הרשמי הבאנרים והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר, האתר, ההתאחדות הטניס העולמית
http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/graphics/logos/goldcoast.Xxx שחר פאר פתחה את העונה עם קאמבק וניצחון על דיטי. פאר, שהפסידה במערכה הראשונה 6:3 לג'ולי דיטי (ארה"ב, 101 בעולם), לא נשברה וניצחה בקלות ב-2 המערכות הבאות 0:6, 2:6 והעפילה לשמינית הגמר. שחר פאר הבטיחה לעצמה 20 נק' דירוג ופרס כספי של 2,200 דולר, והיא מחכה בשמינית הגמר למנצחת במשחק בין לורדס דומינגס-לינו (ספרד, 71 בעולם) לג'וליה שרוף (גרמניה, 119 בעולם) שעלתה מהמוקדמות. פאר אמרה אחרי הניצחון: "ג'ולי שיחקה טוב והיא אפילו לא בטופ 100. היא עשתה לי הרבה בעיות. בכל משחק אני חייבת לשחק טוב". מחר ב-8:30 בבוקר (משוער), פאר תשחק יחד עם ויקטוריה אזרנקה (בלארוס) בסיבוב הראשון בזוגות מול אלה קודריאבצבה (רוסיה) וטטיאנה פרביניס (אוקראינה). כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/adelaide2007.Xxx * גם דודי סלע ישחק מחר ב-8:30 בבוקר (משוער) רק את משחק הזוגות, כשיתמודד יחד עם סימונה בוללי (איטליה) מול רוברט לינדסטדט (שבדיה) ויארקו ניימנן (פינלנד). כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". * הראל לוי העפיל לסיבוב המוקדמות המכריע בצ'נאיי (הודו), אחרי שהביס 2:6, 1:6 את קמאלה קנאן (1479 בעולם). הראל לוי יתמודד כבר מחר ב-12:00 בצהרים (שעון ישראל), בסיבוב המכריע על ההעפלה להגרלה הראשית מול ראג'יב ראם (ארה"ב, 252 בעולם), שותפו לטורניר הזוגות. * המחבט מ"ס 3 של ישראל, נועם אוקון (245 בעולם), ישתתף השבוע בטורניר הצ'לנג'ר בניו קאלדוניה (סה"כ פרסים - 75 אלף דולר), והוא יתמודד בסיבוב הראשון מול פלאביו קיפולה (איטליה, 142 בעולם, 2 בטורניר). הבאנרים והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר, האתר
http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/graphics/logos/goldcoast.Xxx * עקב הגשמים באוסטרליה, שחר פאר לא שיחקה היום את משחקה בסיבוב הראשון בזוגות. אם לא יהיו גשמים, המשחק יתקיים מחר ב-9:00 בבוקר (משוער). כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/adelaide2007.Xxx * דודי סלע וסימונה בוללי (איטליה) העפילו לרבע הגמר בטורניר הזוגות, אחרי שגברו 7:6, 1:6 ו-4:10 בסופר טייברייק על רוברט לינדשטדט (שבדיה) ויארקו ניימינן (פינלנד). סלע ובוללי ממתינים ברבע הגמר למנצחים במשחק בין ז'יל סימון (צרפת) ומישה זברב (גרמניה) למרטין גארסיה (ארגנטינה) ומרסלו מלו (ברזיל) - 4 בטורניר. * מחר ב-10:30 בבוקר יגיע הרגע הגדול של דודי סלע, כשיתמודד במגרש המרכזי מול לייטון יואיט (אוסטרליה, 21 בעולם, 1 בטורניר). דודי סלע: "מאמין שאני מסוגל לנצח את יואיט" (ראיון מיוחד של סלע לקראת המשחק). כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר "LIVE SCORES". הראל לוי לא הצליח להיכנס להגרלה הראשית בצ'נאיי. אכזבה להראל לוי, שהודח היום בסיבוב המכריע של מוקדמות טורניר צ'נאיי (הודו), אחרי שהפסיד 7:6, 6:1 לראג'יב ראם (ארה"ב, 252 בעולם), שותפו לטורניר הזוגות. כעת לוי יתרכז בטורניר הזוגות יחד עם ראם, והם יתמודדו בסיבוב הראשון מול לוברו זובקו (קרואטיה) ותומאש צ'יבולק (צ'כיה) - 4 בטורניר. * למעוניינים, ערוץ יורוספורט ישדר מחר משחק מטורניר דוחא (קטאר): 18:45: ניקולאי דוידנקו (רוסיה) - בנדיקט דורש (גרמניה) עידכונים נוספים: האם שוב הפוליטיקה תנצח את הספורט ? הבאנרים והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר, האתר
מזה גדול בשבילך ? גראנד סלאם ? אם כן, אז אליפות אוסטרליה הפתוחה מתחילה עוד כ-13 יום.. כרגע בקטאר מתקיים טורניר שנחשב לבינוני (סה"כ פרסים - 1.049 מיליון דולר).
תודה על התשובה , גראנד סלאם יספיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx , טורניר בהשתתפות רוב השחקנים בטופ 20 נחשב בשבילי גדול אני משער שבד"כ זה גם קשור לסכום הפרסים...